Fem un empedrat, ideal per l'estiu

Condimentades amb fruita, embotits, amb verdures saltejades, pasta, formatges… Fredes o tèbies.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6087
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Fem un empedrat, ideal per l'estiu

EntradaAutor: Toni » dj. jul. 20, 2023 9:32 am

L'Empedrat és una deliciosa amanida típica de la cuina catalana, plena de sabors mediterranis i ingredients frescs, i per això és ideal per a l'estiu. Aquí tens la recepta per preparar un autèntic empedrat:

Ingredients:
250 g de mongetes seques (mongeta tendra catalana o mongeta del ganxet)
1 ceba mitjana, tallada a trossos petits
2 tomàquets mitjans, tallats a daus
1 pebrot verd, tallat a daus
1 cogombre mitjà, tallat a rodanxes fines
100 g d'olives negres, sense os i trossejades
100 g de bacallà dessalat, cuit i desfet en trossos petits (opcional)
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de vi (preferiblement vi negre)
Sal i pebre al gust
Julivert fresc, picat per decorar

Preparació:
En primer lloc, posa a remull les mongetes seques la nit abans de la cocció. Això ajudarà a reduir el temps de cocció.

L'endemà, cuina les mongetes seques i els cigrons en olla de pressió amb aigua i una mica de sal. Un cop aconseguit el punt de cocció adequat, treu l'olla del foc i deixa que es refredi.

Mentre es refreden els llegums, prepara la resta d'ingredients. Talla els tomàquets, el pebrot, el cogombre i la ceba en trossos petits i trosseja les olives.

Un cop els llegums estiguin freds, afegeix per sobre un raig d'oli d'oliva i vinagre de vi al gust. A continuació, barreja les verdures tallades i les olives, perquè tots els sabors es combinin.

Ara és el moment de posar els trossos de bacallà dessalat. Tasta l'amanida i ajusta la sal i el pebre al teu gust.

Finalment, abans de servir, decora amb julivert picat per donar-li un toc fresc i colorit.

L'Empedrat és millor si es deixa reposar a la nevera durant unes hores abans de servir, ja que això permetrà que tots els sabors es barregin i esdevingui més gustós. Es pot servir com a plat únic o com acompanyament d'altres plats, com carns a la brasa.

Eva Remolina | AMIC

Imatge

Torna a “Amanides”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::