BOLETS I MES BOLETS
BOLETS I MES BOLETS
Ueeeeeeeeee! Ja tenim la tardor per aquí, i amb ella els seus bolets tant bons!!
Jo ahir vaig fer rovellons només amb sal i pebre, rajolí d'oli d'oliva verge i sal gruixuda! Mmmm! Era per sortir una mica de "l'all i julivert".
Per mi els reis son els camagrocs!!! M'encanten amb el risotto!!
Sabeu més receptes amb bolets!!? Peró em refereixo només els bolets...al forn, etc...no com "atrezzo" d'un altre aliment! Alguna salsa de ceps, o una crema de bolets...nu se!! Donen molt de joc! Ja direu!
Aqui els meus amics...que ja no hi son! jejeje Petonets!
Jo ahir vaig fer rovellons només amb sal i pebre, rajolí d'oli d'oliva verge i sal gruixuda! Mmmm! Era per sortir una mica de "l'all i julivert".
Per mi els reis son els camagrocs!!! M'encanten amb el risotto!!
Sabeu més receptes amb bolets!!? Peró em refereixo només els bolets...al forn, etc...no com "atrezzo" d'un altre aliment! Alguna salsa de ceps, o una crema de bolets...nu se!! Donen molt de joc! Ja direu!
Aqui els meus amics...que ja no hi son! jejeje Petonets!
Les gràfiques amb el + !!
http://28dias.es/elbereth/wykresy/2009-03-17
http://www.fertilityfriend.com/home/261840
El nostre post: viewtopic.php?f=50&t=13662&start=0
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: BOLETS I MES BOLETS
Sí q estan bons sí!
Nosaltres ahir també vem menjar uns quants rovellons (del mercat)
I precisament ahir vem fer un tomb petit pel bosc i vaig trobar algun pebràs i alguna llanega blanca (de rovellons ni rastre...).
Ara és quan vindrà el camagroc i començarà el fredolic... l'itaco és un apassionat dels camagrocs, q a casa seva se'ls mengen en truita.
Jo l'any passat vaig fer crema de fredolics, i em va sortir molt bona!
La recepta l'hauria de buscar pq sols la vaig fer un cop i de memòria no me la sé...
Nosaltres ahir també vem menjar uns quants rovellons (del mercat)
I precisament ahir vem fer un tomb petit pel bosc i vaig trobar algun pebràs i alguna llanega blanca (de rovellons ni rastre...).
Ara és quan vindrà el camagroc i començarà el fredolic... l'itaco és un apassionat dels camagrocs, q a casa seva se'ls mengen en truita.
Jo l'any passat vaig fer crema de fredolics, i em va sortir molt bona!
La recepta l'hauria de buscar pq sols la vaig fer un cop i de memòria no me la sé...
- petazetas
- :: girafa
- Entrades: 2418
- Membre des de: dj. oct. 30, 2008 8:51 am
- Ubicació: Badalona - Barcelona
Re: BOLETS I MES BOLETS
Nosaltres en vam menjar ahir!
el dissabte vam anar a buscar-ne i uns quants si que en vam trobar.
Rovellons, carlets, 1 cep, trompetes negres, camagrocs i xampinyons silvestres.
mmmmmmmmmmm que bons!
el dissabte vam anar a buscar-ne i uns quants si que en vam trobar.
Rovellons, carlets, 1 cep, trompetes negres, camagrocs i xampinyons silvestres.
mmmmmmmmmmm que bons!
La Lia ja és tota una princesa!
Re: BOLETS I MES BOLETS
Itaca ,podries penjar la recepta de la crema de fredolics, estic interessada
Gràcies
Gràcies
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: BOLETS I MES BOLETS
petazetas, quina bona collida noia!
Nosaltres és q vem anar ben aprop de casa, i ja se sap q allà els rovellons són els grans desapareguts, però encara vem trobar alguna coseta...
maroneta, a veure si la busco... sino li hauré de preguntar a la sogra, q és d'ella...
Nosaltres és q vem anar ben aprop de casa, i ja se sap q allà els rovellons són els grans desapareguts, però encara vem trobar alguna coseta...
maroneta, a veure si la busco... sino li hauré de preguntar a la sogra, q és d'ella...
Re: BOLETS I MES BOLETS
Ostres Itaca@, a mi també m'interessa la crema de fredolics, m'encanten!!!!!! i en tinc un cistell ple d'ahir!!!
Re: BOLETS I MES BOLETS
Bolets!!!!!! Eiiiiiiiii que a mi el que m'agradaria es agafar el cistell i les botes i anar a buscar bolets!!! Recomano la truita de trompetea de la mort!!! Que tot i el seu nom mmmmmm están bonissimes!!! I els rovellons tomba i tomba a la planxa amb all i julibert!!!! Despres us poso una foto dels que vam collir ahir! Jofre a la motxilla i apa!!!!!
Re: BOLETS I MES BOLETS
Ara hi he pensat, a casa tenim una recepta boníííssima amb fredolics, però pot ser amb qualsevol bolet, suposo, són calamars farcits amb llonganissa o botifarra no sé com en dieu, fredolics i les aletes i les potes del calamar, n'hi ha per llepar-se'n els dits!!!!! Es fan com els altres calamars farcits, però amb el que us he dit de farciment!! A veure si avui compro calamars i en faig!!!
- Castanyeta
- :: girafa
- Entrades: 2680
- Membre des de: dl. oct. 15, 2007 9:12 pm
- Ubicació: Barcelona
Re: BOLETS I MES BOLETS
hola!
jo vfaig una crema de fredolics que surt sempre molt bona i és fàcil de fer. No us indico quantitats, pq ho faig a ull i no les sé, i de fet tampoc passa res si les proporcions canvien una mica. Va així:
Ceba tallada a llunes, raig d'oli i/o una mica de mantega al fons de l'olla i fregir-la.
Quan estigui dauradeta, afegir-hi els fredolics, fer-los donar un parell de voltes i esperar que deixin anar l'aigua.
Cobrir amb aigua, posar-hi una mica de farigola (una branqueta o un bon pessic de fulles, però no us passeu) i deixar bullir mitja horeta.
Afegir-hi un grapat d'ammetlles crues i deixar bullir uns minuts més.
Retirar del foc, treure la branca de farigola i passar-ho tot pel minipimer; quedarà força espessa, com un puré.
Per servir-la, aclarair la crema afent-hi llet; cal dur-ho a tula ben calent, i es pot 'decorar' amb trossets de pa fregit o amb fredolics petitons saltejats a la paella.
jo vfaig una crema de fredolics que surt sempre molt bona i és fàcil de fer. No us indico quantitats, pq ho faig a ull i no les sé, i de fet tampoc passa res si les proporcions canvien una mica. Va així:
Ceba tallada a llunes, raig d'oli i/o una mica de mantega al fons de l'olla i fregir-la.
Quan estigui dauradeta, afegir-hi els fredolics, fer-los donar un parell de voltes i esperar que deixin anar l'aigua.
Cobrir amb aigua, posar-hi una mica de farigola (una branqueta o un bon pessic de fulles, però no us passeu) i deixar bullir mitja horeta.
Afegir-hi un grapat d'ammetlles crues i deixar bullir uns minuts més.
Retirar del foc, treure la branca de farigola i passar-ho tot pel minipimer; quedarà força espessa, com un puré.
Per servir-la, aclarair la crema afent-hi llet; cal dur-ho a tula ben calent, i es pot 'decorar' amb trossets de pa fregit o amb fredolics petitons saltejats a la paella.
+ + 2.11.2007 · 4.6.2008 · Joana, 26.5.2011 · 17.3.2012 + +
.
.
Re: BOLETS I MES BOLETS
Estic a punt de menjar-me una truita de camagrocs que està cuinant el meu home!!
Les trompetes de la mort també les trobo molt bones; un cop les vaig menjar com a guarniment d'una crema de castanyes i estava genial!!
Les trompetes de la mort també les trobo molt bones; un cop les vaig menjar com a guarniment d'una crema de castanyes i estava genial!!
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: BOLETS I MES BOLETS
AHir vaig estar buscant la recepta de la crema de fredolics però no la vaig trobar... però no sé pq però tenia unes fotos de quan la vaig fer . Més o menys és com la de la Castanyeta (tampoc poso quantitats)
- Fredolics
- ceba tallada a llunes
- mantega
- crema de xampinyons (d'aquestes de sobre). Tenir-la preparada en un altre cassó.
- crema de llet
Es posa una mica de mantega en una cassola a desfer i després es posa la ceba tallada a llunes fins q quedi cuita (transparent). Es treu de la cassola i es posen els fredolics a fer fins q deixin anar tota l'aigua. Quan estan cuits es posa la ceba i es dóna una volta tot junt. Es tira la crema de xampinyons i es deixa coure (suposo q uns 30 minuts, com diu la Castanyeta). Quan ja està, es tira un bon raig de crema de llet i es tritura tot pel túrmix. Nosaltres ho decorem posant uns quants fredolics cuits, per sobre...
- Fredolics
- ceba tallada a llunes
- mantega
- crema de xampinyons (d'aquestes de sobre). Tenir-la preparada en un altre cassó.
- crema de llet
Es posa una mica de mantega en una cassola a desfer i després es posa la ceba tallada a llunes fins q quedi cuita (transparent). Es treu de la cassola i es posen els fredolics a fer fins q deixin anar tota l'aigua. Quan estan cuits es posa la ceba i es dóna una volta tot junt. Es tira la crema de xampinyons i es deixa coure (suposo q uns 30 minuts, com diu la Castanyeta). Quan ja està, es tira un bon raig de crema de llet i es tritura tot pel túrmix. Nosaltres ho decorem posant uns quants fredolics cuits, per sobre...
Re: BOLETS I MES BOLETS
Uis...uis...aquestes cremes i salses tenen una pinta...tinc ganaaaaaaaaaaaaa!
Les gràfiques amb el + !!
http://28dias.es/elbereth/wykresy/2009-03-17
http://www.fertilityfriend.com/home/261840
El nostre post: viewtopic.php?f=50&t=13662&start=0
Re: BOLETS I MES BOLETS
Deuen ser bonissimes akestes salsetes!!
Re: BOLETS I MES BOLETS
Mes bolets! I ara son els acompanyants d'un timbal d'arros amb verduretes (mongeta verda, carxofa i pesols)! Bon apetit!!
Les gràfiques amb el + !!
http://28dias.es/elbereth/wykresy/2009-03-17
http://www.fertilityfriend.com/home/261840
El nostre post: viewtopic.php?f=50&t=13662&start=0
Re: BOLETS I MES BOLETS
Elbereth!!! Quina pinta!!! Ufff ahir vam anar a buscar bolets i sorpresaaaa dos cistells plens de rovellons!!
Pots posar una mica per sobre la recepta??
Pots posar una mica per sobre la recepta??
Re: BOLETS I MES BOLETS
Yuyu! Doncs l'arros igual que si fesis una paella, pero el sofregit de ceba, mongeta verda, pesols i carxofa! Els bolets saltejats amb oli i sal!
Les gràfiques amb el + !!
http://28dias.es/elbereth/wykresy/2009-03-17
http://www.fertilityfriend.com/home/261840
El nostre post: viewtopic.php?f=50&t=13662&start=0
Re: BOLETS I MES BOLETS
Demà provaré de fer una quiche de rovellons!
Penso que ha d'estar boníssima!!!
Ja us diré el què!
Penso que ha d'estar boníssima!!!
Ja us diré el què!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 5 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |