panets blancs
- angelina
- :: dinosaure
- Entrades: 5461
- Membre des de: dc. març 25, 2009 12:37 pm
- Ubicació: Poitiers, FRANÇA
Re: Panets blancs
JO els intento aquesta tarda!! no utilitzaré llevat fresc sinó llevat de forner (q en diuen aqui) dissecada (unes boletes q es pose en remull abans, aviam si e queda bé (tema quantitats no és igual).
Ja et donaré noticies!
Ja et donaré noticies!
PER VEURE ELS NOSTES POSTS CLICKEU AL TICKER:
Walid Hem fet teta durant 1.043 dies (del 12/08/2009 al 19/06/2012)
Inès Hem fet teta durant 497 dies (des del 14/02/2011 al 25/06/22012)
El blog de la mama: http://man-smanetes.blogspot.com
WALID & INÈS
Walid Hem fet teta durant 1.043 dies (del 12/08/2009 al 19/06/2012)
Inès Hem fet teta durant 497 dies (des del 14/02/2011 al 25/06/22012)
El blog de la mama: http://man-smanetes.blogspot.com
WALID & INÈS
Re: Panets blancs
Bon dia!
ahir vaig fer els panets, però amb farina integral en lloc de blanca. Queden molt bons! Suposo que els integrals són un pèl més secs que els de farina blanca però així com a mini-entrepà són boníssims!! Gràcies ametista!!!
ahir vaig fer els panets, però amb farina integral en lloc de blanca. Queden molt bons! Suposo que els integrals són un pèl més secs que els de farina blanca però així com a mini-entrepà són boníssims!! Gràcies ametista!!!
- angelina
- :: dinosaure
- Entrades: 5461
- Membre des de: dc. març 25, 2009 12:37 pm
- Ubicació: Poitiers, FRANÇA
Re: Panets blancs
JO diumenge no vaig poder q no tenia llet!!! i fins ahir al vespre res! aviam si tinc temps de fer-los durantla setmana que tenen una pinta!!!
Muc ens poses foto???
Muc ens poses foto???
PER VEURE ELS NOSTES POSTS CLICKEU AL TICKER:
Walid Hem fet teta durant 1.043 dies (del 12/08/2009 al 19/06/2012)
Inès Hem fet teta durant 497 dies (des del 14/02/2011 al 25/06/22012)
El blog de la mama: http://man-smanetes.blogspot.com
WALID & INÈS
Walid Hem fet teta durant 1.043 dies (del 12/08/2009 al 19/06/2012)
Inès Hem fet teta durant 497 dies (des del 14/02/2011 al 25/06/22012)
El blog de la mama: http://man-smanetes.blogspot.com
WALID & INÈS
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Panets blancs
Jo tinc la massa fermentant!
Si em queden decents, prometo foto!
Si em queden decents, prometo foto!
Re: Panets blancs
Ai noies! es van acabar en un tres i no res! i no tinc foto! però els repetiré aviat!
Re: Panets blancs
Ahir a la tarda vaig fer aquests panets i ens han encantat!!!!
També en vaig fer 12 i ens em vam menjar 4 per sopar, 2 avui el poniolet per esmorzar i els altres 6 els he congelat.
Realment són molt fàcils de fer i queden ben bons... la propera vegada crec que faré el doble de quantitats i així en tindré més de congelats.
Demà us penjo les fotos, que a casa no tinc ordinador i avui he dut la càmara a la feina però m'he deixat el cable
Per cert Ametista, el grenyat (el tall de dalt, es diu així? ) quan el fas? abans de posar-los al forn o quan els formes abans de l'última fermentació? És que això sempre em falla i em queden els pans amb formes rares perquè després em pugen per on volen...
Per cert no m'estranya que al teu fill li agradin perquè realment són els panets ideals per entrepans de nens: suaus, tovets i flonjos... mmmmm!!!
També en vaig fer 12 i ens em vam menjar 4 per sopar, 2 avui el poniolet per esmorzar i els altres 6 els he congelat.
Realment són molt fàcils de fer i queden ben bons... la propera vegada crec que faré el doble de quantitats i així en tindré més de congelats.
Demà us penjo les fotos, que a casa no tinc ordinador i avui he dut la càmara a la feina però m'he deixat el cable
Per cert Ametista, el grenyat (el tall de dalt, es diu així? ) quan el fas? abans de posar-los al forn o quan els formes abans de l'última fermentació? És que això sempre em falla i em queden els pans amb formes rares perquè després em pugen per on volen...
Per cert no m'estranya que al teu fill li agradin perquè realment són els panets ideals per entrepans de nens: suaus, tovets i flonjos... mmmmm!!!
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Panets blancs
Ostres, ponioleta, entrava a buscar el post i veig q tu l'has pujat!
Jo els vaig fer també, però penso q alguna cosa em va fallar, pq el gust era una mica amargant... , penso q potser va ser el llevat q se'm va fer malbé...
Aquesta tarda els tornaré a fer, a veure si aquest cop em queden bé!
Això sí ,tenien una pinta estupenda!!!
Jo els vaig fer també, però penso q alguna cosa em va fallar, pq el gust era una mica amargant... , penso q potser va ser el llevat q se'm va fer malbé...
Aquesta tarda els tornaré a fer, a veure si aquest cop em queden bé!
Això sí ,tenien una pinta estupenda!!!
Re: Panets blancs
noies quina gràcia, jo just els tinc fermentant ara mateix!
i també he duplicat les quantitats per tenir-ne més, que volen...
Ponioleta sí que es diu grenyat tot i que no sé si és del tot correcte en català
s'ha de fer el tall just abans d'entrar el pa al forn (abans de la segona fermentació no perquè perdria la forma)
estic impacient per veure le fotos
Ítaca amargant? doncs ni idea.......a veure si avui et surten bé!
i també he duplicat les quantitats per tenir-ne més, que volen...
Ponioleta sí que es diu grenyat tot i que no sé si és del tot correcte en català
s'ha de fer el tall just abans d'entrar el pa al forn (abans de la segona fermentació no perquè perdria la forma)
estic impacient per veure le fotos
Ítaca amargant? doncs ni idea.......a veure si avui et surten bé!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Panets blancs
Si noia, tenien un regust amargant...
Dono la culpa al llevat, q com el tenia congelat el vaig posar uns segons al micro pq se'm desfés, i vés a saber... segur q la vaig pifiar.
Avui ja l'he tret pq es vagi descongelant...
Dono la culpa al llevat, q com el tenia congelat el vaig posar uns segons al micro pq se'm desfés, i vés a saber... segur q la vaig pifiar.
Avui ja l'he tret pq es vagi descongelant...
Re: Panets blancs
Eps, jo també els vaig fer un dia d'aquests i són els que s'està menjant el Nil per esmorzar al cole, boníssims!!
Re: Panets blancs
Ametista, clar! jo vaig fer el tall ABANS de la segona fermentació i clar, es va "esborrar" quan van pujar. Després en vaig fer un altre, je je. Ja m'ho semblava a mi que no ho feia bé...
Demà penjo les fotos.
I ja tinc ganes de fer-ne més per tunejar-los una mica. Volia provar a fer 50% farina blanca i 50% integral o a posar-li cosetes com pipes, olives etc.
Demà penjo les fotos.
I ja tinc ganes de fer-ne més per tunejar-los una mica. Volia provar a fer 50% farina blanca i 50% integral o a posar-li cosetes com pipes, olives etc.
Re: Panets blancs
mmm, amb pipes....
Ítaca, vas posar el llevat al microones??????????? doncs ja pot ser que fos per això, el que m'estranya és que després et pugés el pa, que deurien palmar casi tots els bitxets
va bé congelar el llevat per no haver d'estar pendent de la caducitat però llavors has d'estar pendent de treure'l del congelador amb previsió...i jo també em despisto per això prefereixo el llevat sec, si puc adapto les quantitats de la recepta per fer servir el sobre sencer (que si en sobra també és un pal)
per exemple, avui els panets blancs els he fet:
900 gr farina blat
560 ml llet
18 gr sal
18 gr. sucre
20 ml d'oli d'oliva
5,5 gr llevat sec (un sobre sencer de la marca Maizena)
Ítaca, vas posar el llevat al microones??????????? doncs ja pot ser que fos per això, el que m'estranya és que després et pugés el pa, que deurien palmar casi tots els bitxets
va bé congelar el llevat per no haver d'estar pendent de la caducitat però llavors has d'estar pendent de treure'l del congelador amb previsió...i jo també em despisto per això prefereixo el llevat sec, si puc adapto les quantitats de la recepta per fer servir el sobre sencer (que si en sobra també és un pal)
per exemple, avui els panets blancs els he fet:
900 gr farina blat
560 ml llet
18 gr sal
18 gr. sucre
20 ml d'oli d'oliva
5,5 gr llevat sec (un sobre sencer de la marca Maizena)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Panets blancs
Si, nena, segur q els vaig deixar tot KO
I si q van pujar, però poc... van quedar com compactes... Ja dic q jo q sempre tinc idees de bomber!!!!
Veus, no sabia q també es podia fer amb el llevat sec. D'aquest sempre en tinc, del Royal o del mercadona mateix
I si q van pujar, però poc... van quedar com compactes... Ja dic q jo q sempre tinc idees de bomber!!!!
Veus, no sabia q també es podia fer amb el llevat sec. D'aquest sempre en tinc, del Royal o del mercadona mateix
Re: Panets blancs
nooooooooooooooo! el royal nooooooooooo!!!!!!!!
el royal és llevat químic, per fer magdalenes i pa de pessic, res a veure amb el sec, tot i que dient-se tot llevat normal que sigui un embolic
el sec és aquest:
el royal és llevat químic, per fer magdalenes i pa de pessic, res a veure amb el sec, tot i que dient-se tot llevat normal que sigui un embolic
el sec és aquest:
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Panets blancs
Ai, picarols! Doncs si q és un embolic... podrien tenir noms diferents, no?
Doncs jo li hagués fotut un sobret de Royal i tant ampla, eh!?
Jo tinc Maizena, però no va en sobrets... la q jo tinc és per espessir, q suposo q és diferent a aquesta q has posat... M'acostaré al súper i compraré una capseta per si un altre dia em falla el llevat fresc... Merci per l'aclariment!
Ara els tinc fermentant per segona vegada... mitja horeta màxim i cap el forn, a veure aquest cop q tal...
Els he fet de 40 gr pq la baldufa no es menja ni la meitat dels altres...
Doncs jo li hagués fotut un sobret de Royal i tant ampla, eh!?
Jo tinc Maizena, però no va en sobrets... la q jo tinc és per espessir, q suposo q és diferent a aquesta q has posat... M'acostaré al súper i compraré una capseta per si un altre dia em falla el llevat fresc... Merci per l'aclariment!
Ara els tinc fermentant per segona vegada... mitja horeta màxim i cap el forn, a veure aquest cop q tal...
Els he fet de 40 gr pq la baldufa no es menja ni la meitat dels altres...
Re: Panets blancs
Ítaca ha escrit:Jo tinc Maizena, però no va en sobrets... la q jo tinc és per espessir, q suposo q és diferent a aquesta q has posat...
sí, res a veure tampoc, això és fècula de patata Maizena és la marca, comercialitza aquest espessant, farina de blat de moro, llevat de forner...
a veure com et surten aquest cop, espero que bé!
jo ara els tinc refredant-se, avui sembla que ens haguem posat d'acord
ah, avui els he fet amb el forn a 180º C i la crosta ha quedat més toveta, per la finalitat que tenen (que se'ls mengin els nens) m'ha agradat més, així que vaig a editar la primera entrada!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Panets blancs
Ah, doncs jo també els posaré a 180!
Preescalfes el forn a 200 o a menys? Jo fa estona q el tinc encès però baixet, vaig a pujar-lo pq agafi temperatura!
hehe, ja m'ho semblava q no era el mateix... aix, jo és q amb segons quines coses em perdo, sobretot amb el tema llevat...
Preescalfes el forn a 200 o a menys? Jo fa estona q el tinc encès però baixet, vaig a pujar-lo pq agafi temperatura!
hehe, ja m'ho semblava q no era el mateix... aix, jo és q amb segons quines coses em perdo, sobretot amb el tema llevat...
Re: Panets blancs
Aquí va la foto dels meus panets!
Com veieu a mi em van quedar més torradets que a l'Ametista, i els vaig tenir menys de 15 minuts. Això sí, tovets igual! Cada forn és un món (el meu és d'aire i no es pot fer això de dalt i baix, només té opció d'aire).
En tinc 6 de congelats que duraran ben poquet, a veure com queden un cop descongelats... suposo que molt bé.
I mireu si són bons que el Poniolet m'ha dit que el proper dia en vol fer amb mi. Ell cuina però el tema pastisseria i pa diu que no se li dóna bé i no ho fa mai... doncs ara vol aprendre a fer els panets!!
Com veieu a mi em van quedar més torradets que a l'Ametista, i els vaig tenir menys de 15 minuts. Això sí, tovets igual! Cada forn és un món (el meu és d'aire i no es pot fer això de dalt i baix, només té opció d'aire).
En tinc 6 de congelats que duraran ben poquet, a veure com queden un cop descongelats... suposo que molt bé.
I mireu si són bons que el Poniolet m'ha dit que el proper dia en vol fer amb mi. Ell cuina però el tema pastisseria i pa diu que no se li dóna bé i no ho fa mai... doncs ara vol aprendre a fer els panets!!
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Panets blancs
ostres, ponioleta, quina pinta més bona!
Jo el tinc tots congelats, però no sé noies, hi ha alguna cosa q em falla... no sé si és el forn, o q sóc jo, però no els hi acabo de trobar el punt (a veure si a la tercera va la vençuda!). Potser és q no se m'acaben de coure bé...
estan bons eh, però segueixo notant un cert regust raro...
El proper cop els faré amb llevat sec, a veure si és q no li tinc el punt al llevat fresc...
Per cert, la farina és normal o de força? jo de força no en tenia i li vaig posar normal els dos cops...
Jo el tinc tots congelats, però no sé noies, hi ha alguna cosa q em falla... no sé si és el forn, o q sóc jo, però no els hi acabo de trobar el punt (a veure si a la tercera va la vençuda!). Potser és q no se m'acaben de coure bé...
estan bons eh, però segueixo notant un cert regust raro...
El proper cop els faré amb llevat sec, a veure si és q no li tinc el punt al llevat fresc...
Per cert, la farina és normal o de força? jo de força no en tenia i li vaig posar normal els dos cops...
Re: Panets blancs
Jo vaig fer servir la de força del Mercadona. Però amb normal t'haurien de sortir. La de força porta més gluten i això fa que pugin una mica més...
El tema del gust amarg acostuma a ser del llevat... però no sé què exactament... Suposo que li fas fer les dues fermentacions, de 1'5h i 1h, no? I que li poses els 9gr que diu la recepta, no?
no sé què dir-te...
El tema del gust amarg acostuma a ser del llevat... però no sé què exactament... Suposo que li fas fer les dues fermentacions, de 1'5h i 1h, no? I que li poses els 9gr que diu la recepta, no?
no sé què dir-te...
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |