TR2 setembre-ametlles
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
Uauuu!! m'encanta, maneta!! No faig mai crema catalana perquè em fa pal llençar clares! jeje...
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
que bones aquestes receptes!!
Helia les clares no es llencen maaaaaaai! cap al congelador!!! pots fer un munt de receptes amb les clares, jo quan n'acumulo 8 o 9 faig aquesta:
http://cocinandotelo.blogspot.com/2010/ ... limon.html
http://cuinant.blogspot.com/2007/08/biz ... angel.html
i ara també faré teules d'ametlla, està clar!
Helia les clares no es llencen maaaaaaai! cap al congelador!!! pots fer un munt de receptes amb les clares, jo quan n'acumulo 8 o 9 faig aquesta:
http://cocinandotelo.blogspot.com/2010/ ... limon.html
http://cuinant.blogspot.com/2007/08/biz ... angel.html
i ara també faré teules d'ametlla, està clar!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
Què bones les idees amb les clares!!
Bé, jo ara penjaré la recepta d'una de les salses que més m'agraden!!
SALSA ROMESCO
Ingredients:
1 cabeça d'alls (es diu "cabeça??" em sona fatal!!)
2 o 3 tomàquets madurs
1 llesca de pà
3 nyores
20 ametlles torrades sense pell
3 cullerades grans d'oli d'oliva
1 rajolí de vinagre de xerès
pebre vermell ("pimentón") picant
Si es vol, una mica de guindilla
Preparació:
Obrir les nyores, treure les pepites y ficar en aigua tíbia tota la nit.
Preescalfar el forn 10 minuts a 200º, i després ficar-hi els tomàquets, la cabeça d'alls i el pà, tot ben embadurnadet d'oli i amb una mica de sal. Treure el pà als 5 min, i els alls i els tomàquets a la mitja hora.
VARIACIÓ "EXPRESS": ficar al microones, temperatura màxima, el tomàquet i l'all 4 minuts, amb un tall perquè no "explotin".
Treure la polpa de les nyores, rascant amb un ganivet i separant-la de la pell.
Ara tot depén de quina consistència de salsa us agradi, a mi m'agrada força espesa amb "tropezones", però a la meva parella no, així que l'he fet al seu gust: amb textura de maionesa.
L'ideal és anar ficant a un morter els ingredients (dels més durs als més tous), i anar matxacant amb paciència mentres es rega amb oli. Però jo la veritat és que ho he fet així:
Primer, he triturat les ametlles amb el pa i una mica d'oli. Després, en la minipimer, he afegit la resta d'ingredients mentre incorporava a poc a poc l'oli restant.
He fet servir la salsa d'acompanyant d'un salmó amb verduretes al vapor.
Bé, jo ara penjaré la recepta d'una de les salses que més m'agraden!!
SALSA ROMESCO
Ingredients:
1 cabeça d'alls (es diu "cabeça??" em sona fatal!!)
2 o 3 tomàquets madurs
1 llesca de pà
3 nyores
20 ametlles torrades sense pell
3 cullerades grans d'oli d'oliva
1 rajolí de vinagre de xerès
pebre vermell ("pimentón") picant
Si es vol, una mica de guindilla
Preparació:
Obrir les nyores, treure les pepites y ficar en aigua tíbia tota la nit.
Preescalfar el forn 10 minuts a 200º, i després ficar-hi els tomàquets, la cabeça d'alls i el pà, tot ben embadurnadet d'oli i amb una mica de sal. Treure el pà als 5 min, i els alls i els tomàquets a la mitja hora.
VARIACIÓ "EXPRESS": ficar al microones, temperatura màxima, el tomàquet i l'all 4 minuts, amb un tall perquè no "explotin".
Treure la polpa de les nyores, rascant amb un ganivet i separant-la de la pell.
Ara tot depén de quina consistència de salsa us agradi, a mi m'agrada força espesa amb "tropezones", però a la meva parella no, així que l'he fet al seu gust: amb textura de maionesa.
L'ideal és anar ficant a un morter els ingredients (dels més durs als més tous), i anar matxacant amb paciència mentres es rega amb oli. Però jo la veritat és que ho he fet així:
Primer, he triturat les ametlles amb el pa i una mica d'oli. Després, en la minipimer, he afegit la resta d'ingredients mentre incorporava a poc a poc l'oli restant.
He fet servir la salsa d'acompanyant d'un salmó amb verduretes al vapor.
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
mmmm....!! salsa romesco!! jo me la poso fins i tot a l'amanida!! (sí, les meves amanides són molt light...! )
Ametista, no ho he fet mai això de congelar les clares!! què ho fas, tal qual? cap al tupper, i anar acumulant fins que en tens prou? i llavors, descongelar a temperatura ambient? i munten bé?
m'encanta aprendre coses noves!!
Ametista, no ho he fet mai això de congelar les clares!! què ho fas, tal qual? cap al tupper, i anar acumulant fins que en tens prou? i llavors, descongelar a temperatura ambient? i munten bé?
m'encanta aprendre coses noves!!
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
sí Helia, cap al tupper i al congelador! apunto a la tapa el número de clares que hi ha i quan ja tinc uns quants tuppers que en total sumen 9 clares (o aprox.) cau una coca d'aquestes feta només amb clares! perquè es descongelin poso els tuppers a la nevera fins l'endemà i les clares queden com si no hagués passat res (suposo que també es podrien anar congelant en un mateix tupper però no ho he fet mai, sempre ho he fet per separat )
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
noies que ja s'acaba setembre!!! aviadet aviadet....el taller d'octubre!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
estic impacient!!!!!! quina emocio!!!!!
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
Quina bona pinta totes les receptes!!
Jo us en deixo una de sana! que per casualitat (no pensava amb el taller... sorry!) la vam fer amb ametlles!
Us poso els ingredients a ull, ja que de les mongetes no sé quantitat... però calculeu més o menys per les persones que ho voleu fer.
MONGETES VERDES AMB PICADA D'AMETLLES
Ingredients
Mongetes
2o 3 tomàquets
1 o 2 cebes
ametlles
all
sal
pebre
Preparació:
Bulliu les mongetes
M'entrestant, talleu el tomàquet (jo hi trec tb la grana i la pell) i la ceba a trossets petits.
Amb una cassola/paella fem un sofregit amb el tomàquet i la ceba.
Amb un morter, fem una picada amb les ametlles (a ull) i un gra d'all.
Un cop bullides les mongetes, les tirem a la paella on hem fet el sofregit, hi tirem la picada per sobre, una mica de pebre al gust i ja es pot servir.
Al migdia us hi tiro fotos i us les penjo.
Espero que us agradi, és una manera diferent de menjar les mongetes.
Jo us en deixo una de sana! que per casualitat (no pensava amb el taller... sorry!) la vam fer amb ametlles!
Us poso els ingredients a ull, ja que de les mongetes no sé quantitat... però calculeu més o menys per les persones que ho voleu fer.
MONGETES VERDES AMB PICADA D'AMETLLES
Ingredients
Mongetes
2o 3 tomàquets
1 o 2 cebes
ametlles
all
sal
pebre
Preparació:
Bulliu les mongetes
M'entrestant, talleu el tomàquet (jo hi trec tb la grana i la pell) i la ceba a trossets petits.
Amb una cassola/paella fem un sofregit amb el tomàquet i la ceba.
Amb un morter, fem una picada amb les ametlles (a ull) i un gra d'all.
Un cop bullides les mongetes, les tirem a la paella on hem fet el sofregit, hi tirem la picada per sobre, una mica de pebre al gust i ja es pot servir.
Al migdia us hi tiro fotos i us les penjo.
Espero que us agradi, és una manera diferent de menjar les mongetes.
Re: TR2 setembre-ametlles
Ja sé que vaig un a mica tard, però un dia vaig fer la Tarta de Santiago de la Tolinso i boníssima, tant que no em vaig recordar de fer-li fotos.
Avui he fet Carquinyolis, i també boníssims!!!! D'aquests sí us deixo foto.
Avui he fet Carquinyolis, i també boníssims!!!! D'aquests sí us deixo foto.
Re: TR2 setembre-ametlles
Ja sé que tard, però aquí va la meva recepta d'ametlles!
És una recepta que vaig aconseguir aquest estiu, amb molt d'orgull i nostàlgia, ja que en vevíem a casa la meva iaia quan érem petites, fins que van deixar de fabricar-la, i la meva iaia va morir l'any passat. Aquest any em vaig dedicar a probar totes les receptes que pogués fins aconseguir el mateix gust que recordava de petita i ho vaig aconseguir!! I li vaig regalar una ampolla a la meva germana pel seu aniversari!
Orxata d'ametlla (o millor dit, xarop d'orxata d'ametlla) molt dolç i refrescant per l'estiu:
250g d'ametlles crues pelades
1060g de sucre
670g d'aigua
la pela de mitja llimona
Escaldar les ametlles.
Un cop escaldades, trinxar les ametlles totes soles, i metre anem trinxant (minipimer, thermomix...) anar-hi afegint l'aigua molt a poc a poc, ha d'anar quedant una pasta espessa i fina, que al final quedarà més líquida.
Un cop incorporada tota l'aigua, colar la barreja amb un drap. Ha de quedar el mateix pes d'aigua que hi heu posat. Si no hi arriba, afegiu-hi una mica d'aigua.
Pelar la llimona (només la part groga, va molt bé un pelapatates) i posar-ho en una olla gran amb l'aigua que heu colat de les ametlles i el sucre. En teoria, ha d'arribar als 96º, a la pràctica és que gairebé bulli, però que no arribi a fer-ho.
Treieu la pell de llimona i guardeu el xarop en una ampolla tapada o un pot, a la nevera.
Per servir-ho, poseu-ne una mica en un got (va a gust la quantitat, depèn de lo dolç que us agradi), i ho acabeu d'omplir d'aigua freda.
És una recepta que vaig aconseguir aquest estiu, amb molt d'orgull i nostàlgia, ja que en vevíem a casa la meva iaia quan érem petites, fins que van deixar de fabricar-la, i la meva iaia va morir l'any passat. Aquest any em vaig dedicar a probar totes les receptes que pogués fins aconseguir el mateix gust que recordava de petita i ho vaig aconseguir!! I li vaig regalar una ampolla a la meva germana pel seu aniversari!
Orxata d'ametlla (o millor dit, xarop d'orxata d'ametlla) molt dolç i refrescant per l'estiu:
250g d'ametlles crues pelades
1060g de sucre
670g d'aigua
la pela de mitja llimona
Escaldar les ametlles.
Un cop escaldades, trinxar les ametlles totes soles, i metre anem trinxant (minipimer, thermomix...) anar-hi afegint l'aigua molt a poc a poc, ha d'anar quedant una pasta espessa i fina, que al final quedarà més líquida.
Un cop incorporada tota l'aigua, colar la barreja amb un drap. Ha de quedar el mateix pes d'aigua que hi heu posat. Si no hi arriba, afegiu-hi una mica d'aigua.
Pelar la llimona (només la part groga, va molt bé un pelapatates) i posar-ho en una olla gran amb l'aigua que heu colat de les ametlles i el sucre. En teoria, ha d'arribar als 96º, a la pràctica és que gairebé bulli, però que no arribi a fer-ho.
Treieu la pell de llimona i guardeu el xarop en una ampolla tapada o un pot, a la nevera.
Per servir-ho, poseu-ne una mica en un got (va a gust la quantitat, depèn de lo dolç que us agradi), i ho acabeu d'omplir d'aigua freda.
Re: TR2 setembre-ametlles
Edae, mmmmmm.... No ho he probat mai, però tempta molt.
Jo aquest mes he estat molt desconnectada i no he tingut temps de casi res, espero a l'octubre fer un parell d'aportacions i així compensar, tot i que continuaré pensant en una recepta amb ametlles.
Jo aquest mes he estat molt desconnectada i no he tingut temps de casi res, espero a l'octubre fer un parell d'aportacions i així compensar, tot i que continuaré pensant en una recepta amb ametlles.
Re: TR2 setembre-ametlles
Nenes! tenia una recepta preparada i tot, però he anat de cul aquest setembre.. A l'octubre em poso les piles! Quines superpintes que fan els vostres plats!!
Re: TR2 setembre-ametlles
muc pots posar igualment la recepta de setembre, sí que la gràcia és que fem totes alguna cosa amb el mateix ingredient durant el mateix mes però el post no es tanca i si una arriba tard o el descobreix més endavant hi pot participar igualment, així que si tens temps ja ho saps!
...jo mateixa estic esperant el moment propici per fer la tarta de santiago de la tolinso i sigui quan sigui vindré a posar la foto
...jo mateixa estic esperant el moment propici per fer la tarta de santiago de la tolinso i sigui quan sigui vindré a posar la foto
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 setembre-ametlles
Jo per fi ja sé quina recepta posar, però primer l'he de fer... Aquesta nit la faig i demà us la penjo.
Re: TR2 setembre-ametlles
Doncs bé, per fi tinc tots els ingredinets per penjar-vos la recepta: L'he fet, li he fet foto, he descarregat la foto, he escrit la recepta i us la poso aquí.
Pa de pessic de tardor
Ara s'acosta la castanyada i tots ja sabem com es fan els panellets. Per variar una mica proposo aquest pa de pessic, que sucat amb moscatell està la mar de bo.
Ingredients:
. 100 gr. d'ametlla crua mòlta
. 80 gr. de pinyons mòlts + 80 gr. de pinyons sencers
. 80 gr. de nous pelades mòltes
. 200 gr. de sucre glas
. 6 ous
. 50 gr. de mantega
. 50 gr. de farina
. 1 sobre de llevat
. 1 cullerada d'oli per untar el motlle
Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
Si no tenim les ametlles, els pinyons i les nous mòlts, els triturem ben fi amb el robot de cuina.
Batem bé els ous amb el sucre glas fins que quedi blanquinós.
Hi afegim la mantega tova, o fosa, i els fruits secs mòlts i remenem bé.
Ara hi barregem la farina i el llevat i ho remenem bé una altra vegada.
Si volem, ara podem posar-hi 80 gr. més de pinyons sencers per donar-li una mica més de gràcia.
Ara preparem el motlle untant-lo bé d'oli d'oliva, o de mantega si es prefereix.
Hi aboquem la barreja i ho posem al forn durant 45 minuts. Abans de treure'l comproveu si està cuit punxant-lo amb un escuradents. Si surt net, el pastís ja està fet.
Bon profit!
Pa de pessic de tardor
Ara s'acosta la castanyada i tots ja sabem com es fan els panellets. Per variar una mica proposo aquest pa de pessic, que sucat amb moscatell està la mar de bo.
Ingredients:
. 100 gr. d'ametlla crua mòlta
. 80 gr. de pinyons mòlts + 80 gr. de pinyons sencers
. 80 gr. de nous pelades mòltes
. 200 gr. de sucre glas
. 6 ous
. 50 gr. de mantega
. 50 gr. de farina
. 1 sobre de llevat
. 1 cullerada d'oli per untar el motlle
Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
Si no tenim les ametlles, els pinyons i les nous mòlts, els triturem ben fi amb el robot de cuina.
Batem bé els ous amb el sucre glas fins que quedi blanquinós.
Hi afegim la mantega tova, o fosa, i els fruits secs mòlts i remenem bé.
Ara hi barregem la farina i el llevat i ho remenem bé una altra vegada.
Si volem, ara podem posar-hi 80 gr. més de pinyons sencers per donar-li una mica més de gràcia.
Ara preparem el motlle untant-lo bé d'oli d'oliva, o de mantega si es prefereix.
Hi aboquem la barreja i ho posem al forn durant 45 minuts. Abans de treure'l comproveu si està cuit punxant-lo amb un escuradents. Si surt net, el pastís ja està fet.
Bon profit!
Re: TR2 setembre-ametlles
uaaaaaaaaaaau Momo ESPECTACULARRRRR!!!!
m'encanta!!!!!!!!!!!!
m'encanta!!!!!!!!!!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 setembre-ametlles
Hola!
és el TR de setembre però he fet una recepta amb ametlles: turró!
Em pensava que quedaria tipus xixona però ha quedat tipus massapà.
És una recepta treta d'una web de receptes veganes (sense utilitzar productes d'orígen animal) pel que hi ha algun aliment "estrany" però després us explico substituts o on ho podeu trobar.
La recepta l'he treta d'aquí: http://www.creativegan.net/archives/turron-de-almendra/
Us recomano que us ho mireu, que hi ha coses molt bones i tot molt ben presentat. I potser us serveix si teniu amics o familiars vegans o amb al.lèrgies o intol.leràncies a l'ou, la lactosa...
La Recepta
Per unes 4 o 6 persones. Surt un turró tirant a petit.
Ingredients
6 cullerades de sucre
2 cullerades de melassa
1 tassa i mitja d'ametlles mòltes
1 culleradeta de maicena dissolta en 2 cullerades de llet de soja
1 culleradeta de pell de llimona rallada
1/4 de culleradeta de canyella en pols
Nota: les cullerades són soperes (rases) i les culleradetes són les de postres (rases). Les tasses són la mesura anglosaxona (CUP) que equival a 240ml de capacitat, és a dir, un got de nocilla de tota la vida
Elaboració
Forra un motlle quadrat o rectangular petit amb paper de forn (jo vaig fer-ho amb un motlle tipus plum-cake però petit, gairebé la meitat dels normals)
Preparar tots els ingredients perquè un cop comencem a posar les coses al foc s'han d'anar afegint ràpid.
Posa en una cassola petita el sucre i la melassa a foc mitjà-baix, remenant tota l'estona fins que espessi. Vigila que no es cremi! Uns 2 o 3 minuts sçon suficients.
Afegeix la maicena amb la llet de soja i remena constantment perquè es barregi bé i no quedin grumolls. Posa el foc al mínim i afegeix la llimona, la canyella i l'ametlla poc a poc mentre segueixes remenant. Quan acabis d'afegir l'ametlla, ho retires del foc i segueixes remenant bé 3-4 minuts, que s'espessirà una mica més.
És normal que la massa quedi com arenosa, només cal tenir en compte que ha de quedar ben barrejat i sense grumolls.
Posa la massa al motllo i exten-la bé. Aplana la superfície i col.loca més paper de forn per spbre, cobrint el turró, i un altre motllo a sobre, pressionant perquè quedi homogeni.
Deixa-ho 5 hores a la nevera abans de servir.
Comentaris
Es pot fer servir llet de vaca enlloc de soja, i segurament aigua.
La melassa és com una mel (té la mateixa textura i gust similar) però vegetal. N'hi ha d'arròs, d'ordi, de blat... Jo en compro a tendes de productes Eco. Es pot fer servir mel.
Al Mercadona venen uns paquets d'ametlla molta bastant bé de preu
Jo hi vaig acabar afegint una o dues cullerades més de llet de soja perquè em quedava massa sec i no podia barrejar la massa. Potser és que ho vaig deixar massa estona al foc abans de posar-hi l'ametlla i se m'havia evaporat...
A la recepta original diu que es pot guardar fora de la nevera, embolicat en paper de forn o de plata, si te l'has de menjar en 2 o 3 dies. Jo el tinc a la nevera, per si un cas.
Se m'acudeix que es pot banyar en xocolata, muahahahaha!!!!
(tinc foto, però l'haig de descarregar, ja la posaré)
és el TR de setembre però he fet una recepta amb ametlles: turró!
Em pensava que quedaria tipus xixona però ha quedat tipus massapà.
És una recepta treta d'una web de receptes veganes (sense utilitzar productes d'orígen animal) pel que hi ha algun aliment "estrany" però després us explico substituts o on ho podeu trobar.
La recepta l'he treta d'aquí: http://www.creativegan.net/archives/turron-de-almendra/
Us recomano que us ho mireu, que hi ha coses molt bones i tot molt ben presentat. I potser us serveix si teniu amics o familiars vegans o amb al.lèrgies o intol.leràncies a l'ou, la lactosa...
La Recepta
Per unes 4 o 6 persones. Surt un turró tirant a petit.
Ingredients
6 cullerades de sucre
2 cullerades de melassa
1 tassa i mitja d'ametlles mòltes
1 culleradeta de maicena dissolta en 2 cullerades de llet de soja
1 culleradeta de pell de llimona rallada
1/4 de culleradeta de canyella en pols
Nota: les cullerades són soperes (rases) i les culleradetes són les de postres (rases). Les tasses són la mesura anglosaxona (CUP) que equival a 240ml de capacitat, és a dir, un got de nocilla de tota la vida
Elaboració
Forra un motlle quadrat o rectangular petit amb paper de forn (jo vaig fer-ho amb un motlle tipus plum-cake però petit, gairebé la meitat dels normals)
Preparar tots els ingredients perquè un cop comencem a posar les coses al foc s'han d'anar afegint ràpid.
Posa en una cassola petita el sucre i la melassa a foc mitjà-baix, remenant tota l'estona fins que espessi. Vigila que no es cremi! Uns 2 o 3 minuts sçon suficients.
Afegeix la maicena amb la llet de soja i remena constantment perquè es barregi bé i no quedin grumolls. Posa el foc al mínim i afegeix la llimona, la canyella i l'ametlla poc a poc mentre segueixes remenant. Quan acabis d'afegir l'ametlla, ho retires del foc i segueixes remenant bé 3-4 minuts, que s'espessirà una mica més.
És normal que la massa quedi com arenosa, només cal tenir en compte que ha de quedar ben barrejat i sense grumolls.
Posa la massa al motllo i exten-la bé. Aplana la superfície i col.loca més paper de forn per spbre, cobrint el turró, i un altre motllo a sobre, pressionant perquè quedi homogeni.
Deixa-ho 5 hores a la nevera abans de servir.
Comentaris
Es pot fer servir llet de vaca enlloc de soja, i segurament aigua.
La melassa és com una mel (té la mateixa textura i gust similar) però vegetal. N'hi ha d'arròs, d'ordi, de blat... Jo en compro a tendes de productes Eco. Es pot fer servir mel.
Al Mercadona venen uns paquets d'ametlla molta bastant bé de preu
Jo hi vaig acabar afegint una o dues cullerades més de llet de soja perquè em quedava massa sec i no podia barrejar la massa. Potser és que ho vaig deixar massa estona al foc abans de posar-hi l'ametlla i se m'havia evaporat...
A la recepta original diu que es pot guardar fora de la nevera, embolicat en paper de forn o de plata, si te l'has de menjar en 2 o 3 dies. Jo el tinc a la nevera, per si un cas.
Se m'acudeix que es pot banyar en xocolata, muahahahaha!!!!
(tinc foto, però l'haig de descarregar, ja la posaré)
Re: TR2 setembre-ametlles
Penjo una foto del turró embolicat i desembolicat
Re: TR2 setembre-ametlles
uala Ponioleta que bo! jo mai m'he atrevit amb els torrons, algun any m'hauré d'animar...
i dius que sembla més massapà que xixona?...hauríem de posar més proporció d'ametlla perquè semblés xixona?
(estic esperant les galetes... )
i dius que sembla més massapà que xixona?...hauríem de posar més proporció d'ametlla perquè semblés xixona?
(estic esperant les galetes... )
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 setembre-ametlles
Galetes d'ametlles
Ingredients
-100gr de farina
-100gr d'ametlla mòlta
-100gr de margarina
-100 gr de sucre moreno
-1 culleradeta de sal
Preparació
Es barregen tots els ingredienst en un bol, amb les mans. Amassem un ratet. Estirem la massa amb un curró i fem les galetes. La massa es desfà una mica en comparació a alts masses de galetes que he ft. Recomano no fer-la gaire fina ni fer motllos massa petits o amb puntes etc per facilitar la feina. A mi segons quina figura era se'm trencava...
Els posem en una safata al forn a 180 graus durant 8 minuts.
Per mi són espectaculars! Les millors galetes que he fet, i ben fàcils de fer.
Per cert al Mercadona tenen bossetes d'ametlla mòlta a un preu molt raonable, molt més barates que les vahiné que hi ha a molts supermercats.
Tinc una altra versió igual però que hi posa 30gr de xocolata en pols i 70 de farina però no l'he provada.
La recepta l'he treta d'aquest llibre: http://lujuriavegana.com/blog/?p=25
Ingredients
-100gr de farina
-100gr d'ametlla mòlta
-100gr de margarina
-100 gr de sucre moreno
-1 culleradeta de sal
Preparació
Es barregen tots els ingredienst en un bol, amb les mans. Amassem un ratet. Estirem la massa amb un curró i fem les galetes. La massa es desfà una mica en comparació a alts masses de galetes que he ft. Recomano no fer-la gaire fina ni fer motllos massa petits o amb puntes etc per facilitar la feina. A mi segons quina figura era se'm trencava...
Els posem en una safata al forn a 180 graus durant 8 minuts.
Per mi són espectaculars! Les millors galetes que he fet, i ben fàcils de fer.
Per cert al Mercadona tenen bossetes d'ametlla mòlta a un preu molt raonable, molt més barates que les vahiné que hi ha a molts supermercats.
Tinc una altra versió igual però que hi posa 30gr de xocolata en pols i 70 de farina però no l'he provada.
La recepta l'he treta d'aquest llibre: http://lujuriavegana.com/blog/?p=25
Ponioleta l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. gen. 13, 2012 10:32 am, en total s’ha editat 2 vegades.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |