Fogatines
Fogatines
Em vaig animar a fer aquesta recepta del llibre "Pan" de Xavier Barriga i m'encanten!!!
Jo l'he fet amb la panificafora i després l'he cuit al forn.
Ingredients:
-500gr de fatina panificable
-10gr de sal
-280ml d'aigua
-15gr llevat fresc
-30gr mantega ( jo vaig posar i d'oliva verge)
-5gr de sucre
10gr de llet en pols
Es barreja tot a la panificadora, jo vaig posar programa "massa". Després es treu i amb un corró s'aplana fent un gruix de 2cm. Tallem la forma que volguem, al llibre fa 15x2cm. Jo amb un mini xef de 3 anys ja veieu k tinc formes varies jaja...Es deixa reposar 1h tapat amb drap humit fins a dobl
Escalfem forn 250° amb una olla o draps dins pk durant la cocció faci vapor. Posem.els fogatines i baixem temperatura a 230. Deixem coure 14-16min.
Jo l'he fet amb la panificafora i després l'he cuit al forn.
Ingredients:
-500gr de fatina panificable
-10gr de sal
-280ml d'aigua
-15gr llevat fresc
-30gr mantega ( jo vaig posar i d'oliva verge)
-5gr de sucre
10gr de llet en pols
Es barreja tot a la panificadora, jo vaig posar programa "massa". Després es treu i amb un corró s'aplana fent un gruix de 2cm. Tallem la forma que volguem, al llibre fa 15x2cm. Jo amb un mini xef de 3 anys ja veieu k tinc formes varies jaja...Es deixa reposar 1h tapat amb drap humit fins a dobl
Escalfem forn 250° amb una olla o draps dins pk durant la cocció faci vapor. Posem.els fogatines i baixem temperatura a 230. Deixem coure 14-16min.
Re: Fogatines
mmmm que bons, no?
no coneixia aquesta recepta, la massa és lleugerament dolça però és un pa salat, no? per damunt hi pots posar el que vulguis? sal, herbetes....com una barreja entre focaccia i brioix?
no coneixia aquesta recepta, la massa és lleugerament dolça però és un pa salat, no? per damunt hi pots posar el que vulguis? sal, herbetes....com una barreja entre focaccia i brioix?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Fogatines
Fan molt bona pinta Kine!!
Tinc un dubte, bé, de fet dos
1. La molla del "pa" és densa o "airosa", és que a mi el pa em queda mooooolt dens. Vull que em quedi amb la molla molt flonja i no ho aconsegueixo
2. La farina panificable quina és?? farina de força? farina normal?? o és una especial? si és especial, on la compres?
Gràcies!!!!
Tinc un dubte, bé, de fet dos
1. La molla del "pa" és densa o "airosa", és que a mi el pa em queda mooooolt dens. Vull que em quedi amb la molla molt flonja i no ho aconsegueixo
2. La farina panificable quina és?? farina de força? farina normal?? o és una especial? si és especial, on la compres?
Gràcies!!!!
Re: Fogatines
Kine! quina pintassa!
pèsol, com és el procés de llevat del teu pa? Un cop li has donat forma a la massa després que hagi llevat (fet barretes per exemple), el deixes llevar de nou?
pèsol, com és el procés de llevat del teu pa? Un cop li has donat forma a la massa després que hagi llevat (fet barretes per exemple), el deixes llevar de nou?
Re: Fogatines
muc ha escrit:Kine! quina pintassa!
pèsol, com és el procés de llevat del teu pa? Un cop li has donat forma a la massa després que hagi llevat (fet barretes per exemple), el deixes llevar de nou?
Sí, deixant-lo pujar dues vegades, em queda igualment bastant dens
Re: Fogatines
Hola!! La veritat és que és boníssim!!
Ametista, jo com que no hi poso el sucre i en lloc de mantega i poso oli d'oliva verge té un gust potent. Al llibre hi ha diferents versions partint d'aquesta massa base. Amb xicolata, amb ceba... Ametista prova de fer-lo, anima't!
Pesol, la molla és super flonja. Els nens se'l mengen molt bé. La farina és de força normal.
Vaig oblidar-me de posar que abans d'enfornar pulveritzar amb aigua.
Al llibre les fotos els pans queden més alts. Seguirem intentant. A casa ho agradat molt la recepta.
Ametista, jo com que no hi poso el sucre i en lloc de mantega i poso oli d'oliva verge té un gust potent. Al llibre hi ha diferents versions partint d'aquesta massa base. Amb xicolata, amb ceba... Ametista prova de fer-lo, anima't!
Pesol, la molla és super flonja. Els nens se'l mengen molt bé. La farina és de força normal.
Vaig oblidar-me de posar que abans d'enfornar pulveritzar amb aigua.
Al llibre les fotos els pans queden més alts. Seguirem intentant. A casa ho agradat molt la recepta.
Re: Fogatines
Que bó gràcies per comprartir
Re: Fogatines
Aquesta vegada hi he posat 100 gr de farina de civada. I els nens han volgut forma de cargol.
Re: Fogatines
Per fi he trobat el moment de posar aquesta recepta en pràctica. Va quedar boníssims!!
Vaig fer un panet molt gran per omplir-lo de truita de carbassó. Mmmmm!!!
Us animo a provar aquesta recepta, pa suuper flonjo!
Vaig fer un panet molt gran per omplir-lo de truita de carbassó. Mmmmm!!!
Us animo a provar aquesta recepta, pa suuper flonjo!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |