"salses" per amanides

Condimentades amb fruita, embotits, amb verdures saltejades, pasta, formatges… Fredes o tèbies.
Avatar de l’usuari
edae
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3848
Membre des de: dt. març 07, 2006 7:24 pm
Ubicació: provincia girona

"salses" per amanides

EntradaAutor: edae » dj. abr. 14, 2011 6:27 pm

A vegades he menjat amanides en restaurants que porten uns filets d'una salsa blanca que no és maionesa. Sabeu quina és i com es fa?
Imatge
Imatge
neuetes
:: dinosaure
Entrades: 5526
Membre des de: dj. oct. 09, 2008 5:54 pm

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: neuetes » dj. abr. 14, 2011 6:56 pm

Podria ser salsa cèsar??? l'he tastat un munt de vegades amb amanides i també amb peixos (el salmó a la planxa amb salsa cèsar està boníssim...) però no en tinc ni idea de com es fa.

Edito: mira, he fet una recerca ràpida pel sant google i la primera entrada que em surt és aquesta: http://www.cocinaconana.com/2010/09/sal ... asera.html, espero que et serveixi.
Avatar de l’usuari
arlet76
:: tigre
:: tigre
Entrades: 703
Membre des de: dl. feb. 07, 2011 1:14 pm

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: arlet76 » dj. abr. 14, 2011 8:49 pm

jo la salsa cesar la compro al Plus de la marca Florette ( hem sembla) i està molt bona!!!
Avatar de l’usuari
edae
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3848
Membre des de: dt. març 07, 2006 7:24 pm
Ubicació: provincia girona

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: edae » dv. abr. 15, 2011 5:30 pm

gràcies!
Imatge
Imatge
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: muc » dl. abr. 18, 2011 11:05 am

Aquí a Alemanya la salsa de les amanides la majoria de vegades és blanca (i molt bona!). Hi ha milers de variacions i el millor és anar provant fins a trobar la recepta que més t'agradi, però fer donar-te una idea normalment s'hi posa...

- una cullaradeta de formatge fresc tipus philadelphia o quark
- mostassa
- vinagre blanc o llimona (a mi amb llimona m'agrada més)
- una punteta de sucre
- sal o sal d'herbes
- oli
- crema de llet
- herbetes fresques, pebre....

El que també hi dona un gustet molt bo és posar-hi una punteta de polvos de caldo enlloc de la sal...

És anar experimentant!! Espero haver-te donat idees per provar!

Records des d'Alemanya,
muc!
Dayla
:: papallona
:: papallona
Entrades: 136
Membre des de: dl. maig 03, 2010 2:57 pm

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: Dayla » ds. jul. 16, 2011 6:40 pm

Ostres probare la de la marca florette, a veure que tal.... Per cert també pot ser salsa de iogurt que jo estic a la troballa d'una que estigui bona...
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Elbereth
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2318
Membre des de: dv. juny 06, 2008 2:15 pm

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: Elbereth » dj. jul. 28, 2011 9:30 pm

Vinagreta d'oli d'oliva verge, gotes de vinagre, xarrup de módena, cullarada de mostassa, sésam i albahaca!
Fitxers adjunts
DSC05709.JPG
Avatar de l’usuari
NyiNyi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1271
Membre des de: dl. set. 08, 2008 9:32 am

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: NyiNyi » dj. ago. 18, 2011 4:45 pm

Quina bona pinta Elisabeth! tinc tots els ingredients a casa.. a veure si ho provo avui per sopar! :ok:
Cada instant és únic i no es repetirà!

Imatge
Avatar de l’usuari
clara2011
:: puça
:: puça
Entrades: 42
Membre des de: dj. set. 29, 2011 11:38 am

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: clara2011 » dv. oct. 07, 2011 8:15 pm

muc ha escrit:Aquí a Alemanya la salsa de les amanides la majoria de vegades és blanca (i molt bona!). Hi ha milers de variacions i el millor és anar provant fins a trobar la recepta que més t'agradi, però fer donar-te una idea normalment s'hi posa...

- una cullaradeta de formatge fresc tipus philadelphia o quark
- mostassa
- vinagre blanc o llimona (a mi amb llimona m'agrada més)
- una punteta de sucre
- sal o sal d'herbes
- oli
- crema de llet
- herbetes fresques, pebre....

El que també hi dona un gustet molt bo és posar-hi una punteta de polvos de caldo enlloc de la sal...

És anar experimentant!! Espero haver-te donat idees per provar!

Records des d'Alemanya,
muc!



Prenc nota!! :p-) :p-)

GRÀCIES!!
Imatge

Imatge

27.09.10: POSITIU!!!
11.10.11: Primera eco. Tum-tum, tum-tum, tum-tum...
02.06.12: DPP
Avatar de l’usuari
clara2011
:: puça
:: puça
Entrades: 42
Membre des de: dj. set. 29, 2011 11:38 am

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: clara2011 » dv. oct. 07, 2011 8:17 pm

Elbereth ha escrit:Vinagreta d'oli d'oliva verge, gotes de vinagre, xarrup de módena, cullarada de mostassa, sésam i albahaca!


Doncs és ben simple, i fa molt bona pinta!!! >.-<: >.-<:
Imatge

Imatge

27.09.10: POSITIU!!!
11.10.11: Primera eco. Tum-tum, tum-tum, tum-tum...
02.06.12: DPP
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: muc » dg. des. 11, 2011 9:40 am

Noies! L'altre dia vaig fer vinagreta de gerds i va quedar molt bé, i he pensat que és molt apta per les amanides dels dies festius que s'apropen...

Vaig posar en un bol uns quants gerds (o frescos o dels congelats i deixats descongelar..) i els vaig aixafar una mica amb la forquilla. I hi vaig afegir una punta de vinagre, oli, sal amb herbetes i una punta de mostassa, que ajuda a lligar. Va quedar molt bona! Les proporcions.. doncs és anar provant. Depenent del vinagre i l'oli que feu servir potser us cal una punteta de sucre també.. Crec que queda molt bé amb tipus d'amanides un pèl fortes, com els canonges, ruca o mesclum.. tot i que amb enciam del de tota la vida també és bo!
Avatar de l’usuari
labrisadelmar
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dc. jul. 27, 2011 11:34 am

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: labrisadelmar » dv. gen. 20, 2012 4:24 pm

Jo sempre em faig amanides per sopar i m'agrada molt la salsa de iogurt amb llimona. Val la pena provar-la. Repetireu segur.
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
ninet@
:: rateta
:: rateta
Entrades: 180
Membre des de: dj. oct. 04, 2012 9:55 am

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: ninet@ » dj. nov. 29, 2012 3:24 pm

Una pregunta...totes aquestes salses que dieuu es poden deixar ja fetes???
A casa jo soc lunica que menjo amanides per temes de regim i demes, i magradaria poder tenir un satrill amb alguna barreja ja preparada!!x
Imatge
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: "salses" per amanides

EntradaAutor: muc » dv. nov. 30, 2012 10:46 am

Hola ninet@,

doncs sí. Jo ho faig. Les poso en un pot de vidre amb tapa metàlica a la nevera i aguanten bé uns quants dies (també depenent de què porten..). Si és només per exemple mel, vinagre de mòdena, sal, oli i mostassa t'aguantarà molt de temps a la nevera. Si porta crema de llet, gerds, iogurt, etc, doncs una mica menys, però igualment aguanta (sovint queda un pèl més espessa, però amb una mica d'aigua, llet etc. la pots tornar a deixar tal com la vulguis de líquida).

Bon profit! >.-<:

Torna a “Amanides”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: