Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dv. abr. 18, 2014 7:58 pm

eeeeei doncs ja l'hem feta! >.-<: >.-<:

DSC_0032.JPG


aquest any l'han feta els nens, una cadascun...i sí, semblen donuts gegants però estan boníssimes! :b-))) :b-)))
jo ja dono la recepta per bona i definitiva >.-<: :ok: :ok:

us la poso:

esponja
200 g de farina de força
120 g d'aigua
1 g de llevat sec

massa
l'esponja
opcional: 100 g de massa mare o de pasta fermentada (en el meu cas, massa de pizza que tenia a la nevera)
300 g de farina de força
2 ous
40 g d'oli d'oliva
75 g de sucre morè
pell de llimona
5 g de matafaluga mòlta
40 g d'anís (el licor)
10 g sal
2 g llevat sec
ou batut per pintar
sucre i anís per decorar

- el dia abans preparar l'esponja i guardar-la a la nevera
- treure l'esponja de la nevera una hora abans de fer la massa
- unir tots els ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- deixar fermentar fins que dobli el seu volum
- donar forma i pintar amb ou batut, deixar fermentar fins que dobli el seu volum
- pintar amb ou batut, ensucrar i al forn a 200ºC durant 15 minuts
- just sortir del forn ruixar amb anís i deixar refredar damunt una reixeta


animeu-vos que val la pena fer-la!! :ok: :ok: :ok:
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. març 26, 2015 9:04 pm, en total s’ha editat 2 vegades.
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dc. març 25, 2015 1:14 pm

eeei, algú s'anima aquest any??
..jo ja estic impacient, és que m'encanta ;-))) ;-))) ||*||
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
granota2012
:: gosset
:: gosset
Entrades: 444
Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: granota2012 » dj. març 26, 2015 5:05 pm

Hola ametista,

Siiiiiiiiii, jo la faré! A veure si algú mes s.anima!

Una pregunta el Licor es posa tota la quantitat un cop està feta oi? Gràcies!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dj. març 26, 2015 9:06 pm

granota2012 molt bé!! >.-<: >.-<:

el licor va tot a la massa! (40 grams) i després quan surt del forn un bon raig més per sobre! :ok:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
granota2012
:: gosset
:: gosset
Entrades: 444
Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: granota2012 » dj. març 26, 2015 9:44 pm

Gràcies, a veure si m.ensurto!
granota2012
:: gosset
:: gosset
Entrades: 444
Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: granota2012 » ds. març 28, 2015 10:57 pm

Hola,

Ja l.he feta! I us envio unes fotos...

La pasta fermentada no li vaig posar ja que era opcional i no en tenia!

Just sortir del forn ja varem menjar el tros mes petit. Això sí, raig d.anís al sortir del forn! Molta feina a fer la mona no porta però l.hem de deixar fermentant varies vegades que aprofitava per fer altres coses.

Animeu-vos noies que queda esponjosa i està boníssima.
Per cert, gràcies Ametista per tots els consells i dubtes que vas resoldre.m!
Fitxers adjunts
image.jpg
Aquí just abans de donar.li forma. Va estar 4 hores aprox. Fermentant ja que vaig marxar i quan vaig arribar em vaig trobar amb això però amb menys temps ja dobla el seu volum!
image.jpg
L.ultima fermentació abans de posar.la al forn.
image.jpg
Resultat final, una oloretaaaa que alimentava.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dg. març 29, 2015 12:50 pm

eeei granota2012! t'han sortit molt bé!!!! >.-<: >.-<: >.-<: >.-<:

nosaltres a veure si ens hi posem demà :()():::: :()()::::
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
granota2012
:: gosset
:: gosset
Entrades: 444
Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: granota2012 » dg. març 29, 2015 4:31 pm

hola Ametista,

bé, personalment estic contenta amb el resultat i està boníssima. Val la pena fer-la. Es una molt bona recepta. No us arrepentireu amb el resultat! Algú més s'anima???
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dl. març 30, 2015 10:39 pm

aquí els nostres rotllos d'aquest any >.-<:

DSC_0700.jpg


DSC_0691.JPG


l'única diferència amb la recepta de l'any passat és que he fet servir panela en comptes de sucre morè a la massa i per decorar la primera foto és amb sucre blanc però la segona he provat amb panela i també ha quedat bé :ok:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
granota2012
:: gosset
:: gosset
Entrades: 444
Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: granota2012 » dt. març 31, 2015 12:30 am

Hola Ametista,

Quina bona pinta!! Que grans han quedat. Ja l.has tastat? O t.esperaras al dilluns de Pascua? Sigui com sigui enhorabona pel resultat!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dt. març 31, 2015 4:40 pm

la de la segona foto ja ha caigut! no podíem esperar a dilluns de Pasqua :content:
l'altra sí que s'espera, està al congelador :ok:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dj. març 24, 2016 11:13 am

holaaaa! fareu rotllos aquest any? nosaltres ja els hem fet!

DSC_0271r.JPG


mateixa recepta que els anys anteriors però amb la diferència que no he fet ni esponja ni preferment, o sigui:

500 g farina de força
120 g aigua
2 ous
40 g oli d'oliva
75 g sucre morè
10 g sal
10g llevat fresc
40 gr anís (licor)
5 g de canyella
5 g de ciliandrie
10 g de matafaluga
pell de llimona

amassar i a la nevera, i l'endemà forma, fermentar i al forn! :ok:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
lanina1981
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dl. juny 29, 2015 2:52 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: lanina1981 » dj. març 24, 2016 3:30 pm

Holaaaaaaaa!!!!
Acabo de veure aquest post i he de fer la mona per a la meva nevodeta però la farem el cap de setmana vinent ja que viuen fora i venen aquell cap de setmana. Probaré de fer aquesta mona, a veure si no enverino a tota la família!!!!
Moltes gràcies per la recepta!! >.-<:
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dl. abr. 10, 2017 12:43 pm

eeei! algú farà mones aquest any? :p-) :p-)
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4954
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Mona de Pasqua tradicional (rotllo)

EntradaAutor: ametista » dg. abr. 16, 2017 11:19 pm

aquí la meva!

monaaaaass.jpg

detall.jpg

tall.jpg
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
El setè àngel, de David Cirici
T'apuntes?

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: