Anar o no al CDIAP

Plors, malalties i consultes.
Avatar de l’usuari
ninet@
:: rateta
:: rateta
Entrades: 180
Membre des de: dj. oct. 04, 2012 9:55 am

Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: ninet@ » dv. gen. 09, 2015 8:08 am

Bon dia mamis,

Os esplico una mica, soc mami primerenca. El meu petit va fer 8 mesos el dia 21 i va a l'escola bressol.
Ell s'aguanta perfectament assegut si lhi possem nosaltres, estar estirat no lhi agrada gaire, per no dir gens, pero aquestes vacances de nadal i hem estat "treballant" i sembla que ja aguanta una mica més.

Farà un parell de mesos aprox. va fer la croqueta unes cuantes vegades pero mai més ho ha tornat a fer. Si el poso boca abaix i lhi escampo les joguines intenta arribar i sembla que vol fer força amb les cames per moure's pero no aixeca el pit de terra ni dos milimetres...no s'asseu sol ni fa l'intent.

Si està assegut i lhi posem les joguines "lluny" per estimula-l a que es mogui ell estan assegut estira els braços tot el que pot pero si no hi arriba no sestira pas a terra, busca un altre joguina mes aprop i si no en te acaba jugant amb el xumet, els cordons de les sabates o fins i tot els camals del pantalo...

Si lagafes de les mans es posa dret, pero si el poses per exemple davant del sofa o dalgun lloc per que faci ell lintent daixecarse res de res...

A la seva classe tots gategen a una velocitat descomunal, pero m-autoconvencia pensant que ell era el mes petit..pero sha incorporat un nen mes petit que ell que ja gateja i cuasi camina..

La pediatra hem diu que el nen sha de moure d-alguna manera o arrossegantse o fent el cuc o fent la croqueta, pero ell esta assegut i si passarie hores jugant pero res de moures...i si el deixes boca abaix tampoc es mou....

Mestic emparanoiant i plantejant si portal al CDIAP "centre de desenvolupament infantil i deteccio preco" tracten temes motrius d aprenentatge de parla...

El meu home diu que no hem ralli que ja ho fara..pero se qeu en el fons ell tb comensa a estar preocupat..la meva mare hiem diu que jo no vaig caminar fins els 12 mesos que es dropo que ja ho fara÷a.....
Imatge
Avatar de l’usuari
Marieta vola vola
:: rateta
:: rateta
Entrades: 184
Membre des de: dj. ago. 09, 2012 10:19 am

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: Marieta vola vola » dv. gen. 09, 2015 8:17 am

Hola ninet@,

En principi cada nen/a té el propi desenvolupament, però si t'ha de deixar més tranquil·la, no hi veig inconvenient que te'l valori una fisioterapeuta pediàtrica...

T'explico el nostre cas. La nostra petita va començar a asseure's sola sobre els 6-7 mesos. Ella, a l'igual que el teu, no feia massa esforç per anar a buscar joguines que tenia lluny, ja que amb les seves mans s'entretenia... Nosaltres no l'hem forçat mai ni a asseure's, ni a posar-se dreta ni a caminar, res de res. Jo sóc fisioterapeuta i m'emparanoiava bastant també, així que la vaig portar a una companya pediàtrica i la nena no tenia cap problema. Ella als 12 mesos s'arrossegava amb el cul. No va gatejar fins passat l'any!! I no va caminar fins els 17 mesos. Ara té dos anys i mig i camina, corre, salta, etc. Jo et diria que no t'hi atabalessis massa, que cada nen té el propi ritme i que, sobretot, deixis que sigui ell qui vagi fent aquests aprenentatges. Ja sé que inconscientment sempre comparem, però cada nen/a és únic. Això sí, no hi ha res de dolent a que li facin una valoració, tan sols per quedar vosaltres més tranquils.
Ànims!!
Avatar de l’usuari
Abril5
:: papallona
:: papallona
Entrades: 125
Membre des de: dt. des. 04, 2012 4:10 pm

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: Abril5 » dv. gen. 09, 2015 8:30 am

Bon dia, ninet@,

personalment, i només tinc l'experiència d'un fill i un nebot, crec que és molt aviat per preocupar-se. El meu fill va començar a gatejar als 10 mesos i està dins el rang de la normalitat i el meu nebot, que farà un any aquest mes, tot just fa uns dies! I hi ha nens que no gategen i que passen a caminar directament quan són una mica més grans... cada nen té el seu ritme.

Comentes que fa un temps va fer la croqueta i no ho ha tornat a fer. Potser és que ja s'entreté bé sense haver-se de moure però això no vol dir que no pugui fer-ho. A més, els nens són així, el meu fill, per exemple, ha après a dir algunes paraules que després no ha tornat a repetir en molt de temps, ni quan li ensenyes l'objecte, i un bon dia les ha tornat a dir.

Tot i el que comento, però, si heu d'estar neguitosos potser sí que hauries de trucar a un CDIAP, no sé si per telèfon pots explicar el cas i que et recomanin ells si cal que sol·licitis hora de visita o no.

Una abraçada i ànims!
ada_bcn
:: lleona
:: lleona
Entrades: 918
Membre des de: ds. gen. 01, 2011 7:51 pm

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: ada_bcn » dv. gen. 09, 2015 8:49 am

Home, jo tinc dos fills (els dos els han deribat en el seu momento al CDIAP per motius diferents... però en cap dels dos casos per retràs psicomotriu) i cada nen va al seu ritme sense que impliqui un problema.
El gran va gatejar als 8-9 mesos però no s'aguantavca sentat sol als 7-8, abans ni croqueta ni arrossegar-se ni res, als 10 mesos caminava, als 11 corria que se les pelava. El petit als 2 mesos s'aixecava amb els braços, es donava la volta, als 3 agafat s'aguantava de peu, era un nene tiesu com un pal... no ha caminat fins ben entrat els 16 mesos i gatejar més o menys com l'altre, abans si que s'arrossegava fent el cuc... Fins els 18 mesos es considera dins de lo normal que no caminin i tampoc vol dir res que un nen camini abans que un altre, vull dir que no implica que de gran sigui millor en els esports o algo. Hi ha nens que són més tranquils, nens que dormen molt i triguen més en fer tot això... cada nen és diferent i ja està.
Les meves nevodes mé so menys igual, la gran va gatejar i camiar molt abans que la petita que va començar també als 17-18 mesos a caminar .
A l'escola bressol no t'han comentat res? pq si no et comenten res és que ho troben dins lal normalitat...
Si demanes ara hora al CDIAP segurament trigarán un mes o dos en visitar-lo el especialista que li toqui... si has de patir no passa res per portar-lo, no li farán res que li molesti, et poden donar unes pautes d'estimulació i potser li fan un seguiment.
avatar
:: peixet
:: peixet
Entrades: 259
Membre des de: dg. nov. 25, 2012 8:16 pm

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: avatar » dv. gen. 09, 2015 10:28 am

Hola
Si et preocupa jo si que el portaria al CDIAP...si no es res t'enviran cap a casa i tu mes tranquila i si no et donaran normes o li faran tractament..jo no viuria amb aquest neguit.
Quan son tan petits les llistes d'espera no son llargues ( al menys al CDIAP que jo conec) i tot i que es preferible que portis un informe del lediatre o de l'escola pots anar tu per iniciatuva propia al que et toqui per zona.
Anims
aire
:: conillet
:: conillet
Entrades: 397
Membre des de: dl. abr. 06, 2009 12:17 am

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: aire » dv. gen. 09, 2015 2:30 pm

Hola,
Si no recordo malament, has dit que el nen va a la llar no?
Has parlat amb ells? a la meva llar, em van dir que si veuen en algun nen alguna cosa que ells creuen que no es "normal" ho vigilen i parlen amb els pares, i en cas de veure que aixo perdura, son ells qui amb els pares deriven al cdiap...
Jo, potser parlaria amb ells, ja que veuen molts nens, i potser et poden dir si t has de preocupar o no...
02/03/2012 LA MARIONA JA ES AQUÍ!!!!!

viewtopic.php?f=115&t=27920&p=1410021#p1410021
Avatar de l’usuari
Violeta
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2218
Membre des de: dt. set. 30, 2008 11:06 am
Ubicació: Barcelona

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: Violeta » ds. gen. 10, 2015 1:30 pm

Jo parlaria amb l'educadora de l'escola, tenen prou formació com per adonar-se de possibles "problemes" dels infants, i si dubten d'alguna cosa poden parlar amb la família i, amb el seu consentiment, consultar amb el CDIAP.
De totes maneres jo no m'hi amoïnaria massa, el teu fill està fent com va fer el meu, no va gatejar mai, el deixaves assegut al menjador i si marxaves i al cap d'una estona tornaves no s'havia mogut de lloc. I va començar a caminar sol als 15 mesos, i ara va que se les pela amb la bici, corrents , patinet...cada infant és diferent i no hi ha una edat per cada cosa.
Però parla sobretot amb la seva educadora, passa moltes hores amb el teu fill i et sabrà dir si veu alguna cosa estranya. :ok:
La vida amb un somriure és més bonica...

Imatge
La gràfica del positiu!! http://www.fertilityfriend.com/home/26c1ea

El post del Jan!!
http://forum.socpetit.cat/viewtopic.php?f=50&t=14107

Imatge
MarionCole
:: papallona
:: papallona
Entrades: 113
Membre des de: dg. feb. 09, 2014 10:37 pm

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: MarionCole » ds. gen. 10, 2015 9:52 pm

Has definit 3000% els meus fills. La nena té 4 anys i no para quieta, però fins l'any feia com el teu, ni ganes de moure's per agafar res, ni gatejar, ni croqueta...
El nen al febrer farà l'any i ara es desplaça reptant. No passa d'estirat a assegut i només s'ha posat dret sense ajuda meva (agafant-se a un moble) dues vgades. Va fer clavat al teu: croqueta als 6 mesos i no ho va fer més durant moltíssimes setmanes. Jo estic tranquila pq veig que força en té, el veig feliç, espavilat... crec que és qüestió de que agafi confiança. Entenc el teu neguit, però et volia tranquilitzar, crec que tens un nen la mar de normal.
Avatar de l’usuari
ninet@
:: rateta
:: rateta
Entrades: 180
Membre des de: dj. oct. 04, 2012 9:55 am

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: ninet@ » dj. gen. 15, 2015 9:12 am

Moltes gràcies a totes!!

La senyu de la guarde diu que esperem, que es possible que hi hagi un petit "retart" psicomotriu pero que creu que es dhora, que lhi hem de donar marge de maniobra, es un nen amb el cap "gros" i força molçudet x tant pot ser que aixo lhi faci mes costos el moures.

De nou moltes gracies, os seguire informant dels avenços
Imatge
Avatar de l’usuari
Naethda
:: gosset
:: gosset
Entrades: 491
Membre des de: dc. jul. 31, 2013 7:48 am
Ubicació: Manresa

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: Naethda » dl. gen. 19, 2015 11:19 am

Hola ninet@, el meu nen té 9 mesos i mig i tampoc s'asseu sol, però si li posem nosaltres s'aguanta, es gira, etc. Si li posem coses a una mica lluny fa l'intent d'afagar-les però es rendeix aviat i ens mira amb cara de pena perque li apropem neujor:-) Ell sí que fa la croqueta i quan està de bocaterrossa s'incorpora amb els colzes, però ja de sempre ha estat una mica "mandrós" per fer les coses, però de moment tampoc gateja, només s'arrossega com un cuqueta un tros curt i de moment tampoc fa intents d'aixecar-se. Jo, com a mare, el trobo perfectament normal. La "sort" que tinc es que tot i que no va a la guarde tinc la referència dels 20ipico abrileros que som i puc "comparar", i al nostre grup hi ha de tot: nens i nenes que en qualsevol moment arrenquen a caminar, nens que solsament gatejen i nens com el meu que de moment estàn a veure-les venir, i tot i que es cert que no es pot comparar entre nens, també alleuja molt veure que hi ha de tot a aquesta edat. Suposo que si per "mala sort" al grup fossin tots molt precoços i tots fessin X menys el meu, si que em plantejaria que li passa alguna cosa, que suposo que es el que et passa a tu, però només cal fixar-se en les taules de llevant per saber que el marge que tenen els infants a aquestes edats és molt ampli. Cap pediatra ni cap educadora de les guardes han fet a cap mare el comentari de que no era "normal" que el seu fill encara no gateji o no s'aixequi. Simplement hi ha nens que ho fan abans i nens que ho fan desprès, i nens que potser no gatejaràn mai i passaràn directes a caminar (jo per exemple no vaig gatejar mai). Si et quedes més tranquil·la ves al CDIAP, però vaja, pel que dius veig un nen perfectament normal, vaguete com el meu jaja, ja veuràs com en qualsevol moment s'espabila i llavors no pararà quiet!! >.-<: Ànims!!
Imatge
Imatge
leria-plj
:: puça
:: puça
Entrades: 15
Membre des de: dg. nov. 30, 2014 5:08 pm

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: leria-plj » dl. gen. 19, 2015 7:13 pm

Es normal que ens preocupem pero jo estaria tranquila. Si tu veus al nen be en general... el ritme de cadascun es diferent. Jo conec de primera ma un nen que amb 8 mesos feia igual que el que tu expliques pero ho va acabar fent com tots. Va caminar tard, aixo si, pero sense problemes de cap tipus i per ell mateix, sense estimular.lo.
kitty07_ninu08
:: rateta
:: rateta
Entrades: 164
Membre des de: dc. maig 22, 2013 10:16 am

Re: Anar o no al CDIAP

EntradaAutor: kitty07_ninu08 » dt. abr. 26, 2016 11:14 am

hola maques!
tinc un bebe de 6 mesos recent fets, fins ara mai a mostrat interés per agafar cap obejcte ni jugar en res, l'unic que es fica a la boca son les seves mans o agafa el babero i sel fica a la boca , lo altre res l'interessa. Al papi hi ha mi si que ens riu als de fora molt poc, tothom quan anem per el carrer ja ens diu mireu que serio arriba a ser ( vale o es, pero no cal q ens o diguin cada vegada, al final els fotre un moc, cadascu es com es)
també e de dir que a sigut un nen amb problemes amb la llet, ja que sempre que menjava plorava fins que ens van donar llet hidrolitzada i la cosa va canviar molt, i sempre estaba inquiet doncs el feiem dormir...explico aixo perque potser tambe es culpa nostre que vagi retrasat perque fins ara es pasava la major part dormint i no jugavem.
tinc dos amigues que tenen dos bebes d'un mes més que el meu i clar els vaig comparant i tela...si que cada nen te el seu ritme però que el nostre no tingui interés per res..........
vaig comentar-li a una amiga psico que tinc i va venir a fer-li un test, i els resultats han sortit baixos, que si en un mes la cosa no avançat que anem al CDIAP....
ahir a la revisio amb el pediatra tambe li vam dir, ell ens va dir que el veu be, que no te pinta de tenir res lúnic que es com si tingues un mes menys....i que igual, que juguem aquest mes a tope i que sino haurem d'anar al CDIAP....
jo estic cagada de por nomes me ve autista al cap, no vull ser negativa però jo que se...estic molt amoinada...
Imatge
Imatge

16/02/15 Per sorpresa et veiem, 6+2 fas 4mm i el cor et batega!
20/02/15 tot va perfecte!fas 7.42mm
03/03/15 tot va be, ja fas 16mm
18/05/15 Morfologica superada!! el biel ja pesa 260gr.
23/10/15 Neix la cosa més bonica del món, t'estimem Biel

Torna a “La salut”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: