TR3 octubre-terrines
TR3 octubre-terrines
i el repte d'aquest mes serà fer:
TERRINES
el que defineix bàsicament una terrina és que és un pastís fred o calent quallat en un motlle, però com tot, permet moltes variacions:
- pot ser una massa uniforme (com un patè) o es poden fer capes perquè es vegin al tall (com a les fotos que us he posat)
- pot ser quallat amb ous (i cuit al forn al bany maria com si fos un flam-segona foto) o quallat amb gelatina (primera foto) amb agar-agar...
- pot ser vegetal o de carn, exemples:
va, us animeu?
TERRINES
el que defineix bàsicament una terrina és que és un pastís fred o calent quallat en un motlle, però com tot, permet moltes variacions:
- pot ser una massa uniforme (com un patè) o es poden fer capes perquè es vegin al tall (com a les fotos que us he posat)
- pot ser quallat amb ous (i cuit al forn al bany maria com si fos un flam-segona foto) o quallat amb gelatina (primera foto) amb agar-agar...
- pot ser vegetal o de carn, exemples:
- de terrina vegetal: el flam de verduretes que la piruleta va proposar a la primera edició del taller de receptes, podeu veure'l en format terrina a la foto de la sil30
de terrina de carn i també de la primera edició del taller el pastís de carn de l'edae
va, us animeu?
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. oct. 03, 2012 1:15 pm, en total s’ha editat 2 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 octubre
índex de receptes
terrina de carbassó amb formatge de cabra (ametista)
terrina de tonyina i cranc (kine)
terrina de carbassó amb formatge de cabra (ametista)
terrina de tonyina i cranc (kine)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. set. 15, 2013 10:12 pm, en total s’ha editat 3 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 octubre
mmmmm!! Jo l'altre dia vaig fer una terrina "especial" (ni quallada amb ou ni amb gelatina, per començar) que em va agradar molt i vull repetir.
Així que la tornaré a fer.
I potser provo de fer algun flam de verdures, també sense ou ni gelatina, a veure què en surt...
Així que la tornaré a fer.
I potser provo de fer algun flam de verdures, també sense ou ni gelatina, a veure què en surt...
Re: TR3 octubre
que bé Ponioleta, ja pots repetir doncs
i això de quallat amb ou o gelatina... en realitat és orientatiu, perquè també hi ha terrines que només són una superposició de capes a pressió i au! clar que també es pot quallar amb agar-agar, no? ara ho afegeixo!
i això de quallat amb ou o gelatina... en realitat és orientatiu, perquè també hi ha terrines que només són una superposició de capes a pressió i au! clar que també es pot quallar amb agar-agar, no? ara ho afegeixo!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 octubre
ametista ha escrit:que bé Ponioleta, ja pots repetir doncs
i això de quallat amb ou o gelatina... en realitat és orientatiu, perquè també hi ha terrines que només són una superposició de capes a pressió i au! clar que també es pot quallar amb agar-agar, no? ara ho afegeixo!
sí, si faig un flam de verdures ho intentaré quallar amb agar agar. I la de l'altre dia no portava res de tot això i bé que quallava
Re: TR3 octubre-terrines
Ostres, terrines! A veure què faig... en aquest cas, ja us dic ara però, que hauré de pensar més que en el del setembre... Ara fa temps que no en faig cap, de terrina.
Re: TR3 octubre-terrines
va, aquí va la meva primera aportació aquest mes...que no és gaire "glamourosa" que diguem, la vaig fer una mica d'improvís...però és que tinc pendent de fer-ne una xula amb capes!
TERRINA DE CARBASSÓ AMB FORMATGE DE CABRA
300 gr de carbassó
100 gr de formatge de cabra
1 ceba
2 ous
1 llauna de llet evaporada
- sofregir la ceba i el carbassó
- un cop cuits, triturar junt amb la resta d'ingredients
- abocar en un motlle i coure al forn al bany maria fins que qualli
TERRINA DE CARBASSÓ AMB FORMATGE DE CABRA
300 gr de carbassó
100 gr de formatge de cabra
1 ceba
2 ous
1 llauna de llet evaporada
- sofregir la ceba i el carbassó
- un cop cuits, triturar junt amb la resta d'ingredients
- abocar en un motlle i coure al forn al bany maria fins que qualli
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 octubre-terrines
Ostres! m'ha passat l'octubre i entre una cosa i l'altra no he fet res! A veure si provo aquesta terrina teva Ametista!!
Re: TR3 octubre-terrines
Hola!
Ahir per dinar vaig fer la terrina de l'ametista de carbassó i formatge de cabra. La diferència és que no ho vaig triturar tan fi i ho vaig coure al micro.
No n'havia fet mai i em va agradar molt!!!
Ahir per dinar vaig fer la terrina de l'ametista de carbassó i formatge de cabra. La diferència és que no ho vaig triturar tan fi i ho vaig coure al micro.
No n'havia fet mai i em va agradar molt!!!
Re: TR3 octubre-terrines
que bé kine!
m'alegro que t'hagi agradat! la veritat és que va ser una mica improvisada, però es deixa menjar
m'alegro que t'hagi agradat! la veritat és que va ser una mica improvisada, però es deixa menjar
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 octubre-terrines
Hola!!! Avui per sopar n'he fet una altra. I la veritat és que era molt bona.
Hi ha posat:
- 3ous
-mig pot llet evaporada
-un porro fregit i triturat (així els nens no el veuen)
- una llauna de tonyina
-unes 10 barretes de cranc
Hi ha posat:
- 3ous
-mig pot llet evaporada
-un porro fregit i triturat (així els nens no el veuen)
- una llauna de tonyina
-unes 10 barretes de cranc
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |