TR2 abril-iogurt
TR2 abril-iogurt
i aquest mes l'ingredient és...
...a cuinar!!
...a cuinar!!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. abr. 03, 2012 11:11 pm, en total s’ha editat 2 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril
índex de receptes
batut de maduixa (Hèlia)
salsa de iogurt per verduretes (estrelllita)
pastís de iogurt i poma (Danu)
pastís de iogurt (ametista)
pastís de iogurt i plàtan (ametista)
batut de maduixa (Hèlia)
salsa de iogurt per verduretes (estrelllita)
pastís de iogurt i poma (Danu)
pastís de iogurt (ametista)
pastís de iogurt i plàtan (ametista)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. juny 26, 2012 2:04 pm, en total s’ha editat 5 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril
però pots fer-lo eh? que són d'aquelles receptes bàsiques que per pensar que la posarà tothom després no la posa ningú...
au, que segur que de postres amb iogurt se'n poden fer molts, i també salsetes, vinagretes..........i algú té iogurtera? potser també podríem posar receptes de diferents tipus de iogurt!....mmm, jo estic pensat si cola fer una recepta amb sèrum de iogurt....
au, que segur que de postres amb iogurt se'n poden fer molts, i també salsetes, vinagretes..........i algú té iogurtera? potser també podríem posar receptes de diferents tipus de iogurt!....mmm, jo estic pensat si cola fer una recepta amb sèrum de iogurt....
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril
Mmmm!! Jo faig un pastís de iogur ( no el típic eh?!) i alguna salsa.
Ja faré coses... Més la recepta q encara tinc pendent del març...
Ja faré coses... Més la recepta q encara tinc pendent del març...
Re: TR2 abril
Ueeeeeee!!! ja tenim el post aquí!!! Sempre fa ilu quan veus un tema nou que comença per TR2...
Doncs jo sí que tinc iogurtera, però només faig el iogurt bàsic, amb una cullerada de iogurt a cada pot, i omplert de llet normal, barrejat, i 12 hores a la iogurtera. No en sé fer de res més... suposo que afegint trossets de coses també quedaria bé, però a mi m'agrada més afegir-ho després!
Doncs va, ja pensaré una recepta més currada, però de moment us en poso una bona, fàcil, ràpida, i molt d'aquesta època!!
BATUT DE MADUIXA
Aviso, tots els ingredients són variables... ara he posat més o menys el punt de partida, però després ho tasto i vaig rectificant!
- 2 iogurts naturals
- 10 maduixes mitjanes
- sucre moreno
- 2 fulletes de menta
Tot al túrmix menys les fulles de menta. Afegir-les un cop batut, remenar, i a la nevera un parell o tres d'hores!!
Doncs jo sí que tinc iogurtera, però només faig el iogurt bàsic, amb una cullerada de iogurt a cada pot, i omplert de llet normal, barrejat, i 12 hores a la iogurtera. No en sé fer de res més... suposo que afegint trossets de coses també quedaria bé, però a mi m'agrada més afegir-ho després!
Doncs va, ja pensaré una recepta més currada, però de moment us en poso una bona, fàcil, ràpida, i molt d'aquesta època!!
BATUT DE MADUIXA
Aviso, tots els ingredients són variables... ara he posat més o menys el punt de partida, però després ho tasto i vaig rectificant!
- 2 iogurts naturals
- 10 maduixes mitjanes
- sucre moreno
- 2 fulletes de menta
Tot al túrmix menys les fulles de menta. Afegir-les un cop batut, remenar, i a la nevera un parell o tres d'hores!!
Re: TR2 abril
Mmmmm!!! batut de maduixa!!! jo en faig també de plàtan, però amb llet. Amb iogur queda prou líquid com per beure o te'l menges amb cullera?
Jo ja tinc una recepta salada pensada! Avui vaig a comprar iogurs!!!
Jo ja tinc una recepta salada pensada! Avui vaig a comprar iogurs!!!
Re: TR2 abril
Nono! es per beure igual! l'aigua que porten les maduixes fa que quedi més líquid que la textura del iourt!
Re: TR2 abril
Helia ha escrit:Doncs jo sí que tinc iogurtera, però només faig el iogurt bàsic, amb una cullerada de iogurt a cada pot, i omplert de llet normal, barrejat, i 12 hores a la iogurtera. No en sé fer de res més... suposo que afegint trossets de coses també quedaria bé, però a mi m'agrada més afegir-ho després!
jo també em limito a això i hi afegim coses després, si ens ve de gust...algun cop havia provat de fer-ne per exemple amb xocolata o el que fos i res, amb tantes hores tot anava a parar al fons i ho vaig deixar estar (els únics que quedaven bé eren els que portaven mermelada ja al fons però com que a mi la mermelada no me va...) a veure si algú té truquillos! i si no, seguirem amb els blancs
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril
Jo també tinc iogurtera i una vegada vaig provar de tirar-hi llet condensada. Queda tot ben dissolt, però pel meu gust una mica massa dolç...
A part d'això no m'he atrevit a tirar-hi res més... sempre tot quan ja estan fets!!!! i els blancs ja els trobo boníssims!!!!
A part d'això no m'he atrevit a tirar-hi res més... sempre tot quan ja estan fets!!!! i els blancs ja els trobo boníssims!!!!
Re: TR2 abril-iogurt
Eiii jo també tinc iogurtera, de fet he escrit vàries vegades a un post que hi ha de les iogurteres però no vaig tenir gaire seguiment.
A la recepta que ja us han donat de fer iogurts, jo afegiria les dos cullerades soperes de llet en pols, quedem molt espesos com si fossin iogurt griego.
Jo els he fet amb fruits secs i mel, queda abaix però després ho remenes. També els he fet amb la melmelada al fons i espectaculars. El bo és que la meva es de 7 i pots destinar un iogurt a invents i proves.
Amb iogurt queda molt bo i molt maco a la vista, posar fruita tallada petita de la temporada a ser possible colors macos, kiwi, maduixes, prunes, etc....despres es fa una capa de gelatina que pot incloure les fruites i a sobre el iogurt. Queda molt maco si ho poses en una copa transparent.
Amb iogurts també faig la típica coca de iogurt i la de formatge amb philadelphia.
Si voleu us poso les receptes, no sigui com diuen més amunt que uns pels altres....la casa sin barrer.
A la recepta que ja us han donat de fer iogurts, jo afegiria les dos cullerades soperes de llet en pols, quedem molt espesos com si fossin iogurt griego.
Jo els he fet amb fruits secs i mel, queda abaix però després ho remenes. També els he fet amb la melmelada al fons i espectaculars. El bo és que la meva es de 7 i pots destinar un iogurt a invents i proves.
Amb iogurt queda molt bo i molt maco a la vista, posar fruita tallada petita de la temporada a ser possible colors macos, kiwi, maduixes, prunes, etc....despres es fa una capa de gelatina que pot incloure les fruites i a sobre el iogurt. Queda molt maco si ho poses en una copa transparent.
Amb iogurts també faig la típica coca de iogurt i la de formatge amb philadelphia.
Si voleu us poso les receptes, no sigui com diuen més amunt que uns pels altres....la casa sin barrer.
- estrelllita
- :: papallona
- Entrades: 112
- Membre des de: dj. jul. 14, 2011 3:17 pm
Re: TR2 abril-iogurt
doncs jo ara fa temps que no ho faig i la cantitat exacte no la sabria dir perque sempre vaig probant com queda..
amb el iogurt faig la salsa per verduretas.. amb mostaza y queda bonisima..
normalment utilitzo un iogurt si pot ser natural millor pero alguna vegada que no he tingut he utilitzat el de llimona y piña..o inlcus poma..
mel
y mostaza de pot (la tipica groga)
tambe per donarli un toc mes fort li posu la mostaza mes forta pero molt poquet ..
aquesta mateixa salsa amb uns "cogollos" amb trocets de pernil dolç i "kikos" es un plat que surt molt bo y facil de fer..
amb el iogurt faig la salsa per verduretas.. amb mostaza y queda bonisima..
normalment utilitzo un iogurt si pot ser natural millor pero alguna vegada que no he tingut he utilitzat el de llimona y piña..o inlcus poma..
mel
y mostaza de pot (la tipica groga)
tambe per donarli un toc mes fort li posu la mostaza mes forta pero molt poquet ..
aquesta mateixa salsa amb uns "cogollos" amb trocets de pernil dolç i "kikos" es un plat que surt molt bo y facil de fer..
Re: TR2 abril-iogurt
Hola, boniques!!! Feia molt que no passava per aquí, i em trobo amb un dels ingredients que més m'agraden a la cuina: el iogurt!!
Us vaig a posar una recepteta amb iogurts grecs. També la podria haver ficat al febrer-poma, però bueno
PASTÍS DE POMA
-- Ingredients:
6 pomes
4 ous
8 cullerades de sucre (jo utilitzo morè)
8 cullerades de maizena o farina d'arròs (a mi amb farina d'arròs em queda sense gaire consistència...)
4 iogurts grecs
Una mica de vainilla
--Preparació:
Pelar i tallar a trossets les pomes. Ficar-les a un bol, afegir-hi els ous i triturar-ho tot. Afegir el sucre, la farina, els iogurts i la vainilla. Triturar bé.
Folrar un motlle amb paper de forn mullat (perquè s'adapti bé); abocar la massa del pastís.
Tallar dues pomes en làmines fines per decorar per damunt, i pintar amb gemma d'ou per sobre per tal que quedi dauradet.
Fornejar a mitja alçada, a 175º, 35-40 minuts
Us vaig a posar una recepteta amb iogurts grecs. També la podria haver ficat al febrer-poma, però bueno
PASTÍS DE POMA
-- Ingredients:
6 pomes
4 ous
8 cullerades de sucre (jo utilitzo morè)
8 cullerades de maizena o farina d'arròs (a mi amb farina d'arròs em queda sense gaire consistència...)
4 iogurts grecs
Una mica de vainilla
--Preparació:
Pelar i tallar a trossets les pomes. Ficar-les a un bol, afegir-hi els ous i triturar-ho tot. Afegir el sucre, la farina, els iogurts i la vainilla. Triturar bé.
Folrar un motlle amb paper de forn mullat (perquè s'adapti bé); abocar la massa del pastís.
Tallar dues pomes en làmines fines per decorar per damunt, i pintar amb gemma d'ou per sobre per tal que quedi dauradet.
Fornejar a mitja alçada, a 175º, 35-40 minuts
Re: TR2 abril-iogurt
hola! tenim això una mica paradet, eh?
Danu quina bona pinta té aquest pastís!
jo a veure si un dia d'aquests puc fer el meu!
i les que havíeu de posar el típic pa de pessic de iogurt què?????
vinga noies, ànims en aquesta recta final que ara vaig a obrir el post de maig, i el de juny ja serà l'últim d'aquesta edició!!!
Danu quina bona pinta té aquest pastís!
jo a veure si un dia d'aquests puc fer el meu!
i les que havíeu de posar el típic pa de pessic de iogurt què?????
vinga noies, ànims en aquesta recta final que ara vaig a obrir el post de maig, i el de juny ja serà l'últim d'aquesta edició!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril-iogurt
l'últim d'aquesta edició...al setembre edició nº3!!!!!!!!!!!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril-iogurt
aquest cop vaig (un mes) tard però per fi poso la meva recepta amb iogurt:
PASTÍS DE IOGURT
ingredients:
- 1 iogurt
- 2 mides de iogurt de sucre
- 4 mides de iogurt de llet
- 2 mides de iogurt de farina
- 2 ous
- 125 gr de mantega
- canyella al gust
(per variar l'he tunejat i l'he fet en versió light: amb edulcorant, llet desnatada, iogurt desnatat i oli en comptes de mantega...no queda igual de saborós però ha volat igualment!)
preparació: unir el iogurt, la mantega i el sucre, afegir els ous i la llet, remenar bé i afegir la farina i una mica de canyella. Batre amb el turmix perquè quedi una massa ben fina sense grumolls i abocar-la en un motlle prèviament engreixat, espolsar canyella per sobre i coure al forn uns 20-30 minuts a 175ºC
tan la textura com el gust recorden la llet fregida... però en versió més saludable
PASTÍS DE IOGURT
ingredients:
- 1 iogurt
- 2 mides de iogurt de sucre
- 4 mides de iogurt de llet
- 2 mides de iogurt de farina
- 2 ous
- 125 gr de mantega
- canyella al gust
(per variar l'he tunejat i l'he fet en versió light: amb edulcorant, llet desnatada, iogurt desnatat i oli en comptes de mantega...no queda igual de saborós però ha volat igualment!)
preparació: unir el iogurt, la mantega i el sucre, afegir els ous i la llet, remenar bé i afegir la farina i una mica de canyella. Batre amb el turmix perquè quedi una massa ben fina sense grumolls i abocar-la en un motlle prèviament engreixat, espolsar canyella per sobre i coure al forn uns 20-30 minuts a 175ºC
tan la textura com el gust recorden la llet fregida... però en versió més saludable
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril-iogurt
aquí un altre pastís de iogurt, fresquet i nutritiu
PASTÍS DE IOGURT I PLÀTAN
la recepta és aquesta amb algun petit canvi: sense base de galetes (queda més lleuger), amb llet en comptes de nata i en format plum-cake en comptes de rodó...boníssim!
PASTÍS DE IOGURT I PLÀTAN
la recepta és aquesta amb algun petit canvi: sense base de galetes (queda més lleuger), amb llet en comptes de nata i en format plum-cake en comptes de rodó...boníssim!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril-iogurt
Ametista que xulo!!
Jo faig de vegades el típic de base de galetes+iogur amb gelatina+ mermelada però aquest que has penjat tu amb plàtan té molt bona pinta.
Un dubte... quin tipus de motllo vas utilitzar? (silicona, vidre, metàlic...) és que jo tinc uns problemes per desmotllar aquests pastissos que al final faig servir un motlle rodó d'aquells que es separa la base i el poso a taula sobre a base perquè no sóc capaç de treure'l d'allà i posar-lo en una plata (val que jo els faig amb la base de galeta+margarina i em queda tot enganxada a la base)
Jo faig de vegades el típic de base de galetes+iogur amb gelatina+ mermelada però aquest que has penjat tu amb plàtan té molt bona pinta.
Un dubte... quin tipus de motllo vas utilitzar? (silicona, vidre, metàlic...) és que jo tinc uns problemes per desmotllar aquests pastissos que al final faig servir un motlle rodó d'aquells que es separa la base i el poso a taula sobre a base perquè no sóc capaç de treure'l d'allà i posar-lo en una plata (val que jo els faig amb la base de galeta+margarina i em queda tot enganxada a la base)
Re: TR2 abril-iogurt
Ponioleta a mi també em passava fins que em van regalar uns motlles genials: base de ceràmica i laterals desmuntables de silicona, un cop fet el pastís treus el lateral i el pastís el pots servir a la mateixa base, no l'has de manipular més
(de fet a la foto pots veure la base blanca de ceràmica)
són el millor regal que m'han fet mai, tant que fins i tot em vaig acabar comprant el mateix tipus de motlle per quiche, són de la marca lékué i una mica cars però ostres, van tan bé que són els únics que faig servir!
et poso enllaços:
http://www.lekue.be/ca/rectangular-desm ... ca-2412324
http://www.lekue.be/ca/duo-springform-2 ... ca-2412323
http://www.lekue.be/ca/quiche-desmuntab ... ca-2412328
jo ja fa uns anys que els tinc i són d'una edició anterior, amb la silicona vermella, aquesta transparent deu ser una mica pija perquè trobo que piquen més (quan jo vaig comprar el meu estaven al voltant dels 23 euros)
(de fet a la foto pots veure la base blanca de ceràmica)
són el millor regal que m'han fet mai, tant que fins i tot em vaig acabar comprant el mateix tipus de motlle per quiche, són de la marca lékué i una mica cars però ostres, van tan bé que són els únics que faig servir!
et poso enllaços:
http://www.lekue.be/ca/rectangular-desm ... ca-2412324
http://www.lekue.be/ca/duo-springform-2 ... ca-2412323
http://www.lekue.be/ca/quiche-desmuntab ... ca-2412328
jo ja fa uns anys que els tinc i són d'una edició anterior, amb la silicona vermella, aquesta transparent deu ser una mica pija perquè trobo que piquen més (quan jo vaig comprar el meu estaven al voltant dels 23 euros)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 abril-iogurt
Uauuu!!!
Me'ls apunto a la llista per algun aniversari o Nadal, je je
Me'ls apunto a la llista per algun aniversari o Nadal, je je
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |