pa bàsic amb massa mare natural
pa bàsic amb massa mare natural
PA BÀSIC DE MASSA MARE NATURAL
500 gr de farina
300 gr d'aigua
10 gr de sal
200 gr de massa mare natural activa*
- autòlisi (opcional) unir la farina i l'aigua de la recepta, si es vol també la massa mare. Deixar reposar 30 minuts.
- afegir la sal i la massa mare si no s'havia posat, amassar fins que quedi una massa homogènia i llisa (uns 10 minuts seguits o alternat amassats amb reposos)
- col·locar en un bol untat d'oli i deixar fermentar tapat fins que dobli el seu volum (unes 4-5 hores) Al principi de la fermentació es poden fer un parell de plecs a la massa (un cada mitja hora)
- donar forma i col·locar en un cistell, bol enfarinat, etc tapar amb un drap i deixar fermentar fins que gairebé dobli el seu volum (entre 2 i 4 hores)
- escalfar el forn a 250 ºC amb la safata, pedra....dins, fer talls al pa i col·locar-lo a la safata del forn i vaporitzar. Al cap d'uns 10 minuts baixar la temperatura a 200ºC i deixar coure uns 40 minuts més.
- refredar damunt d'una reixeta i guardar 24 hores abans de menjar...si es pot!
*com fer la massa mare natural
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. jul. 26, 2013 5:54 pm, en total s’ha editat 2 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa bàsic amb massa mare natural
buf, he hagut de buscar entre les fotos per trobar-ne una de pa fet amb massa mare! i és que ara deu fer un parell d'anys que no en tinc...però ara amb tant de parlar del tema m'està picant el cuquet per fer-ne una altra
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa bàsic amb massa mare natural
Quina pinta, ametista! Quina pinta!
Re: pa bàsic amb massa mare natural
muc, doncs buscant fotos n'he trobat una d'un pa que suposo que et sonarà...i com que és de massa mare, va, obriré un post nou
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: pa bàsic amb massa mare natural
Si! pa alemany!!!
- petitanuria
- :: formigueta
- Entrades: 70
- Membre des de: dt. gen. 15, 2013 3:23 pm
- Ubicació: Barcelona
Re: pa bàsic amb massa mare natural
Ametista m'encanta. Molt ben explicat, ests una artista
Estic enllestint l'explicació de la massa amb panses i poma. En breu te'l passo! deixeu-me una setmana més
Us avanço qua amb la clor que fa va anar super ràpida!
I ja n'he fet el meu primer pa de sègol...como no...amb una recepta de l'Iban Yarza
Re: pa bàsic amb massa mare natural
podries posar-nos foto del teu pa de sègol, nooooo?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |