aprofitar restes de menjar per fer pa
aprofitar restes de menjar per fer pa
sí sí, heu llegit bé, si us sobra una mica d'arròs bullit, o de purè de patata, o aigua de bullir la verdura...
es pot aprofitar pel pa i quedarà ben nutritiu!
aquí un exemple:
(si us hi fixeu es veuen els granets d'arròs)
aquesta és una recepta del llibre "Hecho a mano" del Dan Lepard, una mica adaptada:
500 gr de farina de força
300 ml de llet
300 gr d'arròs bullit
10 gr de sal
10 gr de llevat fresc
(la recepta original també porta 80 gr de mel, jo no l'he posada)
es pot aprofitar pel pa i quedarà ben nutritiu!
aquí un exemple:
(si us hi fixeu es veuen els granets d'arròs)
aquesta és una recepta del llibre "Hecho a mano" del Dan Lepard, una mica adaptada:
500 gr de farina de força
300 ml de llet
300 gr d'arròs bullit
10 gr de sal
10 gr de llevat fresc
(la recepta original també porta 80 gr de mel, jo no l'he posada)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: aprofitar restes de menjar per fer pa
ostres! és genial! moltes gràcies!
Re: aprofitar restes de menjar per fer pa
realment, ametista, ETS UNA CRAC! gràcies per compartir les receptes... ja ho faré!
Re: aprofitar restes de menjar per fer pa
si us vaig posar una recepta per aprofitar l'arròs blanc, ara us en poso una per aprofitar les restes de puré de patata
PA DE PATATA I ROMANÍ (del llibre "El aprendiz de panadero" de Peter Reinhart)
200 grams de biga feta el dia abans
400 grams de farina
210-240 grams d'aigua
10 grams de sal
4 grams de llevat sec (12 grams de fresc)
170 grams de puré de patata
15 ml d'oli d'oliva
1 gram de pebre negre
7 grams de romaní fresc triturat
opcional 30 grams d'all a trossets
- treure la biga de la nevera, tallar en 10 trossets i deixar atemperar durant una hora
- unir tots els ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- fermentar en un bol tapat fins que dobli el seu volum
- donar-li forma i fermentar altre cop fins que dobli
- coure al forn a 200ºC durant 45-50 minuts o fins que la part de sota faci soroll de buit picant amb els dits
- refredar damunt d'una reixeta
us poso la recepta original però jo l'he tunejat una mica, com que ha sigut improvisat i no tenia biga preparada, he fet la massa afegint la part de farina i aigua que correspondria del preferment i tota la massa ha reposat sencera a la nevera, pel matí forma i després al forn! ah, tampoc he posat tot el romaní... mentre el pesava m'ha semblat massa i no m'he atrevit, n'he posat una mica menys i també ha quedat bo, es nota força! tampoc he posat l'all, no sabia si quedaria massa fort pels nens, tal i com està ara els ha encantat!
aquí una foto del tall, si us hi fixeu es veuen piquets negres a la molla, són el pebre i el romaní
PA DE PATATA I ROMANÍ (del llibre "El aprendiz de panadero" de Peter Reinhart)
200 grams de biga feta el dia abans
400 grams de farina
210-240 grams d'aigua
10 grams de sal
4 grams de llevat sec (12 grams de fresc)
170 grams de puré de patata
15 ml d'oli d'oliva
1 gram de pebre negre
7 grams de romaní fresc triturat
opcional 30 grams d'all a trossets
- treure la biga de la nevera, tallar en 10 trossets i deixar atemperar durant una hora
- unir tots els ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- fermentar en un bol tapat fins que dobli el seu volum
- donar-li forma i fermentar altre cop fins que dobli
- coure al forn a 200ºC durant 45-50 minuts o fins que la part de sota faci soroll de buit picant amb els dits
- refredar damunt d'una reixeta
us poso la recepta original però jo l'he tunejat una mica, com que ha sigut improvisat i no tenia biga preparada, he fet la massa afegint la part de farina i aigua que correspondria del preferment i tota la massa ha reposat sencera a la nevera, pel matí forma i després al forn! ah, tampoc he posat tot el romaní... mentre el pesava m'ha semblat massa i no m'he atrevit, n'he posat una mica menys i també ha quedat bo, es nota força! tampoc he posat l'all, no sabia si quedaria massa fort pels nens, tal i com està ara els ha encantat!
aquí una foto del tall, si us hi fixeu es veuen piquets negres a la molla, són el pebre i el romaní
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |