TR3 novembre-sopes i cremes
TR3 novembre-sopes i cremes
i ara que ja comença el fred, ve de gust fer...
SOPES I CREMES
animeu-vos a participar!!
SOPES I CREMES
animeu-vos a participar!!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. nov. 16, 2012 1:39 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 novembre
índex de receptes
crema de porros amb formatge d'ovella (ametista)
sopa de galets amb carn d'olla (Ramtri)
crema de carbassó (muc)
crema de carbassa (Santandria)
sopa de pinyons amb brou de carn (ametista)
puré de bròquil (Ponioleta)
crema de porros amb formatge d'ovella (ametista)
sopa de galets amb carn d'olla (Ramtri)
crema de carbassó (muc)
crema de carbassa (Santandria)
sopa de pinyons amb brou de carn (ametista)
puré de bròquil (Ponioleta)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. des. 12, 2012 10:31 am, en total s’ha editat 5 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 novembre
Ametista! Quina bona idea!! Ja en tinc una al cap. A veure si un dia d'aquests la faig! De moment però, si voleu, podeu mirar una crema que vaig penjar fa poc al meu bloc : Una crema de blat de moro!! http://cuinadefireta.wordpress.com/2012 ... t-de-moro/
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
hola! aquí estic amb la meva aportació...
CREMA DE PORROS AMB FORMATGE D'OVELLA
no us puc posar la recepta exacta perquè va ser una mica a ull: vaig sofregir dos o tres porros picadets, després hi vaig afegir patata també a trossets i al cap d'una mica vaig cobrir amb aigua i a fer xup-xup una estona, finalment vaig triturar tot afegint-hi una mica de formatge d'ovella i al plat amb bocinets de pa "fregits" (en realitat saltejats amb un mini-rajolinet d'oli, no volia fregir el pa només donar-li un "toque")
noies no està gaire animada aquesta tercera edició no?
CREMA DE PORROS AMB FORMATGE D'OVELLA
no us puc posar la recepta exacta perquè va ser una mica a ull: vaig sofregir dos o tres porros picadets, després hi vaig afegir patata també a trossets i al cap d'una mica vaig cobrir amb aigua i a fer xup-xup una estona, finalment vaig triturar tot afegint-hi una mica de formatge d'ovella i al plat amb bocinets de pa "fregits" (en realitat saltejats amb un mini-rajolinet d'oli, no volia fregir el pa només donar-li un "toque")
noies no està gaire animada aquesta tercera edició no?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
Amestista! quina bona pinta! La provaré!! M'encanta la vichysoisse i la crema de porro, però mai havia pensat en posar-hi formatge de cabra
I Ramtri! La sopa, per més que no 'hagis fet tu, també Déu n'hi do quina pinta!!! I a més de pistons!!! Voleu saber una cosa? A part dels galets, els pistons són la meva pasta de sopa preferida, i, com que aquí no en trobo, sempre que baixo a Catalunya faig carregada de pistons!
Jo avui faré una crema per sopar, a veure si demà la poso!!
I Ramtri! La sopa, per més que no 'hagis fet tu, també Déu n'hi do quina pinta!!! I a més de pistons!!! Voleu saber una cosa? A part dels galets, els pistons són la meva pasta de sopa preferida, i, com que aquí no en trobo, sempre que baixo a Catalunya faig carregada de pistons!
Jo avui faré una crema per sopar, a veure si demà la poso!!
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
Ramtri! No he estat mai a Ravensburg, però no em queda pas gaire lluny. Jo també sóc al sud.
Va, vaig a penjar una crema però: ni tinc fotos (a veure si demà en faig una que encara en queda, de crema) i 2. no tinc mides, que jo les cremes sempre les faig a ull..
Va, vaig a penjar una crema però: ni tinc fotos (a veure si demà en faig una que encara en queda, de crema) i 2. no tinc mides, que jo les cremes sempre les faig a ull..
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
A mi les cremes i sopes, m'encanten! en menjaria cada dia. A veure si un dia d'aquests en puc fer una de carbassa com la faig sempre, de moment, la que vaig fer el dissabte:
Crema de carbassó
Carbassons (crec que en vaig fer 7 perquè venia gent a sopar i volia que me'n sobrés)
Mantega
Aigua
Una patata
Creme fraîche
Crema de llet
Sal
Ben simple. Es tallen els carbassons a talls grans. Es posa una mica de mantega en una olla i s'hi tiren els carbassons, i es deixen un parell de minuts que vagin fent, però sense que agafin color. S'hi afegeix aigua bullint just fins a cobrir els carbassons (millor que en falti i afegir-n'hi després que no que en quedi massa líquida la crema). A continuació ratllem una patata ben fina dins l'olla, perquè deixi més midó i ajudi a lligar la crema. Afegim sal i deixem bullir una mica, fins que els carbassons siguin cuits.
Triturem la crema amb la batedora elèctrica, que quedi ben fina, hi afegim creme fraîche i un raig de crema de llet, ho batem altre cop perquè es barregi bé i finalment corregim el punt de sal.
Bon profit!!!!
Edito per penjar la foto.
Crema de carbassó
Carbassons (crec que en vaig fer 7 perquè venia gent a sopar i volia que me'n sobrés)
Mantega
Aigua
Una patata
Creme fraîche
Crema de llet
Sal
Ben simple. Es tallen els carbassons a talls grans. Es posa una mica de mantega en una olla i s'hi tiren els carbassons, i es deixen un parell de minuts que vagin fent, però sense que agafin color. S'hi afegeix aigua bullint just fins a cobrir els carbassons (millor que en falti i afegir-n'hi després que no que en quedi massa líquida la crema). A continuació ratllem una patata ben fina dins l'olla, perquè deixi més midó i ajudi a lligar la crema. Afegim sal i deixem bullir una mica, fins que els carbassons siguin cuits.
Triturem la crema amb la batedora elèctrica, que quedi ben fina, hi afegim creme fraîche i un raig de crema de llet, ho batem altre cop perquè es barregi bé i finalment corregim el punt de sal.
Bon profit!!!!
Edito per penjar la foto.
muc l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. des. 02, 2012 2:25 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
mmm crema de carbassó! jo també tinc pendent fer-ne una de carbassa, a veure si m'hi poso...però abans vull fer una sopa de cigrons!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- Santandria
- :: peixet
- Entrades: 268
- Membre des de: dg. abr. 20, 2008 8:31 pm
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
Hola!!
Jo les cremes les faig totes iguals, només canvio els ingredients
Us poso la crema de carbassa que vaig fer l'altre dia (em vaig oblidar de fer-li una foto)
INGREDIENTS:
carbassa
patates
ceba
mantega
sal
pebre
aigua
Tallar ben finet la carbassa, la ceba i les patates (jo vaig posar més o menys la mateixa quantitat de cada)
Sofregir a l'olla amb mantega i quan estigui doradet cobrir amb aigua. Deixa fins que estigui tot cuit.
Passar el tourmix i llestos!
Jo també els hi poso trossets de pa fregit i també l'ingredient estrella: pinyons fregidets. Queda boníssim!!
Bon profit!
Jo les cremes les faig totes iguals, només canvio els ingredients
Us poso la crema de carbassa que vaig fer l'altre dia (em vaig oblidar de fer-li una foto)
INGREDIENTS:
carbassa
patates
ceba
mantega
sal
pebre
aigua
Tallar ben finet la carbassa, la ceba i les patates (jo vaig posar més o menys la mateixa quantitat de cada)
Sofregir a l'olla amb mantega i quan estigui doradet cobrir amb aigua. Deixa fins que estigui tot cuit.
Passar el tourmix i llestos!
Jo també els hi poso trossets de pa fregit i també l'ingredient estrella: pinyons fregidets. Queda boníssim!!
Bon profit!
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
aquí arribo amb una sopeta...
a casa fem brou sovint, normalment amb carn i verdures (porro, pastanaga, una fulla de col...) però de tant en tant ens agrada un bon plat de brou de carn 100%, ens encanta! (Ponioleta aquest cop no poso recepta vegetariana )
BROU DE CARN
- 3 litres d'aigua
- 2 cuixes de pollastre grans
- 1 ós de vedella
- 1 ós de pernil o un tall de cansalada curada
Coure tot a l'olla exprés durant 30-45 minuts, deixar refredar i guardar a la nevera tapat fins l'endemà. Abans de fer la sopa, retirar la capa de greix que s'haurà solidificat a la part de dalt, coure-hi la pasta i servir.
muc, quina gràcia a mi també m'encanten els galets! i de pasta petita la meva preferida és la de la foto, els pinyonets (que no sé si es veuen gaire)
a casa fem brou sovint, normalment amb carn i verdures (porro, pastanaga, una fulla de col...) però de tant en tant ens agrada un bon plat de brou de carn 100%, ens encanta! (Ponioleta aquest cop no poso recepta vegetariana )
BROU DE CARN
- 3 litres d'aigua
- 2 cuixes de pollastre grans
- 1 ós de vedella
- 1 ós de pernil o un tall de cansalada curada
Coure tot a l'olla exprés durant 30-45 minuts, deixar refredar i guardar a la nevera tapat fins l'endemà. Abans de fer la sopa, retirar la capa de greix que s'haurà solidificat a la part de dalt, coure-hi la pasta i servir.
muc, quina gràcia a mi també m'encanten els galets! i de pasta petita la meva preferida és la de la foto, els pinyonets (que no sé si es veuen gaire)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
Aix, ja s'ha acabat el novembre i encara no he fet crema de carbassa. A veure si en faig un dia d'aquests i la penjo. De moment, us he posat la foto de la crema de carbassó, que feia dies que l'havia feta i no pensava mai en penjar-la!
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
ei m'havia despistat!!!
Vaig fer un puré l'altre dia i vaig pensar que el penjaria aquí, però al final el vaig penjar al blog i no al fòrum
Potser us sembla un clàssic però jo no n'havia menjat mai i l'he trobat deliciós
Puré de bròquil
Ingredients
un bròquil
una patata
dues cebes
all en pols, pebre i nou moscada
Tallem la ceba en trossos grans (després ho triturem tot i no cal plorar de més ). La sofregim en una cassola amb una mica d’oli.
Quan comenci a estar transparent, hi afegim la patata tallada a daus grans i el bròquil a trossos. Ho sofregim tot uns 5 minuts més.
En aquest moment jo hi afegeixo les espècies però també es poden posar en el moment de triturar. En aquest puré li vaig posar all en pols, pebre i nou moscada.
Afegim mig litre d’aigua a la cassola, la tapem i ho deixem bullir fins que les verdures estiguin fetes.
Triturem, i si pensem que ens ha quedat massa espès (això va a gustos) hi podem posar una miqueta més d’aigua.
Servim i a menjar!!
Li podem afegir una cullerada de pipes de carbassa o girasol, un raig d’oli, llevat de cervesa… o res, com us agradi més.
Vaig fer un puré l'altre dia i vaig pensar que el penjaria aquí, però al final el vaig penjar al blog i no al fòrum
Potser us sembla un clàssic però jo no n'havia menjat mai i l'he trobat deliciós
Puré de bròquil
Ingredients
un bròquil
una patata
dues cebes
all en pols, pebre i nou moscada
Tallem la ceba en trossos grans (després ho triturem tot i no cal plorar de més ). La sofregim en una cassola amb una mica d’oli.
Quan comenci a estar transparent, hi afegim la patata tallada a daus grans i el bròquil a trossos. Ho sofregim tot uns 5 minuts més.
En aquest moment jo hi afegeixo les espècies però també es poden posar en el moment de triturar. En aquest puré li vaig posar all en pols, pebre i nou moscada.
Afegim mig litre d’aigua a la cassola, la tapem i ho deixem bullir fins que les verdures estiguin fetes.
Triturem, i si pensem que ens ha quedat massa espès (això va a gustos) hi podem posar una miqueta més d’aigua.
Servim i a menjar!!
Li podem afegir una cullerada de pipes de carbassa o girasol, un raig d’oli, llevat de cervesa… o res, com us agradi més.
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
mmm
doncs serà un clàssic però jo tampoc n'he fet mai, hi haurem de posar remei
doncs serà un clàssic però jo tampoc n'he fet mai, hi haurem de posar remei
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
Ponioleta, quina pinta! A mi la crema de bròquil m'agrada molt! A vegades, mentre ho trituro tot, hi tiro un raig de llet de coco (que només duu coco i aigua, sense sucre), i queda suau i amb un punt de coco que ens agrada molt!
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
muc ha escrit:>.-<: Ponioleta, quina pinta! A mi la crema de bròquil m'agrada molt! A vegades, mentre ho trituro tot, hi tiro un raig de llet de coco (que només duu coco i aigua, sense sucre), i queda suau i amb un punt de coco que ens agrada molt!
La recepta original que vaig provar duia crema de llet i formatgets. Però a casa cuinem sense lactics i ho vaig suprmir. Igualment la patata li dóna molta suavitat als purés.
Ah, i jo odio el coco No puc amb ell, je je
Però segur que queda molt bé amb els purés
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
Ponioleta ha escrit:muc ha escrit:>.-<: Ponioleta, quina pinta! A mi la crema de bròquil m'agrada molt! A vegades, mentre ho trituro tot, hi tiro un raig de llet de coco (que només duu coco i aigua, sense sucre), i queda suau i amb un punt de coco que ens agrada molt!
La recepta original que vaig provar duia crema de llet i formatgets. Però a casa cuinem sense lactics i ho vaig suprmir. Igualment la patata li dóna molta suavitat als purés.
Ah, i jo odio el coco No puc amb ell, je je
Però segur que queda molt bé amb els purés
Dona, queda bé si t'agrada el gustet del coco...
Re: TR3 novembre-sopes i cremes
La sopa que acabo de fer en tres minuts i tinc refredant a la nevera
Sopa freda de meló
Ingredients:
Un meló (jo un de groc allargat)
Una cullerada de iogurt
Una cullerada de creme fraiche
Una cullerada de quark
Una mica de suc de llimona
Sal
Pebre
Només ca pelar el meló i triturar-lo amb tots els ingredients. Si queda massa espès, s'hi afegeix aigua freda i llestos! Jo he posat una cullerada de cada cosa perquè tenia potets oberts de les 3 coses, però no cal. Es pot fer només amb iogurt, quark o creme fraiche. O sense res, per fer-la sense lactis. A l'hora de dinar, la serviré amb una mica de pernil salat fet al forn, de manera que quedi més sec.
A veure si refreda ràpid que tinc gana!! Després us penjo una foto.
Sopa freda de meló
Ingredients:
Un meló (jo un de groc allargat)
Una cullerada de iogurt
Una cullerada de creme fraiche
Una cullerada de quark
Una mica de suc de llimona
Sal
Pebre
Només ca pelar el meló i triturar-lo amb tots els ingredients. Si queda massa espès, s'hi afegeix aigua freda i llestos! Jo he posat una cullerada de cada cosa perquè tenia potets oberts de les 3 coses, però no cal. Es pot fer només amb iogurt, quark o creme fraiche. O sense res, per fer-la sense lactis. A l'hora de dinar, la serviré amb una mica de pernil salat fet al forn, de manera que quedi més sec.
A veure si refreda ràpid que tinc gana!! Després us penjo una foto.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |