TR5 març - cuina de l'hort

Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dl. març 02, 2015 4:48 pm

ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. març 23, 2015 1:44 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dl. març 02, 2015 4:48 pm

ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. abr. 06, 2015 7:21 pm, en total s’ha editat 6 vegades.
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: muc » dl. març 02, 2015 7:33 pm

Oh! ja tenim el fil de març aquí... la qual cosa em recorda que febrer ha passat volant i encara no he penjat (ni cuinat, de fet) la meva recepta... a veure si em poso les piles... :p-) :p-)

Aquest mes m'agrada! A veure si faig alguna cosa aviat i la penjo!!
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: nb_30 » dv. març 06, 2015 7:03 pm

Deixo una recepta d'alberginies que no es de cuina catalana! I l'he fet a la crockpot.
He tallat les albergines a rodantxes, hi he posat sal i un rajoli d'oli i ho he deixat 2 hores en alta. Quan ja estaven hi he posat formatge per sobre i ja esta.Abans aixo ho feia al forn pero la despesa de llum es considerable, i amb la crock queda molt be.

A mi per sopar m'encanta!hi acompanyo amb una truita o peix a la planxa.
Fitxers adjunts
2015-03-06 20.05.24.jpg
Avatar de l’usuari
damma85
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1285
Membre des de: dt. ago. 25, 2009 1:21 pm
Contacta:

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: damma85 » dg. març 08, 2015 10:54 am

Hola noies, acabo de descubrir aquest subforum de taller de cuina i m'encanta. Puc participar encara que ja l'hagueu començat?
Sóc mamà de dos preciosos infants que m'inspiren cada dia, ecric un blog de cuina, tinc una botiga online de alimentació ecològica i estic estudiant macrobiòtica. M'apasiona el mon de la cuina saludable, alló que diuen que per la boca entra la salud.
Vaig a llegir-vos més per possar-me al dia. :ok:
El meu blog http://mielylimonsalud.blogspot.com.es/" onclick="window.open(this.href);return false;
La meva botiga eco: http://mielimon.es/ca/" onclick="window.open(this.href);return false;
Imatge
Imatge
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: muc » dg. març 08, 2015 11:59 am

Ei Damma! i tant!!! >.-<: >.-<: >.-<: quantes més siguem, millor! :-()-) A més, aquest any hem de reconèixer que anem una mica fluixes amb el taller.. Entre una cosa i l'altra...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dg. març 08, 2015 5:58 pm

nb_30 se acepta pulpoooo.... :-D :-D

damma85 benvinguda!! >.-<: i que bé, perquè ens aportaràs la teva visió sobre cuina saludable :ok:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: nb_30 » dt. març 10, 2015 9:21 pm

ametista ha escrit:nb_30 se acepta pulpoooo.... :-D :-D

damma85 benvinguda!! >.-<: i que bé, perquè ens aportaràs la teva visió sobre cuina saludable :ok:


Gràcies per acceptar el pop!! Jaja és que esta molt mort el taller,no? Vaig pensar que així teníem alguna recepta!
Jo aquesta setmana sí o sí faig samfaina. Vaig comprar carbassons molt bé de preu i els tinc congelats esperant el seu torn!
nb_30 l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. març 11, 2015 8:35 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dt. març 10, 2015 10:24 pm

:r) :r) sí, el que sigui perquè això s'animiiiiiiii

samfaina, nyam..m'encanta ;-)))
jo ahir vaig fer espardenyes d'escalivada, a veure si demà tinc un moment i ho poso :ok:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
damma85
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1285
Membre des de: dt. ago. 25, 2009 1:21 pm
Contacta:

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: damma85 » dv. març 13, 2015 10:21 am

Gracies boniques!

Si tinc temps aques finde faré coca de recapte, a casa ens encanta :love:
El meu blog http://mielylimonsalud.blogspot.com.es/" onclick="window.open(this.href);return false;
La meva botiga eco: http://mielimon.es/ca/" onclick="window.open(this.href);return false;
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dv. març 13, 2015 10:41 am

doncs aquí va l'espardenya!

DSC_0292.JPG


la vaig fer amb una escalivada senzilla (pebrot vermell i albergínia) feta al forn (uns 45-50 minuts a 220ºC)
a casa de tant en tant en fem una safata plena i després congelem, així sempre en tenim a punt per fer espardenyes, coques de recapte...mmm

ah, la torrada de pa casolà!! i en comptes d'anxoves hi vaig posar tonyina com a l'enllaç que us havia posat a la primera entrada i també queda bona! >.-<:
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dv. març 13, 2015 10:49 am

damma85 ha escrit:Si tinc temps aques finde faré coca de recapte, a casa ens encanta :love:


parlant de coca de recapte! :content: vaaaa, a veure si la pots fer! >.-<:

a mi m'encanta moltíssim!!! :-D ja m'està venint salivera...
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: nb_30 » dv. març 13, 2015 1:08 pm

Ametista, aquesta espardenya te una pinta bonissima!!!!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dl. març 23, 2015 1:43 pm

holaaaaa acabo de trobar la foto que li vaig fer al xató el mes passat pensant en aquest mes neu:-D (pensava que l'havia perdut!)

xató.jpg


XATÓ
escarola
raves
bacallà dessalat i esqueixat
tonyina dessalada i esqueixada
seitons
olives negres i arbequines
per la salsa: 2 alls, 2 nyores, una molla de pa xopa de vinagre, un grapat d'ametlles (uns 100 g) quatre avellanes (o un grapadet petit), oli d'oliva i sal

les nyores s'han de tenir en remull una estona per poder-li treure la pell i fer servir la polpa, després batre junts tots els ingredients afegint l'oli mica en mica fins que la salsa quedi lligada :ok:

aquesta és la recepta del xató de Vilanova! com a vilanovina només puc dir que és l'autèntic :r) però per no entrar en polèmica dir que tots són autèntics, ja que són receptes tradicionals i molt similars entre elles, totes de la mateixa zona (Garraf i Penedès) Entenc les diferències com les que també hi pot haver d'una mateixa recepta tradicional (per exemple uns canelons) entre cases diferents, a cada casa hi pot haver variacions però la base és similar.... ara que, dit això.... només deixar caure que ma mare sempre ha dit que el xató del Vendrell s'assembla més a la salsa dels calçots que a la del xató!! ;-))) ;-)))
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: nb_30 » dt. març 24, 2015 7:54 am

Quina salivera amb aquest xató!!! a mi m'encanta :content:
Aquest estic fent cuina de subsistència! a veure si de veritat m'hi poso que tenim el taller molt abandonat.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dc. març 25, 2015 12:54 pm

doncs aquí vinc amb una altra recepta! >.-<:

us poso la versió tradicional de casa meva (la que he heretat de la meva mare)

WP_008240.jpg


SAMFAINA

4 albergínies mitjanes
1 pebrot vermell gran
250 grams de tomàquets madurs sense llavors (a trossos o triturats)
1 ceba (la meva mare no en posa mai, jo segons el dia)

primer es sofregeix una mica la ceba, després s'hi afegeixen la resta d'hortalisses tallades a trossos i es deixa coure a foc lent perquè es vagin estovant i deixant anar aigua (mentre no ho fan, anar remenant sovint perquè no s'enganxi, millor no afegir oli perquè el resultat final pot ser massa oliós) Deixar que faci xup-xup una bona estona fins que estigui tot cuit. Serveix d'acompanyament d'altres plats o per menjar simplement amb pa, mmm mooolt de pa! m'encanta! ;-))) ;-)))

la meva mare sempre l'ha fet amb salsitxes així que jo tinc l'associació feta de samfaina=salsitxes (uns minuts abans d'apagar el foc s'hi afegeixen unes salsitxes passades per la paella perquè s'acabin de fer i agafin el gust de la samfaina) però també en faig a vegades amb pollastre o bacallà... i ja tinc ganes de tornar-ne a fer! ...crec que quan toqui carn o peix repetiré de samfaina ;-))) ;-)))
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4632
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR5 març - cuina de l'hort

EntradaAutor: ametista » dl. abr. 06, 2015 7:19 pm

i un dia com avui, abans de menjar la mona, no podien faltar unes carxofetes a la brasa per acompanyar la carn!

_DSC0091.JPG
Imatge Imatge Imatge

Imatge
Club de lectura del SP! al novembre llegirem "La lladre de llibres" de Markus Zusak T'apuntes?


T'agrada fer fotos? apunta't al Taller de Fotografia del Socpetit!

Torna a “Taller de Receptes”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: