TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Aiaiai!! que vaig fatal de temps!
A veure si un dia d'aquests penjo un caldo, ni que sigui
A veure si un dia d'aquests penjo un caldo, ni que sigui
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
sí, si us plaaaau!! a veure si al final em deixareu sola
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Us ha sobrat escudella o caldo??
Jo en vaig fer (un de senzillet aquest cop) i en va sobrar una mica. (Vaig oblidar de fer fotos a l'escudella... ). De manera que "colo" una recepta que he fet aquí amb caldo sobrant
Risotto de patata
Ingredients:
Patates
Ceba
Xampinyons o altres bolets
Caldo
Parmesà
Crema de llet
Mantega
Per començar sofregiu la ceba tallada a dauets petits amb una mica de mantega en una cassola. Mentrestant peleu i talleu les patates a dauets petits. Abans que la ceba comenci a agafar color, hi afegiu els xampinyons o bolets tallats petits. Un cop estigui enrossit, hi afegiu els dauets de patata. Sofregiu uns minuts i després, com si fós us risotto, hi aneu afegint caldo bullint a poc a poc i ho aneu remenant sovint. Quan les patates estiguin cuites, ho retireu del foc i hi afegiu una mica de parmesà ratllat al gust i, si voleu, un rajolí de crema de llet.
Ja feia temps que tenia ganes de provar aquesta recepta tan senzilla. I què millor que amb un bon caldo de base!! Un risotto diferent, però que a mi m'ha convençut.
Espero que us agradi! (i que valgui com a recepta, tot i que se surt una miiiiiica del tema)
Jo en vaig fer (un de senzillet aquest cop) i en va sobrar una mica. (Vaig oblidar de fer fotos a l'escudella... ). De manera que "colo" una recepta que he fet aquí amb caldo sobrant
Risotto de patata
Ingredients:
Patates
Ceba
Xampinyons o altres bolets
Caldo
Parmesà
Crema de llet
Mantega
Per començar sofregiu la ceba tallada a dauets petits amb una mica de mantega en una cassola. Mentrestant peleu i talleu les patates a dauets petits. Abans que la ceba comenci a agafar color, hi afegiu els xampinyons o bolets tallats petits. Un cop estigui enrossit, hi afegiu els dauets de patata. Sofregiu uns minuts i després, com si fós us risotto, hi aneu afegint caldo bullint a poc a poc i ho aneu remenant sovint. Quan les patates estiguin cuites, ho retireu del foc i hi afegiu una mica de parmesà ratllat al gust i, si voleu, un rajolí de crema de llet.
Ja feia temps que tenia ganes de provar aquesta recepta tan senzilla. I què millor que amb un bon caldo de base!! Un risotto diferent, però que a mi m'ha convençut.
Espero que us agradi! (i que valgui com a recepta, tot i que se surt una miiiiiica del tema)
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Us han sobrat patates de l'escudella? i pilota?
A casa quan sobren patates, i sobretot les del caldo que són mooolt bones, en fem "Bratkartoffeln" ---> patates saltejades.
És molt senzill, però és que queda taaaaan bo! Només es tracta de tallar les patates a làmines i saltejar-les a foc fortet en una paella amb una mica de mantega, que quedin dauradetes. Saleu al gust i apa, a gaudir!!!
I si us ha sobrat pilota, també és pot saltejar de la mateixa manera i les dues coses juntes... mmmmm
Com veieu, estic en plena operació "buidem la nevera de restes", que ja va bé aquests dies! Ai, ara se m'acut que hauríem de fer un post de restes, per treure noves idees, que amb les restes sempre acabem fent el mateix!
A casa quan sobren patates, i sobretot les del caldo que són mooolt bones, en fem "Bratkartoffeln" ---> patates saltejades.
És molt senzill, però és que queda taaaaan bo! Només es tracta de tallar les patates a làmines i saltejar-les a foc fortet en una paella amb una mica de mantega, que quedin dauradetes. Saleu al gust i apa, a gaudir!!!
I si us ha sobrat pilota, també és pot saltejar de la mateixa manera i les dues coses juntes... mmmmm
Com veieu, estic en plena operació "buidem la nevera de restes", que ja va bé aquests dies! Ai, ara se m'acut que hauríem de fer un post de restes, per treure noves idees, que amb les restes sempre acabem fent el mateix!
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
que se surt una miiiiica del tema????? una mica molt, no????
mmm vaaaa, se acepta pulpo como animal de compañía..... més que res per animar una mica el tema, que no hi ha gaire moviment
però com a Cuina tradicional catalana no cola, eh? ho posarem com a "off-topic: maneres d'aprofitar receptes catalanes"
i les altres, heu cuinat alguna cosa? va, que s'acaba el mes i aviat tindrem post nou...o no, perquè la gràcia és que participem totes...
mmm vaaaa, se acepta pulpo como animal de compañía..... més que res per animar una mica el tema, que no hi ha gaire moviment
però com a Cuina tradicional catalana no cola, eh? ho posarem com a "off-topic: maneres d'aprofitar receptes catalanes"
i les altres, heu cuinat alguna cosa? va, que s'acaba el mes i aviat tindrem post nou...o no, perquè la gràcia és que participem totes...
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
us poso l'Escudella i carn d'olla de Nadal, de la meva mare
(també seria una mica off-topic perquè no l'he cuinada jo però almenys és escudellaaaaaaaaa )
que bona la pilota per favorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...no en va sobrar gens, jo que volia provar de fer-la arrebossada!
(també seria una mica off-topic perquè no l'he cuinada jo però almenys és escudellaaaaaaaaa )
que bona la pilota per favorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...no en va sobrar gens, jo que volia provar de fer-la arrebossada!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Si, si, tens raó, em surto molt del tema... però és que el caldo que vaig fer no era ni mereixador de ser explicat: 4 verdures i una cuixa de pollastre... i com que no tenia galets sense gluten, va ser amb pistons d'arròs..
A veure si el proper més l'encerto més
A veure si el proper més l'encerto més
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Em sap greu perquè em vaig comprometre a participar i encara no he fet la recepta sóc una impresentable però prometo presentar els deures ben aviat!
- la_lluna_rodona
- :: peixet
- Entrades: 286
- Membre des de: dg. set. 14, 2014 9:22 am
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Jo també demano disculpes!!! He fet escudella i carn d'olla però no tinc fotos!!! Demà us penjo la recepta!!!!! I les fotos a la propera!!!
:)
:)
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
aaaaaaaix que demà ja he d'obrir post de gener!!
espero que aquest mes feu fotos de les faves i els cigrons!
espero que aquest mes feu fotos de les faves i els cigrons!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Aqui deixo la foto de l'escudella de nadal. La vam fer amb la meva mare. Jo basicament vaig fer de pinxe i vaig anar apuntant. Quan pugui edito i penjo la nostra recepta.
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
El tio em va cagar una crockpot i avui m'he animat a fer caldo. A veure q tal surt.
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
oooh nb_30 quina bona pinta aquesta escudella de Nadal, aquest brou amb aquest coloret espesset, mmmm
ja ens explicaràs què tal aquesta olla, pinta bé!
ja ens explicaràs què tal aquesta olla, pinta bé!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
Muc, m'encanta l'idea per si sobra pilota!!! M'ho apunto!!! Sempre la congelo a trossets petits amb el caldo.
Jo no em vaig apuntar, però cada 2-3 setmanes en solem fer, sobretot a l'hivern. Per mi, impresindible que hi hagi algún os salat, nap blanc u cigrons!
Jo no em vaig apuntar, però cada 2-3 setmanes en solem fer, sobretot a l'hivern. Per mi, impresindible que hi hagi algún os salat, nap blanc u cigrons!
Re: TR5 desembre - Escudella i carn d'olla
NyiNyi holaaaaaaaaaaaa!!! perquè no t'apuntes? vaaaaaaaaaaaa
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |