Fogatines

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Fogatines

EntradaAutor: kine » dl. gen. 20, 2014 4:43 pm

Em vaig animar a fer aquesta recepta del llibre "Pan" de Xavier Barriga i m'encanten!!!
Jo l'he fet amb la panificafora i després l'he cuit al forn.

Ingredients:
-500gr de fatina panificable
-10gr de sal
-280ml d'aigua
-15gr llevat fresc
-30gr mantega ( jo vaig posar i d'oliva verge)
-5gr de sucre
10gr de llet en pols

Es barreja tot a la panificadora, jo vaig posar programa "massa". Després es treu i amb un corró s'aplana fent un gruix de 2cm. Tallem la forma que volguem, al llibre fa 15x2cm. Jo amb un mini xef de 3 anys ja veieu k tinc formes varies jaja...Es deixa reposar 1h tapat amb drap humit fins a dobl
Escalfem forn 250° amb una olla o draps dins pk durant la cocció faci vapor. Posem.els fogatines i baixem temperatura a 230. Deixem coure 14-16min.
Fitxers adjunts
2014-01-19 21.22.29.jpg
No son com els d'en Xavier Barriga... Però estan bonissims
2014-01-15 21.39.09.jpg
Aquests son els primers que vaig fer
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4631
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: ametista » dt. gen. 21, 2014 10:01 am

mmmm que bons, no? >.-<: >.-<:
no coneixia aquesta recepta, la massa és lleugerament dolça però és un pa salat, no? per damunt hi pots posar el que vulguis? sal, herbetes....com una barreja entre focaccia i brioix?
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2101
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: pesol » dt. gen. 21, 2014 10:04 am

Fan molt bona pinta Kine!!

Tinc un dubte, bé, de fet dos :love:

1. La molla del "pa" és densa o "airosa", és que a mi el pa em queda mooooolt dens. Vull que em quedi amb la molla molt flonja i no ho aconsegueixo

2. La farina panificable quina és?? farina de força? farina normal?? o és una especial? si és especial, on la compres? :ok:

Gràcies!!!!
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: Fogatines

EntradaAutor: muc » dt. gen. 21, 2014 11:31 am

Kine! quina pintassa! >.-<: >.-<:

pèsol, com és el procés de llevat del teu pa? Un cop li has donat forma a la massa després que hagi llevat (fet barretes per exemple), el deixes llevar de nou?
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2101
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: pesol » dt. gen. 21, 2014 11:46 am

muc ha escrit:Kine! quina pintassa! >.-<: >.-<:

pèsol, com és el procés de llevat del teu pa? Un cop li has donat forma a la massa després que hagi llevat (fet barretes per exemple), el deixes llevar de nou?


Sí, deixant-lo pujar dues vegades, em queda igualment bastant dens
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: Fogatines

EntradaAutor: kine » dt. gen. 21, 2014 1:13 pm

Hola!! La veritat és que és boníssim!!

Ametista, jo com que no hi poso el sucre i en lloc de mantega i poso oli d'oliva verge té un gust potent. Al llibre hi ha diferents versions partint d'aquesta massa base. Amb xicolata, amb ceba... Ametista prova de fer-lo, anima't!

Pesol, la molla és super flonja. Els nens se'l mengen molt bé. La farina és de força normal.

Vaig oblidar-me de posar que abans d'enfornar pulveritzar amb aigua.

Al llibre les fotos els pans queden més alts. Seguirem intentant. A casa ho agradat molt la recepta.
Hellobaby
:: papallona
:: papallona
Entrades: 103
Membre des de: dt. març 26, 2013 9:39 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: Hellobaby » dt. gen. 21, 2014 5:12 pm

Que bó >.-<: gràcies per comprartir :ok:
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: Fogatines

EntradaAutor: kine » dl. gen. 27, 2014 9:54 pm

Aquesta vegada hi he posat 100 gr de farina de civada. I els nens han volgut forma de cargol.
Fitxers adjunts
2014-01-26 21.33.20.jpg
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2101
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: Fogatines

EntradaAutor: pesol » dg. març 09, 2014 2:04 pm

Per fi he trobat el moment de posar aquesta recepta en pràctica. Va quedar boníssims!!
Vaig fer un panet molt gran per omplir-lo de truita de carbassó. Mmmmm!!!

Us animo a provar aquesta recepta, pa suuper flonjo!
Fitxers adjunts
2014-03-08 19.45.22.jpg

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: