pa integral

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

pa integral

EntradaAutor: ametista » dg. juny 02, 2013 10:40 pm

el pa integral és una opció més saludable de menjar pa ja que a més de la fibra conté molts més nutrients (vitamines i minerals) que el pa blanc i té un índex glucèmic més baix, però és molt important triar la farina ja que moltes vegades la que vénen en supermercats no són del tot integrals sinó que estan una mica refinades o fins i tot són farines blanques amb segó afegit i per tant els falten molts nutrients...la millor opció són les farines integrals ecològiques que són més completes ja que es fan amb el gra sencer mòlt i la diferència es nota molt, tan en textura com en sabor! i a la vegada també són més saludables perquè tots els productes químics que es poden utilitzar en les no-ecològiques queden a la closca del gra....

com que diuen que una imatge val més que mil paraules aquí teniu les dues farines, queda força clar quina és quina, no? :content:

DSC_0003.JPG


una altra qüestió sobre el pa integral és que mai tindrà el mateix volum que un pa blanc, la molla queda més densa. Si això no és inconvenient es pot fer un pa 100% integral sense problema, si es vol una molla més lleugera es pot combinar la farina integral amb una part de farina blanca (diferents proporcions donaran diferents resultats)

i finalment, la farina integral absorbeix més líquid que la refinada així que a les receptes sempre hi veureu més quantitat d'aigua que a la mateixa recepta equivalent amb farina blanca :ok:

us poso un parell de receptes bàsiques com a exemple, una meitat farina integral/meitat farina blanca i l'altra amb un 80% de farina integral. A banda d'aquestes receptes també es poden fer pans integrals amb altres farines que no siguin de blat o en diferents combinacions amb blat, per exemple amb farina integral de sègol, d'espelta, etc. i per descomptat també es poden fer panets, pa de motlle....
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: pa integral

EntradaAutor: ametista » dg. juny 02, 2013 10:42 pm

pa integral lleuger (50% integral)

integral 50%.JPG


250 gr de farina integral ecològica
250 gr de farina panificable
350 gr d'aigua
10 gr sal
10 gr llevat fresc

- unir els ingredients i amassar
- deixar fermentar en un bol untat amb oli i tapat amb film transparent fins que dobli el seu volum
- donar forma i deixar fermentar tapat amb un drap fins que gairebé dobli el seu volum
- fer un tall i enfornar a 220ºC durant 50 minuts

detall de la molla:
int eco.JPG


molla d'un pa 50% integral amb farina no ecològica:
int super.jpg

la molla queda molt més blanca, de fet vaig haver de tirar de súper zoom perquè s'apreciés el segó o-o:)
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: pa integral

EntradaAutor: ametista » dg. juny 02, 2013 10:49 pm

pa integral (80%)

integral 80%.JPG


400 gr de farina integral ecològica
100 gr de farina panificable
350 gr d'aigua
10 gr sal
10 gr llevat fresc

- unir els ingredients i amassar
- deixar fermentar en un bol untat amb oli i tapat amb film transparent fins que dobli el seu volum
- donar forma i deixar fermentar tapat amb un drap fins que gairebé dobli el seu volum
- fer un tall i enfornar a 220ºC durant 50 minuts

boníssim! ..i torradet i sucat amb tomàquet ja ni us explico ;-)))
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::