AMANIDA DE TONYINA
AMANIDA DE TONYINA
Aquesta recepta l'he tunejada al meu gust. Aquesta mena d'amanides son molt populars als paisos anglosaxons, i normalmet es posa en entrepans o canapes, etc...
A mi m'encanta posar-la en un bagel, amb brots d'alfalfa i trossos d'avocat...
Pero tinc un petit problema que es pot sol.lucionar amb la vostra ajuda, no se com es diu l'herba "dill" en catala!!! En castella es ENELDO (no trobo la traduccio al catala, ja m'ho direu)...
AMANIDA DE TONYINA
2 llaunes de tonyina (de les de 150gr mes o menys)
1 lima
- mitja ceba petita de Figueres (la que es lila) trinxada ben petiteta
(jo faig servir 3 "scallions" que son unes cebetes tendres molt petites, com
si fossin alls tendres, crec que els podeu trobar a la Boqueria...)
- Un bon ramet de ENELDO fresc, nomes les fulles ben tallades
- mayonesa (jo faig servir una "light")
- sal i pebre
Es important seguir l'ordre de barrejar els ingredients per lligar-ho millor.
1. Posar la tonyina en un bol i trencar-la amb la forquilla.
2. Afegir el suc de la lima (va a gust, a mi m'agrada tant que en poso la meitat mes) i barrejar-ho be.
3. Afegir la ceba de Figueres trinxada o les cebetes tendres tambe trinxades i barrejar.
4. Salpebrar a gust i afegir l'herba fresca ENELDO. Barrejar tot be.
5. Ara es quan podeu afegir una mica del que creieu que falta, potser mes ceba o mes lima...etc.
6. Afegir mayonesa fins que es lligui tot be sense passar-se...pero que la consistencia sigui bona per umtar al pa...com si fos un pate.
Es pot fer servir sobre llesques de pa, en plan montaditos, amb un trocets d'avocat, o mig raim, o una oliva...etc...i aixi fer canapes....
Despres us poso una foto!
A mi m'encanta posar-la en un bagel, amb brots d'alfalfa i trossos d'avocat...
Pero tinc un petit problema que es pot sol.lucionar amb la vostra ajuda, no se com es diu l'herba "dill" en catala!!! En castella es ENELDO (no trobo la traduccio al catala, ja m'ho direu)...
AMANIDA DE TONYINA
2 llaunes de tonyina (de les de 150gr mes o menys)
1 lima
- mitja ceba petita de Figueres (la que es lila) trinxada ben petiteta
(jo faig servir 3 "scallions" que son unes cebetes tendres molt petites, com
si fossin alls tendres, crec que els podeu trobar a la Boqueria...)
- Un bon ramet de ENELDO fresc, nomes les fulles ben tallades
- mayonesa (jo faig servir una "light")
- sal i pebre
Es important seguir l'ordre de barrejar els ingredients per lligar-ho millor.
1. Posar la tonyina en un bol i trencar-la amb la forquilla.
2. Afegir el suc de la lima (va a gust, a mi m'agrada tant que en poso la meitat mes) i barrejar-ho be.
3. Afegir la ceba de Figueres trinxada o les cebetes tendres tambe trinxades i barrejar.
4. Salpebrar a gust i afegir l'herba fresca ENELDO. Barrejar tot be.
5. Ara es quan podeu afegir una mica del que creieu que falta, potser mes ceba o mes lima...etc.
6. Afegir mayonesa fins que es lligui tot be sense passar-se...pero que la consistencia sigui bona per umtar al pa...com si fos un pate.
Es pot fer servir sobre llesques de pa, en plan montaditos, amb un trocets d'avocat, o mig raim, o una oliva...etc...i aixi fer canapes....
Despres us poso una foto!
Irina l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. març 04, 2009 8:04 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
- Castanyeta
- :: girafa
- Entrades: 2680
- Membre des de: dl. oct. 15, 2007 9:12 pm
- Ubicació: Barcelona
Re: AMANIDA DE TONYINA
dill (ang.)- eneldo (cas.)- ANET en català
+ + 2.11.2007 · 4.6.2008 · Joana, 26.5.2011 · 17.3.2012 + +
.
.
Re: AMANIDA DE TONYINA
Gràcies Castanyeta!!!!!
Vaig estar buscant diccionaris anglès-català online i no hi havia manera...
Vaig estar buscant diccionaris anglès-català online i no hi havia manera...
Re: AMANIDA DE TONYINA
Que bona l'amanida... on estigui una bona pasta de tonyina que se quite el Bocadelia!
No té res a veure amb el tema, però us passo un enllaç d'un diccionari multilingüe. A mi sempre m'ajuda molt.
http://www.grec.net/cgibin/mlt00.pgm/
No té res a veure amb el tema, però us passo un enllaç d'un diccionari multilingüe. A mi sempre m'ajuda molt.
http://www.grec.net/cgibin/mlt00.pgm/
Re: AMANIDA DE TONYINA
Ei!!! Moltes gracies pel link del diccionari!!! Com el necessitoooooooo!!!!! Cada dia hi ha paraules que aprenc aqui i no tinc ni idea de com es diu en catala, sobretot els noms dels peixos, mare meva!!!
Escalunyes!!!! ja n'he apres una altra!
Quan tingui temps us posare mes receptes! En tinc una de pate de salmo fumat molt bona!!! he he
Escalunyes!!!! ja n'he apres una altra!
Quan tingui temps us posare mes receptes! En tinc una de pate de salmo fumat molt bona!!! he he
Re: AMANIDA DE TONYINA
Que bo!
Ara que estic de baixa tinc temps de provar receptes Però senzilletes, que estic amb lumbàlgia i quan porto molta estona dreta em mata de dolor!
Ara que estic de baixa tinc temps de provar receptes Però senzilletes, que estic amb lumbàlgia i quan porto molta estona dreta em mata de dolor!
Re: AMANIDA DE TONYINA
Quina bona pinta. A mi tot el que porti tonyina m'agrada o sigui que aquesta recepta caurà.
Re: AMANIDA DE TONYINA
mmm quina bona pinta!!M'encanta la tonyina
Re: AMANIDA DE TONYINA
Molt bona. M'ha agradat molt la idea de utilitzar-la com a farcit d'un alvocat!
Re: AMANIDA DE TONYINA
Ostres, quina gràcia! ja la provaré. Aquí a Alemanya fem una recepta molt semblant, però amb formatge fresc (philadelphia) enlloc de maionesa... De fet és:
- Tonyina, formatge fresc, ceba tendra, tomàquets d'aquests secs conservats en oli, sal i pebre... Les mides.. ni idea, a ull!
Ara que he d'anar al súper, aprofitaré per comprar la maio, que no ens en queda, i ho provaré! Gràcies per la recepta!
Des d'Alemanya,
muc!
- Tonyina, formatge fresc, ceba tendra, tomàquets d'aquests secs conservats en oli, sal i pebre... Les mides.. ni idea, a ull!
Ara que he d'anar al súper, aprofitaré per comprar la maio, que no ens en queda, i ho provaré! Gràcies per la recepta!
Des d'Alemanya,
muc!
Re: AMANIDA DE TONYINA
aha! doncs provare de fer la teva versio, Muc! tinc dos pots de Philadelphia a la nevera esperant a convertir-se en pastis de formatge, pero no hi ha manera. Aixo sera mes facil!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |