:: Jordi Balot, director de la Fundació Joan Salvador Gavina

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Gisela010
:: dinosaure
Entrades: 8014
Membre des de: dc. oct. 13, 2010 9:51 am

:: Jordi Balot, director de la Fundació Joan Salvador Gavina

dj. ago. 06, 2015 11:50 am

Avui us deixem una entrevista amb Jordi Balot, el director de la Fundació Joan Salvador Gavina. Es tracta del primer centre d’atenció diürna per a la infància amb dificultats psicosocials o sociofamiliars de Catalunya. Des dels començaments de l’entitat l’any 1979, treballen al barri del Raval de Barcelona per respondre de manera global a les necessitats vitals i socials d’infants, joves i les seves famílies en situació de vulnerabilitat social.

Seguint els mateixos principis i valors que van a empènyer a la Sra. Concepció Mata a posar en marxa el Centre Obert Joan Salvador Gavina, creuen que tota persona ha de poder descobrir les seves capacitats independentment de la seva condició social. Tothom té la seva pròpia família, dificultats i experiència, cada persona de la Fundació és única.

En moments com els vivim i donada la situació de precarietat dels menors, agreujada per la crisi, la fundació intenta donar resposta a l'emergència social que es manifesta amb casos de malnutrició per defecte, falta d'higiene i deteriorament de la salut. Aquesta situació està afectant el desenvolupament i creixement dels menors i l'acció de la Fundació, continua sent vigent i necessària, com a proposta per trencar el cercle estructural de la pobresa i contribuir en la millora de la comunitat i el seu entorn.

La tasca social que duen a terme segueix una línia que es basa en el desenvolupament integral de la persona en tots els àmbits: físic, psíquic, afectiu, social i cultural des d'una perspectiva compensadora, i amb una metodologia que converteix a les persones ateses en protagonistes del seu propi procés educatiu global, capaços d'obrir-se oportunitats de futur.

Per ells és primordial respectar la diversitat cultural i confessional en una societat cada vegada més plural amb una gran diversitat cultural i religiosa i afavorir la interculturalitat per fomentar la convivència i el respecte entre diferents cultures i al mateix temps procurar la plena integració social dels infants i adolescents immigrants amb respecte als valors de la societat que els acull.

Més informació a Centre Obert Gavina http://www.centreobertgavina.org

Podeu veure l'entrevista fent clic aquí: http://socpetit.cat/bloc/article.php?id=4738


Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: