Com fer lioneses
Com fer lioneses
Les lioneses són uns deliciosos pastissets d'origen francès, coneguts també com a "choux à la crème". Són una espècie de massa lleugera i buida, similar als profiterols, que s'emplenen amb crema pastissera, nata muntada o qualsevol altre farcit dolç de la teva elecció. Aquí et deixo una recepta bàsica per a fer lioneses:
Ingredients:
Per a la massa:
125 ml d'aigua
125 ml de llet
100 g de mantega
150 g de farina
4 ous
1 polsim de sal
Per al farciment:
Crema pastissera, nata muntada o farcit dolç de la teva elecció
Per a la cobertura (opcional):
Sucre de llustre o fondant
Instruccions:
En una casserola, escalfa l'aigua, la llet, la mantega i la sal. Porta la mescla a ebullició.
Afegeix la farina de cop i mescla ràpidament amb una cullera de fusta fins que la massa s'enlairi de les parets de la casserola i formi una bola. Cuina la massa durant 1-2 minuts més per a eliminar l'excés d'humitat.
Retira la massa del foc i deixa-la refredar durant uns minuts.
Agrega els ous un a un, batent bé després de cada addició. La massa ha de quedar suau i brillant.
Preescalfa el forn a 200 °C.
Col·loca la massa en una màniga pastissera amb un filtre rodó o llis.
Sobre una safata de forn folrada amb paper encerat, forma petites porcions de massa en forma de boles o cilindres allargats, deixant espai entre elles perquè no s'enganxin durant la cocció.
Enforna les lioneses durant uns 20-25 minuts, o fins que estiguin daurades i ben inflades. No obris el forn durant els primers 15 minuts de cocció, ja que les lioneses podrien col·lapsar.
Retira les lioneses del forn i deixa-les refredar completament sobre una reixeta.
Una vegada fredes, pots emplenar les lioneses amb crema pastissera, nata muntada o el farcit dolç de la teva elecció. Pots fer-ho utilitzant una mànega pastissera o tallant les lioneses per la meitat i emplenant-les amb una culleradeta.
Si desitges, pots decorar les lioneses empolvorant sucre de llustre (o glacé) per damunt o banyant-les en fondant fos.
Recorda que aquesta és una recepta bàsica, però pots personalitzar-la afegint extracte de vainilla a la massa o afegint xocolata desfeta al farciment per a donar-li un toc especial. Diverteix-te experimentant amb diferents sabors i presentacions!
Eva Remolina | AMIC
Ingredients:
Per a la massa:
125 ml d'aigua
125 ml de llet
100 g de mantega
150 g de farina
4 ous
1 polsim de sal
Per al farciment:
Crema pastissera, nata muntada o farcit dolç de la teva elecció
Per a la cobertura (opcional):
Sucre de llustre o fondant
Instruccions:
En una casserola, escalfa l'aigua, la llet, la mantega i la sal. Porta la mescla a ebullició.
Afegeix la farina de cop i mescla ràpidament amb una cullera de fusta fins que la massa s'enlairi de les parets de la casserola i formi una bola. Cuina la massa durant 1-2 minuts més per a eliminar l'excés d'humitat.
Retira la massa del foc i deixa-la refredar durant uns minuts.
Agrega els ous un a un, batent bé després de cada addició. La massa ha de quedar suau i brillant.
Preescalfa el forn a 200 °C.
Col·loca la massa en una màniga pastissera amb un filtre rodó o llis.
Sobre una safata de forn folrada amb paper encerat, forma petites porcions de massa en forma de boles o cilindres allargats, deixant espai entre elles perquè no s'enganxin durant la cocció.
Enforna les lioneses durant uns 20-25 minuts, o fins que estiguin daurades i ben inflades. No obris el forn durant els primers 15 minuts de cocció, ja que les lioneses podrien col·lapsar.
Retira les lioneses del forn i deixa-les refredar completament sobre una reixeta.
Una vegada fredes, pots emplenar les lioneses amb crema pastissera, nata muntada o el farcit dolç de la teva elecció. Pots fer-ho utilitzant una mànega pastissera o tallant les lioneses per la meitat i emplenant-les amb una culleradeta.
Si desitges, pots decorar les lioneses empolvorant sucre de llustre (o glacé) per damunt o banyant-les en fondant fos.
Recorda que aquesta és una recepta bàsica, però pots personalitzar-la afegint extracte de vainilla a la massa o afegint xocolata desfeta al farciment per a donar-li un toc especial. Diverteix-te experimentant amb diferents sabors i presentacions!
Eva Remolina | AMIC
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |