fonoll

Condimentades amb fruita, embotits, amb verdures saltejades, pasta, formatges… Fredes o tèbies.
Avatar de l’usuari
sònia-2
:: tigre
:: tigre
Entrades: 770
Membre des de: dc. nov. 05, 2008 9:54 pm

fonoll

EntradaAutor: sònia-2 » ds. abr. 23, 2011 9:40 pm

Molt bones a totes!

Tinc una pregunta a veure si me'l podeu respondre. Últimament faig comandes de verdura ecològica i em porten caixes amb productes de temporada. En aquesta darrera caixa m'han posat un fonoll, i jo no n'he fet servir mai i no sé com es pela, què s'aprofita, per a què s'utiliza, quina quantitat es fa servir.. Algú em podria informar una mica?

Moltes gràcies!
Imatge
Imatge
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: fonoll

EntradaAutor: muc » dg. abr. 24, 2011 8:55 am

Bon dia Sònia!

aquí a Alemanya de fonoll se'n menja força. No és pela, com a molt es renta una mica la part més de fora i hi treus els fils que té estirant amb un ganivet (com amb l'api per exemple). Si talles la base amb un ganivet, ja es desfan gairebé soles totes les capes i és molt fàcil treure tots els fills molestos (sobretot per menjar cru).

El pots menjar com deia cru, així tal qual o tallat molt fi en amanida, i també el pots coure. Aquí se'n fan salses per pasta per exemple (passat per la paella tallat petit, i afegint-hi una mica de crema de llet) i cru, doncs.. o bé a tires (el suquen tot sovint en formatge fresc tipus quark amb herbes i espècies) o per exemple, en amanida de patates.. és qüestió de fer volar la imaginació i anar provant! A més a més, el fonoll va molt bé per la digestió!

Apa, espero haver-te donat un parell d'idees!

Des d'Alemanya,
muc!
Avatar de l’usuari
italiana
:: conillet
:: conillet
Entrades: 371
Membre des de: dv. juny 06, 2008 3:02 pm

Re: fonoll

EntradaAutor: italiana » dg. abr. 24, 2011 3:16 pm

hola,

aqui a itàlia també se'n menja molt.
les "intruccions d'ús" són les mateixes que t'ha dit la muc

també el pots bullir, tallat a quarts, i després el poses en un plat fondo al forn amb beixamel....
Imatge Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Irina
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3858
Membre des de: dg. feb. 11, 2007 1:20 pm
Ubicació: Irlanda

Re: fonoll

EntradaAutor: Irina » dg. abr. 24, 2011 3:32 pm

Hola!

aqui tambe se'n menja molt. Pots fer una crema de patata i fonoll (seguint una mica la recepta de vichisoise.) o tambe el pots fer al forn amb tot de verdures rostides.
potser a google trobras mes receptes :ok:
Avatar de l’usuari
Carme74
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1478
Membre des de: ds. març 01, 2008 7:08 pm
Ubicació: Barcelona

Re: fonoll

EntradaAutor: Carme74 » dg. abr. 24, 2011 7:03 pm

A mi m'agrada molt tallat a "grills", cru amb una mica de maonesa i salsa Aroma de Maggi...
Ahir en vam menjar per sopar. Mmmmmm! Boníssim!
Irina, he de provar això que dius de la sopa.
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
sònia-2
:: tigre
:: tigre
Entrades: 770
Membre des de: dc. nov. 05, 2008 9:54 pm

Re: fonoll

EntradaAutor: sònia-2 » dg. abr. 24, 2011 9:02 pm

Molt bones a totes i moltíssimes gràcies per les vostres respostes.

No en tenia ni idea que es pogués menjar cru. Les "branques" que surten cap adalt es tallen i no es mengen?

Em sembla que provaré una part en cru i l'altre cuita a veure què tal.

Ja us informaré.
Imatge
Imatge

Torna a “Amanides”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: