PIZZA!!!!
Re: PIZZA!!!!
Doncs em sembla que ben aviat se'm girarà el cervell i faré la massa, pq tinc llevat a la nevera que em caducarà si no ho ha fet ja... demà us conto si m'he emocionat
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Re: PIZZA!!!!
nenes!!!! quina casualitat que "revifalli" el post de les pizzes...! precisament ahir en vaig fer una boníssima (sempre que hi ha futbol sopem pizza...)... vaig fer la massa jo, i vaig per, a banda, carn picada a la paella, amb bocinets de bacon... quan va estar cuit, vaig posar tomàquet d'aquell concentrat (al mercadona n'hi ha), ben estés, la carn picada amb el bacon, i després vaig tirar a sobre salsa barbacoa i formatge ratllat: PIZZA BARBACOA!!! boníssima!
Re: PIZZA!!!!
Nosaltres ahir també varem fer pizza per veure el futbol! Ahir va tocar de 4 formatges. Una altre que també ens agrada molt és de tomaquet, mozzarella, bacó, ceba i tàpares.
Jo faig massa per tres o quatre pizzes i la que no faig servir la congelo.
Jo faig massa per tres o quatre pizzes i la que no faig servir la congelo.
Re: PIZZA!!!!
helsix, la massa de pizza es pot congelar? jo ho vaig provar un parell de vegades i fatal... la congeles plana? o feta una bola???
Re: PIZZA!!!!
raquel79 ha escrit:helsix, la massa de pizza es pot congelar? jo ho vaig provar un parell de vegades i fatal... la congeles plana? o feta una bola???
Raquel 79, jo ho faig i conec gent que també. Quan congelo la massa, la fico en una bosa de congelar després que hagi estat reposant. Quan m'ha quedat millor, era quan estava feta una bola i sempre que le he deixat descongelar molta estona (pel matí l'he tret del congelador). Espero que aquest consells et siguin útils .
Re: PIZZA!!!!
Al final m'he liat a primera hora a fer la massa de la pizza, però ha vingut el noi del gas i m'he liat amb les quantitats, jajajajajaa
Després penjo fotos!!! N'he fet 2!!!
Teniu algun truco ninja per no haver d'esperar taaaaaanta estona entre fer la massa (esperar) i poder-la ficar al forn? O sí o sí s'ha de deixar la massa reposar? Em des-espera esperar!!!!
Després penjo fotos!!! N'he fet 2!!!
Teniu algun truco ninja per no haver d'esperar taaaaaanta estona entre fer la massa (esperar) i poder-la ficar al forn? O sí o sí s'ha de deixar la massa reposar? Em des-espera esperar!!!!
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Re: PIZZA!!!!
doncs jo diria que no... la massa ha de llevar, no? (m'encanten les noves emoticones que ha post el toni, i no me'n puc estar de posar les, ni que no toqui, jajajaja)
Re: PIZZA!!!!
mama2010 ha escrit:Teniu algun truco ninja per no haver d'esperar taaaaaanta estona entre fer la massa (esperar) i poder-la ficar al forn? O sí o sí s'ha de deixar la massa reposar? Em des-espera esperar!!!!
però com ets, no?????? si ja saps que toca esperar amb aquest tipus de receptes, es lo que hay.....!!!!
peeeeero, si vols fer la massa el mateix dia (o sigui sense posar-la a la nevera d'un dia per l'altre com t'havia explicat) sí que hi ha trucs perquè vagi més ràpid a fermentar però després no tindrà ni molt menys el bon gust que tindria si trigués més (que és la gràcia trobo jo, de fer la massa casolana) al gra, que si vols anar ràpid, escalfes aigua al microones a tope a tope, la treus i fiques la massa al microones (en un bol i amb film transparent) tanques la porta i amb el vapor residual i l'escalforeta fermentarà més ràpid (potser mitja hora...ha d'haver gairebé doblat el volum inicial) una altra manera és posar el forn a 60º (si ho permet) una estona, apagar-lo i posar la massa dins, i el mateix, porta tancada fins que dobli amb l'escalfor residual. Més temperatura no perquè mataries el llevat i no fermentaria gens.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: PIZZA!!!!
Si és que sou unes craks!!!! Però em portaré bé i us faré cas Em carregaré de paciència i em tocarà esperar En toni no ens ha ficat cap emoticona nova que surti babejant de plaer cap ninotet, no? jejejeje
Us fico fotos de les pizzes
La primera l'he fet de formatges amb pernil dolç. Les vores les he fet com una pizza que m'agradava molt, que estava farcida de formatge, jejejeje Em sembla que es deia la Rolling Pizza o alguna cosa així
La segona he tret el farciment d'aquí, el meu mascle és fanàtic dels ceps Així que ceba, molta ceba, molta cansalada fumada, molts ceps i molt formatge Al tastar aquesta, la primera era "sosa"...
Només se sentia al meu amor fer sorolls tipo: uummm... nyammm...ooohhh... aaarrggggg... semblava el Homer Simpson!
Us fico fotos de les pizzes
La primera l'he fet de formatges amb pernil dolç. Les vores les he fet com una pizza que m'agradava molt, que estava farcida de formatge, jejejeje Em sembla que es deia la Rolling Pizza o alguna cosa així
La segona he tret el farciment d'aquí, el meu mascle és fanàtic dels ceps Així que ceba, molta ceba, molta cansalada fumada, molts ceps i molt formatge Al tastar aquesta, la primera era "sosa"...
Només se sentia al meu amor fer sorolls tipo: uummm... nyammm...ooohhh... aaarrggggg... semblava el Homer Simpson!
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Re: PIZZA!!!!
Només som 2 a casa i ara tenim pizza per parar un tren!!! jajajajaja
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Re: PIZZA!!!!
mmm, ceba, ceps, cansalada fumada i formatge, m'encantaaaaa! m'alegro que us hagi agradat!!!
trobo que per no tenir paciència després et surt tot espectacular
trobo que per no tenir paciència després et surt tot espectacular
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: PIZZA!!!!
Ostres mama2010 tenen una pinta espectacular!!!
Mai he fet la massa de les pizzes jo pero crec que ara m'animare a fer-ho!
A mes tinc un robot d'aquells tipus termomix pero mes senzillet pero segur que te alguna recepta de masses de pizza!
avui mateix quan arribi a casa ho miro
Mai he fet la massa de les pizzes jo pero crec que ara m'animare a fer-ho!
A mes tinc un robot d'aquells tipus termomix pero mes senzillet pero segur que te alguna recepta de masses de pizza!
avui mateix quan arribi a casa ho miro
Re: PIZZA!!!!
Amoretes pizzeres... no m'acaba de quedar clar com fer la massa. Vaig buscar una recepta per internet però tampoc expecificava gaire... Un cop tingui tots els ingredients barrejats, l'he de deixar "fermentar" una estoneta, veritat? però quanta estoneta? Després de deixar-la "a su rollo" l'he d'amassar i donar-li la forma i tornar-la a deixar reposar?
Porto un jaleo!!!
El diumenge vindrà el meu pare a dinar i li en faré i vull que la massa quedi perfectaªªª
Gràcies pizzeres!!!
Porto un jaleo!!!
El diumenge vindrà el meu pare a dinar i li en faré i vull que la massa quedi perfectaªªª
Gràcies pizzeres!!!
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Re: PIZZA!!!!
mama2010 ha escrit:Un cop tingui tots els ingredients barrejats, l'he de deixar "fermentar" una estoneta, veritat? però quanta estoneta? Després de deixar-la "a su rollo" l'he d'amassar i donar-li la forma i tornar-la a deixar reposar?
però si l'altre dia et van quedar molt bé! com ho vas fer?
a veure, la massa de pizza només fa una sola fermentació, això vol dir que un cop uneixes tots els ingredients i els amasses una mica, deixes que la massa fermenti fins que aproximadament dobli el volum del principi i ja està, ja la pots estirar, posar el farcit i cap al forn
l'estona que necessiti per doblar el seu volum dependrà de la quantitat de llevat que hagis posat i de la temperatura que tinguis a casa, suposant que has posat un 2% de llevat fresc sobre el pes de la farina i que a casa esteu entre 22-24º pot trigar una horeta o hora i mitja
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: PIZZA!!!!
Reapareixo per a que pugueu riure una estona. He fet la massa i aquest cop m'he carregat de paciència i he deixat que la massa fes el que havia de fer...
He fet servir una recepta que he trobat per internet i m'ha fet gràcia; us la penjo:
450 grams de farina de força
10 grams de llevat fresc
220 grams d'aigua amb gas Vichi
10 grams de sal
25 grams d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
Molt bé. Jo he duplicat els ingredients pq volia fer 3 pizzes ben guapes. He fet la massa, l'he ficat a dins al forn (apagat, eh?) i hem marxat a passejar als gossets. Feiem broma dient que quan arribéssim la massa estaria tocant les parets del forn i... efectivament, tocava la part de dalt. L'he tret i li he fet foto, quin fart de riure!!!!
Clar... què ha passat? L'he deixat massa estona? Ara la tinc tapada a dins la nevera, però demà em fa por trobar-me que la nevera està invaïda per una massa d'aparença extranya i de gust mega saborós (està molt bona!).
M'aguantarà fins diumenge o l'he de congelar? Ara tinc massa per fer pizza per tota la comunitat de veïns, mare meva
He fet servir una recepta que he trobat per internet i m'ha fet gràcia; us la penjo:
450 grams de farina de força
10 grams de llevat fresc
220 grams d'aigua amb gas Vichi
10 grams de sal
25 grams d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
Molt bé. Jo he duplicat els ingredients pq volia fer 3 pizzes ben guapes. He fet la massa, l'he ficat a dins al forn (apagat, eh?) i hem marxat a passejar als gossets. Feiem broma dient que quan arribéssim la massa estaria tocant les parets del forn i... efectivament, tocava la part de dalt. L'he tret i li he fet foto, quin fart de riure!!!!
Clar... què ha passat? L'he deixat massa estona? Ara la tinc tapada a dins la nevera, però demà em fa por trobar-me que la nevera està invaïda per una massa d'aparença extranya i de gust mega saborós (està molt bona!).
M'aguantarà fins diumenge o l'he de congelar? Ara tinc massa per fer pizza per tota la comunitat de veïns, mare meva
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Re: PIZZA!!!!
tranquila, a tots ens ha passat alguna vegada
no crec que hagi sigut per massa estona, arriba un punt que la massa deixa de crèixer perquè s'acaba l'aliment pel llevat...crec que més aviat el problema ha sigut que l'has posat en un bol massa petit! (si dius que has triplicat els ingredients de la recepta estem parlant de més de 2 quilos de massa, que fermentada ocupen mooolt de volum!!)
si la tens a la nevera t'aguanta fins diumenge perfectament, si pots posa-la a la part més freda per assegurar-te que la fermentació es para del tot (per si encara li quedava una mica per crèixer )
no crec que hagi sigut per massa estona, arriba un punt que la massa deixa de crèixer perquè s'acaba l'aliment pel llevat...crec que més aviat el problema ha sigut que l'has posat en un bol massa petit! (si dius que has triplicat els ingredients de la recepta estem parlant de més de 2 quilos de massa, que fermentada ocupen mooolt de volum!!)
si la tens a la nevera t'aguanta fins diumenge perfectament, si pots posa-la a la part més freda per assegurar-te que la fermentació es para del tot (per si encara li quedava una mica per crèixer )
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: PIZZA!!!!
Vols dir que no té vida propia? He creat vida sense voler!!! Em fa por anar a la cuina!!!!
He duplicat les quantitats, no triplicat, jejejejeje
Diumenge faré pizza per tot el mes xDDDD
Gràcies guapa!
He duplicat les quantitats, no triplicat, jejejejeje
Diumenge faré pizza per tot el mes xDDDD
Gràcies guapa!
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |