TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
i aquest mes farem....
masses escaldades!!!
....masses què?
masses que previàment a la cocció s'escalden, o sigui que es fan amb dues coccions
...i ara direu....amb quines masses es fa això????????
doncs la més típica és la "pasta choux" amb la qual es fan, per exemple, lioneses http://www.cuinaperllaminers.com/2008/1 ... roles.html
però també es fan amb aquest procediment els xurros http://www.cuinaperllaminers.com/2008/10/xurros.html
i els bunyols de vent (no els de l'Empordà) http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... -vent.html
us animeu a provar-ho?
masses escaldades!!!
....masses què?
masses que previàment a la cocció s'escalden, o sigui que es fan amb dues coccions
...i ara direu....amb quines masses es fa això????????
doncs la més típica és la "pasta choux" amb la qual es fan, per exemple, lioneses http://www.cuinaperllaminers.com/2008/1 ... roles.html
però també es fan amb aquest procediment els xurros http://www.cuinaperllaminers.com/2008/10/xurros.html
i els bunyols de vent (no els de l'Empordà) http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... -vent.html
us animeu a provar-ho?
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. feb. 11, 2014 12:27 am, en total s’ha editat 3 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 febrer...
índex de receptes
bunyols de ricotta (nienna)
lioneses farcides de trufa (kine)
bunyols de vent (Nenita)
lioneses -sense mantega- farcides de crema (ametista)
bunyols de ricotta (nienna)
lioneses farcides de trufa (kine)
bunyols de vent (Nenita)
lioneses -sense mantega- farcides de crema (ametista)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. abr. 01, 2014 11:38 pm, en total s’ha editat 4 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 febrer...
Ohhhh quina intriga......
Va!!! Volem saber-ho...
Va!!! Volem saber-ho...
Re: TR4 febrer...
Ok!! Veus això no ho he fet mai!!! Mt bé així provem!!!
Jo crec que faré la pasta choux....
Jo crec que faré la pasta choux....
Re: TR4 febrer...
Com dius???? Masses què???? No havia sentit mai això de masses escaldades...
Noies jo aquest mes em sembla que no m'arrisco i no intento fer cap aportació. Em fa l'efecte que això em supera... Esteré pendent de les vostres receptes i resultats.
Noies jo aquest mes em sembla que no m'arrisco i no intento fer cap aportació. Em fa l'efecte que això em supera... Esteré pendent de les vostres receptes i resultats.
Re: TR4 febrer...
Ostres Ametista a mi també em sona a xino aixo de masses escaldades!
A vegades he fet bagels i abans de posar-los al forn els poso un minutet o dos en aigua bullint, això la fa una massa escaldada?
A vegades he fet bagels i abans de posar-los al forn els poso un minutet o dos en aigua bullint, això la fa una massa escaldada?
Re: TR4 febrer...
kine que bé, provant coses noves!!
Aitona anima't! no és pas difícil, eh? vaaaaaaaaaa
Navi noooo els bagels són una massa fermentada i sí que es bullen abans d'anar al forn però no té res a veure amb el procediment del taller d'aquest mes en què primer es cou la massa al foc (com qui fa una beixamel) i després es fregeix o es cou al forn...
però parlant de bagels, que bons que estan! hauríem d'obrir un post a Pa i brioixeria!!
.....si dius que en fas a vegades podries animar-te a obrir-lo el pròxim cop que en facis, noooooo?
Aitona anima't! no és pas difícil, eh? vaaaaaaaaaa
Navi noooo els bagels són una massa fermentada i sí que es bullen abans d'anar al forn però no té res a veure amb el procediment del taller d'aquest mes en què primer es cou la massa al foc (com qui fa una beixamel) i després es fregeix o es cou al forn...
però parlant de bagels, que bons que estan! hauríem d'obrir un post a Pa i brioixeria!!
.....si dius que en fas a vegades podries animar-te a obrir-lo el pròxim cop que en facis, noooooo?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 febrer...
Ohh que bé!! M'encanta aquest post!! mai he fet masses d'aquest tipus però en tinc moooltes ganes!!
Bé, si que havia fet xurros però no en tenia ni idea que era un tipus de massa escaldada..
Bé, si que havia fet xurros però no en tenia ni idea que era un tipus de massa escaldada..
Re: TR4 febrer...
Ametista ja havia vist que a les receptes lu de que es couen al foc, però lu de les dues coccions m'havia despistat definitivament no he fet mai cap massa escaldada jeje
He estat buscant la recepta de bagels que feia servir però no hi ha manera de trobar-la (sóc un desastre i tinc les receptes guardades en mil llocs diferents). Algun dia d'aquests en buscaré una de nova, faré la prova i si queden bé ja us ho diré
Em quedo per aquí a xafardejar i babejar amb les delícies que poseu
He estat buscant la recepta de bagels que feia servir però no hi ha manera de trobar-la (sóc un desastre i tinc les receptes guardades en mil llocs diferents). Algun dia d'aquests en buscaré una de nova, faré la prova i si queden bé ja us ho diré
Em quedo per aquí a xafardejar i babejar amb les delícies que poseu
Re: TR4 febrer...
Ostres, ja estem al febrer? Últimament no puc participar gaire, però aquest més em crida molt la atenció la temàtica. Nosaltres fem uns bunyols de ricotta d'una recepta que vam trobar a una revista italiana que estan de rechupete A veure si els faig i us poso la recepta!
També vull provar la recepta de xurros que has posat, té molt bona pinta
També vull provar la recepta de xurros que has posat, té molt bona pinta
Re: TR4 febrer...
nienna, m'interessen molt aquests bunyols!!
jo, si trobo una estoneta, em proposo fer uns eclairs (el muco ja fa bots d'alegria des que li vaig dir )
jo, si trobo una estoneta, em proposo fer uns eclairs (el muco ja fa bots d'alegria des que li vaig dir )
Re: TR4 febrer...
Aquest mes de febrer no em perdo la recepta!! Fare la del llibre del xavier barriga.
Re: TR4 febrer...
mmm bunyols, xurros, eclairs.....ja estic impacieeeeeent!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
Noies que tenim aquest post una mica paradet!!!!
Jo ja vaig dir que no m'atrevia aquest mes amb el repte, però estic esperant les vostres aportacions per si al final surt alguna cosa facileta i ens animem a encendre els fogons.....
Vinga a veure si algú s'anima, que hi havia uns bunyols que fèien molt bona pinta.
Jo ja vaig dir que no m'atrevia aquest mes amb el repte, però estic esperant les vostres aportacions per si al final surt alguna cosa facileta i ens animem a encendre els fogons.....
Vinga a veure si algú s'anima, que hi havia uns bunyols que fèien molt bona pinta.
Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
és veritat, no estem gaire animades!!
jo d'aquest cap de setmana no passaaaaaa!!!!!
jo d'aquest cap de setmana no passaaaaaa!!!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
Tinc els ingredients a punt i el llibre preparat per seguir la recepta..pero em falta temps!!! Aquest cap de setmana m'hi he de posar.
Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
Jo també tinc els ingredients per provar de fer profiteroles mmmm.... A veure si els petits em deixen??!! Els farciré de trufa mmmmmm
Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
Nosaltres ho tenim tot preparat per fer bunyols de ricotta demà aprofitant que tenim invitats!! Després us posaré la recepta i el resultat
Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros
Ja estan fets, us deixo la recepta
Bunyols de ricotta
Ingredients:
200 ml llet
50 gr mantega
1 pessic de sal
200 gr farina
3 ous
250 gr de ricotta
100 gr de sucre pols (o glacé)
60 ml ron (jo no li vaig posar)
oli d'oliva per fregir
Primer es posa a una olla la llet amb la mantega i la sal i es porta a ebullició. Després s'afegeix la farina de cop i es remou fins que la composició es comença a desprendre de les parets de l'olla. Després es deixa refredar la massa i quan ja està freda s'incorporen els ous un a un, fins que estiguin ben incorporats a la massa. Després s'afegeix la ricotta, els 100 gr de sucre en pols i el ron i es barreja bé, movent fins que ja no queden grumolls (aquesta part cansa molt, jo no vaig aconseguir treure tots els grumolls però després als bunyols no es va notar).
Després es posa oli a una paella, es calenta bé i es formen boletes (jo les vaig fer amb les mans tot i que la massa se m'enganxava). Després de fregir es deixen reposar 3-4 minuts i després es passen per sucre.
Aquest es el resultat final. Bon profit!
Bunyols de ricotta
Ingredients:
200 ml llet
50 gr mantega
1 pessic de sal
200 gr farina
3 ous
250 gr de ricotta
100 gr de sucre pols (o glacé)
60 ml ron (jo no li vaig posar)
oli d'oliva per fregir
Primer es posa a una olla la llet amb la mantega i la sal i es porta a ebullició. Després s'afegeix la farina de cop i es remou fins que la composició es comença a desprendre de les parets de l'olla. Després es deixa refredar la massa i quan ja està freda s'incorporen els ous un a un, fins que estiguin ben incorporats a la massa. Després s'afegeix la ricotta, els 100 gr de sucre en pols i el ron i es barreja bé, movent fins que ja no queden grumolls (aquesta part cansa molt, jo no vaig aconseguir treure tots els grumolls però després als bunyols no es va notar).
Després es posa oli a una paella, es calenta bé i es formen boletes (jo les vaig fer amb les mans tot i que la massa se m'enganxava). Després de fregir es deixen reposar 3-4 minuts i després es passen per sucre.
Aquest es el resultat final. Bon profit!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |