Els desperteu o els deixeu dormir?

Els hàbits de dormir.
Avatar de l’usuari
silvia
:: pantera
:: pantera
Entrades: 899
Membre des de: dv. jul. 07, 2006 12:12 pm

Els desperteu o els deixeu dormir?

dl. març 26, 2007 5:06 pm

Doncs això, em refereixo a les migdiades, a la nit mentre més dormin millor, si no els has de portar enlloc.
De vegades el Gerard ha fet migdiades molt llargues, de 2 a 3 hores, a mi em sembla massa i pateixo que després em doni la nit. Per això de vegades, quan veig que passa de les 2 hores o que passa de les 18:00 li aixeco la persiana i faig una mica de soroll per la casa perquè es vagi espavilant.
No sé si ho faig bé ?-)
<img src="http://b3.lilypie.com/BUTpp2.png" alt="Lilypie Tercer Ticker" border="0">
Vi
Visitant

dl. març 26, 2007 7:23 pm

SILVIA,
JO INTENTO NO DESPERTAR-LA. TAMBÉ ÉS CERT QUE MAI M'HA FET MIGDIADES DE 2/3 HORES....
JO CREC QUE EL DORMIR NO ELS FA MAL.
PERÒ TU SEGUEIX EL TEU INSTINT: SI CREUS QUE DORM MASSA I LLAVORS A LA NIT PER AQUEST MOTIU NO ET DORM BÉ O SE T'ADORM MOLT TARD, DONCS DESPERTA'L. TAMBÉ MIRA QUANTES MIGDIADES FA, SI ES DESPERTA MOLT AVIAT (QUE DE FET, JA ENS HAS DIT ALGUNA ALTRA VEGADA QUE SÍ...)
Avatar de l’usuari
Anni
:: lleona
:: lleona
Ubicació: BARCELONA
Entrades: 907
Membre des de: dt. ago. 08, 2006 10:37 am

dt. març 27, 2007 9:54 am

jo no se que es una migdiada de mes d'una hora i mitja................
Imatge

Imatge]
Avatar de l’usuari
Mamalaia
:: pantera
:: pantera
Ubicació: Navàs
Entrades: 871
Membre des de: dt. feb. 20, 2007 11:16 am

dt. març 27, 2007 12:23 pm

He trobat aquest article, crec que referent al tema us pot interessar....

Siestas Regulares Mejoran el Sueño de Noche
Según las investigaciones del sueño, y la experiencia maternal, la duración y la calidad de las siestas afectan el sueño nocturno. (Y por consecuencia, el sueño nocturno afecta la siesta.)

Los bebés difieren en sus necesidades de siesta pero aquí hay una guía general que aplica a la mayoría de bebés:

EDAD / Nº DE SIESTAS / HORAS DE SIESTA
4meses / 3 / 4-6
6meses / 2 / 3-4
9meses / 2 / 2,5-4
12meses / 1-2 / 2-3
2años / 1 / 1-2
3años / 1 / 1-1,5¿Cuándo debe tomar siesta un bebé?
La hora en que toma la siesta es muy importante. Una siesta muy tarde en el día afectará negativamente el sueño durante la noche. Ciertas horas del día son mejores para la siesta porque van con el reloj biológico del bebé. Estos períodos óptimos para la siesta balancean el tiempo entre dormir y despertar y afectarán de forma positiva el sueño nocturno.

Todos los bebés son diferentes, pero generalmente, las mejores horas para las siestas son como sigue:

Si el bebé toma tres siestas:
media mañana / temprano por la tarde / temprano por la noche
Si el bebé toma dos siestas: a media mañana / temprano por la tarde
Si el bebé toma una siesta: temprano por la tarde

¡Observa las señales de sueño de tu bebé!
Cuando tu bebé muestre señales de cansancio inicia inmediatamente la siesta. Si esperas que el bebé esté muy cansado, no podrá dormir. Una vez que conoces las necesidades de sueño puedes planear una rutina para las siestas para iniciar el proceso. Si la consistencia de las siestas es una idea nueva para ti, observa más de cerca a tu bebé y sus señales de cansancio, y deja a un lado la rutina hasta que establezcas un patrón de descanso para tu bebé. En otras palabras, ¡no inicies una rutina presiesta si su bebé está listo para dormir!

Observa estas señales de fatiga; tu bebé puede presentar una o más de ellas:

disminución de actividad
tranquilo
vista vidriosa
desea acostarse
irritabilidad
bostezo
falta de interés en las personas y en los juguetes
restregando los ojos
acariciando un “peluche” o pidiendo un chupete, biberón o deseo de mamar

!El momento oportuno es muy, muy importante!
Probablemente has experimentado esta escena: Si el bebé se ve cansado, piensas “hora de la siesta”, lavas su manita, su cara, cambias su pañal, haces una llamada telefónica, sacas al perro, te dirijes a la cuna o a la cama, solamente para encontrar que de repente él está con los ojitos bien despiertos y listo para jugar ¿Qué ha sucedido? Se ha pasado la ventana de oportunidad del sueño y tu bebé ha tomado un segundo brote de energía que durará una hora o dos horas hasta sentirse cansado otra vez. Esto sucede a menudo durante la ultima parte del día. De repente, tu bebé está (finalmente) listo para una siesta a la hora de la comida, y surge una duda: ¿lo dejo dormir ahora y así extiendo hasta más tarde su hora de dormir, o no lo dejo que duerma y tengo un bebé fastidiado y cansado? En vez de enfrentarte a este problema, atiende de inmediato a sus señales de fatiga y ponlo a tomar la siesta cuando esté cansado.

Después de una semana de observación cuidadosa, es posible que puedes crear un horario que funciona con sus períodos de vigilia y descanso, y así facilitar un horario de siesta. Tu bebé puede aprender a dormir sin llorar hasta cansarse.

La rutina de la siesta
Una vez establecido un horario de siesta para tu bebé, es muy útil si creas una rutina específica para la siesta. Esta rutina debe ser diferente que la establecida para ir a dormir de noche, aunque puede haber similitudes — por ejemplo, la presencia de una música tranquila que induzca el sueño. Sigue la rutina todos los días de igual forma. (Con la excepción, como ya indicamos, si tu bebé muestra señales de estar cansado y listo para dormir. En este caso, se breve o elimina esa rutina por ese día.)

Para el bebé que es reticente a la siesta, su rutina podrá incluir algún movimiento relajante como:

mecerlo en un columpio
sentarlo en una mecedora
pasearlo en un porta bebé
cantarle una canción de cuna.

Una rutina de siesta no necesita ser larga ni complicada para ser efectiva. Si la siesta de tu bebé ocurre a la misma hora todos los días habrán señas sutiles, tales como el tiempo de la merienda, que avisarán a tu bebé de que la hora de la siesta se acerca.

¡Muchas siestas indican mejor sueño de noche!

Este artículo es un extracto del libro The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night, (McGraw-Hill, 2002) de Elizabeth Pantley, Seattle (Estados Unidos), y aquí se reproduce bajo consentimiento expreso de la autora.
[/i]
ImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Antònia
:: formigueta
:: formigueta
Ubicació: Mallorca
Entrades: 72
Membre des de: dc. oct. 11, 2006 9:15 am

dt. març 27, 2007 12:30 pm

Silvia, em sembla que el teu Gerard i n'Aina farien una bona parella! Ella també dorm unes 2-3 hores, normalment de 2 a 5 de l'horabaixa, però si algun dia s'adorm més tard i veig que són les 5.30, faig el mateix que tu, intentat no alterar-la massa, però que se n'adoni que és de dia, és que si no després l'hora de berenar és un suplici, i està malhumorada.
ImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Sibil·la
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3875
Membre des de: dj. set. 29, 2005 11:06 am

dt. març 27, 2007 2:49 pm

Ei, la Joana tampoc dorm el que diu la mitjana neujor:-)

Ara fa dos dies, des del canvi d'hora, vaja, que dorm 2 hores al matí!!!! La meeee és que llavors va fresca a la llar d'infants i allà no dorm. Ahir va dormir entre quarts de 6 i quarts de 8, que pel meu gust és massa tard.
Fins ara, a les 8 ja tenia son per anar a dormir per la nit però ara toquen les 9. Deu ser el canvi d'hora.

Però fins ara la Joana mai ha set de dormir moltes hores de dia, excepte el primer mes.
FEia migdiades de 10 minuts. Quan va començar amb l'alimentació complementària, llavors sí, feia dormides de mitja hora i una hora com a molt.

Silvia, tu mateixa. Pots fer l'experiment.
Jo la deixo dormir, a no ser que hagi de marxar o etc... Intento respectar el seu son i rutina però devegades no pot ser.
Com que sé +- a quina hora sol dormir, si haig de sortir, miro que coincideixi amb el moment de sortir amb el cotxe, p.ex., així s'adorm al cotxe i dp quan la trec ni s'entera i puc anar a fer encàrrecs.
Això sí, vigilo molt i a la que es comença a tocar l'orella ja estic a l'aguait i al primer fregament d'ulls o badall, ja em preparo per intentar que dormi: o sortir a passejar o dur-la al llit o bressolar-la
Fins ara, si a la llar no havia dormit intentava que no es dormís (no forçat però sí anant a voltar o jugant suau) fins les 7 i ja engegava el bany i el sopar, i a les 8 al llit. Però amb el canvi d'hora hauré de veure com evoluciona i canviar la tàctica.
Avatar de l’usuari
silvia
:: pantera
:: pantera
Entrades: 899
Membre des de: dv. jul. 07, 2006 12:12 pm

dj. març 29, 2007 8:28 pm

Bé, al final el que m'està funcionant és adavantar l'hora de la migdiada, així no es desperta tan tard i el puc deixar dormir tant com vulgui.
Ara amb el canvi d'hora s'està dormint (a la nit) a la mateixa hora que abans (o sigui una hora abans en realitat) i no es desperta fins les 7 (abans les 6, la seva hora tope).
Em sembla que aquest hivern l'he pifiada, jo l'aguantava per veure si així es despertava més tard, però no hi havia manera. Pot ser si l'hagués posat a dormir a les 8, que es quan ell començava a mostrar cansansi, s'hauria despertat a la mateixa hora però hauria dormit una hora més... :-:)
Quin embolic.
El que està clar és que s'ha de respectar el ritme de son de cada nen.
<img src="http://b3.lilypie.com/BUTpp2.png" alt="Lilypie Tercer Ticker" border="0">
Avatar de l’usuari
Sibil·la
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3875
Membre des de: dj. set. 29, 2005 11:06 am

dv. març 30, 2007 2:36 pm

potser sí que tens raó, viam com va la tardor que ve!
zz:-) :ok:

Torna a “La nit”

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::