Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
eeeeei doncs ja l'hem feta!
aquest any l'han feta els nens, una cadascun...i sí, semblen donuts gegants però estan boníssimes!
jo ja dono la recepta per bona i definitiva
us la poso:
esponja
200 g de farina de força
120 g d'aigua
1 g de llevat sec
massa
l'esponja
opcional: 100 g de massa mare o de pasta fermentada (en el meu cas, massa de pizza que tenia a la nevera)
300 g de farina de força
2 ous
40 g d'oli d'oliva
75 g de sucre morè
pell de llimona
5 g de matafaluga mòlta
40 g d'anís (el licor)
10 g sal
2 g llevat sec
ou batut per pintar
sucre i anís per decorar
- el dia abans preparar l'esponja i guardar-la a la nevera
- treure l'esponja de la nevera una hora abans de fer la massa
- unir tots els ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- deixar fermentar fins que dobli el seu volum
- donar forma i pintar amb ou batut, deixar fermentar fins que dobli el seu volum
- pintar amb ou batut, ensucrar i al forn a 200ºC durant 15 minuts
- just sortir del forn ruixar amb anís i deixar refredar damunt una reixeta
animeu-vos que val la pena fer-la!!
aquest any l'han feta els nens, una cadascun...i sí, semblen donuts gegants però estan boníssimes!
jo ja dono la recepta per bona i definitiva
us la poso:
esponja
200 g de farina de força
120 g d'aigua
1 g de llevat sec
massa
l'esponja
opcional: 100 g de massa mare o de pasta fermentada (en el meu cas, massa de pizza que tenia a la nevera)
300 g de farina de força
2 ous
40 g d'oli d'oliva
75 g de sucre morè
pell de llimona
5 g de matafaluga mòlta
40 g d'anís (el licor)
10 g sal
2 g llevat sec
ou batut per pintar
sucre i anís per decorar
- el dia abans preparar l'esponja i guardar-la a la nevera
- treure l'esponja de la nevera una hora abans de fer la massa
- unir tots els ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- deixar fermentar fins que dobli el seu volum
- donar forma i pintar amb ou batut, deixar fermentar fins que dobli el seu volum
- pintar amb ou batut, ensucrar i al forn a 200ºC durant 15 minuts
- just sortir del forn ruixar amb anís i deixar refredar damunt una reixeta
animeu-vos que val la pena fer-la!!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. març 26, 2015 9:04 pm, en total s’ha editat 2 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
eeei, algú s'anima aquest any??
..jo ja estic impacient, és que m'encanta
..jo ja estic impacient, és que m'encanta
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
Hola ametista,
Siiiiiiiiii, jo la faré! A veure si algú mes s.anima!
Una pregunta el Licor es posa tota la quantitat un cop està feta oi? Gràcies!
Siiiiiiiiii, jo la faré! A veure si algú mes s.anima!
Una pregunta el Licor es posa tota la quantitat un cop està feta oi? Gràcies!
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
granota2012 molt bé!!
el licor va tot a la massa! (40 grams) i després quan surt del forn un bon raig més per sobre!
el licor va tot a la massa! (40 grams) i després quan surt del forn un bon raig més per sobre!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
Gràcies, a veure si m.ensurto!
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
Hola,
Ja l.he feta! I us envio unes fotos...
La pasta fermentada no li vaig posar ja que era opcional i no en tenia!
Just sortir del forn ja varem menjar el tros mes petit. Això sí, raig d.anís al sortir del forn! Molta feina a fer la mona no porta però l.hem de deixar fermentant varies vegades que aprofitava per fer altres coses.
Animeu-vos noies que queda esponjosa i està boníssima.
Per cert, gràcies Ametista per tots els consells i dubtes que vas resoldre.m!
Ja l.he feta! I us envio unes fotos...
La pasta fermentada no li vaig posar ja que era opcional i no en tenia!
Just sortir del forn ja varem menjar el tros mes petit. Això sí, raig d.anís al sortir del forn! Molta feina a fer la mona no porta però l.hem de deixar fermentant varies vegades que aprofitava per fer altres coses.
Animeu-vos noies que queda esponjosa i està boníssima.
Per cert, gràcies Ametista per tots els consells i dubtes que vas resoldre.m!
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
eeei granota2012! t'han sortit molt bé!!!!
nosaltres a veure si ens hi posem demà
nosaltres a veure si ens hi posem demà
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
hola Ametista,
bé, personalment estic contenta amb el resultat i està boníssima. Val la pena fer-la. Es una molt bona recepta. No us arrepentireu amb el resultat! Algú més s'anima???
bé, personalment estic contenta amb el resultat i està boníssima. Val la pena fer-la. Es una molt bona recepta. No us arrepentireu amb el resultat! Algú més s'anima???
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
aquí els nostres rotllos d'aquest any
l'única diferència amb la recepta de l'any passat és que he fet servir panela en comptes de sucre morè a la massa i per decorar la primera foto és amb sucre blanc però la segona he provat amb panela i també ha quedat bé
l'única diferència amb la recepta de l'any passat és que he fet servir panela en comptes de sucre morè a la massa i per decorar la primera foto és amb sucre blanc però la segona he provat amb panela i també ha quedat bé
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
Hola Ametista,
Quina bona pinta!! Que grans han quedat. Ja l.has tastat? O t.esperaras al dilluns de Pascua? Sigui com sigui enhorabona pel resultat!
Quina bona pinta!! Que grans han quedat. Ja l.has tastat? O t.esperaras al dilluns de Pascua? Sigui com sigui enhorabona pel resultat!
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
la de la segona foto ja ha caigut! no podíem esperar a dilluns de Pasqua
l'altra sí que s'espera, està al congelador
l'altra sí que s'espera, està al congelador
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
holaaaa! fareu rotllos aquest any? nosaltres ja els hem fet!
mateixa recepta que els anys anteriors però amb la diferència que no he fet ni esponja ni preferment, o sigui:
500 g farina de força
120 g aigua
2 ous
40 g oli d'oliva
75 g sucre morè
10 g sal
10g llevat fresc
40 gr anís (licor)
5 g de canyella
5 g de ciliandrie
10 g de matafaluga
pell de llimona
amassar i a la nevera, i l'endemà forma, fermentar i al forn!
mateixa recepta que els anys anteriors però amb la diferència que no he fet ni esponja ni preferment, o sigui:
500 g farina de força
120 g aigua
2 ous
40 g oli d'oliva
75 g sucre morè
10 g sal
10g llevat fresc
40 gr anís (licor)
5 g de canyella
5 g de ciliandrie
10 g de matafaluga
pell de llimona
amassar i a la nevera, i l'endemà forma, fermentar i al forn!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- lanina1981
- :: papallona
- Entrades: 133
- Membre des de: dl. juny 29, 2015 2:52 pm
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
Holaaaaaaaa!!!!
Acabo de veure aquest post i he de fer la mona per a la meva nevodeta però la farem el cap de setmana vinent ja que viuen fora i venen aquell cap de setmana. Probaré de fer aquesta mona, a veure si no enverino a tota la família!!!!
Moltes gràcies per la recepta!!
Acabo de veure aquest post i he de fer la mona per a la meva nevodeta però la farem el cap de setmana vinent ja que viuen fora i venen aquell cap de setmana. Probaré de fer aquesta mona, a veure si no enverino a tota la família!!!!
Moltes gràcies per la recepta!!
Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)
eeei! algú farà mones aquest any?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |