Heu fet coca de Sant Joan?
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Muc, que be que t'hagis animat a fer el post!!
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Gràcies noies per tots els consells i pels blogs!! Valeu un imperi!! I ja que heu obert el nou post m'en vaig cap allà jajaja
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
eeei! que fareu coca aquest any?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Siiii!!! Ja estic preparant ingredients. Repetire la recepta del bloc coure coulants. I tu ametista??
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
em penso que jo també! .....potser amb alguna petiiiiiita modificació és que no ho puc evitar!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
jo també repeteixo!!! però amb la recepta de l'any passat... és una de la Thermomix que em va passar la meva presentadora...
Visita el meu Blog personal: http://lacasadelaia.blogspot.com.es/
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Vicky, t'importa posar la recepta? Jo tambe tinc la thermo!
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
i tant!!!!
la posso:
coca de brioix amb crema,pinyons…
per la massa mare (opcional, tindrà més gust i es conservarà millor):
100 g de farina de força,
100 g de llet
i 30 g de llevat fresc de forner
per la coca:
350 g de farina de força
100g sucre
2 ous
10g sal
45 g llet
1/2 pell de llimona
80g mantega freda a trossets
30g d’anís dolç
20g de llevat fresc de forner
Ingredients per a la decoració
crema pastissera
pinyons
fruita confitada
sucre aterrossat (sucre + gotes d’aigua) …
i un mica d’anís per aromatitzar-la a l`últim moment ,uan la treiem del forn.
Elaboració
Massa mare: La nit anterior prepara la massa mare barrejant tots els ingredients a velocitat 5 durant uns 10 segons i deixa’ls reposar en un bol tapat i en un lloc fresc,(nevera).
Posar el sucre a velocitat 10 durant uns segons. Seguidament afegir la pell de llimona i programar durant 30 segons a velocitat 10.
Posar tots els ingredients i la massa mare junts excepte la mantega i deixar-ho amassar 5 minuts a vel espiga, si cal afegir una mica de llet pel bocal. Afegeix la mantega de mica en mica mentre la massa es va pastant durant 2 minuts vel espiga , la massa s’ha de desprendre de les parets del got, si no ho veus ben lligat amassau-ho uns minuts més.
Deixar reposar la massa 1 hora,o bé dins del got o bé en un bol cobert amb un drap.
Treballar altre cop la massa programant 5 minuts a vel espiga, i deixar-ho reposar 10 minuts més.
Si es vol farcir de crema, ara és el moment de preparar-la.
crema pastissera:
Ingredients
500g de llet
100 g de sucre
2 ous
30 g de maizena
¼ de branca de canyella
¼ de pell de llimona
1 pessic de sal
amb la papallona posada, afegir 250 g de llet, el sucre,la canyella i la pell de llimona : 10min+90º+v2 retirar la pell de llimona i la canyella ,i desfer la maizena en la resta de llet i incorporar-ho al got, i també els ous i la sal : 10min+90º+v3 deixar-ho refredar.
Seguim amb la coca:
Si el que volem és farcir-la( de crema, de xocolata, de cabell d’àngel…) Dividirem la massa en dos i n’estendre’m una de les parts amb les mans
sucades d’oli a sobre d’un full de paper vegetal, i a sobre estendre’m una capa del farciment.
Després estirarem l’altra part de la massa i la col.locarem a sobre de la primera.
La pintarem amb ou i la deixarem fermentar fins que dobli el seu volum.
Escalfar el forn a 180º, sense turbo, només amb la planxa de dalt i la de baix.
Sempre que s’enfornin masses de pa o coques posar dins del forn un recipient (flamera,motlle petit…) per donar humitat a la cocció i lograr que la massa no es ressequi tant, la crosta quedarà més cruixent.
Ara ja només queda decorar la coca: amb la crema pastissera, els pinyons, prèviament mullats x evitar que es torrin massa!, i la fruita confitada, el sucre aterrossat i/o la fruita confitada.
Enfornar-ho a 180ª durant 20min.
Consells
Si la volem farcir de nata, o trufa , que no podem enfornar, ho farem un cop la coca ja està acabada i fresca, obrint-la x la mitat amb un ganivet .
la posso:
coca de brioix amb crema,pinyons…
per la massa mare (opcional, tindrà més gust i es conservarà millor):
100 g de farina de força,
100 g de llet
i 30 g de llevat fresc de forner
per la coca:
350 g de farina de força
100g sucre
2 ous
10g sal
45 g llet
1/2 pell de llimona
80g mantega freda a trossets
30g d’anís dolç
20g de llevat fresc de forner
Ingredients per a la decoració
crema pastissera
pinyons
fruita confitada
sucre aterrossat (sucre + gotes d’aigua) …
i un mica d’anís per aromatitzar-la a l`últim moment ,uan la treiem del forn.
Elaboració
Massa mare: La nit anterior prepara la massa mare barrejant tots els ingredients a velocitat 5 durant uns 10 segons i deixa’ls reposar en un bol tapat i en un lloc fresc,(nevera).
Posar el sucre a velocitat 10 durant uns segons. Seguidament afegir la pell de llimona i programar durant 30 segons a velocitat 10.
Posar tots els ingredients i la massa mare junts excepte la mantega i deixar-ho amassar 5 minuts a vel espiga, si cal afegir una mica de llet pel bocal. Afegeix la mantega de mica en mica mentre la massa es va pastant durant 2 minuts vel espiga , la massa s’ha de desprendre de les parets del got, si no ho veus ben lligat amassau-ho uns minuts més.
Deixar reposar la massa 1 hora,o bé dins del got o bé en un bol cobert amb un drap.
Treballar altre cop la massa programant 5 minuts a vel espiga, i deixar-ho reposar 10 minuts més.
Si es vol farcir de crema, ara és el moment de preparar-la.
crema pastissera:
Ingredients
500g de llet
100 g de sucre
2 ous
30 g de maizena
¼ de branca de canyella
¼ de pell de llimona
1 pessic de sal
amb la papallona posada, afegir 250 g de llet, el sucre,la canyella i la pell de llimona : 10min+90º+v2 retirar la pell de llimona i la canyella ,i desfer la maizena en la resta de llet i incorporar-ho al got, i també els ous i la sal : 10min+90º+v3 deixar-ho refredar.
Seguim amb la coca:
Si el que volem és farcir-la( de crema, de xocolata, de cabell d’àngel…) Dividirem la massa en dos i n’estendre’m una de les parts amb les mans
sucades d’oli a sobre d’un full de paper vegetal, i a sobre estendre’m una capa del farciment.
Després estirarem l’altra part de la massa i la col.locarem a sobre de la primera.
La pintarem amb ou i la deixarem fermentar fins que dobli el seu volum.
Escalfar el forn a 180º, sense turbo, només amb la planxa de dalt i la de baix.
Sempre que s’enfornin masses de pa o coques posar dins del forn un recipient (flamera,motlle petit…) per donar humitat a la cocció i lograr que la massa no es ressequi tant, la crosta quedarà més cruixent.
Ara ja només queda decorar la coca: amb la crema pastissera, els pinyons, prèviament mullats x evitar que es torrin massa!, i la fruita confitada, el sucre aterrossat i/o la fruita confitada.
Enfornar-ho a 180ª durant 20min.
Consells
Si la volem farcir de nata, o trufa , que no podem enfornar, ho farem un cop la coca ja està acabada i fresca, obrint-la x la mitat amb un ganivet .
Visita el meu Blog personal: http://lacasadelaia.blogspot.com.es/
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Moltes gracies!!! A ultim moment a veure que decideixo.
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Hola!! Jo ja la tinc a la panificadora!!! Quan la tingui feta us poso foto i recepta.
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Com han anat les coques? Jo finalment vaig fer la recepta del bloc coure coulants per la coca i per la crema, la recepta de la thermomix.
Aqu us deixo les fotos de les coques.
Aqu us deixo les fotos de les coques.
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
nyaaaaaam!!!
buf, mira que estic tipa però a la de la primera foto li clavava queixalada però ja!!!
aquí la meva:
he fet la mateixa que l'any passat, per la massa la recepta de coure coulants i la crema, recepta familiar
(va farcida de crema per dins però no he estat a temps de fer-li foto!)
al final no he fet gaires modificacions a la massa, només he canviat una mica els aromes que he posat pell de llimona, vainilla, anís i canyella
buf, mira que estic tipa però a la de la primera foto li clavava queixalada però ja!!!
aquí la meva:
he fet la mateixa que l'any passat, per la massa la recepta de coure coulants i la crema, recepta familiar
(va farcida de crema per dins però no he estat a temps de fer-li foto!)
al final no he fet gaires modificacions a la massa, només he canviat una mica els aromes que he posat pell de llimona, vainilla, anís i canyella
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
i com que el meu fill gran no és gaire amant de la crema i m'ha demanat coca sense crema...he improvisat i li he fet (amb la mateixa massa) una coca de cireres! fresques, no confitades, eh? (per qui no la conegui aquesta coca és típica de la zona de Reus i rodalies, sobretot per Corpus...està molt bona però encara no havia provat mai de fer-la a casa i avui he aprofitat l'ocasió )
també ha triomfat!
també ha triomfat!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
Ametista, quina pinta la de crema!! I farcida per dins tambe!
Jo no tinc cap foto decent d la meva de crema pq ens la vam menjar super rapid!! La recepta de coure coulants per mi es la millor amb diferencia.
Jo no tinc cap foto decent d la meva de crema pq ens la vam menjar super rapid!! La recepta de coure coulants per mi es la millor amb diferencia.
nb_30 l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. juny 24, 2014 5:17 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
sí, és genial!!! jo ja me la quedo com a coca dolça de referència gràcies nb_30 per posar-nos l'enllaç
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
noies!!! farem coques per Sant Joan?
jo per temes logístics aquest any se m'ha complicat però la faré la faré! de fet, avui faré la massa i a la nevera i demà al forn
a més, sempre en faig dues perquè a tots ens encanta la crema menys al meu fill gran que li faig una sense i l'any passat li va triomfar tant la de cireres fresques que ara vol repetir! així que aquest any faré un 2x1 perquè el temps no dóna per més: coca de cireres enorme (amb la recepta de coure coulants evidentment! mmmm) i a posteriori en farcirem la meitat amb crema
a veure com surt! ja us posaré fotooooooos
jo per temes logístics aquest any se m'ha complicat però la faré la faré! de fet, avui faré la massa i a la nevera i demà al forn
a més, sempre en faig dues perquè a tots ens encanta la crema menys al meu fill gran que li faig una sense i l'any passat li va triomfar tant la de cireres fresques que ara vol repetir! així que aquest any faré un 2x1 perquè el temps no dóna per més: coca de cireres enorme (amb la recepta de coure coulants evidentment! mmmm) i a posteriori en farcirem la meitat amb crema
a veure com surt! ja us posaré fotooooooos
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
ametista ha escrit:noies!!! farem coques per Sant Joan?
jo per temes logístics aquest any se m'ha complicat però la faré la faré! de fet, avui faré la massa i a la nevera i demà al forn
a més, sempre en faig dues perquè a tots ens encanta la crema menys al meu fill gran que li faig una sense i l'any passat li va triomfar tant la de cireres fresques que ara vol repetir! així que aquest any faré un 2x1 perquè el temps no dóna per més: coca de cireres enorme (amb la recepta de coure coulants evidentment! mmmm) i a posteriori en farcirem la meitat amb crema
a veure com surt! ja us posaré fotooooooos
Jo ara em poso a fer la massa, faig el primer llevat i la poso a la nevera. demà faré segon llevat i enfornar. I a la nit a menjar coca!!
Re: Heu fet coca de Sant Joan?
així anem igual nb_30!
mmm, quines ganes de cocaaaa que bona!
mmm, quines ganes de cocaaaa que bona!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |