::: Infants, famílies i professionals pinten un gran mural a l'Hospital Maternoinfantil de la Vall d'Hebron

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Gisela010
:: dinosaure
Entrades: 7296
Membre des de: dc. oct. 13, 2010 9:51 am

::: Infants, famílies i professionals pinten un gran mural a l'Hospital Maternoinfantil de la Vall d'Hebron

EntradaAutor: Gisela010 » dv. des. 15, 2017 9:03 am

Infants, famílies i professionals sanitaris estan pintant aquesta setmana un gran mural a l'entrada principal de l'Hospital Maternoinfantil de la Vall d'Hebron amb el lideratge del col·lectiu artístic Boa Mistura. L'adjunta de la direcció d'infermeria de l'Hospital Maternoinfantil i responsable del projecte, María Ángeles Aceituno, ha ressaltat aquest dimecres que l'objectiu principal és "humanitzar" tant l'espai com l'atenció a les nenes i nens hospitalitzats. "Està comprovat que les activitats creatives i lúdiques fan que l'infant tingui més emocions positives", ha explicat. Diego Vicente, de Boa Mistura, ha assenyalat que tothom ha pogut aportar el seu "granet de sorra i creativitat" en una obra de colors molt vius i ha destacat que és "increïble" veure l'energia que injecta el mural.

Missatges com 'petits guerrers', 'riu', 'vida'; noms dels infants que han empunyat el pinzell i dibuixos de cors, sols i núvols somrients han convertit l'entrada de l'Hospital Maternoinfantil de la Vall d'Hebron en un esclat de color, des que aquest dimarts el col·lectiu Boa Mistura va començar un mural de 19 metres de llargada per 4 i mig d'ample, que està previst que s'acabi aquest divendres. Aquest dimecres a la tarda començarà la segona fase de l'obra, quan Boa Mistura pintarà, de color blanc i amb lletres grans, la paraula 'superació'. El projecte compta amb la col·laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i de DKV.

El mural quedarà de forma permanent com un element més de l'hospital, en la coneguda com a 'plaça Messi' després que la fundació del futbolista hi construís un parc infantil. "És un espai molt important, perquè és l'entrada principal i molts infants que estan hospitalitzats hi surten a passejar, hi estan amb les famílies. Ens va semblar un projecte ideal per humanitzar l'espai i donar vida i color a aquesta paret", ha assenyalat Aceituno aquest dimecres en una atenció als mitjans de comunicació per explicar el projecte.

La iniciativa també té com a objectiu "humanitzar" l'atenció als infants i potenciar-ne les cures emocionals. "És molt important el benestar emocional durant l'hospitalització i la malaltia", ha afirmat la responsable del projecte. A més, pintar el mural és una acció participativa que reuneix pacients, famílies i professionals sanitaris i que permet consolidar unes relacions que normalment estan circumscrites en un context d'"ingressos, proves, tractaments", ha apuntat Aceituno. A més dels infants que estan hospitalitzats, les seves famílies i professionals sanitaris, han participat en la creació del mural alumnes d'escoles properes a l'Hospital de la Vall d’Hebron.

"La concepció és lliura, espontània i improvisada. Tothom que baixa pinta el que vol amb uns colors que hem triat; uns colors vius, alegres, que reforcin l'esperit d'aquestes persones que lluiten cada dia contra una malaltia", ha explicat l'artista del col·lectiu Boa Mistura, que l'any passat va realitzar la mateixa iniciativa a l'Hospital Maternoinfantil del Gregorio Marañón de Madrid.

"Els nens i nenes habitualment estan plens d'energia i vitalitat. Alguns baixen aquí una mica més tristos i els costa més arrancar, però de seguida es deixen anar i s'ho passen molt bé. És increïble veure com infants que no sortien de l'habitació gaudeixen tant. És una injecció d'energia per a ells i per a nosaltres, que veiem com el nostre treball arriba a llocs que no hauríem imaginat", ha descrit Vicente.

El mural està inspirat en un clàssic del modernisme català, l'obra de Ramon Casas que representa el mateix pintor en un tàndem amb Pere Romeu, bàrman d'Els Quatre Gats, i que pertany a la col·lecció del MNAC. "Al final la peça és pràcticament una excusa. És important la idea de 'superació', que és el que quedarà escrit. Aquest hospital és com una mena de miracle i també és una manera de posar en valor la feina dels professionals", ha assenyalat el director del MNAC, Pepe Serra, que ha reivindicat la "dimensió social" dels museus, entesos com una "ciutat" i una "plaça pública" i no com a "contenidors" d'obres d'art. Durant els dies previs a la plasmació del mural, els Boa Mistura i el MNAC van realitzar un taller amb els infants per estudiar la pintura de Ramon Casas i definir el missatge que s'hi plasmaria. Per la seva banda, el director de DKV a Barcelona, Josep Benedicto, ha assenyalat que la idea és continuar portant iniciatives com aquesta en altres hospitals de Catalunya i l'estat espanyol en els propers anys.

Font: ACN

Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: