pa sense amassat
pa sense amassat
PA SENSE AMASSAT
500 gr. de farina
300-350 ml d’aigua
10 gr. sal
3 gr. de llevat fresc
PAS Nº1: unir tots els ingredients en un bol gran (primer amb una cullera, després si es vol amb les mans) fins que quedi una massa homogènia
PAS Nº2: tapar el bol amb film transparent o un drap i deixar fermentar entre 12 i 18 hores a temperatura ambient
PAS Nº3: treure la massa fermentada del bol, posar-la damunt una superfície enfarinada per fer-li un plec i col•locar entre dos draps enfarinats
PAS Nº4: deixar fermentar unes 2 hores (o fins que més o menys dobli el volum) cap al final encendre el forn perquè es vagi escalfant amb un olla, pirex o similar a dins
PAS Nº5: passar la massa a l’olla, tapar i coure a 220ºC durant 30 minuts amb tapa i uns 15 sense
i aquí un vídeo perquè veieu el procediment i com es fa el plec (està en anglès però el més important és veure com el noi manipula la massa)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa sense amassat
aquest pa el vam fer al taller de receptes, us poso l'enllaç a les fotos dels súper pans que van sortir
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa sense amassat
últimament no tinc gaire temps per dedicar al pa, així que tiro força del pa sense amassat
aquí teniu la mateixa recepta però substituint 50 gr de farina normal per farina integral de sègol...mmm!
no tinc foto del pa sencer, no hi vaig estar a temps
aquí teniu la mateixa recepta però substituint 50 gr de farina normal per farina integral de sègol...mmm!
no tinc foto del pa sencer, no hi vaig estar a temps
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa sense amassat
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa sense amassat
Hola ametista!
he provat de fer aquest pa i em vaig quedar parada del resultat, va sortir molt bò, tot i que potser li faltava un puntet de cocció.
Una pregunta, és imprescindible, el posar-ho en un recipient tapat??, o es podria substituir posant dins el forn un recipient d'aigua, he llegit en altres post que és perque faci vapor i quedi cruixent.
Gràcies
he provat de fer aquest pa i em vaig quedar parada del resultat, va sortir molt bò, tot i que potser li faltava un puntet de cocció.
Una pregunta, és imprescindible, el posar-ho en un recipient tapat??, o es podria substituir posant dins el forn un recipient d'aigua, he llegit en altres post que és perque faci vapor i quedi cruixent.
Gràcies
Re: pa sense amassat
hola trea! que bé que t'hagis animat a provar de fer aquest pa, la veritat és que és molt fàcil i molt bo!
no és imprescindible posar-lo en un recipient dins del forn, efectivament és pel que dius del vapor i es pot crear d'altres maneres (posant un pot amb aigua, obrint un momentet la porta i tirant aigua en spray...)
de fet aquestes dues últimes fotos que vaig posar són de pans fets sense recipient
no és imprescindible posar-lo en un recipient dins del forn, efectivament és pel que dius del vapor i es pot crear d'altres maneres (posant un pot amb aigua, obrint un momentet la porta i tirant aigua en spray...)
de fet aquestes dues últimes fotos que vaig posar són de pans fets sense recipient
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa sense amassat
hola
Gràcies Ametista, la propera vegada potser ho provo sense recipient a veure com queda. M'agradia provar de fer-li diferents formes per poder fer-ho amb la meva filla. El recipient et limita molt
Gràcies Ametista, la propera vegada potser ho provo sense recipient a veure com queda. M'agradia provar de fer-li diferents formes per poder fer-ho amb la meva filla. El recipient et limita molt
Re: pa sense amassat
em sonava que havies penjat fa tems una recepta de pa amb un fermentat molt llarg i l'he trobat!!!
A veure si la puc fer aquest cap de setmana.
Per cert, el temps de fermentat, que posa entre 12-18 hores, de què depèn? de la temperatura externa, de la paciència de la fornera , del volum que ha d'agafar la massa???
A veure si la puc fer aquest cap de setmana.
Per cert, el temps de fermentat, que posa entre 12-18 hores, de què depèn? de la temperatura externa, de la paciència de la fornera , del volum que ha d'agafar la massa???
Re: pa sense amassat
Ponioleta ha escrit:Per cert, el temps de fermentat, que posa entre 12-18 hores, de què depèn? de la temperatura externa, de la paciència de la fornera , del volum que ha d'agafar la massa???
el temps de fermentació és tan llarg perquè porta molt poc llevat (normalment es fa servir un 2% sobre el pes de la farina, per 500 gr de farina corresponen 10 gr de llevat fresc però aquesta recepta porta 3 gr de llevat, el que representa un 0.6%) suposo que això de "entre 12 i 18 hores" dependrà de la temperatura que tinguis a casa, jo l'acostumo a fer per la nit i l'endemà (al cap de 12-13 hores) ja ha doblat el seu volum
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa sense amassat
Jo l'he fet i he tingut varis problemes:
- La massa és molt enganxifosa, vaig posar 350 d'aigua, si en poso menys s'enganxara menys? se'm va enganxar al drap a la segona fermentacio
- Lo del plec... el feia però es tornava a espatxurrar... suposo per exces d'aigua? al final he fotut la massa directament a la olla, despres de intentar varis plecs i mai aguantar la forma...
- No lhe pogut treure de l'olla!!! se m'ha enganxat!! s'ha de posar oli o algo a la olla? L'he hagut de treure xafant el pa i he perdut tot el cul del pa... malgrat tot, esta bonssim!!!!!!
- La massa és molt enganxifosa, vaig posar 350 d'aigua, si en poso menys s'enganxara menys? se'm va enganxar al drap a la segona fermentacio
- Lo del plec... el feia però es tornava a espatxurrar... suposo per exces d'aigua? al final he fotut la massa directament a la olla, despres de intentar varis plecs i mai aguantar la forma...
- No lhe pogut treure de l'olla!!! se m'ha enganxat!! s'ha de posar oli o algo a la olla? L'he hagut de treure xafant el pa i he perdut tot el cul del pa... malgrat tot, esta bonssim!!!!!!
Re: pa sense amassat
hola Lau! has tornat a provar de fer-lo?
sí que queda enganxifosa segons la quantitat d'aigua, pots provar amb 300 gr en comptes de 350 gr i segur que notaràs diferència, s'enganxarà menys i serà més fàcil de manipular i fer plecs
sobre l'olla, ostreeeees quin greu que se t'hagi enganxat!! jo no recordo si hi posava res (ara fa temps que no faig servir recipients pel pa) però potser pots pintar amb oli i enfarinar i així t'assegures que no s'enganxi!
sí que queda enganxifosa segons la quantitat d'aigua, pots provar amb 300 gr en comptes de 350 gr i segur que notaràs diferència, s'enganxarà menys i serà més fàcil de manipular i fer plecs
sobre l'olla, ostreeeees quin greu que se t'hagi enganxat!! jo no recordo si hi posava res (ara fa temps que no faig servir recipients pel pa) però potser pots pintar amb oli i enfarinar i així t'assegures que no s'enganxi!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: pa sense amassat
Bon dia,
Aquí el resultat del pa sense amassat. Boníssim però de dins sembla una mica humit. Suposo que es perquè encara li faltava una mica més de cocció però no està cru. Gracies per la recepta Ametista.
Aquí el resultat del pa sense amassat. Boníssim però de dins sembla una mica humit. Suposo que es perquè encara li faltava una mica més de cocció però no està cru. Gracies per la recepta Ametista.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |