fonoll
fonoll
Molt bones a totes!
Tinc una pregunta a veure si me'l podeu respondre. Últimament faig comandes de verdura ecològica i em porten caixes amb productes de temporada. En aquesta darrera caixa m'han posat un fonoll, i jo no n'he fet servir mai i no sé com es pela, què s'aprofita, per a què s'utiliza, quina quantitat es fa servir.. Algú em podria informar una mica?
Moltes gràcies!
Tinc una pregunta a veure si me'l podeu respondre. Últimament faig comandes de verdura ecològica i em porten caixes amb productes de temporada. En aquesta darrera caixa m'han posat un fonoll, i jo no n'he fet servir mai i no sé com es pela, què s'aprofita, per a què s'utiliza, quina quantitat es fa servir.. Algú em podria informar una mica?
Moltes gràcies!
Re: fonoll
Bon dia Sònia!
aquí a Alemanya de fonoll se'n menja força. No és pela, com a molt es renta una mica la part més de fora i hi treus els fils que té estirant amb un ganivet (com amb l'api per exemple). Si talles la base amb un ganivet, ja es desfan gairebé soles totes les capes i és molt fàcil treure tots els fills molestos (sobretot per menjar cru).
El pots menjar com deia cru, així tal qual o tallat molt fi en amanida, i també el pots coure. Aquí se'n fan salses per pasta per exemple (passat per la paella tallat petit, i afegint-hi una mica de crema de llet) i cru, doncs.. o bé a tires (el suquen tot sovint en formatge fresc tipus quark amb herbes i espècies) o per exemple, en amanida de patates.. és qüestió de fer volar la imaginació i anar provant! A més a més, el fonoll va molt bé per la digestió!
Apa, espero haver-te donat un parell d'idees!
Des d'Alemanya,
muc!
aquí a Alemanya de fonoll se'n menja força. No és pela, com a molt es renta una mica la part més de fora i hi treus els fils que té estirant amb un ganivet (com amb l'api per exemple). Si talles la base amb un ganivet, ja es desfan gairebé soles totes les capes i és molt fàcil treure tots els fills molestos (sobretot per menjar cru).
El pots menjar com deia cru, així tal qual o tallat molt fi en amanida, i també el pots coure. Aquí se'n fan salses per pasta per exemple (passat per la paella tallat petit, i afegint-hi una mica de crema de llet) i cru, doncs.. o bé a tires (el suquen tot sovint en formatge fresc tipus quark amb herbes i espècies) o per exemple, en amanida de patates.. és qüestió de fer volar la imaginació i anar provant! A més a més, el fonoll va molt bé per la digestió!
Apa, espero haver-te donat un parell d'idees!
Des d'Alemanya,
muc!
Re: fonoll
hola,
aqui a itàlia també se'n menja molt.
les "intruccions d'ús" són les mateixes que t'ha dit la muc
també el pots bullir, tallat a quarts, i després el poses en un plat fondo al forn amb beixamel....
aqui a itàlia també se'n menja molt.
les "intruccions d'ús" són les mateixes que t'ha dit la muc
també el pots bullir, tallat a quarts, i després el poses en un plat fondo al forn amb beixamel....
Re: fonoll
Hola!
aqui tambe se'n menja molt. Pots fer una crema de patata i fonoll (seguint una mica la recepta de vichisoise.) o tambe el pots fer al forn amb tot de verdures rostides.
potser a google trobras mes receptes
aqui tambe se'n menja molt. Pots fer una crema de patata i fonoll (seguint una mica la recepta de vichisoise.) o tambe el pots fer al forn amb tot de verdures rostides.
potser a google trobras mes receptes
Re: fonoll
A mi m'agrada molt tallat a "grills", cru amb una mica de maonesa i salsa Aroma de Maggi...
Ahir en vam menjar per sopar. Mmmmmm! Boníssim!
Irina, he de provar això que dius de la sopa.
Ahir en vam menjar per sopar. Mmmmmm! Boníssim!
Irina, he de provar això que dius de la sopa.
Re: fonoll
Molt bones a totes i moltíssimes gràcies per les vostres respostes.
No en tenia ni idea que es pogués menjar cru. Les "branques" que surten cap adalt es tallen i no es mengen?
Em sembla que provaré una part en cru i l'altre cuita a veure què tal.
Ja us informaré.
No en tenia ni idea que es pogués menjar cru. Les "branques" que surten cap adalt es tallen i no es mengen?
Em sembla que provaré una part en cru i l'altre cuita a veure què tal.
Ja us informaré.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |