TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
ja tenim aquí el Taller de novembre...i si a l'octubre ens han sortit bé les coques i el pa de pessic ara clavarem les magdalenes!
clar que sí, amb la moral a topeeeeeeeeeeeeeeee
i és que les magdalenes tenen el seu punt, la gràcia és que pugin i els quedi aquella forma de muntanyeta tan característica (el "copete" en castellà) i per això el que cal és batre, batre i batre molt!
aquí teniu el post de Magdalenes! on s'expliquen els truquis perquè quedin bé, les diferències entre magdalenes, muffins i cupcakes i un muuuunt de receptes per agafar idees!
per les que comenceu us aconsello la recepta del Xavier Barriga, no falla mai! i queden boníssimes!!!
au, ànims i a por ellaaaaaaaas!!!
clar que sí, amb la moral a topeeeeeeeeeeeeeeee
i és que les magdalenes tenen el seu punt, la gràcia és que pugin i els quedi aquella forma de muntanyeta tan característica (el "copete" en castellà) i per això el que cal és batre, batre i batre molt!
aquí teniu el post de Magdalenes! on s'expliquen els truquis perquè quedin bé, les diferències entre magdalenes, muffins i cupcakes i un muuuunt de receptes per agafar idees!
per les que comenceu us aconsello la recepta del Xavier Barriga, no falla mai! i queden boníssimes!!!
au, ànims i a por ellaaaaaaaas!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
índex de receptes
magdalenes sense gluten (muc)
muffins de gerds i xocolata (Momo)
cupcakes de vainilla (Nenita)
magdalenes del Xavier Barriga (kine)
magdalenes del Xavier Barriga (nb_30)
magdalenes de llet d'arròs (ametista)
magdalenes de llet d'arròs sense sucre (ametista)
magdalenes de nata (Aitona)
magdalenes del Xavier Barriga (nienna)
magdalenes sense gluten (muc)
muffins de gerds i xocolata (Momo)
cupcakes de vainilla (Nenita)
magdalenes del Xavier Barriga (kine)
magdalenes del Xavier Barriga (nb_30)
magdalenes de llet d'arròs (ametista)
magdalenes de llet d'arròs sense sucre (ametista)
magdalenes de nata (Aitona)
magdalenes del Xavier Barriga (nienna)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. nov. 25, 2013 8:54 pm, en total s’ha editat 6 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Oleeeeee que bé!!! Jo en faig sovint i demà matí en volia fer. A veure si m'hi poso!!;)
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Ui les magdalenes m¡p'encanten encara que n'he cuinat molt poques vegades.
Espero cumplir aquest mes amb el repte però acabo de ser mare i ara mateix em costa trobar el temps.
Espero cumplir aquest mes amb el repte però acabo de ser mare i ara mateix em costa trobar el temps.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
ui Coloma enhorabonaaaaaa!!!
tu tranquil·la, que l'excusa és bona! si tens una estona participes i si no, ens vas seguint i així tries una recepta per quan puguis posar-t'hi
tu tranquil·la, que l'excusa és bona! si tens una estona participes i si no, ens vas seguint i així tries una recepta per quan puguis posar-t'hi
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Va, començo! Acabo de fer per primer cop magdalenes sense gluten, i no han quedat gens malament
MAGDALENES SENSE GLUTEN
Ingredients:
350g de farina sense gluten
150g de sucre moreno
200g d'oli suau (de gira-sol, per exemple)
100g de crema de llet
1 sobre d'impulsor
4 ous
1 poma
Bateu el sucre amb els ous fins que dobli el volum. Afegiu-hi l'oli i la crema de llet (batent més a poc a poc llavors) i finalment la farina i l'impulsor (batent molt a poc a poc per no perdre volum). Poseu la massa dins els papers de magdalena i afegiu-hi, si voleu, la poma (es pot afegir tant a tallets petits com, com he fet jo aquest cop, un sol tros gran per magdalena).
Poseu-les al forn a 200 graus fins que estiguin llestes.
Aquest cop he fet servir una barreja de farina sense gluten de supermercat que tenia per casa, però es pot fer amb una barreja casolana de farina d'arròs, midó de blat de moro, farina de blat de sarraí....
És molt important que la barreja d'ous i sucre pugi molt (a vegades tarda força estona) ja que al ser farina sense gluten, si no, les magdalenes quedarien massa seques.
Com veureu, la recepta s'assembla molt a la la recepta de magdalenes de nata del link que va penjar l'ametista, però les proporcions són diferents.
MAGDALENES SENSE GLUTEN
Ingredients:
350g de farina sense gluten
150g de sucre moreno
200g d'oli suau (de gira-sol, per exemple)
100g de crema de llet
1 sobre d'impulsor
4 ous
1 poma
Bateu el sucre amb els ous fins que dobli el volum. Afegiu-hi l'oli i la crema de llet (batent més a poc a poc llavors) i finalment la farina i l'impulsor (batent molt a poc a poc per no perdre volum). Poseu la massa dins els papers de magdalena i afegiu-hi, si voleu, la poma (es pot afegir tant a tallets petits com, com he fet jo aquest cop, un sol tros gran per magdalena).
Poseu-les al forn a 200 graus fins que estiguin llestes.
Aquest cop he fet servir una barreja de farina sense gluten de supermercat que tenia per casa, però es pot fer amb una barreja casolana de farina d'arròs, midó de blat de moro, farina de blat de sarraí....
És molt important que la barreja d'ous i sucre pugi molt (a vegades tarda força estona) ja que al ser farina sense gluten, si no, les magdalenes quedarien massa seques.
Com veureu, la recepta s'assembla molt a la la recepta de magdalenes de nata del link que va penjar l'ametista, però les proporcions són diferents.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
ooooooh muc quina bona pinta aquestes magdalenes!! no ho semblen pas sense gluten!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Caram que trempades heu sigut aquesta vegada, heu inaugurat el post molt aviat
Muc són una passada aquestes magdalenes, tenen un "copete" genial.
Muc són una passada aquestes magdalenes, tenen un "copete" genial.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Que bé que t'han quedat Muc, a més t'han pujat moltíssim.
Pregunta: això del sobre d'impulsor que és, és un sobre de llevadura química?
Pregunta: això del sobre d'impulsor que és, és un sobre de llevadura química?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Muc! Quina pinta!!!
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Jo m'esperaré uns dies a fer magdalenes, que tinc a la família enpanelletada
De moment, per si us pot servir a vosaltres d'inspiració us deixo la una recepta de Muffins que faig sempre, que al meu parer són les que més s'assemblen a les de l'Starbucks.
http://www.niniscooking.com/2011/05/07/ ... -xocolata/
Ingredients:
2 ous
175 gr. de sucre glas
1 sobre de sucre vainillat
250 ml de nata líquida
80 ml d’oli de girasol
270 gr. de farina
2 cdts de llevat
1 pessic de sal
150 gr. de gerds (jo els he posat secs, però quedarà millor frescos)
110 gr. de xocolata (blanc o negre)
Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
Barregem la farina, el llevat i la sal en un bol a part.
Batem els ous amb els sucres (glas i vainillat) fins que blanquegin i pugin de volum. Afegim la nata líquida i l’oli. Barregem i hi afegim els ingredients secs.
Ja per últim, hi barregem la xocolata i els gerds.
Ho posem en els papers i ho fornegem 25-30 min.
Estan més bons d’un dia per l’altre.
De moment, per si us pot servir a vosaltres d'inspiració us deixo la una recepta de Muffins que faig sempre, que al meu parer són les que més s'assemblen a les de l'Starbucks.
http://www.niniscooking.com/2011/05/07/ ... -xocolata/
Ingredients:
2 ous
175 gr. de sucre glas
1 sobre de sucre vainillat
250 ml de nata líquida
80 ml d’oli de girasol
270 gr. de farina
2 cdts de llevat
1 pessic de sal
150 gr. de gerds (jo els he posat secs, però quedarà millor frescos)
110 gr. de xocolata (blanc o negre)
Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
Barregem la farina, el llevat i la sal en un bol a part.
Batem els ous amb els sucres (glas i vainillat) fins que blanquegin i pugin de volum. Afegim la nata líquida i l’oli. Barregem i hi afegim els ingredients secs.
Ja per últim, hi barregem la xocolata i els gerds.
Ho posem en els papers i ho fornegem 25-30 min.
Estan més bons d’un dia per l’altre.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Bona nit!!
Aquest mes m'hi he posat aviat, per variar..
La meva recepta és molt básica però boníssima, en surten unes 12 madalenes. Allà va:
Madalenes de vainilla ensucrades
Ingredients:
- 125gr de mantega a temperatura ambient
- 125gr de sucre
- 125gr de farina de la que porta el llevat incorporat
- 2 ous L
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
Per la glassa:
- 250gr de sucre glass (o una mica menys, xq ha sobrat glassa)
- aigua calenta (molt poqueta)
- boletes de colors o sprinkles per decorar
Preescalfar el forn a 180ºC. Barrejar tots els ingredients fins que quedi ben lligat (jo sempre començo per ous+sucre i acabo per la farina, però en aquesta recepta no ho especifica) i repartir la massa entre els motlles. Posar al forn i coure uns 15-20 minuts o fins que veieu que es doren (o es pot fer la "palilloprova"). Deixar refredar completament abans de fer la glassa. Batre el sucre glass amb molt poqueta aigua calenta, i anar afegint aigua molt a poc a poc fins aconseguir la consistencia desitjada, com de caramel dens. Posar una bona cullerada de glassa sobre les madalenes i inmediatament decorar amb boletes o sprinkles abans que endureixi.
Us poso la foto:
Petonets!!
Edito xq després d'escriure m'he llegit el post de madalenes i ara dubto entre si la recepta és de muffins o cupcakes, però està clar que madalenes no son.. vosaltres què en penseu?
Aquest mes m'hi he posat aviat, per variar..
La meva recepta és molt básica però boníssima, en surten unes 12 madalenes. Allà va:
Madalenes de vainilla ensucrades
Ingredients:
- 125gr de mantega a temperatura ambient
- 125gr de sucre
- 125gr de farina de la que porta el llevat incorporat
- 2 ous L
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
Per la glassa:
- 250gr de sucre glass (o una mica menys, xq ha sobrat glassa)
- aigua calenta (molt poqueta)
- boletes de colors o sprinkles per decorar
Preescalfar el forn a 180ºC. Barrejar tots els ingredients fins que quedi ben lligat (jo sempre començo per ous+sucre i acabo per la farina, però en aquesta recepta no ho especifica) i repartir la massa entre els motlles. Posar al forn i coure uns 15-20 minuts o fins que veieu que es doren (o es pot fer la "palilloprova"). Deixar refredar completament abans de fer la glassa. Batre el sucre glass amb molt poqueta aigua calenta, i anar afegint aigua molt a poc a poc fins aconseguir la consistencia desitjada, com de caramel dens. Posar una bona cullerada de glassa sobre les madalenes i inmediatament decorar amb boletes o sprinkles abans que endureixi.
Us poso la foto:
Petonets!!
Edito xq després d'escriure m'he llegit el post de madalenes i ara dubto entre si la recepta és de muffins o cupcakes, però està clar que madalenes no son.. vosaltres què en penseu?
Nenita l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. nov. 08, 2013 9:33 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Bones!!! La setmana passada vaig fer les magdalenes de'n Xavier Barriga però jo hi poso menys sucre i no tant oli. I enlloc de canyella gotetes de xocolata i ratlladura de taronja o llimona. Sempre surten boníssimes!!!! Mmmmmm
el petit només feia k venir a la cuina a buscar-ne de les petites.... Jaja
el petit només feia k venir a la cuina a buscar-ne de les petites.... Jaja
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Acabo de descobrir aquest apartat del fòrum i m'encanta! m'agrada molt cuinar, més que menjar i tot, jeje si m'ho permeteu em quedo per aquí salivant i amb ganes de participar aviat!
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
hola Navi, benvinguda al Taller de Receptes!
i quan vulguis ja pots començar a fer magdalenes, que encara queda mig mes per participar!
i quan vulguis ja pots començar a fer magdalenes, que encara queda mig mes per participar!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Noies, vaig molt endarrerida amb els tallers, tot just fa un moment que he publicat la recepta de les coques i encara tinc pendent les galetes, però espero poder fer les magdalenes dintre de termini. Ja vaig provar amb les del Xavier Barriga i em van agrada molt, a veure si m'atreveixo amb alguna altra recepta
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Per mi les Magdalenes de Xavier barriga son les millors! Us pujo la foto de les que acabo de treure del forn.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
nb_30 quina bona pinta aquestes magdalenes!!!!
Jo aquest finde he fet les magdalenes de nata.... a veure si demà tinc temps i us penjo una foto i recepta.
Jo aquest finde he fet les magdalenes de nata.... a veure si demà tinc temps i us penjo una foto i recepta.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
quines magdalenes veig per aquí!!!
Nenita, jo penso que les teves deuen ser muffins, des del moment que porten la decoració damunt...per considerar-se cupcakes potser haurien de portar farcit a dins...nusé
Aitona espero foto per posar-te a l'índex!
jo he estat fent invents
les magdalenes sense sucre se'm resisteixen...he estat investigant i he descobert alguns truquis que fan servir en la reposteria sense ous ja que també es perd textura i els he intentat aplicar, penso que amb bons resultats .....tot i que encara em queda perfeccionar la tècnica, però de moment estic contenta que almenys les magdalenes han quedat una mica altes i esponjoses!
els truquis són per una banda que la massa sigui més aviat líquida perquè com més sòlida més costa de pujar i que quedi esponjosa i per l'altra fer servir bicarbonat en comptes de llevat, resulta que si amb el bicarbonat hi barreges un àcid es dóna una reacció química burbujil potent i això li dóna aire a la massa, això sí, el bicarbonat s'ha d'afegir l'últim i immediatament al forn!
Nenita, jo penso que les teves deuen ser muffins, des del moment que porten la decoració damunt...per considerar-se cupcakes potser haurien de portar farcit a dins...nusé
Aitona espero foto per posar-te a l'índex!
jo he estat fent invents
les magdalenes sense sucre se'm resisteixen...he estat investigant i he descobert alguns truquis que fan servir en la reposteria sense ous ja que també es perd textura i els he intentat aplicar, penso que amb bons resultats .....tot i que encara em queda perfeccionar la tècnica, però de moment estic contenta que almenys les magdalenes han quedat una mica altes i esponjoses!
els truquis són per una banda que la massa sigui més aviat líquida perquè com més sòlida més costa de pujar i que quedi esponjosa i per l'altra fer servir bicarbonat en comptes de llevat, resulta que si amb el bicarbonat hi barreges un àcid es dóna una reacció química burbujil potent i això li dóna aire a la massa, això sí, el bicarbonat s'ha d'afegir l'últim i immediatament al forn!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
per fer la prova vaig fer servir la recepta de les magdalenes de llet, ja que és força líquida:
MAGDALENES DE LLET D'ARRÒS
2 ous
250 gr de farina
200 gr de sucre morè
165 ml d'oli
165 ml de llet d'arròs
7 gr de llevat
la pell ratllada d'una llimona
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de llimona
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 15 minuts
així queden amb sucre:
les vaig fer amb els nens (perquè tinguessin alguna cosa per menjar si les sense sucre no quedaven bé) amb la variació de fer-les amb llet d'arròs en comptes de vaca, i boníssimes! tot i que l'ametistu em reclamava "les de sempre" (les del Barriga )
MAGDALENES DE LLET D'ARRÒS
2 ous
250 gr de farina
200 gr de sucre morè
165 ml d'oli
165 ml de llet d'arròs
7 gr de llevat
la pell ratllada d'una llimona
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de llimona
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 15 minuts
així queden amb sucre:
les vaig fer amb els nens (perquè tinguessin alguna cosa per menjar si les sense sucre no quedaven bé) amb la variació de fer-les amb llet d'arròs en comptes de vaca, i boníssimes! tot i que l'ametistu em reclamava "les de sempre" (les del Barriga )
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |