recepta bàsica de pa (versió senzilla)

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dg. jul. 10, 2011 12:24 pm

pa bàsic.JPG


recepta bàsica de pa

500 gr. de farina
300 gr. d’aigua
10 gr. sal
10 gr. de llevat fresc


- unir i amassar tots els ingredients fins que quedi una massa homogènia i llisa

- col·locar la massa en un bol prèviament untat d’oli, tapar amb film transparent i deixar fermentar fins que dobli el seu volum (aproximadament 1,5 hores)

- donar-li forma, creant tensió a la superfície perquè el pa creixi cap amunt

- col·locar damunt d’un paper vegetal a la safata del forn, cobrir amb un drap i deixar fermentar fins que gairebé dobli el seu volum (aproximadament una hora) Si fem un pa rodó es pot col·locar en un bol o un colador de pasta amb un drap enfarinat perquè mantingui millor la forma, després el girem amb compte i el col·loquem a la safata de forn amb paper abans de coure’l

- abans de posar-lo al forn, fer-li uns talls a la superfície

- coure al forn preescalfat a dalt i a baix a 250ºC durant 10 minuts, després baixar la temperatura a 200ºC i coure uns 35-40 minuts més

- col·locar damunt d’una reixeta perquè es refredi completament
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. gen. 18, 2012 9:44 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dg. des. 18, 2011 10:33 pm

arròs.jpg


he fet la recepta bàsica però substituint 50 gr. de farina de blat per 50 gr. de farina d'arròs...és poquet, però li dóna un toc diferent
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2106
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: pesol » dv. des. 30, 2011 7:58 pm

Ostres! Jo de gran vull fer uns pans com els teus!!

Ara estic fent pa, ja gairebé ha pujat. L'he fet amb darina integral, espero que no quedi gaire sec.

Ametista, moltes gràcies per compartir aquests truquets panarres! A casa ens encanta el pa (massa...)
Avatar de l’usuari
silviona
:: granota
:: granota
Entrades: 210
Membre des de: dt. ago. 03, 2010 12:43 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: silviona » dc. abr. 04, 2012 7:41 pm

Hola noies! aprofitant el dia de pluja....he fet el pa! aquí us deixo una foto, avui per sopar pa amb tomàquet!!
Fitxers adjunts
-pa-.jpg
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
susaneta
:: tigre
:: tigre
Entrades: 753
Membre des de: dl. des. 10, 2007 9:31 am

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: susaneta » dj. abr. 19, 2012 8:19 am

ohhh quina bona pinta de pa!!!!!! jo no he fet mai pero tinc moltes ganes, aveure si puc i em poso un dia, encara que hi penso que es dificil no???? es que soc negada a la cuina...

Una pregunta, el llevat a de ser de força? o d'alguna manera especia?? o es la farina ???
ImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dl. abr. 29, 2013 12:26 pm

ui susaneta perdona! fa un any que vas fer aquesta pregunta? :-:) :-:)

en comptes d'enrotllar-me aquí, si encara t'interessa el tema tens totes les respostes aquí :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
nurdeu
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3388
Membre des de: dj. març 20, 2008 2:42 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: nurdeu » dj. set. 05, 2013 7:22 pm

Ametista, a veure si tinc sort i veus el missatge!!

Avui he fet el pa i ha quedat molt bo però la crosta és un pèl dura, no sabries pas perquè?
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dj. set. 05, 2013 11:41 pm

ho dius per si també trigo un any a veure el missatge? :r) :r)

doncs així sense saber més potser és per massa temperatura al forn o massa estona de cocció...quanta estona l'has tingut?
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
nurdeu
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3388
Membre des de: dj. març 20, 2008 2:42 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: nurdeu » dv. set. 06, 2013 9:57 am

Jajajaja, no dona no!!!

Doncs el vaig tenir 10 minuts a 250 i 35 a 200, tot i que quan portava uns 20 minuts ja feia l'efecte d'estar fet i el vaig baixar a 175
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dv. set. 06, 2013 5:38 pm

mmm...en principi estava bé, que no sigui que aquesta improvització de baixar la temperatura a mitja cocció així afectat la crosta :r)

és veritat que a mitja cocció el pa pot tenir bona pinta però això no vol dir que estigui cuit per dins, la crosta és el que es fa primer però la temperatura ha d'arribar a fins al mig del pa i això triga una bona estona. Si no estàs segura de si el pa ja està cuit hi ha dues maneres de comprovar-ho: una és amb un termòmetre de forn (el mig del pa ha d'arribar a una temperatura de 95ºC) i l'altra és més subjectiva, agafant el pa i donant uns copets a la base, ha de sonar a "hueco" :ok: si al pa encara li falta i pateixes perquè la crosta s'està torrant massa potser és que la safata del forn està massa amunt i l'hauries de col·locar més avall...i si no, sempre es pot recòrrer al paper de plata com en reposteria :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
nurdeu
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3388
Membre des de: dj. març 20, 2008 2:42 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: nurdeu » dv. set. 06, 2013 9:11 pm

Oohhh, perfecte!! Ho tornaré a provar, segur que a la segona surt molt millor!! Gràcies!!!
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
toska
:: peixet
:: peixet
Entrades: 281
Membre des de: dt. abr. 09, 2013 3:23 pm
Ubicació: Barcelona

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: toska » dt. gen. 07, 2014 3:59 pm

Vaig fer pa.

Vaig aprofitar la panificadora per fer la massa, despres li vaig fer la forma i la vaif deixar creixar una segona vegada, vaig fer els talls i cap al forn, la crosta m'ha quedat una mica dura també, pero el pa molt bo. provaré a baixar la safata del forn....

No va durar gaire, poso una foto que vaig fer corrents abans que volés.....

si volgués fer panets amb el pa aquest normal només hauria de reduir el temps del forn, com els panets blancs però amb aquesta recepta???

L'aspecte no es gens maco però esta bo, que és el que compte!!!! L'aspecte ja miraré de millorar-ho
Fitxers adjunts
pa.jpg
ImatgeImatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dt. gen. 07, 2014 10:45 pm

toska que bé! >.-<: >.-<:

si la crosta va quedar molt dura potser va estar massa estona al forn, quants minuts el vas tenir i quina temperatura?

i si vols fer panets sí, menys estona com els panets blancs! :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
toska
:: peixet
:: peixet
Entrades: 281
Membre des de: dt. abr. 09, 2013 3:23 pm
Ubicació: Barcelona

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: toska » dc. gen. 08, 2014 9:53 am

Vaig fer exactament el que vas dir

"coure al forn preescalfat a dalt i a baix a 250ºC durant 10 minuts, després baixar la temperatura a 200ºC i coure uns 35-40 minuts més "

poder posant 30 minuts en tindria prou.


Si el volgués fer amb farina integral, quines serien les mides dels ingredients???? i el temps es el mateix???
ImatgeImatge
Hellobaby
:: papallona
:: papallona
Entrades: 103
Membre des de: dt. març 26, 2013 9:39 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: Hellobaby » dc. gen. 08, 2014 7:48 pm

Mmmm que bona pinta! Agafo
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 09, 2014 11:35 am

toska ha escrit:Vaig fer exactament el que vas dir

"coure al forn preescalfat a dalt i a baix a 250ºC durant 10 minuts, després baixar la temperatura a 200ºC i coure uns 35-40 minuts més "

poder posant 30 minuts en tindria prou.


cada forn és un món, potser sí que amb el teu n'hi hauria prou amb els 30 minuts que dius (entenc que a 200º o sigui en total 40 minuts, no?) de totes maneres comprova que estigui cuit abans de treure'l!! :ok:


toska ha escrit:Si el volgués fer amb farina integral, quines serien les mides dels ingredients???? i el temps es el mateix???

pots fer-lo 100% integral amb els mateixos ingredients i temps, només variaria la quantitat d'aigua, n'hauries d'afegir més perquè la farina integral necessita més líquid. També pots fer-lo parcialment integral (una part de farina integral i una part de normal o de força)
mira, aquí tens la versió integral viewtopic.php?f=103&t=36154
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
toska
:: peixet
:: peixet
Entrades: 281
Membre des de: dt. abr. 09, 2013 3:23 pm
Ubicació: Barcelona

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: toska » dj. gen. 09, 2014 11:50 am

Moltes Gracies, no havia vist el fil del pa integral

ho he de provar!!!!

Ja us explico com ha anat
ImatgeImatge
Avatar de l’usuari
nini8852
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 503
Membre des de: dc. març 24, 2010 11:18 am

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: nini8852 » dc. feb. 12, 2014 2:52 pm

Jo l'he fet i està boníssim!!!!!! el que també em va quedar la crosta un pèl dura.Un truc que vaig llegir era posar una tassa o bol amb aigua al forn, però jo no li vaig posar perquè em va fer por que petés. El que si que vaig fer va ser esquitxar-lo amb aigua cap a mitja cocció, però va quedar dur.
Us animo a probar aquesta recepta, és superfàcil i està molt bo!! a la proxima ja provarem de posar-hi llavors i anar fent invents ;)

1798341_10203092992027751_181725016_n.jpg
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: ametista » dt. feb. 18, 2014 10:11 pm

nini que bé! >.-<: >.-<: si et fa por que peti el bol d'aigua pots provar el que proposa el Xavier Barriga: posar uns draps xops dins d'una olla per generar vapor :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
nini8852
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 503
Membre des de: dc. març 24, 2010 11:18 am

Re: recepta bàsica de pa (versió senzilla)

EntradaAutor: nini8852 » dv. feb. 21, 2014 12:54 pm

ametista ha escrit:nini que bé! >.-<: >.-<: si et fa por que peti el bol d'aigua pots provar el que proposa el Xavier Barriga: posar uns draps xops dins d'una olla per generar vapor :ok:


Bona idea ametista, ho probaré, perquè tot i que va quedar bé, pel meu gust la crosta va quedar massa dura (porto braquets i la veritat és que em costava una mica :content: )
Imatge

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::