Com fer pa multicereals???

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
manumar
:: lleona
:: lleona
Entrades: 954
Membre des de: dl. nov. 28, 2005 2:15 pm
Ubicació: Calella
Contacta:

Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: manumar » dv. gen. 27, 2012 2:26 pm

Bona tarda;

La veritat és que desde que vaig descobrir aquest post a casa ja no em tornat a comprar pa. Ens agrada molt, però a mi m'agradaria poguer fer pa multicereals, però les poques receptes que he trobat porten o molta mantega (per cuidar-se crec que no va gaire bé jejeje) o porten cantitats industrials de llevat per fermentar ràpid.
Algú utilitza o sap d'alguna recepta que estigui bé??
Moltes gracies!
Imatge
Avatar de l’usuari
mafi
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 308
Membre des de: dl. feb. 28, 2011 11:06 am

Re: Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: mafi » dv. gen. 27, 2012 5:00 pm

Jo sempre q he fet pa mulcicerals és pq he comprat una farina especial que ja porta les pipes i després jo hi afefeixo altres coses q a mi m'agraden. A veure si algú et pot ajudar pq a mi tb m'interesaria la resposta.
Imatge
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4696
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: ametista » dv. gen. 27, 2012 10:20 pm

hola manumar!
que bé que t'hagis animat a fer pa a casa! >.-<: la veritat és que val la pena, no?

quan dius pa multicereals què vols dir? pa amb diferents farines de cereals, pa amb diferents llavors de cereals...una mica de tot...pa de motlle multicereals...?

en principi agafant una recepta bàsica:

500 gr farina
300 gr aigua
10 gr sal
10 gr llevat fresc

pots convertir-la en la que més t'agradi, per exemple:

275 gr farina de força
75 gr farina integral de blat
75 gr farina de sègol
75 gr farina d'espelta

300 gr aigua
10 gr sal
10 gr llevat fresc

o per exemple:

500 gr farina
300 gr aigua
10 gr sal
10 gr llevat fresc
20 gr llavors de lli negre
20 gr llavors de sèsam
20 gr pipes
20 gr flocs de civada


o pots fer una mica de tot, per exemple:

250 gr farina de força
100 gr farina integral de blat
100 gr farina d'espelta

300 gr aigua
10 gr sal
10 gr llevat fresc
20 gr llavors de lli negre
20 gr llavors de sèsam


les llavors les pots posar tal qual o abans les pots torrar...

com pots veure les possibilitats són infinites, la gràcia està en anar fent proves fins que trobis la combinació que t'agrada més

ah, i si volies un pa de motlle només l'has d'enriquir una mica: substituir l'aigua per llet i afegir greix (la mantega la pots substituir perfectament per oli d'oliva) i sucre (opcional)

espero haver-te ajudat! :ok:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
manumar
:: lleona
:: lleona
Entrades: 954
Membre des de: dl. nov. 28, 2005 2:15 pm
Ubicació: Calella
Contacta:

Re: Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: manumar » ds. gen. 28, 2012 12:25 pm

Moltes gracies ametista, aquest matí ja he anat a comprar tots els ingredients, aquesta tarda faré la massa. Un pregunta, les pipes, el sesam.... ho barrejo dins la masssa abans de posar al forn? la idea seria fer-lo com el pa sense amassat.
Havia pensat que quan fes la segona fermentació incorpor-lo, o millor just abans de posar-lo al forn? i una altre pregunta li puc posar el sesam, el lli i les pipes també per sobre? o a mitja cocció?

Gracies de nou i perdona
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4696
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: ametista » ds. gen. 28, 2012 1:23 pm

perdona? i ara!! si a mi m'encanta poder compartir amb vosaltres l'afició pel pa, i que cada cop sigueu més les que us engresqueu amb el tema! >.-<:

pots incloure les llavors de diferents maneres, hi ha qui primer fa l'amassat normal i abans d'acabar hi afegeix les llavors (sempre abans de la primera fermentació, si les poses abans de la segona desgasificaries molt la massa) o qui (com jo) van més a saco i ho posen tot junt des del començament!

això si les inclous dins de la massa, si només vols posar-ne pel damunt just abans d'entrar el pa al forn el pintes amb aigua (hi ha qui ho fa amb clara d'ou que es veu que enganxa més) i hi poses les llavors per sobre...si només fessis això necessitaries menys quantitat de llavors, està clar!

també pots fer les dues coses, llavors per dins i per fora :ok:

...jo últimament ja no en poso mai per sobre perquè sí que queda bonic però després quan talles el pa la meitat de les llavors surten disparades! o sigui que les poso totes a dins i així totes s'aprofiten ;-)))

espero que et surti ben bo! posaràs fotos? :()():::: :()():::: :()()::::
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
manumar
:: lleona
:: lleona
Entrades: 954
Membre des de: dl. nov. 28, 2005 2:15 pm
Ubicació: Calella
Contacta:

Re: Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: manumar » dj. feb. 02, 2012 12:20 pm

Ei, vaig fer el pa, estava boníssim!!!

Dissabte per la tarda vaig fer la massa i diumenge al matí cap al forn. MOLTES GRACIES!!!!

Vull penjar fotos però l'arxiu és massa gran, quan pugui ho arreglo i les penjo.
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4696
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: ametista » dj. feb. 02, 2012 10:02 pm

que bé!! >.-<:
i posa'ns la recepta que vas fer al final!! :ok:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
IreneM
:: poltre
:: poltre
Entrades: 640
Membre des de: dl. maig 03, 2010 1:17 am

Re: Com fer pa multicereals???

EntradaAutor: IreneM » dg. abr. 22, 2012 11:24 pm

Ostres se m'ha fet la boca aigua noies!!!

A mi m'agradaria provar de fer-ne de nous!!!o de nous i panses!!!o fins i tot de figues!!!però també tinc el dubte de quan posar les nous o la resta d'ingredients la veritat!!

Ho provaré com dius que fas tu ametista...tot de cop des del principi!!!a veure que surt!!!!

Moltes gràcies per els vostres consells!!!
Imatge

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: