TR3 gener-amanides

Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dc. gen. 02, 2013 11:32 am

ui, que m'he despistat...(aquestes feeeestes xxcool )


la proposta per aquest mes de gener és fer:


:koala: :***: :ttuga: AMANIDES :ttuga: :***: :koala:


que s'han de compensar els excessos neu:-D
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. gen. 09, 2013 10:48 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Ponioleta
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4658
Membre des de: dj. set. 03, 2009 12:41 pm
Contacta:

Re: TR3 gener

EntradaAutor: Ponioleta » dc. gen. 02, 2013 12:13 pm

Jo a 'hivern no en menjo massa d'amanides, però provaré de fer-ne algunes de "calentes" o amb les verdures mig cuites, que així de pas en menjo més xxcool
http://fentpensantdient.wordpress.com/ (criança, cuina, costura i una mica de tot)

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener

EntradaAutor: ametista » dc. gen. 02, 2013 12:57 pm

sí Ponioleta, també serveixen amanides tèbies! amb verdures, llegum...el que es vulgui! :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR3 gener

EntradaAutor: muc » dc. gen. 02, 2013 1:28 pm

Ei!! Bon any, nenes!!! x*x*x \o.o/ :***:

Aquest mes em va genial, que d'amanides en faig moltes (i més ara que m'han prohibit un munt de coses...).

Va, començo amb una amanida un pèl diferent que a mi m'agrada molt. Vaig a buscar la foto, que ja tinc feta, i la penjo!
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR3 gener

EntradaAutor: muc » dc. gen. 02, 2013 1:32 pm

Amanida d'albergínia i mango

Ingredients:

1 albergínia
1/2 mango (o un de sencer si és petit)
Coriandre fresc
Vinagre balsàmic de Mòdena
Oli, llimona, sal i pebre


Talleu l’albergínia a dauets petits. Coeu-los amb una mica d’oli a foc viu, de manera que no perdin aigua i quedin com bullits, sinó enrossits. Mentre s’està coent l’albergínia, talleu el mango també a dauets de la mateixa mida, i poseu-los en un bol. Un cop l’albergínia sigui cuita, aboqueu-la també al bol i afegiu-hi coriandre picat. Salpebreu l’amanida i finalment afegiu-hi un raig d’oli, i un rajolí de vinagre de Mòdena i un de suc de llimona (molt poc). Remeneu bé i ja tindreu llesta l’amanida.

La foto és d'un dia que vam acompanyar l'amanida amb gambes. :love:
8-mango albergínia.JPG

Bon profit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener

EntradaAutor: ametista » dc. gen. 02, 2013 2:32 pm

eeeei que bé! >.-<: potser sí que aquest mes serà més participatiu, ja tenim la primera recepta! xx:-D

muc, com m'alegra que aquest mes et vagi bé per posar receptes que puguis menjar :ok: :ok: >.-<:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
xiulet
:: rateta
:: rateta
Entrades: 176
Membre des de: dj. gen. 15, 2009 3:22 pm

Re: TR3 gener

EntradaAutor: xiulet » dc. gen. 02, 2013 7:52 pm

Molt bona idea això de les amanides!!! :content: :-()) :ok:
i quina pinta que fa aquesta de la foto!!!
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR3 gener

EntradaAutor: muc » dj. gen. 03, 2013 10:32 am

Ei! que bé que us hagi agradat la recepta! Pot semblar una combinació un pèl estranya, però a mi aquesta amanida tèbia m'encanta! >.-<:
Avatar de l’usuari
marteta75
:: gosset
:: gosset
Entrades: 461
Membre des de: dg. oct. 30, 2011 11:50 am

Re: TR3 gener

EntradaAutor: marteta75 » dc. gen. 09, 2013 10:24 pm

Hola!
estava xafardejant la bona cuina, i he vist aquesta amanida i hem decidit fer-la i ens ha quedat boníssima!!!
Moltes gràcies per la inspiració!
Imatge
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: muc » dj. gen. 10, 2013 7:31 am

Marteta, quina il·lusió que hagueu fet l'amanida!! >.-<: :-()-) No heu fet cap foto per penjar-la aquí?
No t'animes a participar amb una altra proposta d'amanida? :love:
Avatar de l’usuari
marteta75
:: gosset
:: gosset
Entrades: 461
Membre des de: dg. oct. 30, 2011 11:50 am

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: marteta75 » dv. gen. 11, 2013 8:47 am

Si,si, n'estic pensant alguna però la veritat és que a l'hivern faig poques amanides... En breu en poso alguna!
Imatge
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: muc » dg. gen. 20, 2013 3:55 pm

Bona tarda de diumenge!! Us porto la segona amanida. Aquesta és freda i potser ara no entra tan bé com a l'estiu, però a mi m'encanta! neujor:-)

Amanida de pastanaga (amb toc asiàtic):

Ingredients:
400 g de pastanagues
2 cullerades soperes de sèsam
2 cullerades soperes d’oli de sèsam
1/2 bitxo
1 llima (de cultiu biològic)
1 cullerada de xarop d’atzavara (o mel)
3 cullerades soperes de tamari (molt semblant a la salsa de soja i sense gluten, però podeu posar-hi salsa de soja)

Peleu les pastanagues i talleu-les a cintes molt primes. Jo ho vaig fer amb el mateix pelador i ajudant-me d’un broqueta de fusta cap al final de cada pastanaga. En una paella sense oli, torreu una mica el sèsam. Per a fer la vinagreta, barregeu bé en un bol el suc i la pell ratllada de la llima (per això millor si és de cultiu biològic, per evitar una pell que hagi estat manipulada, encerada, etc.), el bitxo picat molt finet, la salsa tamari, el xarop d’atzavara i l’oli de sèsam. Com que la salsa tamari ja és salada, no ens caldrà afegir sal. Afegiu el sèsam torrat i la vinagreta al bol de la pastanaga, remeneu i a la tindreu llesta!

He penjat aquesta mateixa recepta al meu bloc acompanyant unes boletes de salmó i gambes. Les boletes combinen molt bé amb l'amanida aquesta. Si les voleu veure: http://cuinadefireta.wordpress.com/2013 ... pastanaga/

Havia fet una foto només de l'amanida per penjar-vos-la, però no la trobo... Segueixo buscant... :-o00m Edito per dir que no l'he trobada,.. la devia esborrar.. Però bé, com que la faig sovint aquesta amanida, us penjo la foto ben aviat! :love:
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 31, 2013 4:03 pm

uuuuuuui una mica in extremis però aquí estic amb les meves amanides!
últimament no trobo temps per connectar-me una estona al SP, i tinc monuuuuuuuuuuuuuuuuuu però no he deixat de fer amanides i fotos de les amanides! (l'ametistu ja em comença a mirar raro :r) )

per cert, nosaltres mengem amanides a diari, sigui estiu o hivern! ens encanten i sempre acompanyen el plat principal o a vegades les fem complertes i les mengem com a plat únic d'un sopar lleugeret! (sempre afegint-li proteïna)

us en poso algunes, no són res de l'altre món, només simples amanides ;-)))
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 31, 2013 4:04 pm

AMANIDA DE SURIMI
amanida cranc.jpg


base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......

i per sobre: pipes, formatge fresc, tonyina i palets de cranc
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 31, 2013 4:07 pm

AMANIDA DE BACON I NOUS

amanida bacon.jpg


base: enciam i tomàquets cherry
per sobre: bacon sofregit, pipes i nous
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 31, 2013 4:09 pm

AMANIDA AMB CARXOFES SALTEJADES

amanida carxofa.jpg


base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: formatge fresc, tonyina i carxofes saltejades
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 31, 2013 4:11 pm

AMANIDA DE TOMÀQUET I PASTANAGA

amanida tomàquet.jpg


base: tomàquet i pastanaga
per sobre: pipes, formatge fresc, tonyina i xampinyons saltejats
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 31, 2013 4:14 pm

AMANIDA DE TONYINA

amanida tonyina.jpg


base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: conserva de tonyina casolana i pipes
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR3 gener-amanides

EntradaAutor: ametista » dj. gen. 31, 2013 4:16 pm

AMANIDA AMB CIGRONS

amanida cigrons.jpg


base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: cigrons saltejats i pipes
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?

Torna a “Taller de Receptes”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::