BRANDADA DE BACALLA

Pastes, arrossos, peix, carn...
Avatar de l’usuari
MARBCN
:: zebra
:: zebra
Ubicació: Manresa
Entrades: 1873
Membre des de: dj. ago. 07, 2008 3:22 pm

BRANDADA DE BACALLA

dl. jul. 27, 2009 11:33 pm

Ingredients:

-2 alls.
- pure de patata tipus magi
- bacalla desmicolat i desalat.
- nata liquid de cuinar.

Preparació:

Sofregir els alls amb oli, triturarlos a la nata junt amb el bacalla, anar agregant pure en pols fins que agafi una consistencia homogenia i forta. colocar en una bandeja de forn i gratinar.

Bonissim per untar a torradetes!
Avatar de l’usuari
immi
:: zebra
:: zebra
Contacta:
Entrades: 1365
Membre des de: dc. juny 04, 2008 2:37 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dt. jul. 28, 2009 6:31 am

s'han de juntar al pot de la turmix o al foc??
Aprendemos a ser hijos cuando somos padres
Imatge
Avatar de l’usuari
MARBCN
:: zebra
:: zebra
Ubicació: Manresa
Entrades: 1873
Membre des de: dj. ago. 07, 2008 3:22 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dt. jul. 28, 2009 2:31 pm

al pot de la turmix!!!

al foc nomes s'han de fregir els alls! em sembla k e fet uan explicacio pobre....jo poso la nata en un bol i li tiro els alls amb la mica d'oli d'haberlos fregit i el bacalla, despres amb akesta barrej omplo mig pot del turmix i li vaig agregan el pols de pure, quan esta ben espeset , o trec i repeteixo el proces, i aixi fins acabar amb la nata
Avatar de l’usuari
immi
:: zebra
:: zebra
Contacta:
Entrades: 1365
Membre des de: dc. juny 04, 2008 2:37 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dt. jul. 28, 2009 3:45 pm

es q no ho havia entès, farciré pebrots demà, a veure com queda!!!
Aprendemos a ser hijos cuando somos padres
Imatge
Avatar de l’usuari
MARBCN
:: zebra
:: zebra
Ubicació: Manresa
Entrades: 1873
Membre des de: dj. ago. 07, 2008 3:22 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dt. jul. 28, 2009 4:11 pm

es que m'habia explicat com un llibre tancat!!!!! si las fas per farcir pebrots no la gratinis! farceix els pebrots i ja es cuinara amb els pebrots!
Avatar de l’usuari
MARBCN
:: zebra
:: zebra
Ubicació: Manresa
Entrades: 1873
Membre des de: dj. ago. 07, 2008 3:22 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dc. jul. 29, 2009 10:03 pm

immi!!!!! com han quedat els pebrots?
Avatar de l’usuari
MARBCN
:: zebra
:: zebra
Ubicació: Manresa
Entrades: 1873
Membre des de: dj. ago. 07, 2008 3:22 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dc. ago. 05, 2009 10:07 am

immi! vas fer la brandada? com et va quedar?
Avatar de l’usuari
Nam
:: cèrvol
:: cèrvol
Ubicació: Bages
Entrades: 530
Membre des de: dc. set. 19, 2007 2:30 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dj. ago. 06, 2009 12:18 pm

uixxx!!! m'encanta la brandada!!! ja sé què soparé avui, me n'has fet venir unes ganes!!!!
Gràcies per posar la recepta!
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
ardid
:: rateta
:: rateta
Entrades: 163
Membre des de: dc. set. 24, 2008 11:19 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dv. ago. 28, 2009 3:39 pm

Jo tinc una recepta una mica diferent de la brandada que també queda molt bona:
- 2 talls de bacallà dessalat
- oli d'oliva
- un got de llet
- 2 dents d'alls
- sal i pebre (i opcionalment guindilla)

Es posa el bacallà en un pot al foc amb aigua i es deixa coure. Quan trenca el bull es retira del foc (aquí, a qui li agradi pot afegir la guindilla a l'aigua). Deixes uns 10 minuts i l'escorres.
Mentres es posa la llet a bullir per a què vagi reduint i espessint.
Després es neteja el bacallà cuit de pells i espines.
S'escalfa uns 150 cl d'oli en una cassola i quan és molt calent s'afegeix el bacallà esmicolat i es remena contínuament fins que agafi bé tot l'oli i es fa una mena de pasta.
Es retira del foc i es tritura junt amb els alls amb una batedora afegint la llet bullint i si cal més oli templat. Poc a poc es va lligant com la maionesa.
Afegir sal i pebre al gust (potser sal no en necessiti depenent de la sal del bacallà).


Jo també he fet servir la brandada per farcir pebrots del piquillo, cors de carxofa i per posar pèrsobre de patates al forn .
Algú té alguna altra manera de fer servir la brandada?
Imatge
Avatar de l’usuari
CUSCUS
:: poltre
:: poltre
Contacta:
Entrades: 693
Membre des de: dv. abr. 04, 2008 3:42 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dv. set. 04, 2009 3:58 pm

Doncs jo en tinc una altra, és que és molt diferent i us asseguro que surt boniiiíssima.

400 gr de bacallà (esqueixat és més econòmic i també és bò) desasalat!!!!
crema de llet o llet
10 grans d'all
1 patata
oli d'oliva
sal

1-Es posa el bacallà en un pot amb aigua freda i es posa al foc fins que vol arrencar el bull. Es retira del foc i es deixa dins l'aigua calenta 5 minuts. Despres es treu s'escorre i es reserva

2 -Es fa bullir una patata no gaire gran.

3 -Es posa bastant oli d'oliva en una paella i es fan enrrossir els 10 grans d'all vigilant que no es cremin a foc baixet. Es treuen els grans d'all i es reserva l'oli.

En un pot de fer maionesa s'hi posa l'oli que hem aromatzat amb els alls (sense els alls), la patata bullida, el bacallà, un raget de crema de llet o llet i sal . Es tritura amb el turmix posant més crema de llet si cal, fins a aconseguir la textura desitjada.

També s'hi pot posar una mica d'all cru però a mi m'agrada més només amb el gust d'allet fregit de l'oli.
Imatge
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: BRANDADA DE BACALLA

dj. nov. 19, 2009 10:13 am

MARBCN ha escrit:Ingredients:

-2 alls.
- pure de patata tipus magi
- bacalla desmicolat i desalat.
- nata liquid de cuinar.

Preparació:

Sofregir els alls amb oli, triturarlos a la nata junt amb el bacalla, anar agregant pure en pols fins que agafi una consistencia homogenia i forta. colocar en una bandeja de forn i gratinar.

Bonissim per untar a torradetes!


ei, genial recepte! l'altra dia ens van posar brandada de bacallà d'entrant i pensava, ostres, com es déu fer... marbcn, semba que em llegissis el pensament, jejejeje
gràcies :ok:
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Torna a “Receptes salades”

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: