panets d'hamburguesa

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4689
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

panets d'hamburguesa

EntradaAutor: ametista » dj. març 13, 2014 1:40 pm

mai acabava de trobar la recepta perfecta per fer panets d'hamburguesa perquè està bé que siguin tovets i amb un punt dolcet però les receptes que havia provat fins ara ho eren massa pel nostre gust (moooolt tou, massa dolç, a vegades fins i tot massa "mantecoso"...) fins que he trobat aquesta recepta que m'ha semblat ideal! és lleugerament enriquida, només un puntet (5% de mantega i 1% de sucre) i queden flonjos i una miqueeeeeta dolcets, genial!

DSC_0203.JPG


500 gr. de farina
300 ml de llet
25 gr. mantega
5 gr de sucre
10 gr. de sal
10 gr. de llevat

...però com que sóc com sóc o-o:) l'he acabat adaptant a "versió saludable", o sigui amb oli d'oliva i sense sucre... com que faig servir llet d'arròs que ja és un punt dolça, pel gust de casa els panets ja queden suficientment dolcets però si a vosaltres us agrada que es noti més hi podeu afegir els 5 gr de sucre o una cullerada de mel, xarop d'atzavara, etc.

500 gr. de farina
350 ml de llet d'arròs
20 gr. d'oli d'oliva
10 gr. de sal
10 gr. de llevat

el procediment:
- unir ingredients i amassar
- fermentar tapat en un bol fins que dobli el volum
- donar forma de panets i deixar reposar tapats amb un drap fins que gairebé doblin el volum
- pintar amb aigua i afegir-hi llavors de sèsam, coure al forn a 200ºC durant 15-20 minuts

no vaig estar a temps de fer foto amb l'hamburguesa a dins!! :r)
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4689
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: panets d'hamburguesa

EntradaAutor: ametista » dj. març 13, 2014 1:40 pm

si a algú li agraden les receptes més contundents, dolces o "mantecosas" que deia abans us en puc posar alguna, eh? :content:

i si us plau, compartiu les vostres si en teniu de bones!!! >.-<:

me n'oblidava, amb aquesta recepta també es poden fer:

panets per l'esmorzar del cole:
WP_004296.jpg


i un pa de motlle boníssim!
DSC_0028.JPG
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2101
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: panets d'hamburguesa

EntradaAutor: pesol » dj. març 13, 2014 2:14 pm

mmm!!!

la farina és nomal o de força?
la forma la pots fer bé? o la massa és tan pringosa que és molt difícil de donar forma?

jo últimament m'he viciat a les fogatines, però la pega que hi trobo és que és difícil donar forma perquè la massa és molt enganxosa...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4689
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: panets d'hamburguesa

EntradaAutor: ametista » dc. març 19, 2014 10:58 pm

hola pesol! la farina normal! :ok:

i no queda gens enganxosa, sobretot la primera recepta que he posat...que penso que la original-original encara era una mica més dureta (500 gr de farina, 250 ml de llet) pots provar de les dues maneres a veure com et va millor!
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: