pa en cassola de ferro

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

pa en cassola de ferro

EntradaAutor: ametista » ds. juny 14, 2014 6:48 pm

una manera d'aconseguir un pa amb una crosta espectacular és coure'l dins del forn...i dins d'una cassola de ferro!

pa cassola.jpg


es pot fer amb qualsevol recepta: pa blanc, integral, de cereals....

en aquest cas he fet aquesta, adaptada a la cassola (també es pot fer sense, coent el pa directament al forn)

PAIN DE CAMPAGNE (del llibre "El aprendiz de panadero" de Peter Reinhart)

450 g de massa fermentada
225 g de farina panificable
40 g de farina integral de blat o de sègol
175 ml d'aigua
5 g de sal
3 g de llevat sec

- treure la pasta fermentada de la nevera, tallar en 10 trossets i deixar atemperar durant una hora
- unir tots els ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- fermentar en un bol tapat fins que dobli el seu volum
- donar-li forma i fermentar altre cop fins que dobli
- mentrestant preescalfar el forn a 250ºC amb la cassola de ferro a dins (vigilar que no tingui poms o nanses de plàstic, si és així es poden desmuntar i tapar el foradet amb paper d'alumini perquè no s'escapi el vapor)
- treure la cassola del forn, destapar-la i posar-hi el pa a dins amb compte de no cremar-nos, tornar a tapar i posar la cassola al forn. Coure durant 15 minuts, treure la tapa i baixar la temperatura a 200ºC, coure durant 35-40 minuts més (dependrà de la mida del pa)
- refredar damunt d'una reixeta

per la pasta fermentada es pot fer servir un tros de massa d'una recepta anterior o es pot fer amb 280 gr. farina panificable, 200 ml. aigua, 1 culleradeta de llevat sec i 1 culleradeta de sal, s'amassa i es reserva a la nevera fins l'endemà :ok:

ah! les cassoles de ferro més fantàstiques són les de Le Creuset però com que valen dinerets les de l'Ikea també fan el fet :content:
jo tinc aquesta:
olla.JPG
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: pa en cassola de ferro

EntradaAutor: nb_30 » ds. juny 14, 2014 7:41 pm

No sabia q ikea tenia una imitacio de le creuset!! Ja m'has creat una necessitat!
La recepta espectacular com sempre!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: pa en cassola de ferro

EntradaAutor: ametista » dg. juny 15, 2014 9:02 am

nb_30 ha escrit:Ja m'has creat una necessitat!

:-D :-D
siiiii jo tinc l'ovalada i també n'hi ha una de rodona! :ok:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: pa en cassola de ferro

EntradaAutor: ametista » dt. juny 17, 2014 4:45 pm

aquí un altre pa fet a la cassola, aquest cop amb aquesta recepta

pa lidl cassola.jpg

tall pa lidl.jpg
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: