Fogatines

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Fogatines

EntradaAutor: kine » dl. gen. 20, 2014 4:43 pm

Em vaig animar a fer aquesta recepta del llibre "Pan" de Xavier Barriga i m'encanten!!!
Jo l'he fet amb la panificafora i després l'he cuit al forn.

Ingredients:
-500gr de fatina panificable
-10gr de sal
-280ml d'aigua
-15gr llevat fresc
-30gr mantega ( jo vaig posar i d'oliva verge)
-5gr de sucre
10gr de llet en pols

Es barreja tot a la panificadora, jo vaig posar programa "massa". Després es treu i amb un corró s'aplana fent un gruix de 2cm. Tallem la forma que volguem, al llibre fa 15x2cm. Jo amb un mini xef de 3 anys ja veieu k tinc formes varies jaja...Es deixa reposar 1h tapat amb drap humit fins a dobl
Escalfem forn 250° amb una olla o draps dins pk durant la cocció faci vapor. Posem.els fogatines i baixem temperatura a 230. Deixem coure 14-16min.
Fitxers adjunts
2014-01-19 21.22.29.jpg
No son com els d'en Xavier Barriga... Però estan bonissims
2014-01-15 21.39.09.jpg
Aquests son els primers que vaig fer
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4689
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: ametista » dt. gen. 21, 2014 10:01 am

mmmm que bons, no? >.-<: >.-<:
no coneixia aquesta recepta, la massa és lleugerament dolça però és un pa salat, no? per damunt hi pots posar el que vulguis? sal, herbetes....com una barreja entre focaccia i brioix?
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2101
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: pesol » dt. gen. 21, 2014 10:04 am

Fan molt bona pinta Kine!!

Tinc un dubte, bé, de fet dos :love:

1. La molla del "pa" és densa o "airosa", és que a mi el pa em queda mooooolt dens. Vull que em quedi amb la molla molt flonja i no ho aconsegueixo

2. La farina panificable quina és?? farina de força? farina normal?? o és una especial? si és especial, on la compres? :ok:

Gràcies!!!!
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: Fogatines

EntradaAutor: muc » dt. gen. 21, 2014 11:31 am

Kine! quina pintassa! >.-<: >.-<:

pèsol, com és el procés de llevat del teu pa? Un cop li has donat forma a la massa després que hagi llevat (fet barretes per exemple), el deixes llevar de nou?
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2101
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: pesol » dt. gen. 21, 2014 11:46 am

muc ha escrit:Kine! quina pintassa! >.-<: >.-<:

pèsol, com és el procés de llevat del teu pa? Un cop li has donat forma a la massa després que hagi llevat (fet barretes per exemple), el deixes llevar de nou?


Sí, deixant-lo pujar dues vegades, em queda igualment bastant dens
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: Fogatines

EntradaAutor: kine » dt. gen. 21, 2014 1:13 pm

Hola!! La veritat és que és boníssim!!

Ametista, jo com que no hi poso el sucre i en lloc de mantega i poso oli d'oliva verge té un gust potent. Al llibre hi ha diferents versions partint d'aquesta massa base. Amb xicolata, amb ceba... Ametista prova de fer-lo, anima't!

Pesol, la molla és super flonja. Els nens se'l mengen molt bé. La farina és de força normal.

Vaig oblidar-me de posar que abans d'enfornar pulveritzar amb aigua.

Al llibre les fotos els pans queden més alts. Seguirem intentant. A casa ho agradat molt la recepta.
Hellobaby
:: papallona
:: papallona
Entrades: 103
Membre des de: dt. març 26, 2013 9:39 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: Hellobaby » dt. gen. 21, 2014 5:12 pm

Que bó >.-<: gràcies per comprartir :ok:
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: Fogatines

EntradaAutor: kine » dl. gen. 27, 2014 9:54 pm

Aquesta vegada hi he posat 100 gr de farina de civada. I els nens han volgut forma de cargol.
Fitxers adjunts
2014-01-26 21.33.20.jpg
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2101
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: pesol » dg. març 09, 2014 2:04 pm

Per fi he trobat el moment de posar aquesta recepta en pràctica. Va quedar boníssims!!
Vaig fer un panet molt gran per omplir-lo de truita de carbassó. Mmmmm!!!

Us animo a provar aquesta recepta, pa suuper flonjo!
Fitxers adjunts
2014-03-08 19.45.22.jpg

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: