TR4 octubre-coques i pans de pessic
Re: TR4 octubre masses batudes: coques i pans de pessic
nena kine quina pinta!
Us poso la recepta de la coca de pastanaga i una foto de la coca que vaig fer per l'aniversari del meu fill, les vaig fer en porcions individuals, i a tothom els va encantar!
ingredients:
150grs de sucre morè
175ml d'oli de girasol
2 ous
250grs de pastanaga rallada
120grs de farina
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de llevat químic
2 culleradetes de canyella en pols(o 1 si us agrada poc la canyella)
75grs d'anous picades
elaboració:
Barregem tots els ingredients secs menys el sucre i reservem.
batem amb l'ajuda de les barilles l'oli i el sucre fins que quedi ben desfet.
afegim els ous i batem fins que casi dobli el volum
afegim la pastanaga i les anous, batem fins que estiguin ben incorporats.
Afegim la barreja seca amb ajuda del colador per que ens quedi ben tamissat.
enmotllem i posem al forn pre calentat a 180º durant 40-45' en funció de l'alçada del vostre motlle. si es individual el motlle amb 20' en tindreu prou.
Jo a vegades ho acompanyo d'una crema de formatge amb sucre glass molt suau que l'acompanya molt bé.
Espero que us agradi!!
Us poso la recepta de la coca de pastanaga i una foto de la coca que vaig fer per l'aniversari del meu fill, les vaig fer en porcions individuals, i a tothom els va encantar!
ingredients:
150grs de sucre morè
175ml d'oli de girasol
2 ous
250grs de pastanaga rallada
120grs de farina
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de llevat químic
2 culleradetes de canyella en pols(o 1 si us agrada poc la canyella)
75grs d'anous picades
elaboració:
Barregem tots els ingredients secs menys el sucre i reservem.
batem amb l'ajuda de les barilles l'oli i el sucre fins que quedi ben desfet.
afegim els ous i batem fins que casi dobli el volum
afegim la pastanaga i les anous, batem fins que estiguin ben incorporats.
Afegim la barreja seca amb ajuda del colador per que ens quedi ben tamissat.
enmotllem i posem al forn pre calentat a 180º durant 40-45' en funció de l'alçada del vostre motlle. si es individual el motlle amb 20' en tindreu prou.
Jo a vegades ho acompanyo d'una crema de formatge amb sucre glass molt suau que l'acompanya molt bé.
Espero que us agradi!!
nacristai l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. set. 03, 2014 9:43 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Estem fent la manteta dels 100 desitjos, ens hi vols ajudar???
http://www.elfildenjan.blogspot.com
Fotopacte de panxulina: martabv, Naiff, tonamar, campanilla, maneta, xuxe, aRaSal, Mof, soleilua, nacristai, Hawi, Laida, Ninetaa, solet2, Peke25, Ada82, Ania, nuit
Re: TR4 octubre masses batudes: coques i pans de pessic
Nacristai quina pinta!! Jo també ho faig a vegades de fer-ho en tamanys reduits.
Avui hem fet una típica coca de iogurt amb iogurt de maduixa.
Ingredients
1 iogurt de maduixa (jo poso un del mercadona bifidus k té molt sabor)
1/2 d'oli d'oliva
2 de sucre
2 ous
3 de farina
1 sobre de llevat
Jo no munto mai les clares bàsicament perquè no tinc màquina per fer-ho, però la recepta ho fa. Posem el iogurt, el sucre, l'oli i després els ous. Tot seguit afegim la farina i el llevat.
Cap al motlle i al forn.
Jo avui no hi he posat res més perònormslment hi poso melmelada al mig i xocolata negre pet sobre i mmmmmmmmm
Avui hem fet una típica coca de iogurt amb iogurt de maduixa.
Ingredients
1 iogurt de maduixa (jo poso un del mercadona bifidus k té molt sabor)
1/2 d'oli d'oliva
2 de sucre
2 ous
3 de farina
1 sobre de llevat
Jo no munto mai les clares bàsicament perquè no tinc màquina per fer-ho, però la recepta ho fa. Posem el iogurt, el sucre, l'oli i després els ous. Tot seguit afegim la farina i el llevat.
Cap al motlle i al forn.
Jo avui no hi he posat res més perònormslment hi poso melmelada al mig i xocolata negre pet sobre i mmmmmmmmm
Re: TR4 octubre masses batudes: coques i pans de pessic
mmm que bones aquestes coques que heu posat!
a mi se m'està complicant el cap de setmana, a veure si aquesta tarda m'hi puc posar!
a mi se m'està complicant el cap de setmana, a veure si aquesta tarda m'hi puc posar!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre masses batudes: coques i pans de pessic
Caram com s'ha animat el post aquest cap de setmana. És fantastic i les coques tenen una pinta boníiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissima!!!!!
A veure si em dóna temps i faig la meva aportació.
A veure si em dóna temps i faig la meva aportació.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
nacristai m'ha encantat el de pastanaga, ho provare segur! al restaurant on anem a fer el menú molts dies fiquen pastis de pastanaga i jo sempre me'l demanava (i aquell no portava ni canela ni anous, amb aquests dos ingredients ha de ser la bomba!) i com a anecdota un dia trobo que li han canviat el nom i ara només es diu pa de pessic, vaig preguntar i em diuen que es mateix pero que al dir que era pastis de pastanaga ningú el demanava i ara com a pa de pessic tothom ho demanava i tothom pregunta que es allò taronja
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Bon dia guapes!!
Ahir va ser el "cumplemes" del petit de la casa i vaig decidir fer una coca x celebrar-ho una mica (excusesss..) i l'escollida va ser el "pa de pessic de xocolata al micrones"..
Uff, quin desastre!!
De gust va quedar força bona, però un pèl seca pel meu gust, però la pinta.. se'm va trencar tooota al desenmotllar-la i visualment no és molt desitjable que diguem (ni se m'ha acudit de fer-li foto al desastre).
Total, com no em vull quedar amb aquest mal gust de boca, avui en faré una altra (si puc, sino demà).. i diría que será aquesta de llimona que ha penjat la magrana.. ja us posaré foto!!
Ahir va ser el "cumplemes" del petit de la casa i vaig decidir fer una coca x celebrar-ho una mica (excusesss..) i l'escollida va ser el "pa de pessic de xocolata al micrones"..
Uff, quin desastre!!
De gust va quedar força bona, però un pèl seca pel meu gust, però la pinta.. se'm va trencar tooota al desenmotllar-la i visualment no és molt desitjable que diguem (ni se m'ha acudit de fer-li foto al desastre).
Total, com no em vull quedar amb aquest mal gust de boca, avui en faré una altra (si puc, sino demà).. i diría que será aquesta de llimona que ha penjat la magrana.. ja us posaré foto!!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
ametista ha escrit:magrana benvinguda! i tant que et pots afegir al taller i la teva recepta s'hi adequa perfectament!! és una cocaaaaa (cake=coca)
que per cert, no sé com et quedarà a tu però aquesta foto que has posat, bffffff, ganes de clavar-li queixalada, no??
no tens excusa, eh? com que dius que la fas sovint el pròxim cop ens poses foto!! encara que sigui d'aquí a dos mesos
Ei, i tant que posaré la foto! Quan el torni a fer no me n'oblidaré!
Nenita ha escrit:Total, com no em vull quedar amb aquest mal gust de boca, avui en faré una altra (si puc, sino demà).. i diría que será aquesta de llimona que ha penjat la magrana.. ja us posaré foto!!
Espero que aquest et surti bé! Té un puntet àcid molt bo, ja ho veuràs. Millor motlle de cake (allargat). Si el fas rodó queda una mica baixet (amb aquestes mides, és clar).
Nacristai: pastís de pastanaga...mmmmmm! Jo l'havia tastat amb glassejat de formatge blanc i era deliciós!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Nenita ooooh quina llàstima el desastre de xocolata! has fet la de llimona? espero que et surti bé!
doncs ara vinc jo amb el meu invent...
magrana ha escrit:Ei, i tant que posaré la foto! Quan el torni a fer no me n'oblidaré!
doncs ara vinc jo amb el meu invent...
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
PA DE PESSIC SENSE SUCRE
4 ous
60 farina
60 fècula de patata
60 xarop d'atzavara
- muntar les clares a punt de neu i reservar
- muntar els rovells fins que gairebé doblin el seu volum i canviïn de color
- afegir el xarop d'atzavara i batre bé per mantenir les bombolles
- afegir la farina tamisada i la fècula de patata i tornar a batre
- incorporar les clares a punt de neu amb moviment suaus perquè no baixin
- coure al forn 180ºC durant 20-25 minuts
...no ha quedat gaire bonic, ha quedat súper arrugat perquè s'ha desinflat molt i això que he fet allò de deixar-lo una estona dins del forn i després amb la porta oberta...però no ha servit de gaire
i a més no tinc motlles desmontables petits i l'he fet amb un de vidre que era el més petit que he trobat amb paper vegetal, per això li han quedat aquestes formes rares...i a més a més quadrat! no és un pa de pessic gaire convencional
però de gust molt bé, eh?
com que era una prova ja m'anava bé fer-lo petit, Merche eres tu que deia que quedava molt finet, oi? suposo que s'ha de fer amb motlles de 20-22 cm perquè agafi una mica d'alçada...és que m' he estat plantejant de fer-lo més gran en un motlle normal però si duplicava quantitats havia de fer servir 8 ous i m'ha semblat massa...
ara a veure si m'atreveixo algun dia a fer-lo integral, però crec que no quedaria igual d'esponjós..
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Hola!
Ja no podia esperar més a fer el repte d'aquest mes. I m'he animat per fer una coca de coco. Comencem!
Ingredients:
3 ous
130 gr de sucre
100 gr de mantega fosa
80 gr de coco ratllat
50 gr de farina
1 cullaradeta de llevadura química.
1. Barrejar els ous i el sucre en un bol
2. Afegir la mantega fosa i el coco i barrejar
3. Incorporem la farina i la llevadura.
4. Posarem la massa en un motlle més aviat petit untat amb mantega i llavors al forn a 180 graus durant 25 minuts aproximadament.
I llestos!!
Us adjunto foto. Té un gust a coco molt suau i queda molt bé. Hi ha l'opció de posar-hi una mica de xocolota que combina molt bé amb el coco però avui m'he portat bé i no n'hi he posat
Ja no podia esperar més a fer el repte d'aquest mes. I m'he animat per fer una coca de coco. Comencem!
Ingredients:
3 ous
130 gr de sucre
100 gr de mantega fosa
80 gr de coco ratllat
50 gr de farina
1 cullaradeta de llevadura química.
1. Barrejar els ous i el sucre en un bol
2. Afegir la mantega fosa i el coco i barrejar
3. Incorporem la farina i la llevadura.
4. Posarem la massa en un motlle més aviat petit untat amb mantega i llavors al forn a 180 graus durant 25 minuts aproximadament.
I llestos!!
Us adjunto foto. Té un gust a coco molt suau i queda molt bé. Hi ha l'opció de posar-hi una mica de xocolota que combina molt bé amb el coco però avui m'he portat bé i no n'hi he posat
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Nacristai, tinc pendent de fer la coca de pastanaga que has penjat. M'ha agradat molt la idea de fer-ho en porcions individuals!!
Ametista, segur que ja has parlat del tema però no ho he vist. Aquest xarop d'atzavara suposo que és un substitut del sucre. On es troba? La coca trobo que et fa molt bona pinta però de vegades no se sap com que per més que facis servir el mateix mètode alhora de ficar la coca al forn se'ns enfonsen, o arruguen o ves a saber què. Mi em fa una ràbia quan de vegades la trec del forn i està ben maca i ben pujada i al cap de 10 minuts s'enfonsa tota, grrrr.
Ametista, segur que ja has parlat del tema però no ho he vist. Aquest xarop d'atzavara suposo que és un substitut del sucre. On es troba? La coca trobo que et fa molt bona pinta però de vegades no se sap com que per més que facis servir el mateix mètode alhora de ficar la coca al forn se'ns enfonsen, o arruguen o ves a saber què. Mi em fa una ràbia quan de vegades la trec del forn i està ben maca i ben pujada i al cap de 10 minuts s'enfonsa tota, grrrr.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Ametista, no has posat les receptes que vaig posar a la llista!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Bona tarda a totes!
Aquí va la meva coca acabada de treure del forn... de pinta està prou passable, tot i que una mica moreneta.
He fet la coca de iogurt de la Kine posant un ou més...la resta tot igual.
A veure si em dóna temps i puc fer la de pastanaga de la nacristai que em va cridar molt l'atenció.
Ametista a mí també m'interessa saber on es compra el xarop d'atzavara i exactament les seves propietats...també he deduit que és per reduir el sucre a les receptes però no n'havia sentit a parlar mai i veig que l'utilitzes bastant.
Aquí va la meva coca acabada de treure del forn... de pinta està prou passable, tot i que una mica moreneta.
He fet la coca de iogurt de la Kine posant un ou més...la resta tot igual.
A veure si em dóna temps i puc fer la de pastanaga de la nacristai que em va cridar molt l'atenció.
Ametista a mí també m'interessa saber on es compra el xarop d'atzavara i exactament les seves propietats...també he deduit que és per reduir el sucre a les receptes però no n'havia sentit a parlar mai i veig que l'utilitzes bastant.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
ostres Momo lapsus! ara ho faaaaig
coloma quina bona pinta aquesta coca de coco!
Aitona que alta t'ha quedat!
el xarop d'atzavara és un endolcidor natural, substitueix el sucre i és més saludable perquè no eleva tant l'índex glucèmic i té menys calories...i no provoca càries el "problema" és que és com una mel i en segons quines receptes de reposteria es perd la textura que li dóna el sucre...però jo vaig fent proves per anar-li trobant el punt (ja ho veieu cada mes, no?hehe) jo el compro a l'herbolisteria però em penso que també està en alguns súpers
coloma quina bona pinta aquesta coca de coco!
Aitona que alta t'ha quedat!
el xarop d'atzavara és un endolcidor natural, substitueix el sucre i és més saludable perquè no eleva tant l'índex glucèmic i té menys calories...i no provoca càries el "problema" és que és com una mel i en segons quines receptes de reposteria es perd la textura que li dóna el sucre...però jo vaig fent proves per anar-li trobant el punt (ja ho veieu cada mes, no?hehe) jo el compro a l'herbolisteria però em penso que també està en alguns súpers
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Ostres Aitona, doncs si que t'ha quedat alta la coca
Ametista, merci per la info. Aniré a mirar a veure si ho trobo a l'herboristeria que em sembla molt interessant.
Ametista, merci per la info. Aniré a mirar a veure si ho trobo a l'herboristeria que em sembla molt interessant.
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Oh noies mmm.... quina bona pinta totes les coques !!!!!
Aquí va la meva... Coca de iogur amb xocolata jeje. És la recepta que has penjat Ametista, però adaptada sense gluten i per a 8 persones, o sigui que més o menys he doblat els ingredients:
- 6 ous
- 2 iogurs naturals sense sucre
- 1 mesura i mitja d'oli d'oliva
- 3 mesures de farina de blat de moro
- 2 mesures de cacau en pols
- 1 mesura i mitja d'estevia en pols
- Xocolata blanca sense gluten per la cobertura
- 2 sobres de llevat
Estic molt contenta per com ha quedat, perquè l'havia fet altres vegades i no m'acabava de pujar i al ser farina de blat de moro quedava també molt seca. Per això en comptes de posar 4 mesures de farina n'he posat 3 i 2 mesures de llevat. I ha quedat mooooolt esponjosa.
Per a la pròxima en comptes d'una mesura i mitja d'estevia en posaré 2, perquè ha faltat una mica de dolçor. Tard o d'hora espero trobar el puntet!!
Perdoneu per la qualitat de la foto!! Uf que malament es veu!!
Aquí va la meva... Coca de iogur amb xocolata jeje. És la recepta que has penjat Ametista, però adaptada sense gluten i per a 8 persones, o sigui que més o menys he doblat els ingredients:
- 6 ous
- 2 iogurs naturals sense sucre
- 1 mesura i mitja d'oli d'oliva
- 3 mesures de farina de blat de moro
- 2 mesures de cacau en pols
- 1 mesura i mitja d'estevia en pols
- Xocolata blanca sense gluten per la cobertura
- 2 sobres de llevat
Estic molt contenta per com ha quedat, perquè l'havia fet altres vegades i no m'acabava de pujar i al ser farina de blat de moro quedava també molt seca. Per això en comptes de posar 4 mesures de farina n'he posat 3 i 2 mesures de llevat. I ha quedat mooooolt esponjosa.
Per a la pròxima en comptes d'una mesura i mitja d'estevia en posaré 2, perquè ha faltat una mica de dolçor. Tard o d'hora espero trobar el puntet!!
Perdoneu per la qualitat de la foto!! Uf que malament es veu!!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Bon dia noies!
Ahir per fi vaig fer la coca de llimona de la magrana i és boníssima!!
La vaig fer a casa de ma mare i no tenia motlle allargat, així que és rodoneta. No surt gaire gran, no ha sobreviscut a l'esmorzar, però penso que és la mida perfecta per tal que es reparteixi bé el glassejat, i així tampoc té temps d'assecar-se jejej. . si en volem més en fem una altra que és força fàcil.
Aviam si el mòbil em deixa posar la foto. .
no puc.. després la poao desde l'ordinador.
Petons!!
Ahir per fi vaig fer la coca de llimona de la magrana i és boníssima!!
La vaig fer a casa de ma mare i no tenia motlle allargat, així que és rodoneta. No surt gaire gran, no ha sobreviscut a l'esmorzar, però penso que és la mida perfecta per tal que es reparteixi bé el glassejat, i així tampoc té temps d'assecar-se jejej. . si en volem més en fem una altra que és força fàcil.
Aviam si el mòbil em deixa posar la foto. .
no puc.. després la poao desde l'ordinador.
Petons!!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
Que bé, Nenita! M'alegro que us agradés!
El gustet àcid del glassejat hi dóna la gràcia, oi?
Ja tinc ganes de veure la teva foto! A veure si el proper cop que la faig penso a penjar-la jo també!
El gustet àcid del glassejat hi dóna la gràcia, oi?
Ja tinc ganes de veure la teva foto! A veure si el proper cop que la faig penso a penjar-la jo també!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
dissabte vaig fer la coca de pastanaga d ela naicristai i tot un exit!!! a mi em va encantar i ahir la vaig portar amb la colla i va volar!!!
Re: TR4 octubre-masses batudes: coques i pans de pessic
El promès és deute!! Les fotos que us vaig prometre:
Què us sembla?? Petons!!
Què us sembla?? Petons!!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |