TR4 abril-pastissos i tartaletes

Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4700
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: ametista » dt. abr. 01, 2014 10:48 pm

aquest mes posarem en pràctica tot el que hem fet en els tallers anteriors i afegirem alguna cosa més...per unir-ho tot i crear un pastís complet! >.-<:

podem fer:
- pa de pessic farcit amb salses o cremes i amb cobertura (us pot servir per fer proves per la Mona de Pasqua!)
- pa de pessic de colors: el típic marbre, el pa de pessic zebra, o el Rainbow Cake per les més atrevides!
- un Banana Bread, un pastís de pastanaga cobert amb crema de formatge
- un braç de gitano, una tortuga Gertrudis...
- un pastís de fondant, Cake Pops, un Bundt Cake...
- tartaletes de pasta brisa o de pasta de full (comprades o casolanes!) farcides amb crema i fruita per damunt i gelatina perquè brilli, o farcides de xocolata, mousse de fruites...
- una "Tarte Tatin"
- pastissos quallats de l'estil del famós tres xocolates o híbrids com el "bizcoflan"
- tornar a fer pastissos de formatge, sols o amb mermelada per damunt, amb base de galeta, de pasta de full, brisa..o sense base!
- tortells de crema, trufa o nata amb pasta de full o amb pasta "choux" (massa de lioneses)
- un "crumble" o afegir-ne damunt del pastís (és una barreja de farina, mantega i sucre damunt d'una capa de fruita, la massa queda similar a una galeta i cruixent un cop cuita al forn...també es pot fer una variant de "crumble" que en comptes de damunt de fruita va damunt d'un pastís de poma, un pa de pessic...)

au, ara toca decidir-se entre tantes idees! ;-)))
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. abr. 06, 2014 7:04 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4700
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 abril

EntradaAutor: ametista » dt. abr. 01, 2014 10:51 pm

ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. jul. 29, 2014 4:43 pm, en total s’ha editat 5 vegades.
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: TR4 abril

EntradaAutor: kine » dc. abr. 02, 2014 8:55 am

Ja la tinc pensada!!! Bien!!! Encara he de fer el de març... A veure si puc!!!
He de fer 2 mones i tb vull fer un pastís mousse de llimona amb cobertura de maduixa mmmmm
Avatar de l’usuari
Navi
:: conillet
:: conillet
Entrades: 376
Membre des de: dl. nov. 04, 2013 8:39 pm

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: Navi » dc. abr. 09, 2014 5:14 pm

Bona tarda! :***:

Estic intentant fer una mica de bondat però avui he fet un pastís de pastanaga que ens agrada molt, i per primer cop he fet un frosting de formatge. >.-<:

La recepta és treta d'aquest blog http://quedarasbe.blogspot.com/2010/07/ ... -nous.html

image.jpg

Ingredients:
4 ous
250ml d'oli de gira-sol
225g de farina
10 g de llevat químic
350 g de sucre
un polsim de sal
400 g de pastanaga ratllada
125 g de nous picades (jo no n'hi poso)

Pas a pas:
1. Pre escalfar el forn a 180 graus
2. Amb un batedor de clares batre el sucre, la sal, els ous i l'oli de girasol.
3. Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a poc a poc mentre ho anem batent.
4. Afegir la pastanaga i barrejar-ho amb una espàtula.
(5. Afegir-hi les nous)
6. Posar-ho al motlle i deixar-lo al forn uns 45 minuts / 1 hora.
Jo prefereixo fer servir un motlle una miqueta gros, perquè amb un motlle rodó estàndard em costa molt que es faci de dins. La pastanaga ocupa força i emqueda massa gruixut.

Ingredients pel frosting:
125gr de mantega
250 gr de formatge d'untar
60 gr sucre glass

Pas a pas del frosting:
1. Batre la mantega en pomada amb el sucre glass fins que quedi cremós.
2. Afegir-hi el formatge d'untar
3. Deixar reposar 20 minuts a la nevera.

Amb aquesta recepta vaig aprendre que al batedor de clares també se li pot dir enganyamarits :-D
Es veu que aquest nom ve "d'abans", les mestresses de casa batíen 1 ou per fer truita i semblava una truita de 2 ous. Ho vaig trobar molt curiós i divertit perquè no ho havia sentit mai.
Li vaig explicar a en Naviu però sempre s'equivoca i li diu espantamarits :content: i que consti que no l'he perseguit mai amb el batedor!
Imatge
Avatar de l’usuari
hiolambda
:: pantera
:: pantera
Entrades: 850
Membre des de: dc. oct. 29, 2008 8:05 pm
Ubicació: Lleida

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: hiolambda » dj. abr. 10, 2014 2:17 pm

Hola,

No sé si participar aquest mes. Jo no sóc de les habituals. Com no caigui una mona, ho veig cru. Però, us deixo l'enllaç al meu bloc on explico com vaig fer un pastís zebra (que no és més que una coca de iogurt):

http://aquihodeixodit.blogspot.com.es/2014/02/pastis-zebra.html

Tall pastís zebra (1).JPG
Hiolambda
http://aquihodeixodit.blogspot.com.es/

Imatge

Imatge

Gairebé 1000 dies alletant als meus petits!!!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4700
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: ametista » dv. abr. 11, 2014 12:46 pm

Navi que bo el pastís de pastanaga! >.-<: >.-<:

hiolambda ja saps que pots participar sempre que vulguis, el Taller està obert a tothom! :ok:
quin pastís zebra més original, de color rosadet >.-<:

noies! he vist una recepta súper espectacular, mireu:
general-pecha-seis.jpg


és del blog Kanela y Limón http://kanelaylimon.blogspot.com.es/201 ... nte_8.html i és un pastís que es fa com si fos un pa de pessic però quan es cou queden tres capes diferenciades: puding a sota, flam al mig i pa de pessic a sobre...diríem que és un pas més enllà del "bizcoflan"! li diuen Smart Cake (pastís intel·ligent)
deu estar boníssim! però no m'acabo d'atrevir a fer-lo perquè porta força mantega i sucre...i no sé si amb substitutius quedaran les tres capes igual... segur que ho acabo provant però de moment us el poso per si algú s'anima!!
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: nb_30 » dg. abr. 20, 2014 7:31 pm

La mona d'aquest any ha estat una sara adornada amb un ou de xocolata i unes quantes cireres. La recepta es del bloc la cuina vermella http://www.lacuinavermella.cat/tradicions/mona-2010/, jo fa uns anys que la faig i queda bonissima.
Bona pasqua!!
Fitxers adjunts
2014-04-20 20.28.52.jpg
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4700
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: ametista » dg. abr. 20, 2014 10:53 pm

que xula nb_30! >.-<: >.-<:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Nenita
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 339
Membre des de: dc. juny 16, 2010 6:55 pm

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: Nenita » dl. abr. 21, 2014 10:17 am

Bon dia!

Aqui va la meva mona, aviam si us agrada :ok: l'he tret del llibre "Objetivo: Tarta perfecta", amb alguna variació.

Pa de pessic:
- 200 ml oli
- 200 gr sucre
- 200 gr farina
- 2 culleradetes llevat químic
- 4 ous
- 1 culleradeta de vainilla

Barregem els ingredients humits i hi afegim després els secs tamitzats, i barregem de nou. Al forn a 180° uns 30-40 minuts.

Almíbar:
- 100 ml aigua
- 100 gr sucre
- 1 culleradeta de vainilla

Escalfem sucre i aigua fins que arrenqui el bull, i afegim l'aroma.

Buttercream:
- 300 gr mantenga
- 300 gr sucre glass
- 1 culleradeta de vainilla
- 2 o 3 cullerades de nocilla

I melmelada de préssec.

Muntatge: dividir el pa de pessic en 3 trossos (jo ho vaig fer en motllo de diàmetre petit), igualem i suquem totes les capes amb l'almíbar. Farcim amb una capa de buttercream sense la nocilla i una capa de melmelada a cada pis. Després posen buttercream també sense nocilla per tot el pastís per igualar i fer de "sujetamigas", i refrigerem. Al que queda de buttercream li afegim la nocilla i ho remenem bé, i amb la mànega i una espàtula o cullera anem fent la decoració, que en aquest cas són boles aixafades.

La kitty també la vaig fer jo, calcant una impressió en papel vegetal i resseguint-la amb la mànega amb xocolata negra, i després omplint amb xocolata blanca tenyida.

I aqui va la foto:
IMG_243182914156.jpeg


Espero que us agradi!!
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: kine » dj. abr. 24, 2014 11:49 am

Hola,

la meva recepta ben senzilla. Coca de iogurt amb ganache de xoco per sobre i melmelada de maduixa per dins.

Coca iogurt:
-2 ous
- 1 iogurt natural
- ratlladura de llimona
- 3/4 de mida del pot d'oli
- 2 mides de sucre
- 3 mides de farina
- 1sobre de llevat

Ganache de xoco:
- mateixa quantitat de xocolata que de nata (a vegades la vario)

Melmelada de maduixa (la faig amb la panificadora):
- 900gr de maduixes
- 500gr de sucre

Els procediments si fa falta els explico però són bastant senzills, oi?

I la mona per un súper heroi de 5 anys :: orrr::

Noies no puc penjar la foto. em diu que és massa gran :ufs:

Provaré des del blog quan pugui.
Fitxers adjunts
20140414_081821.jpg
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4700
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: ametista » dl. maig 05, 2014 10:42 am

nenes sou unes artistes! Nenita et va quedar súper bé! >.-<:
kine veig que ja has pogut posar la foto! >.-<: al súper heroi de 5 anys li deuria encantar la Mona! >.-<: >.-<:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4700
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes

EntradaAutor: ametista » dt. jul. 29, 2014 4:41 pm

doncs al final m'he animat a fer el Smart Cake!! una mica improvisadament amb els ingredients que he trobat a casa ma mare, o sigui sucre, farina blanca, llet de vaca............. o-o:) o-o:) o-o:) potser perquè estic acostumada a coses més potents (tot integral, etc) l'he trobat una mica "soso"...ara, el més espectacular és que es facin les tres capes!! >.-<: >.-<:

la foto és del mòbil una mica cutre, però es veu bé, no?

smart cake.jpg
Imatge Imatge Imatge

Imatge
al Club de lectura del SP el mes de gener llegim ciència ficció!!! T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!

Torna a “Taller de Receptes”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: