LA MEVA FILLA JA DORM SOLETA

Els hàbits de dormir.
Vi
Visitant

LA MEVA FILLA JA DORM SOLETA

dt. feb. 27, 2007 9:45 pm

HOLA NENES,
US EXPLICARÉ LA MEVA EXPERIÈNCIA, PERÒ ABANS VULL QUE QUEDI CLAR QUE ÉS AIXÒ, LA MEVA EXPERIÈNCIA. NO VULL DONAR CAP LLIÇÓ, NI DIR QUÈ HA DE FER NINGÚ. US EXPLICO EL QUE HE FET JO.

ARA ENTENDREU EL PERQUÈ D'AQUESTA INTRODUCCIÓ: HE APLICAT EL MÈTODE ESTIVILL A LA MEVA FILLA... SÉ QUE ÉS UN TEMA MOOOLT POLÈMIC, PER AIXÒ L'AVIS DEL PRINCIPI.

LI HE APLICAT, A LA MEVA MANERA, AMB VARIACIONS, PERQUE JO NO EM VEIA EN COR DE FER SEGONS QUINES COSES...I EN CINC DIES LA CLÀUDIA HA APRÈS QUE QUAN LA POSO A DORMIR AL SEU LLITET NO L'ABANDONO, I JUGA SOLETA AMB ELS PIPOS ABANS DE QUEDAR-SE FREGIDA.

VENÍEM DE SETMANES MOLT DURES, SENSE DORMIR GAIREBÉ GENS.ALGUNES HO HAUREU LLEGIT EN ALTRES POSTS. ESTAVA MALAMENT JO, ESTAVA MALAMENT LA NENA I LA RELACIÓ AMB EL MEU HOME ERA QUASI INEXISTENT, DE LES BRONQUES QUE TENÍEM PER CULPA DEL CANSANCI, LA SON I LES PLORS DURANT LA NIT. LA CLÀUDIA NO SABIA ADORMIR-SE EN EL LLITET, NOMÉS EN BRAÇOS, I QUAN ESTAVA BEN ADORMIDA, SI LA DEIXAVA AL LLIT ES DESPERTAVA DE COP I PLORAVA COM SI LA MATÉS.

TOT VA COMENÇAR PER CASUALITAT (TOT I QUE JO CREC QUE HO HAVIEN PLANEJAT EL MEU HOME I LA MEVA SOGRA): VA VENIR LA MEVA SOGRA A SOPAR, I QUAN LA CLÀUDIA VA HAVER FET EL ROTET VA DIR-ME "VA , AVUI LA POSO A DORMIR JO, A VEURE SI AMB MI TAMBÉ PLORA". I SÍ, VA COMENÇAR A PLORAR DESCONSOLADAMENT. JO ESTAVA ANANT A LA HABITACIÓ, QUAN SURT LA MEVA SOGRA, TANCA LA PORTA I EM DIU, VINE AMB MI UNA ESTONA. M'AGAFA PER L'ESPATLLA I EM DIU MOLT DOLÇAMENT "DEIXA QUE S'ESBRAVI UN MOMENTET, D'AQUÍ UNA ESTONA HI VAS I LI EXPLIQUES QUE L'ESTIMES I QUE NO PASSA RES". AL CAP D'UNS DOS MINUTS, QUE SE'M VAN FER ETERNS, HI VAIG ANAR, PERÒ VA SER PITJOR, ENCARA ES VA POSAR MÉS NERVIOSA... EM VAIG FIXAR QUE NO PLORAVA, CRIDAVA (NO SÉ QUÈ ÉS PITJOR). PER ABREVIAR, US DIC QUE JO JA NO VAIG PODER-HI ANAR MÉS, VAIG COMENÇAR A PLORAR COM LA NENA,SENSE PODER PARAR. LA MEVA SOGRA M'ABRAÇAVA, I EL MEU HOME ANAVA A CALMAR A LA NENA. VAN SER 32 MINUTS. ETERNS. HORRIBLES. DOLOROSÍSSIMS. PERÒ ES VA ACABAR DORMINT. I VA DORMIR TOTA LA NIT.
Vi
Visitant

dt. feb. 27, 2007 9:46 pm

L'ENDEMÀ, JO NOMÉS PENSAVA "M'ODIARÀ, M'ODIARÀ, NO EM VOLDRÀ NI VEURE". QUAN ES VA DESPERTAR, REIA COM UNA BOJA, I QUAN EM VA VEURE EM CRIDAVA I EM FEIA FESTES. LA VAIG ABRAÇAR TAN FORT QUE EM PENSAVA QUE L'AFOGARIA.
LA SEGONA NIT JA ENS VAM ANAR TURNANT EL MEU HOME I JO. L'ESTIVILL DIU QUE LI HAS DE DIR UNA FRASE, SEMPRE IGUAL AMB EL MATEIX TO. NOSALTRES NO HO HEM FET, CADA VEGADA LI DÈIEM COSES DIFERENTS, AMB TOT L'AMOR QUE US PUGUEU IMAGINAR QUE LES PARAULES PUGUIN TRANSMETRE. AQUELL DIA VAM DESCOBRIR QUE SI LA POSAVEM DE COSTAT, I LI POSÀVEM UN ALTRE PIPO A LES MANS ES CALMAVA, I JUGAVA UNA ESTONETA ABANS DE POSAR-SE A CRIDAR. LA SEGONA NIT, EN 24 MINUTS JA VA ESTAR. VAIG PLORAR MOLT, UN COP ES VA QUEDAR ADORMIDA. LI DÈIA AL MEU HOME, QUE NO PODIA, QUE EM DESTROSSAVA SENTIR-LA PLORAR, PERÒ LA VAIG ANAR A VEUR, I DORMIA TRANQUILA, SENSE SANGLOTAR. L'ENDEMÀ AL MATÍ, UN ALTRE COP RIALLES...NO SABEU L'ENERGIA QUE EM DONAVA.
LA TERCERA NIT, VA TARDAR UN QUART D'HORA EN ADORMIR-SE, IGUAL QUE LA QUARTA NIT. HAIG DE DIR QUE DURANT LES NITS, ES DESPERTAVA POTSER UNA O DUES VEGADES, PERÒ LI POSAVA EL PIPO I CONTINUAVA DORMINT, JA NO FEIA COM ABANS QUE ES DESVETLLAVA COMPLETAMENT.
I LA CINQUENA NIT, NO VA PLORAR. LI VAIG FER LA RUTINA QUE VAM ESTABLIR LA SEGONA NIT: BANY, BIBERÓ AL MENJADOR, AMB LES LLUNS TÈNUES I MÚSICA TRANQUILA (MADREDEUS "O PARAÍSO"), EXLPICAR UN CONTE, ANAR A L'HABITACIÓ I DIR BON NIT ALS PERSONATGES DEL QUADRE QUE HI TÉ PENJAT, A LES OQUES I LES MARIETES DE LA SANEFA (NOMÉS UN PETONET A UNA DE CADA!) I DIR BONA NIT A L'HABITACIÓ. TOT AIXÒ EN BRAÇOS. TANCAR LA LÀMPADA PETITA, ABRAÇAR-NOS, FER-LI PETONS I CARÍCIES DESITJANT-LI BONA NIT I DOLÇOS SOMNIS, I POSAR-LA AL LLIT, DE COSTAT, AMB EL PPIPO A LA BOCA, L'ALTRE A LA MÀ, I UN COIXINET PETI QUE LI VA FER UNA TIA MEVA. VAIG TANCAR LA PORTA, I ALLÀ ES VA QUEDAR. LA VAIG SENTIR "XERRAR" UNA ESTONETA, I JUGAR AMB EL PIPO, I AL CAP D'UNA ESTONA...SILENCI: S'HAVIA ADORMIT SOLETA.
ARA CADA DIA ÉS AIXÍ. FINS I TOT DEMANA ANAR A DORMIR! COMENÇA A RONDINAR, I EL QUE VOL ÉS QUE LA PORTI AL LLI, AMB ELS SEUS PIPOS! NOMÉS ALGUN DIA QUA LI HAN FET MAL LES DENTETES, O QUE HA TINGUT UN DIA MOLT EXITANT, COM EL DIA DE CARNAVAL, HA PLORAT UNA MIQUETA AL CAP D'UNA ESTONA D'ESTAR SOLETA. PERÒ LLAVORS HI VAIG, LI DIC QUE L'ESTIMO, L'ACARONO I S'ADORM.
ES DESPERTA DE NIT? SÍ, NORMALMENT UN COP, DE VEGADES MÉS, DE VEGADES CAP. I ARA, ELLA ESTÀ MÉS DESCANSADA DE DIES, I JO MÉS RELAXADA (BÉ, ARA TENIM EL CATXONDEO DE LA MAMITIS AGUDA...PERÒ JA M'HE ADAPTAT AL SEU HORARI I ESTIC SEMPRE QUE PUC AMB ELLA).
Vi
Visitant

dt. feb. 27, 2007 9:47 pm

SÉ QUE A MOLTES DE VOSALTRES NO US SEMBLARÀ BÉ EL QUE HE FET, COM HO HE FET O PERQUÈ HO HE FET. HO RESPECTO. I SÉ QUE TAMBÉ RESPECTAREU LA MEVA DECISIÓ.
SI US HO HE VOLGUT EXPLICAR ÉS PERQUE MOLTES CONEIXIEU LA MEVA SITUACIÓ, I PER DONAR-VOS LA MEVA APORTACIÓ PRÀCTICA A UNA COSA QUE ÉS MOLT POLÈMICA, PERÒ QUE FINS QUE NO T'HI TROBES NO POTS DIR MAI "D'AQUESTA AIGUA NO EN BEURÉ".
BUENO, JA ESTÀ.
US HE FOTUT UN BON ROTLLO, EH?????
ARA LA QUE SE'N VA A DORMIR SÓC JO zz:-) zz:-) zz:-)
Avatar de l’usuari
Mònika
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2174
Membre des de: dc. oct. 18, 2006 10:48 pm

dt. feb. 27, 2007 9:58 pm

PATUFA, HAS ESTAT MOLT VALENTA!!! M'ALEGRO DE QUE HAGI ANAT BÉ, I JA M'IMAGINO HO MALAMENT QUE HO HAS PASSAT, NOMÉS DE LLEGIR-HO JA M'HAS FET PLORAR A MI TAMBÉ!!!
UN PETÓ A LA TEVA NENA GRAN. zz:-)
<a><img src="http://lilypie.com/pic/080224/o987.jpg" alt="Lilypie Segundo Pic" width="100" height="80" border="0"><img src="http://b2.lilypie.com/MNxBp1.png" alt="Lilypie Segundo Ticker" border="0"></a>
Avatar de l’usuari
nuna
:: peixet
:: peixet
Entrades: 252
Membre des de: dt. oct. 03, 2006 2:33 pm

dc. feb. 28, 2007 5:20 am

"SÉ QUE A MOLTES DE VOSALTRES NO US SEMBLARÀ BÉ EL QUE HE FET, COM HO HE FET O PERQUÈ HO HE FET. HO RESPECTO. I SÉ QUE TAMBÉ RESPECTAREU LA MEVA DECISIÓ".

Jo no soc ningu per jutjar el que has fet. pero jo no ho fare amb l'Aina ! I, no creguis, el seu pare creu que exagero i que hauria de deixar-la plorar quan es desperta per la nit....pero, si no la deixo plorar aixi per altres coses, perque ho fare amb una cosa que m'ha demostrat que no pot ser encara autonoma? l'altre nit ens vam discutir amb el meu marit, i, per fer-li entendre perque no vull deixar l'aina sola al llit de cop i volta, li vaig dir:

"es com quan anem a la piscina. La portem sempre agafada i ens la passem de l'un a l'altre. Oi que no se t'ha ocurregut de deixar-la anar de cop i volta a veure si ja neda? Oi que no ho faras fins que ella et doni mostres que ja pot fer-ho? Doncs amb el dormir (com amb tantes altres coses: menjar, caminar, etc) no la deixare sola fins que ella em doni mostres que ja ho pot fer sola".

Que potser la puc"empenyer" una mica? segurament, pero no se fins a quin punt ella hi pot patir o no, aixi que no ho probare.

L'Aina te 10 mesos i poc a poc em va donant signes de progressio: s'adorm molt mes rapid que quan era mes petita; puc deixar-la al llit i obre els ulls, pero em mira i els torna a tancar tranquila; per les nits es desperta pero es torna a posar el xumet sola i s'adorm altre cop....i cada vegada son mes les nits que dormim des de les 8 fins les 6 del mati.

potser exagero...potser es perque com que fins ara no he treballat "m'ho puc permetre", no ho se, pero jo prefereixo respectar les seves demandes.

Patufa, no vull jutjar el que tu has fet; ja m'imagino com debies patir, a mes...pero, jo no puc compartir aquesta manera de fer.
<a><img src="http://b2.lilypie.com/md6pp2.png" alt="Lilypie Segundo Ticker" border="0" width="400" height="80"></a>
Avatar de l’usuari
Dolo
:: granota
:: granota
Entrades: 205
Membre des de: dj. feb. 22, 2007 2:34 pm

dc. feb. 28, 2007 7:27 am

Maia jo tampoc et jutjaré!! no se m'ha ocurregut!

Només et diré que veig que t'ha anat molt bé, que tu estàs més relaxada i la Clàudia també! i això és l'important.. pq a través d'aquí tot anirà millor!! :ok:
Però això sempre s'ha fet i mai li hem dit "mètode estivill" vull dir que la meva mare ja ho havia aplicat amb el meu germà pq no hi havia maneres de que el nadó dormís! o quan volia una cosa i no se li podia donar, o quan tenia rebequeries.. el deixava plorar una estoneta i quan es calmava llavors li explicava el perquè de les coses dolçament! Ara sembla que fer això ho relacionem amb "mètode estivill" i ja és súper dolent!! no ho crec així.. Jo crec que el mèdotde estivill comporta moltes més coses que no pas això.. per anomenar-lo.
Tant sols has fet que la nena entengui que plorant no s'aconsegueixen les coses hi ha altres maneres i això se li ha d'ensenyar.

I crec que deixar-los plorar una estoneta tampoc és tan dolent.. sempre i quan plorin per rebequeria i no per mal, o gana o altres ...

Jo parlo sense experiència directa així que ningú s'ho agafi malament, però crec que en un moment o altre depenen del nostre fill s'ha de tenir una mica de mà dura en aquest aspecte pq si no mai aconseguirà tenir uns horaris estables, que sense aquests horaris és impossible que el nadó aconsegueixi estabilitat i més en el mon en que vivim.

Maia.. si tu has cregut que ho havies de fer així.. doncs no cal que t'excusis! has fet el que havies de fer pq tu ho has vist convenient i per el que veig t'ha anat de perles a tu i per suposat a la més interessada la Clàudia!!

Un petonàs nina!!
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 7:30 am

NUNA,
COM JA HE DIT ABANS, ÉS LA MEVA EXPERIÈNCIA. TÚ TENS LA TEVA, IGUAL QUE LA MÒNIKA TÉ LA SEVA, I LES ALTRES TENEN I TINDRAN LES SEVES.
JO PENSAVA QUE NO HO FARIA, PERÒ VA ARRIBAR UN PUNT QUE LA MEVA RELACIÓ AMB LA MEVA FILLA PERILLAVA. ABANS D'ARRIBAR A AQUEST PUNT, EM VAIG LLEGIR L'ESTIVILL, EN GONZÁLEZ I ARTICLES DE LA ROSA JOVÉ. ELS RESPECTO MOLT A TOTS TRES, I CAP EXTREM M'AGRADA, PERÒ JA VAIG DIR EN UN ALTRE POST, QUE NI EN GONZALEZ NI LA JOVÉ EM DONAVEN CAP AJUDA CLARA: AFAR-LA EN BRAÇOS, DONAR-LI AMOR, RESPECTAR LA SEVA MANERA DE SER... TOT AIXÒ JA HO FEIA!!!! I HO CONTINUO FENT! PERÒ AIXÒ NO SOLUCIONAVA EL PATIR DE LA MEVA FILLA CADA VEGADA QUE LA DEIXAVA AL SEU LLIT. QUE DORMÍS AMB NOSALTRES? NO HI CABEM, I LA VERITAT...JO NO FARÉ EL QUE FA UNA NOIA QUE CONEC, QUE DES DE FA 11 MESOS ELLA I EL SEU FILL DORMEN AL LLIT DE MATRIMONI I EL SEU MARIT AL LLIT DE CONVIDATS...(A PART QUE JO NO EN TINC, I HAURIA DE DORMIR AL SOFÀ).

COM JA HE DIT ABANS, LA MEVA OPCIÓ NO SERÀ DE L'AGRAT DE TOTHOM...PERÒ JO ARA VEIG LA MEVA FILLA MÉS TRANQUILA I CONTENTA.I NOSALTRES, ELS SEUS PARES TAMBÉ ESTEM TRANQUILS I CONTENTS, I AIXÒ ELLA HO NOTA I LA FA FELIÇ.
I AIXÒ EM FA CREURE QUE HE FET BÉ, EN EL MEU CAS. ELS ALTRES SÓN LLIURES DE FER EL QUE VULGUIN, EL QUE CREGUIN MILLOR PELS SEUS FILLS, QUE ÉS EL QUE HE FET JO.

AAAIIII, QUE EM SEMBLA QUE JA S'HA TORNAT A OBRIR LA CAIXA DELS TRONS..... BON ROTLLO, EH???????? <:-< :-)(-: :-) :-) :ok: :ok:
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 7:40 am

GRÀCIES DOLO, GUAPA.

PER CERT, NO EM VULL JUSTIFICAR DAVANT NINGÚ. NOMÉS HE VOLGUT EXPLICAR QUE "HI HA VIDA DESPRÉS DE L'ESTIVILL". VULL DIR, QUE ARA PREDOMINA LA IDEA QUE APLICAR L'ESTIVILL ÉS EL MÉS NEGATIU QUE HI HA. I HI HA MOLTES MARES QUE ESTAN EN SITUACIONS SEMBLANTS A LA MEVA, I CREUEN QUI SAP QUÈ SI DEIXEN PLORAR UNA MICA ( JA DIC, UNA MICA) ELS SEUS FILLS.JO NO EM CONSIDERO CAP MONSTRE, NI PER SUPOSAT, MALA MARE PER HAVER-HO FET. HE POSAT EN PRÀCTICA UNA DE LES MANERES, I M'HA FUNCIONAT. A ALTRE GENT LI FUNCIONARAN ALTRES "MÈTODES", DONCS ELS EXPLIQUEM I JA ESTÀ. AIXÍ POTSER AJUDAREM MÉS QUE PAS AMB TANTES TEORIES, NO CREIEU?
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 7:42 am

PATUFA L'IMPORTANT ES QUE VOSALTRES (TU, LA CLAUDIA I EL TEU HOME) ARA ESTEU MILLOR.
JO CREC QUE TOTHOM ACTUA COM CREC QUE ES MILLOR.
JO SOC MOLT PARTIDARIA DE TOT LO NATURAL. PERO NO SOC UNA RADICAL, NO CREC QUE ELS NENS AGAFIN TRAUMES TAN FACILMENT COM DIUEN ALGUNS.
PER MI QUE UN NEN PLORI UNA ESTONA NO ES TAN GREU. ELS NENS SON MOLTS LLESTOS I JA VEUEN QUE ES L'HORA D'ANAR A DORMIR I AL FINAL HO ENTENEN.
JO TB CONEC UNA FAMILIA QUE LA DONA VA DORMIR AMB EL FILL FINS QUE EL NEN VA TENIR 6 ANYS I L'HOME EN UNA ALTRA HABITACIO. JO AIXO NO HO PUC ENTENDRE.
PERO BE, CADASCU FA EL QUE POT O EL QUE CREU MES CONVENIENT
Avatar de l’usuari
pitina
:: dofí
:: dofí
Contacta:
Entrades: 3261
Membre des de: dc. gen. 03, 2007 10:19 am

dc. feb. 28, 2007 7:42 am

Patufa m'alegro molt que t'hagi sortit bé després del que has patit per la teva nena!
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Dolo
:: granota
:: granota
Entrades: 205
Membre des de: dj. feb. 22, 2007 2:34 pm

dc. feb. 28, 2007 8:54 am

Bé, jo intento posar-me a la pell de cadascú i intentar raonar..

Quan un nen vol agafar alguna cosa que no pot, com pot ser un tupí calent.. i plora i plora.. que fèm? li donem pq no plori o li intentem explicar que allò no ho pot agafar pq es cremaria i es faria mal? però per explicar-li hem de deixar que es tranquilitzi i això repercuteix en que l'hem de deixar plorar una micona.. pq és una rebequeria! jo això no ho trobo dolent.. i tampoc crec que sigui cap mètode estivill!!

doncs suposo que el mateix cas tenim alhora d'anar a dormir.. el nen no vol per diferents motius, però de vegades només plora pq vol que l'agafem en braços.. rebequeria!

No sé, però trobo que deixar plorar una miqueta a un nen per alguna cosa que no ha de fer.. ja sigui aplicar el mètode estivill!! que aquest mètode engloba moltes altres coses que si que no són del meu agrat.

Maia jo et felicito pq trobo que el que has fet és correcte, jo em poso a la teva pell i noia segurament haguès fet el mateix! :ok:
Ja em tocarà ja... ;-)
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 9:04 am

SÍ DOLO,
JO AL FINAL VAIG PENSAR EL MATEIX: NO LI AGRADA QUE LI TREGUI ELS MOCS, PERÒ LI HAIG DE FER PERQUE SI NO NO RESPIRA BÉ. PLORA COM SI LA MATÉS, QUÈ HAIG DE FER? DEIXAR-LI ELS MOCS? NOOO
ARA JA COMENÇA A PLORAR QUAN LI TERC ALGUNA COSA DE LES MANS QUE ELLA VOL (REVISTES, BOLIS, TELÈFON, COMANDAMENT TV...). QUÈ HAIG DE FER, DEIXAR-LI SEMPRE FER EL QUE VOL? NO, HA D'APRENDRE QUE HI HA COSE QUE NO POT TOCAR PERQUE ES FARIA MAL...ARA JA HEM DE COMENÇAR AMB EL "NO".
EI, QUE LA TINC EN BRAÇOS CASI TOT LO DIA, I L'ABRAÇO SEMPRE QUE EM DONA LA GANA, I ELLA TAN CONTENTA I JO MÉS FELIÇ ENCARA...
JO DIC QUE LI HE APLICAT L'ESTIVILL...EN REALITA LI HE APLICAT EL MÈTODE DE TOTA LA VIDA, EL QUE VAN FER SERVIR AMB MI, AMB EL MEU HOME, AMB ELS MEUS PARES, AMB ELS AVIS, ETC...
GRÀCIES PER ENTENDRE'M NOIES, SIGNIFICA MOLT PER MI, PERQUE COM JA HE DIT ABANS...PER ALGUNA GENT DEL MEU ENTORN SEMBLA QUE HAGI FET QUI SAP QUÈ!

MIREU, PER MOSTRA EL QUE HA PASSAT ARA MATEIX: LA TENIA EN BRAÇOS, I COM QUE STÀ UN XIC REFREDADOTA ESTÀ TONTETA. DONCS L'HE AGAFAT I L'HE POSADA AL LLIT. HA ESTAT JUGANT UNA ESTONETA I S'HA ADORMIT TRANQUILAMENT.
FA UNES SETMANES, ARA MATEIX ESTARIA DESQUICIADA PERQUÈ SE M'ADORMIRIA EN BRAÇOS I AL LLIT EM DIRIA QUE HI DORMÍS RITA, I ESTARIA PLORANT COM SI LA MATÉSSIN.
JO CREC QUE AIXÍ ÉS MOLT MILLOR...
Avatar de l’usuari
Dolo
:: granota
:: granota
Entrades: 205
Membre des de: dj. feb. 22, 2007 2:34 pm

dc. feb. 28, 2007 9:10 am

Això em refereixo que el que has fet no és cap mètode ni hòsties.. és el que s'ha fet toooota la vida!! :ok:
Inclús a casa ho hem fet amb els meus nebots, a nosaltres mateixos.. no ho trobo cap barbaritat!! i no tenim cap trauma!! :-:)

però això no treu que l'abracis, la mimis, l'estimis, l'axuxis, li facis milers de petons!! pq una cosa no treu l'altre! Vosaltres esteu bé, i la nena encara més!

Un petó guapíssima!!
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 9:11 am

I TU COM ESTÀS DOLO???
QUE FEIA MOLT TEMPS QUE NO ET VEIA PER AQUÍ!
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 9:12 am

patufa, has fet be, no veig cap motiu pq t'hagis de sentir malament.
i menys pesar que la claudia t'odiara.
la claudia es petitona pero com he dit abans els nens son molt llestos i saben perfectament el que poden fer i el que no i encara que plorin pq no els deixem fer alguna cosa, ells ja ho sben , nomes ens posen a prova i no t'odien per allo.
fins i tot, ser una mica estricte es bo, els nens necessiten un referent, se senten mes tranquils i feliços si veuen algu tranquil que "sapiga" el que s'ha de fer.
no se si m'explico be.
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 9:14 am

T'EXPLIQUES MOLT BÉ JULIETA!
:-) :-) :-) :-) :-) :ok: :ok: :ok:
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 9:15 am

es que no voldria semblar la rotenmeier!!
Avatar de l’usuari
Dolo
:: granota
:: granota
Entrades: 205
Membre des de: dj. feb. 22, 2007 2:34 pm

dc. feb. 28, 2007 9:16 am

Exacte Julieta!! t'has explicat molt bé!! :ok:

Jo estic bé Maia.. cansadota, cansadota!! Entre la feina, les obres de la casa, el pis.. i tot plegat noia vaig esgotada però el meu home em mima molt!! :-D

Tinc ganes de tenir un cap de setmana lliure.. i quedar amb tu i la Sandra, em faria gràcia!! ja que estem aquí mateix..

a tu et veig més animada i contenta noia!! :ok:
Vi
Visitant

dc. feb. 28, 2007 9:30 am

JULIETA: SI JA DEIA JO QUE ERES UNA ROTENMEIER EN POTÈNCIA, JUA, JUAS :-D :-D :-D :-D

DOLO: APROFITA I QUE ET MIMIN TOT EL QUE PUGUIN!!! I SÍ, MÉS QUE RES ESTIC UN XIC MÉS TRANQUILETA. M'ESTIC READAPTANT A ELLA, I EL DORMIR BÉ TOTS FA QUE TANT ELLA COM JO ESTIGUEM MÉS CONTENTES!!! SI VEIESSIS COM RIU I XERRA TOT EL DIA!!

AI, AHIR VA NÉIXER UNA JÚLIA, LA FILLA D'UNA AMIGA MEVA. MÉS MACAAAAAA. TAN PETITONA....AISH, EM VAIG EMOCIONAR I TOT!!
Avatar de l’usuari
nuna
:: peixet
:: peixet
Entrades: 252
Membre des de: dt. oct. 03, 2006 2:33 pm

dc. feb. 28, 2007 9:34 am

Insisteixio, JO NO CREC QUE HO HAGIS FET MALAMENT, ni que siguis una mala mare ni res d'aixo!!!! Nomes et dic que ko, ara per ara, no puc compartir la teva manera de fer.

Jo tampoc soc radical en res, sempre intento valorar cada cosa en la seva situacio. Per exemple, jo vaig alletar l'Aina fins els 56 mesos i mig, de fet, fins que ella va acceptar una tetina de bibe....perque jo crec que tenia suficient llet (la seva salut ho demostra!!!) pero em sortia lentament....i aixo feia que em reclames cada dues hores, nit i dia....i jo estava esgotada. Vaig parlar amb les de la lliga de la llet, i em deien que havia d'insistir, que quant mes li dones, mes en tindria....pero, quan vaig aconseguir que acceptes un bibe, de forma natural, vam anar passant a nomes bibes (perque cada dia tenia menys llet) i punt. Llavors, per ella, pel seu pare i per mi, llavors, allo va ser lo millor, perque com tu dius, jo tambe començava a tenir una relacio tensa amb la meva filla i valorant pros i contres, era millor perdre la llet que no continuar esgotada, el pare histeric al veure'm tant cansada, la nena que nomes feia que reclamar....

Pero ara, pel dormir, doncs jo ho visc be gracies a les informacions de Rosa Jove, Carlos, etc, perque m'han ajudat a veure que no es un bitxo raro, que es desperta i em reclama; que necessita que l'ajudem a dormir-se encara....

I si, "has destapat la caixa dels trons" pq aquest es un tema que es viu molt intensament per molta gent !!! pero, en serio, que en cap moment jo crec que per no dormir algunes nits unes siguin mes mares que d'altres....

I jo tambe crec que els nens se'ls ha de posar limits, pero per mi, plorar 35 minuts no es plorar "una miqueta", es plorar MOLT ! Com a mestra d'escola bressol et puc assegurar que n'he vist moltes de rebequeries, i que he hagut de ser ferma amb els nens i nenes, pero mai he deixat plorar un nen tanta estona. A mi no em sembla be. En l'adaptacio si que he tinguts nens i nenes que ha plorat hores, pero llavors els he portat a coll, o m'he assegut amb ells i els "he fet costat". Perque per ells el plor es el seu llenguatge, i, quan un "parla", vol ser escoltat.

pero res, no vull avivar la polemica !!!!

tu has fet el que tu creies que era el millor i ara ho disfruteu tots tres a casa! senyal que has fet be !!!

una abraçada !
<a><img src="http://b2.lilypie.com/md6pp2.png" alt="Lilypie Segundo Ticker" border="0" width="400" height="80"></a>

Torna a “La nit”

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: