recepta bàsica de pa amb poolish

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4689
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

recepta bàsica de pa amb poolish

EntradaAutor: ametista » dv. jul. 19, 2013 7:51 pm

recepta completa.jpg


200 gr de poolish (100 gr de farina, 120 gr d'aigua i 1 gr de llevat fresc)
400 gr de farina
180 gr d'aigua
10 gr de sal
6 gr de llevat fresc

- el dia abans fer el poolish: unir ingredients, amassar lleugerament i deixar fermentar tapat una o dues hores. Seguidament guardar a la nevera (o també es pot guardar directament a la nevera sense fermentació prèvia)

- l'endemà treure el preferment de la nevera una hora abans de fer la massa i deixar atemperar

- mentrestant unir una part de la farina (per ex. 280 gr) i l'aigua (140 gr) de la massa per fer l'autòlisi. Si el preferment és força líquid també s'hi pot afegir. Deixar reposar 30 minuts.

- unir el preferment i la massa en autòlisi amb la resta d'ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia. Es pot fer a mà o a màquina, tot seguit o amb amassats i reposos.

- posar la massa en un bol untat d'oli i tapat amb film transparent. Durant la primera mitja hora fer un plec cada 10 minuts (treure la massa del bol, estirar-la una mica amb forma rectangular i plegar sobre si mateixa en tres parts com si fos un paper que s'ha de posar dins d'un sobre, tornar a posar dins del bol i tapar)

- un cop fermentada la massa donar-li la forma desitjada procurant que tingui força tensió superficial

- col·locar damunt de paper vegetal o si té forma rodona en un cistell/bol amb un drap enfarinat i tapar amb un altre drap

- fermentar fins que gairebé dobli el seu volum, se sap que està preparat per entrar al forn quan clavant suaument un dit a la massa aquesta recupera parcialment la forma (si la recupera molt ràpid i del tot és que encara li falta, si queda la marca del dit enfonsada i no es recupera és que ens hem passat de fermentació)

- escalfar el forn a 230-250º amb la safata de forn a dins i una safata a la base

- col·locar el pa damunt de paper vegetal si estava fermentant en cistell, etc fer els talls necessaris i agafar-lo per sota del paper amb una pala o safata plana

- col·locar-lo al forn a la safata calenta amb el paper i tot, i tirar aigua a la safata de la base del forn de manera que es generi vapor, coure durant 10-15 minuts a 230-250º, després obrir un moment perquè marxi el vapor i baixar la temperatura a 200º, acabar de coure durant 35-40 minuts fins que picant a la base del pa soni a "hueco"

- deixar refredar completament damunt d'una reixeta
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: