AMANIDES!!

Condimentades amb fruita, embotits, amb verdures saltejades, pasta, formatges… Fredes o tèbies.
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

AMANIDES!!

EntradaAutor: Helia » dl. jul. 06, 2009 5:22 pm

No sé a vosaltres, però a mi amb aquesta calor només em ve de gust menjar amanides fresques... Què us sembla si fem un recopilatori de les nostres "amanides estrella"?
Començo! La vaig veure un dia a Cuines, i vaig fer alguna modificació. Així queda!

AMANIDA DE TÀRTAR DE TONYINA

- 200 g de llom de tonyina
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1/2 cullerada de mostassa antiga
- cibulet, pebre negre
- enciams
- sal i oli d'oliva

Agafem el llom de tonyina (jo el congelo i el descongelo, pel tema de l'anisakis), i el tallem en dauets. Els posem en un bol, juntament amb la soja, la mostassa, el cibulet i el pebre, i ho deixem macerar un estona (1 hora o 2).
Es munta el plat amb diverses varietats d'enciam (i/o canonges, rúcula, etc...), i hi afegim els daus de tonyina per sobre.
S'hi afegeix un raig d'oli i sal, i ja està a punt!
Nota/Variant: Jo en lloc de salsa de soja vaig fer servir vinagre de mòdena, i queda la mar de bo!!
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
sipamasil
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1818
Membre des de: dt. abr. 21, 2009 11:27 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: sipamasil » dt. jul. 07, 2009 6:16 pm

Jo, a vegades, li poso fruits secs. Ho heu provat?
Avatar de l’usuari
Nam
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 530
Membre des de: dc. set. 19, 2007 2:30 pm
Ubicació: Bages

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Nam » dc. jul. 08, 2009 11:27 am

Mmmm!!! Que bones!!!

A mi tbé m'agrada la típica de formatge de cabra amb anous, i/o panses... Amb vinagreta de mel, mmm!!!

I últimament i fico germinats, m'encanten!

Ah!!! de vegades i fico préssec amb almívar, també triomfa molt!
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Helia » dc. jul. 08, 2009 11:30 am

mmm... sí!! M'encanten els fruits secs... sobretot les nous!!
Us deixo una altra amanida!

AMANIDA D'ESPINACS

- espinacs frescos (podeu fer servir una bossa d'aquestes que ja van netes i tallades)
- xampinyons
- bacon tallat a tiretes
- formatge parmesà
- oli d'oliva, sal, vinagre de mòdena

(Mides al gust) Passeu per la paella el bacon i els xampinyons laminats fins que quedin cuits i rostidets (sense massa oli). Es posen els espinacs nets i tallats al plat, els xampinyons i el bacon sortint del foc. Ho amaniu amb oli d'oliva, sal i vinagre de mòdena (també podeu fer una reducció de vinagre de mòdena, queda molt bo!), i finalment, el parmesà per sobre.
No és ben bé una amanida "light", però està tan bona!!
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Duneta
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4598
Membre des de: dt. abr. 15, 2008 8:54 am
Ubicació: Tarragona

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Duneta » dc. jul. 08, 2009 11:50 am

mmmmmm.... nenes quines amanides més bones!!!

A mi m'encanta el formatge per tant l'amanida que més m'agrada és:
- Varietat d'enciams
- Varietat de formatges
- Nous
- una vinagreta de mel, de mostassa, o simplement oli i vinagre de mòdena!

Però ara faig amanides de tot, de pasta, d'arròs, de llenties, de cigrons...
Imatge
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Helia » dc. jul. 08, 2009 1:01 pm

Mmmmm... que bones!! La de la Duneta triumfa com la pepsi a casa meva!!
Pitisu, la de llenties, doncs la faig força ara a l'estiu, és la millor manera de menjar llegums!! Provaré de fer això de la ceba, que no m'agrada que piqui tant!! Jo a vegades la deixo una estona amb aigua i vinagre, però això d'estomacar-la m'ha agradat!! :-:) :r)
Amb això me n'has fet recordar una altra!

AMANIDA DE CARBASSÓ

- Enciam del tipus que vulgueu, o barrejats.
- Carbassó petitó i tendre
- Ceba
- Formatge feta, o formatge de cabra
- Olives negres
- Tomates cherry
- Oli, sal i vinagre

L'únic secret és que s'ha de tallar el carbassó i la ceba a làmines molt fines. Es posa les làmines en un bol i es deixa macerar amb aigua i vinagre, durant 1 o 2 hores. Passat aquest temps es cola i es munta el plat barrejant amb la resta d'ingredients!
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
keyech
:: dinosaure
Entrades: 5421
Membre des de: dt. abr. 07, 2009 9:19 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: keyech » ds. jul. 18, 2009 10:20 pm

Hola noies!!!!
Versió "keyech" de l'amanida Waldorf
Ingredients:
enciams de vàries classes
poma (varietat golden i si us agraden les coses àcides...la grany smith)
gambes pelades
nous
pinyons
oli
vinagre de mòdena

a mi m'agrada bastant!
Muaks
Avatar de l’usuari
Carme74
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1478
Membre des de: ds. març 01, 2008 7:08 pm
Ubicació: Barcelona

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Carme74 » ds. jul. 18, 2009 10:53 pm

Mmmmmmmmmmmm!! Si a qualsevol amanida hi afegiu "Doritos" trencats ben petitons, veureu que bo que queda!!! I si teniu convidats, no saben trobar què és i els encanta!

A mi m'encanta l'amanida de cigrons:

Un pot de cigrons
Tomàquet tallat irregular.
Anxoves
Una vinagreta de sal, oli, vinagre de mòdena i unes gotes de Aroma de Maggi

I una altra que m'encanta:

Tomàquet
Pebrot verd
Formatge fresc
Orenga
Vinagreta
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Elbereth
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2318
Membre des de: dv. juny 06, 2008 2:15 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Elbereth » dl. jul. 20, 2009 10:38 am

Doncs vinga va! Jo faig la meva aportació!

Amanida Elbereth
Jo la faig amb mesclum d'enciams, rabanets, tonyineta, blat de moro, soja germinada, pastanaga a tires primetes i pinyons saltejats a la paella. En el plat (es quadrat) a les cantonades poso 4 triangles de formatge curat (el Flor d'Esgueva em pirra!!!) i li tiro a cadascun una mica d'orenga!
Amanida Elbereto
I com no m'agrada el tomaquet pero a l'elbereto li encanta lo que faig per ell son amanides de cherry!
10 meitats de tomaquet cherry oberts amb sal, pebre i oli d'oliva. Despres faig laminas de parmesano que poso una a una sobre de cada meitat, reducció de modena pels cantons i alfabrega per sobre del formatge!

Ups que se m'oblidava!! Les Vinagretes!!! Jo les faig de mel, de taronja, de mostassa i de gerds!!!

Apa! Bon apetit!!
Avatar de l’usuari
keyech
:: dinosaure
Entrades: 5421
Membre des de: dt. abr. 07, 2009 9:19 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: keyech » dl. jul. 20, 2009 10:07 pm

Nyam!!!! Em sembla que em quedo amb l'amanida Elberetho!!!!! Jejjejej
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: mireiafor » dt. jul. 21, 2009 8:37 am

Les amanides que comenteu tenen una pinta... un parell de truquillos:

A les amanides de llenties els va molt bé les.... MADUIXES!!! i si per amanir-les a l'oli li afegim una mica de mostassa de la bona.... UFFFFF!!!

I a les amanides de cigrons unes virutes d'un formatge ben sec i gustós del tipus manxec sec, idiazabal o parmessà: per llepar-se els dits!!

Ara poso la meva recepta: AMANIDA TÈBIA DE VERDURETES

Ingredients per a dos persones: dues cebes tendres mitjanes, un pebrot vermell gran, un manat d'espàrrecs verds, pinyons, virutes de parmessà, oli d'oliva verge extra, vinagre de mòdena i sal maldon.

- Es renten les verdures.
- La ceba tendra es talla la tija (només la part verda, que li quedi una mica de tija) i es talla a quarts, se sala bé i es deixa així mentre fem la resta.
- El pebrot es talla a tires de 2cm. d'ample. Es treuen les llavors i els nervis blancs.
- Els espàrrecs es talla la part de la tija blanca i dura.
- Es renten les cebes i s'assequen amb paper de cuina.
- A la graella on es faran les verdures però sense oli, es doren els pinyons. Es treuen i es reserven.
- Es posa unes gotes d'oli a la graella i es posen les verdures en aquest ordre: primer els pebrots i quan estan daurats, s'afegeixen els espàrrecs i quan estan daurats, s'afegeixen els quarts de ceba.
- Es presenta als plats, s'afegeixen els pinyons, es tallen unes virutes de parmessà i es posen per sobre. Per últim es fa una vinagreta posant en un got oli verge, vinagre de mòdena i sal maldon. Es bat molt bé i es rega l'amanida.
- S'ha de menjar de seguida I QUE VAGI DE GUST!!
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Martina32
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2135
Membre des de: dl. abr. 20, 2009 11:26 am

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Martina32 » dj. jul. 23, 2009 6:14 pm

Una aportació. AMANiDA GLORIETA,jejeje.

Amanida mesclum (del carrefour mateix)
Anxoves
Formatge (flor d'esgueva,mmmmmm)
Anous
Panses
Tomaquets cherrys
Picatostes
Palitos de cranc

(a vegades m'animo i també li poso taquets de fuet,jejejej)

Per amanir: oli i vinagre de mòdena, o una vinagreta d'anxoves
Avatar de l’usuari
Aidyana
:: poltre
:: poltre
Entrades: 660
Membre des de: dc. des. 10, 2008 5:42 pm
Ubicació: Baix Penedès

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Aidyana » dt. jul. 28, 2009 6:15 pm

Hola!

Us poso dues receptes que fem molt a casa:

AMANIDA TÈBIA AMB FORMATGE DE CABRA

Mesclum d'enciams
Nous
Panses
Rodanxes de formatge de cabra (1 per persona)
Vinagreta: sal, pebre, oli verge i vinagre de mòdena

Es barregen els enciams nets i ben escorreguts. S'hi afegeixen les panses i les nous en cru. Ho emplatem en plats individuals.
Posem una safata la forn amb paper "cuison" amb les rodanxes de formatge de cabra. Quan es comencin a fondre les traiem i les col·loquem sobre l'amanida.
Cadascú s'ho amaneix com vol amb la vinagreta.
Se serveix calent.

AMANIDA TÈBIA AMB BACÓ I VINAGRETA DE MEL

Mesclum d'enciams
Pinyons
Panses
Bacó tallat a dauets
Vinagreta: sal, pebre, oli verge, vinagre de mòdena, mel

Es barregen els enciams nets i ben escorreguts. Els posem en plats individuals.
Posem les panses a remullar en aigua calenta.
En una paella anitadherent hi fregim sense oli el bacó fins que estigui dauradet. El retirem i el reservem.
A la mateixa paella hi posem els pinyons perquè es daurin una mica. Hi afegim les panses escorregudes i el bacó de nou. Ho remenem bé i ho repartim pels plats.
S'amaneix amb la vinagreta de mel.

Hi ha que fa una barreja amb les dues, però com que a mi el formatge de cabra no m'agrada...

Bon profit!
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Martina32
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2135
Membre des de: dl. abr. 20, 2009 11:26 am

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Martina32 » dt. jul. 28, 2009 6:38 pm

Mmmmmm, a mi l'amanida tèbia de formatge de cabra me pirra!!!
Avatar de l’usuari
keyech
:: dinosaure
Entrades: 5421
Membre des de: dt. abr. 07, 2009 9:19 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: keyech » dt. jul. 28, 2009 10:03 pm

Nyaaaaaam, Aidyana!!!!!!
Provarem, provarem!!!!!!
Avatar de l’usuari
martinica
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 529
Membre des de: dl. feb. 23, 2009 7:13 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: martinica » dl. ago. 31, 2009 9:27 am

A la tardor podeu substituir les panses, per grans de magrana, ummmmmmmm, el contrast de la magrana amb el formatge de cabra tambè es bonisim :ok:
Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Miskah
:: peixet
:: peixet
Entrades: 271
Membre des de: dc. jul. 02, 2008 8:49 am

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Miskah » dc. set. 30, 2009 4:17 pm

Pitisu, boniiiiissima!!!Agafo la recepta...ja sé que dinare demà;) ja ja ja

A mi m'encanta que portin sobretot formatge i fruits secs...uuummmmm....ah, i vinagre de mòdena!!!
Imatge
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
madonna77
:: granota
:: granota
Entrades: 218
Membre des de: dc. abr. 01, 2009 4:20 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: madonna77 » dj. nov. 26, 2009 11:28 am

kina ganaaaaaaaaaa!!!! >.-<:
Avatar de l’usuari
Ponioleta
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4658
Membre des de: dj. set. 03, 2009 12:41 pm
Contacta:

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: Ponioleta » dj. nov. 26, 2009 11:56 am

Per donar un toc diferent i per anar variant, a les amanides se li poden afegir germinats... cada vegada en venen a més supermercats, i sinó, te'ls pots fer a casa. I també fruits secs i llavors com les pipes de carbassa o girasol, sésam...
així també aportem minerals i vitamines extres!

I us deixo una amanida ben senzilla i que m'encanta

amanida de llenties
llenties, tomàqut tallat ben petitó i enciam tallat ben petitó. Per amanir, vinagreta amb una culleradeta de curry. Veureu que el toc de curry li dóna un sabor molt bo i diferent!


amanida de cous-cous
cous-cous (la sèmola de blat) bullida i freda, pastanaga ratllada, enciam tallat petitó i menta picada. Amanit amb oli.
http://fentpensantdient.wordpress.com/ (criança, cuina, costura i una mica de tot)

Imatge

Imatge
lluna74
:: papallona
:: papallona
Entrades: 114
Membre des de: dc. març 25, 2009 9:26 pm

Re: AMANIDES!!

EntradaAutor: lluna74 » dj. nov. 26, 2009 12:03 pm

Jo a moltes amanides i poso panses i també hi donen un toc molt especial!

A vegades hi poso alguna vinagreta de maduixa o taronja amarga (ja hi ha un post que en parla)

Totes boníssimes i molt saludables

Torna a “Amanides”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::