AMANIDES!!
- Esquiroleta
- :: papallona
- Entrades: 128
- Membre des de: dl. jul. 21, 2008 4:56 pm
- Ubicació: Baix Llobregat
Re: AMANIDES!!
Ponioleta ha escrit:Per donar un toc diferent i per anar variant, a les amanides se li poden afegir germinats... cada vegada en venen a més supermercats, i sinó, te'ls pots fer a casa. I també fruits secs i llavors com les pipes de carbassa o girasol, sésam...
així també aportem minerals i vitamines extres!
I us deixo una amanida ben senzilla i que m'encanta
amanida de llenties
llenties, tomàqut tallat ben petitó i enciam tallat ben petitó. Per amanir, vinagreta amb una culleradeta de curry. Veureu que el toc de curry li dóna un sabor molt bo i diferent!
amanida de cous-cous
cous-cous (la sèmola de blat) bullida i freda, pastanaga ratllada, enciam tallat petitó i menta picada. Amanit amb oli.
Ummmmm, aquestes amanides les he tastar!
Re: AMANIDES!!
Quina bona pinta totes les amanides...
Quan faig la de formatge de cabra, fico el formatge a gratinar a sobre d'una torrada de xapata i està...mmm...
També li tiro daus de codonyat.
Us volia demanar si podeu escriure la recepta d'un parell de vinagretes:
- de mel ( no sé les proporcions!!!)
- reducció de modena. No sé com es fa...
Quan faig la de formatge de cabra, fico el formatge a gratinar a sobre d'una torrada de xapata i està...mmm...
També li tiro daus de codonyat.
Us volia demanar si podeu escriure la recepta d'un parell de vinagretes:
- de mel ( no sé les proporcions!!!)
- reducció de modena. No sé com es fa...
[url=http://lilypie.com][img]http://m1.lilypie.com
Re: AMANIDES!!
Bones!!!
Ahir per sopar, vam fer-nos una amanida boníssima!
La vaig "batejar" com amanida de tardor. Hi vam possar, enciam, magrana, anous i després vam fer xampinyons i pebrot vermell (de pot) una mica a la paella.
On vam barrejar tot, una mica d'oli i vinagre de mòdena i estava per llepar-se els dits!
Es va possar molt bé, ja que era una mica calenta i amb el fred ara s'agraeix molt!
indai, nosaltres la salsa de mel la fem a ull. HI posem un parell de cullerades de mel, oli, vinagre sal i pebre.
Ho barrejem bé amb un vol i cap a sobre l'amanida!
La reddució no l'he fet mai! et poso però, una recepta que he trobat per internet.
Ingredientes:
200 cc. De vinagre de Módena
50 gr. de azúcar moreno
En un cazo poner los dos ingredientes y dejar hervir, removiendo de vez en cuando, a fuego muy bajo hasta que quede reducido a 1/3 parte de su volumen inicial.
Aproximadamente serán unos 35-40 minutos.
NOTA: El motivo por el que se pide fuego lento es para que no quede amargo.
** He puesto esas cantidades para las proporciones, pero ya sabéis que se puede preparar la cantidad que queráis.
**Depende de la calidad del vinagre se puede poner más o menos cantidad de azúcar.
** También se puede añadir un poco de zumo de naranja, aparte de perfumado le da un toque de sabor .
** Al hervir el vinagre huele muy fuerte así que os aconsejo ventana abierta. (o/y extractor de humos)
Ahir per sopar, vam fer-nos una amanida boníssima!
La vaig "batejar" com amanida de tardor. Hi vam possar, enciam, magrana, anous i després vam fer xampinyons i pebrot vermell (de pot) una mica a la paella.
On vam barrejar tot, una mica d'oli i vinagre de mòdena i estava per llepar-se els dits!
Es va possar molt bé, ja que era una mica calenta i amb el fred ara s'agraeix molt!
indai, nosaltres la salsa de mel la fem a ull. HI posem un parell de cullerades de mel, oli, vinagre sal i pebre.
Ho barrejem bé amb un vol i cap a sobre l'amanida!
La reddució no l'he fet mai! et poso però, una recepta que he trobat per internet.
Ingredientes:
200 cc. De vinagre de Módena
50 gr. de azúcar moreno
En un cazo poner los dos ingredientes y dejar hervir, removiendo de vez en cuando, a fuego muy bajo hasta que quede reducido a 1/3 parte de su volumen inicial.
Aproximadamente serán unos 35-40 minutos.
NOTA: El motivo por el que se pide fuego lento es para que no quede amargo.
** He puesto esas cantidades para las proporciones, pero ya sabéis que se puede preparar la cantidad que queráis.
**Depende de la calidad del vinagre se puede poner más o menos cantidad de azúcar.
** También se puede añadir un poco de zumo de naranja, aparte de perfumado le da un toque de sabor .
** Al hervir el vinagre huele muy fuerte así que os aconsejo ventana abierta. (o/y extractor de humos)
Re: AMANIDES!!
Gracies nyi nyi! ho hauré de provar un cop hagi parit que ara amb el tema del sucre alt no puc..quina rabia...
[url=http://lilypie.com][img]http://m1.lilypie.com
Re: AMANIDES!!
Quina bona pinta tenen totes les amanides...
AMANIDA DE TARDOR
Mesclum d'enciams
Formatge del que volgueu (jo hi poso feta) però pot ser fresc
Grans de magrana (bastants)
Panses
Pinyons
Es passen les panses i pinyons per la paella amb una mica de mantega fosa i s'afegeix a la resta d'ingredients.
Jo ho amaneixo amb vinagreta de modena, però hi va bé qualsevol altra.
Lau.
AMANIDA DE TARDOR
Mesclum d'enciams
Formatge del que volgueu (jo hi poso feta) però pot ser fresc
Grans de magrana (bastants)
Panses
Pinyons
Es passen les panses i pinyons per la paella amb una mica de mantega fosa i s'afegeix a la resta d'ingredients.
Jo ho amaneixo amb vinagreta de modena, però hi va bé qualsevol altra.
Lau.
Re: AMANIDES!!
jo l'altre dia vaig fer amanida de formatge de cabra amb vinagreta de melmelada de frambuesa i va quedar molt bona!
- alba_rubiah
- :: granota
- Entrades: 207
- Membre des de: dj. des. 10, 2009 4:31 pm
Re: AMANIDES!!
quee bones a mi la que m'agrada molt es amb salsa rosaa
enciam
"maiz"
gambes
piñaa
y la salsa rosaaaaaa me encantaaaaaaaa fresquetaaaaaaaaaa
enciam
"maiz"
gambes
piñaa
y la salsa rosaaaaaa me encantaaaaaaaa fresquetaaaaaaaaaa
Re: AMANIDES!!
Que bones.... a mi m'agraden totes!
Ultimament n'he menjat que a la vinagreta els hi afageix "mel"... bonísimmmmmm!
Ultimament n'he menjat que a la vinagreta els hi afageix "mel"... bonísimmmmmm!
- alba_rubiah
- :: granota
- Entrades: 207
- Membre des de: dj. des. 10, 2009 4:31 pm
Re: AMANIDES!!
siii molt bonessss
Re: AMANIDES!!
carlotta ha escrit:Que bones.... a mi m'agraden totes!
Ultimament n'he menjat que a la vinagreta els hi afageix "mel"... bonísimmmmmm!
Jo sempre l'hi poso, dona un toc boníssim oi??? Nyam, nyam !!!!
Re: AMANIDES!!
Un altre manera de menjar les amanides..... amb tronquets de cranc (surimi), de gambetes.... sinó amb fruits secs, ..... també amb patates bullides i tonyina...... de pasta de colors..... varietats d'encimas... i sinó només un tomaquets (tigres bonísimis) amb tallets de formates fresc al damunt (o "burguitos") i... buffffff com m'agraden de totes les maneres.. possiblitats hi ha eh! ja quasi cada dia menjo una o altre!... El que tinc pendent són les vinagretas, "aliños".. tinc diferents tipus de vinagre però no sé fer aquestes vinagretas que quedan tant i tant bé!
Re: AMANIDES!!
jo avui pel mig dia, m'he fet una amanida amb pollastre i tot el que tenia al frigo... mmmm bona bona
Re: AMANIDES!!
Us poso una amanida que no es gaire corrent...
Amanida Esther (és de la Mireia Carbó)
- Monguetes verdes (les de cuc o primes) cuites al dente, escurregudes i fredes (és important que estiguin com més seques millor)
- Panses
- Pinyons
- Pernil salat tallat a tires
- Formatge de cabra a bocins
- Formatge parmesa amb làmines
(Podeu fer les variant que volgueu... cacauets, nous, fomatge manxec.... jo ho he probat i tot hi queda bé...)
I una vinagreta amb oli, una cullerada de mostassa antiga, una cullerada de mel i un rajolí de vinagre de modena (millor si és el xarop)
És un dels plats que repeteixo sovint durant l'estiu. Molt fresqueta i amb verdura com a ingredient principal
Proveu-la... us encantarà!
Amanida Esther (és de la Mireia Carbó)
- Monguetes verdes (les de cuc o primes) cuites al dente, escurregudes i fredes (és important que estiguin com més seques millor)
- Panses
- Pinyons
- Pernil salat tallat a tires
- Formatge de cabra a bocins
- Formatge parmesa amb làmines
(Podeu fer les variant que volgueu... cacauets, nous, fomatge manxec.... jo ho he probat i tot hi queda bé...)
I una vinagreta amb oli, una cullerada de mostassa antiga, una cullerada de mel i un rajolí de vinagre de modena (millor si és el xarop)
És un dels plats que repeteixo sovint durant l'estiu. Molt fresqueta i amb verdura com a ingredient principal
Proveu-la... us encantarà!
Re: AMANIDES!!
Aqui teniu la meva d'avui!
Enciam, pastanaga, blat de moro, tomaquet, ceba, bacon saltejat i palitos de sésamo! Tot acompanyat amb vinagreta de mostassa, módena, sésam i albahaca! Bon appetit!
Enciam, pastanaga, blat de moro, tomaquet, ceba, bacon saltejat i palitos de sésamo! Tot acompanyat amb vinagreta de mostassa, módena, sésam i albahaca! Bon appetit!
Les gràfiques amb el + !!
http://28dias.es/elbereth/wykresy/2009-03-17
http://www.fertilityfriend.com/home/261840
El nostre post: viewtopic.php?f=50&t=13662&start=0
Re: AMANIDES!!
A veure què puc fer avui per dinar....
Re: AMANIDES!!
Amanida tèbia de gules
Enciam variat d´aquell que venen en bosses.
Un bon grapat de pinyons torradets passats per la paella.
Un bon grapat de "tropezones" de pa, fregit o torrat.
"La Gula del Norte", en paquets envasats al buit i en fresc ( no congelada, que no val res) que ja ve feta a l´allet, ben escalfada a la paella ( la mesura ideal son dos paquets per tres persones).
Ben amanida amb oli d´oliva i vinagre de mòdena.
És sempre un èxit!!
Enciam variat d´aquell que venen en bosses.
Un bon grapat de pinyons torradets passats per la paella.
Un bon grapat de "tropezones" de pa, fregit o torrat.
"La Gula del Norte", en paquets envasats al buit i en fresc ( no congelada, que no val res) que ja ve feta a l´allet, ben escalfada a la paella ( la mesura ideal son dos paquets per tres persones).
Ben amanida amb oli d´oliva i vinagre de mòdena.
És sempre un èxit!!
Re: AMANIDES!!
Nenes, quina pinta totes!! A mi m'agrada tot i quan no sé que fer-me, obro la nevera i apa... a fer volar la imaginació!!!
Re: AMANIDES!!
Helia ha escrit:No sé a vosaltres, però a mi amb aquesta calor només em ve de gust menjar amanides fresques... Què us sembla si fem un recopilatori de les nostres "amanides estrella"?
Començo! La vaig veure un dia a Cuines, i vaig fer alguna modificació. Així queda!
AMANIDA DE TÀRTAR DE TONYINA
- 200 g de llom de tonyina
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1/2 cullerada de mostassa antiga
- cibulet, pebre negre
- enciams
- sal i oli d'oliva
Agafem el llom de tonyina (jo el congelo i el descongelo, pel tema de l'anisakis), i el tallem en dauets. Els posem en un bol, juntament amb la soja, la mostassa, el cibulet i el pebre, i ho deixem macerar un estona (1 hora o 2).
Es munta el plat amb diverses varietats d'enciam (i/o canonges, rúcula, etc...), i hi afegim els daus de tonyina per sobre.
S'hi afegeix un raig d'oli i sal, i ja està a punt!
Nota/Variant: Jo en lloc de salsa de soja vaig fer servir vinagre de mòdena, i queda la mar de bo!!
Uaaau!!! he entrat a fer un cop d'ull a les amanides perquè m'encanten i a la primera ja m'ha vingut unes ganes de provar-la que em moro!!! prenc nota, oh i tant que prenc nota!! ha de ser boníssima!!
Ja us diré el què!
Moltíssimes gràcies!!
Re: AMANIDES!!
Una amanida molt senzilla que vaig fer ahir amb el que tenia per la nevera...
- espinacs frescs
- xampinyons (dels marrons)
- blat de moro
- tomàquet kumato
- olives tallades en rodanxes
- parmesà ratllat
Boníssima! i el parmesà li dona un toc genial!
- espinacs frescs
- xampinyons (dels marrons)
- blat de moro
- tomàquet kumato
- olives tallades en rodanxes
- parmesà ratllat
Boníssima! i el parmesà li dona un toc genial!
Re: AMANIDES!!
A mi ara em venen de cara amanides de pasta... Nyammm!!!!
Per demà en tinc que preparar una que tenim convidats.... però no se quina salseta posar-hi... alguna recomenació.
Volia posar aspirals de pasta, segurament, feta, cherrys, tonyina, cosetes així....
A la nostra nevera sempre tenim a casa tomàquets de Montserrat i mozzarela fresca, amb un raig d'oli, orenga i sal gorda! bonísssssim! típica però sempre bona!
Per demà en tinc que preparar una que tenim convidats.... però no se quina salseta posar-hi... alguna recomenació.
Volia posar aspirals de pasta, segurament, feta, cherrys, tonyina, cosetes així....
A la nostra nevera sempre tenim a casa tomàquets de Montserrat i mozzarela fresca, amb un raig d'oli, orenga i sal gorda! bonísssssim! típica però sempre bona!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |