Pastís de porros
- Bombolla
- :: dragona
- Entrades: 4444
- Membre des de: dc. set. 10, 2008 9:25 am
- Ubicació: Mallorca (Amb el cor a Barcelona)
- Contacta:
Pastís de porros
Us deixo la recepta del pastís que he fet avui per dinar, que queda boníssima i és molt senzilla.
Ingredients:
Massa quebrada (no sé com es diu en català)
8-10 porros
4 ous
1 brick petit de crema de llet (nata líquida)
1 rajolí de brandy
formatge ratllat (opcional)
sal
pebre blanc
nou moscada
oli o mantega
Preparació:
Primer es tallen els porros a rodanxes finetes. En una paella grossa es posa l'oli o la mantega i es tiren els porros perquè es coguin a foc lent. Es posa sal, pebre i nou moscada. I quan està gairebé cuit es tira el rajolí de brandy i es flameja.
En un bol a part hem posat els 4 ous i la crema de llet, podem tornar a salpebrar una mica i ho barregem tot.
Mentres es couen els porros s'agafa la massa quebrada i s'estén en una plata per anar al forn, de tal manera que quedi el fons però també els costats recoberts de la massa. (s'entén?) Punxem la massa amb una forquilla.
Posem a preescalfar el forn a 200º durant 15 minuts.
Quan els porros estan cuits es barregen amb la mescla d'ou i crema de llet i ja es pot posar a la plata i s'enforna durant 20-40 min, depèn del forn.
I ja està! Es pot menjar calent o fred, queda boníssim de totes maneres.
Ah, i també i podeu posar a la bareja una mica de formatge ratllat que també hi queda molt bo.
A veure si us agrada!
En faré una foto a veure si la puc penjar.
Ingredients:
Massa quebrada (no sé com es diu en català)
8-10 porros
4 ous
1 brick petit de crema de llet (nata líquida)
1 rajolí de brandy
formatge ratllat (opcional)
sal
pebre blanc
nou moscada
oli o mantega
Preparació:
Primer es tallen els porros a rodanxes finetes. En una paella grossa es posa l'oli o la mantega i es tiren els porros perquè es coguin a foc lent. Es posa sal, pebre i nou moscada. I quan està gairebé cuit es tira el rajolí de brandy i es flameja.
En un bol a part hem posat els 4 ous i la crema de llet, podem tornar a salpebrar una mica i ho barregem tot.
Mentres es couen els porros s'agafa la massa quebrada i s'estén en una plata per anar al forn, de tal manera que quedi el fons però també els costats recoberts de la massa. (s'entén?) Punxem la massa amb una forquilla.
Posem a preescalfar el forn a 200º durant 15 minuts.
Quan els porros estan cuits es barregen amb la mescla d'ou i crema de llet i ja es pot posar a la plata i s'enforna durant 20-40 min, depèn del forn.
I ja està! Es pot menjar calent o fred, queda boníssim de totes maneres.
Ah, i també i podeu posar a la bareja una mica de formatge ratllat que també hi queda molt bo.
A veure si us agrada!
En faré una foto a veure si la puc penjar.
Bombolla l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. oct. 09, 2010 6:56 am, en total s’ha editat 3 vegades.
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=35&t=9125
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=91&t=25741
Les Positives sempre estarem amb tu Brownie !
Re: Pastís de porros
mmmmmmm me l'apunto!!!!!! Queda bo segurissim!!!!!
Re: Pastís de porros
Mmmm! Em sembla que jo també me l'apunto, aviam si puc aquesta setmana i la provem
Bombolla, recomanes amb formatge o sense?
Bombolla, recomanes amb formatge o sense?
- Bombolla
- :: dragona
- Entrades: 4444
- Membre des de: dc. set. 10, 2008 9:25 am
- Ubicació: Mallorca (Amb el cor a Barcelona)
- Contacta:
Re: Pastís de porros
mmm...amb formatge queda molt bo!
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=35&t=9125
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=91&t=25741
Les Positives sempre estarem amb tu Brownie !
Re: Pastís de porros
Aix, ara només em queda ficar-lo al forn Ja us explicaré com m'ha quedat
- Bombolla
- :: dragona
- Entrades: 4444
- Membre des de: dc. set. 10, 2008 9:25 am
- Ubicació: Mallorca (Amb el cor a Barcelona)
- Contacta:
Re: Pastís de porros
Currita, què? Com ha sortit el pastís?? Espero que bé!
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=35&t=9125
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=91&t=25741
Les Positives sempre estarem amb tu Brownie !
Re: Pastís de porros
Mmmmmmmm!!! Boníssim!!!!
Al final m'he oblidat de possar-li el formatge, el tenia preparat a la nevera i allà s'ha quedat. així que el próxim serà amb formatge Encara que aquest m'agradat molt! Se m'han cremat una mica les vores però m'ho perdoneu per ser el primer cop, no????
Animeu-vos a fer-lo
Al final m'he oblidat de possar-li el formatge, el tenia preparat a la nevera i allà s'ha quedat. així que el próxim serà amb formatge Encara que aquest m'agradat molt! Se m'han cremat una mica les vores però m'ho perdoneu per ser el primer cop, no????
Animeu-vos a fer-lo
Re: Pastís de porros
ui, que bó!! Avui que vaig a comprar agafare els ingradients per fer-la!! mmmm...
- Bombolla
- :: dragona
- Entrades: 4444
- Membre des de: dc. set. 10, 2008 9:25 am
- Ubicació: Mallorca (Amb el cor a Barcelona)
- Contacta:
Re: Pastís de porros
Ohhh!! Currita quina bona pinta!!! Segur que ha quedat boníssim! Us ha agradat? A que és molt fàcil de fer?
I que bé que hagis penjat les fotos, perquè jo no l'hi vaig fer Així amb la foto ja te'n fas més a la idea.
I que bé que hagis penjat les fotos, perquè jo no l'hi vaig fer Així amb la foto ja te'n fas més a la idea.
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=35&t=9125
Que em voleu conèixer?: viewtopic.php?f=91&t=25741
Les Positives sempre estarem amb tu Brownie !
Re: Pastís de porros
No s'ha ma'hagues ocurregut mai una pastis de porros pero te una bona pinta....
- ninetapetita
- :: zebra
- Entrades: 1398
- Membre des de: ds. juny 12, 2010 8:06 am
Re: Pastís de porros
Bombolla, què és la massa quebrada? on la compres, al super??
fa una pinta el pastís..... mmmmm.....
Ah, i si no el flamejo amb brandy què passa? es que no ho he fet mai ni tampoc sé si en tinc a casa....
Gràcies!!!
fa una pinta el pastís..... mmmmm.....
Ah, i si no el flamejo amb brandy què passa? es que no ho he fet mai ni tampoc sé si en tinc a casa....
Gràcies!!!
Re: Pastís de porros
Bombolla, avui que tenim amics a sopar vull provar de fer el pastís. El que no sé com quedarà pq no tinc brandy, no he trobat pasta brisa sinó una altra més fina... Una cosa que venen aquí que és entre pasta de full i pasta brisa...
Tinc bacon mort de fàstic a la nevera i he pensat posar-n'hi... però no sé si passar-lo per la paella abans... ja us diré què tal..
Bon divendres!
muc
Tinc bacon mort de fàstic a la nevera i he pensat posar-n'hi... però no sé si passar-lo per la paella abans... ja us diré què tal..
Bon divendres!
muc
Re: Pastís de porros
A casa aquesta recepta la fem tot sovint !!! queda genial amb ceba dolça confitada. Te molta feina a coures la ceba a poc a poc però queda molt bo. També l'he fet amb xampinyons i retallons de pernil ibèric. i l'estrella de la tardor rovellons amb gambes !!!!!!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |