coca de forner
coca de forner
m'encanta la coca de forner! però n'hi ha de tants tipus (potser cada forner la fa a la seva manera, no? ) que és una mica embolicat, així que he fet una espècie de classificació dels diferents tipus de coques dolces que podem trobar per aclarir una mica el tema... el criteri de classificació és segons el tipus de massa (de menys a més enriquida):
- COCA DE FORNER feta només de pa amb sucre i anís per sobre, aquesta és molt típica de la zona del Penedès i es lleugerament dura de mossegar (perquè la massa és de pa-PA, gens enriquida)
- COQUES DE FORNER no tan rústiques com el primer tipus, o sigui que són una mica més toves a l'hora de mossegar. Serien masses una mica enriquides (amb una petita part d'oli per exemple o substituint una mica d'aigua per llet...) i que es poden deixar fermentar més perquè tinguin més molla. Aquí teniu un parell d'exemples
- COQUES DE VIDRE serien masses com les dels dos primers tipus però estirades molt molt fines perquè després quedin ben cruixents. Aquí uns exemples
- COQUES DE SUCRE, lleugerament enriquides amb ous, algun greix (oli, llard o mantega)...
Un exemple seria la coca de Montserrat o montserratina
- COQUES DE BRIOIX (molt més enriquides amb ous, llet, mantega...) Un exemple és la coca de Sant Joan
com podeu veure cada tipus ja té el seu fil corresponent així que deixarem aquest per les coques de forner del primer tipus, les fetes únicament amb massa de pa, que no tenien encara fil propi
a veure si aviat en faig i us poso foto i recepta!
- COCA DE FORNER feta només de pa amb sucre i anís per sobre, aquesta és molt típica de la zona del Penedès i es lleugerament dura de mossegar (perquè la massa és de pa-PA, gens enriquida)
- COQUES DE FORNER no tan rústiques com el primer tipus, o sigui que són una mica més toves a l'hora de mossegar. Serien masses una mica enriquides (amb una petita part d'oli per exemple o substituint una mica d'aigua per llet...) i que es poden deixar fermentar més perquè tinguin més molla. Aquí teniu un parell d'exemples
- COQUES DE VIDRE serien masses com les dels dos primers tipus però estirades molt molt fines perquè després quedin ben cruixents. Aquí uns exemples
- COQUES DE SUCRE, lleugerament enriquides amb ous, algun greix (oli, llard o mantega)...
Un exemple seria la coca de Montserrat o montserratina
- COQUES DE BRIOIX (molt més enriquides amb ous, llet, mantega...) Un exemple és la coca de Sant Joan
com podeu veure cada tipus ja té el seu fil corresponent així que deixarem aquest per les coques de forner del primer tipus, les fetes únicament amb massa de pa, que no tenien encara fil propi
a veure si aviat en faig i us poso foto i recepta!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: coca de forner
Ummmmm, m'has fet entrar ganes de menjar-ne una...
Re: coca de forner
una darrera d'una altra...
Re: coca de forner
A mi també m'encanten! Soles, amb xocolata, amb fuet o el que sigui! A casa solo preparar-ne de les segones i sempre queden bé, quan en faci ja li faré foto
Re: coca de forner
Navi ha escrit:quan en faci ja li faré foto
i la poses al fil de les segones, eh?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: coca de forner
doncs avui he fet pa i he pensat amb aquest fil
he separat un trosset de la massa del pa, l'he estirat, l'he pintat amb oli i l'he deixat fermentar, després al forn amb sucre per damunt i un cop a fora, raig d'anís! mmm, un berenar boníssim en un moment!
he separat un trosset de la massa del pa, l'he estirat, l'he pintat amb oli i l'he deixat fermentar, després al forn amb sucre per damunt i un cop a fora, raig d'anís! mmm, un berenar boníssim en un moment!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |