aprofitar restes de menjar per fer pa

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4631
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

aprofitar restes de menjar per fer pa

EntradaAutor: ametista » dj. març 01, 2012 12:39 pm

sí sí, heu llegit bé, si us sobra una mica d'arròs bullit, o de purè de patata, o aigua de bullir la verdura...
es pot aprofitar pel pa i quedarà ben nutritiu! :content:

aquí un exemple:

pa amb arròs.jpg


(si us hi fixeu es veuen els granets d'arròs)

aquesta és una recepta del llibre "Hecho a mano" del Dan Lepard, una mica adaptada:

500 gr de farina de força
300 ml de llet
300 gr d'arròs bullit
10 gr de sal
10 gr de llevat fresc

(la recepta original també porta 80 gr de mel, jo no l'he posada)
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
mamamimos
:: papallona
:: papallona
Entrades: 107
Membre des de: dt. ago. 02, 2011 6:05 pm
Contacta:

Re: aprofitar restes de menjar per fer pa

EntradaAutor: mamamimos » dj. març 01, 2012 12:59 pm

ostres! és genial! moltes gràcies! >.-<: >.-<: >.-<: >.-<:
Mireia.

--- el meu blog --> http://www.mamamimos.blogspot.com

Imatge
Avatar de l’usuari
canyella9
:: rateta
:: rateta
Entrades: 197
Membre des de: dt. des. 21, 2010 10:11 am

Re: aprofitar restes de menjar per fer pa

EntradaAutor: canyella9 » ds. març 03, 2012 1:30 pm

realment, ametista, ETS UNA CRAC! gràcies per compartir les receptes... ja ho faré!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4631
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: aprofitar restes de menjar per fer pa

EntradaAutor: ametista » dg. abr. 19, 2015 6:47 pm

si us vaig posar una recepta per aprofitar l'arròs blanc, ara us en poso una per aprofitar les restes de puré de patata :content:

patata i romaní.JPG


PA DE PATATA I ROMANÍ (del llibre "El aprendiz de panadero" de Peter Reinhart)

200 grams de biga feta el dia abans
400 grams de farina
210-240 grams d'aigua
10 grams de sal
4 grams de llevat sec (12 grams de fresc)
170 grams de puré de patata
15 ml d'oli d'oliva
1 gram de pebre negre
7 grams de romaní fresc triturat
opcional 30 grams d'all a trossets

- treure la biga de la nevera, tallar en 10 trossets i deixar atemperar durant una hora
- unir tots els ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- fermentar en un bol tapat fins que dobli el seu volum
- donar-li forma i fermentar altre cop fins que dobli
- coure al forn a 200ºC durant 45-50 minuts o fins que la part de sota faci soroll de buit picant amb els dits
- refredar damunt d'una reixeta

us poso la recepta original però jo l'he tunejat una mica, com que ha sigut improvisat i no tenia biga preparada, he fet la massa afegint la part de farina i aigua que correspondria del preferment i tota la massa ha reposat sencera a la nevera, pel matí forma i després al forn! ah, tampoc he posat tot el romaní... mentre el pesava m'ha semblat massa i no m'he atrevit, n'he posat una mica menys i també ha quedat bo, es nota força! tampoc he posat l'all, no sabia si quedaria massa fort pels nens, tal i com està ara els ha encantat! >.-<:

aquí una foto del tall, si us hi fixeu es veuen piquets negres a la molla, són el pebre i el romaní :ok:

patata tall.JPG
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: