cus-cus

Pastes, arrossos, peix, carn...
Avatar de l’usuari
fox
:: conillet
:: conillet
Entrades: 373
Membre des de: dc. set. 17, 2008 2:02 pm

cus-cus

EntradaAutor: fox » dv. abr. 15, 2011 8:29 am

Hola!!

Potser ja ho feu servir però jo fa poc que he descobert el cus-cus i m'encanta. Jo el preparo fent una especie de pisto, fregeixo ceba a trocets, una mica de pebrot verd tambè a trocets i quan ja esta daurat afegeixo bolets i un tomaquet madur a daus. Això ho pots fer amb temps perquè despres preparar el cus-cus es molt rapid, ho barrejo tot i a menjar!!

El Marc tambè s'ho menja sol amb un rajoli d'oli.

Algun té algun recepta més per fer amb cus-cus? :miko:
Imatge

||*|| A la primera amb omifin!!!
Avatar de l’usuari
Merche83
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1197
Membre des de: dj. gen. 14, 2010 9:32 am

Re: cus-cus

EntradaAutor: Merche83 » dv. abr. 15, 2011 9:34 am

a nosaltres tmb ens agrada molt el cus-cus, jo ho preparo d'una manera semblant a la teva, amb verduretes:
sofregeixo ceba i all picadet, dsps afegeixo pebrot, pastanaga, carbasso, champis (tot super picat) i a ultima hora el cus cus amb l'aigua, a vegades hi afegeixo tmb una mica de soja q a casa ens agrada molt i bonisim!!! :ok: :ok:

avans ho feia amb pases i piñons i unes girgoles, pero desde q ho vaig començar a fer amb les verduretes ens agrada més, es més sabros
Imatge
2/01/11 TE+
.....
25/08/11 Te tenemos con nosotros!
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Nuri g
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1046
Membre des de: dv. feb. 05, 2010 3:27 pm
Ubicació: Girona

Re: cus-cus

EntradaAutor: Nuri g » dv. abr. 15, 2011 9:46 am

A mi també m'agrada molt... i tinc algunes receptes....

A l'estiu faig Tabulé: amanida de couscous amb cogombre, tomata, ceba tendra, menta i julivert (tot tallat força petit), i una vinagreta a parts iguals d'oli i suc de llimona... queda fresquissima i bonissima!!

I durant la resta de l'any faig couscous amb pollastre i verdures:
Per una banda sofregeixo alls, ceba, pastanagues, algun pebrot verd (bitxo) i una mica de salsa de tomata
Doro i coc, 1 o 2 pits de pollastre tallats a talls petits
Faig el couscous a part
Un cop fet ho barrejo tot i afegueixo una barreja d'especies: 1/2 c de nou moscada molta, 1 c de canyella molta, 2 claus matxacats, una mica de jenjibre ratllat, 1/3 c de pebre molt i 1/2 c d'un pot d'especies marroquins (el vaig trobar a l'Hipercor i hi ha una mica de tot)

A vegades també faig un couscous amb verdures i hi afegueixo curry... i també hi queda molt bé
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Merche83
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1197
Membre des de: dj. gen. 14, 2010 9:32 am

Re: cus-cus

EntradaAutor: Merche83 » dv. abr. 15, 2011 9:48 am

té molt bona pinta aquesta recepta nuri :ok:
Imatge
2/01/11 TE+
.....
25/08/11 Te tenemos con nosotros!
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
glorieta
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1486
Membre des de: dc. abr. 01, 2009 10:03 am

Re: cus-cus

EntradaAutor: glorieta » dv. abr. 15, 2011 9:56 am

No fa massa en vaig fer un que va quedar bonissim, a veure si m'en recordo!

El cuscus es fa amb formatge, però el que es posa a les amanides a daus que es més gustós i s'hi afegeix julivert, anet i civulet picat.
A part prepares uns tomàquets per farcir-los, els hi treus la pell (escaldant-los) i els hi talles "la tapa" i el cul pq s'aguantin drets.
Es farceixen els tomàquets i s'amaneix amb un raig d'oli i una mica de sal maldon.

mmmm ara per l'estiu boníssims!!
Imatge
El post d'en POL: viewtopic.php?f=50&t=13495" onclick="window.open(this.href);return false;
Imatge
El post d'en Jan: viewtopic.php?f=115&t=32447" onclick="window.open(this.href);return false;
Imatge
Avatar de l’usuari
Nuri g
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1046
Membre des de: dv. feb. 05, 2010 3:27 pm
Ubicació: Girona

Re: cus-cus

EntradaAutor: Nuri g » dv. abr. 15, 2011 10:20 am

Per les que no sapigueu com fer el couscous fred... simplement es fica en un bol el couscous, l'aigua que li toqui (la mateixa quantitat que fessiu servir per coure'l) i es deixa a la nevera durant 20-30 minuts. És molt ràpid!
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: cus-cus

EntradaAutor: mireiafor » dv. abr. 15, 2011 10:56 am

I si el feu en calent quanta estona es bull??
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Nuri g
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1046
Membre des de: dv. feb. 05, 2010 3:27 pm
Ubicació: Girona

Re: cus-cus

EntradaAutor: Nuri g » dv. abr. 15, 2011 3:08 pm

mireiafor ha escrit:I si el feu en calent quanta estona es bull??


Els envasos ho explica, en general, es fica una quantitat d'aigua a bullir i un cop arrenca el bull, si tira el couscous, s'apaga el foc i es tapa i es deixa reposar 5 minuts o el que marqui l'envàs. Després es separa el gra amb una mica de mantega i una forquilla.
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: cus-cus

EntradaAutor: mireiafor » dv. abr. 15, 2011 3:17 pm

Nuri g ha escrit:
mireiafor ha escrit:I si el feu en calent quanta estona es bull??


Els envasos ho explica, en general, es fica una quantitat d'aigua a bullir i un cop arrenca el bull, si tira el couscous, s'apaga el foc i es tapa i es deixa reposar 5 minuts o el que marqui l'envàs. Després es separa el gra amb una mica de mantega i una forquilla.


Merci!!! :ok: :ok: :ok:
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
fox
:: conillet
:: conillet
Entrades: 373
Membre des de: dc. set. 17, 2008 2:02 pm

Re: cus-cus

EntradaAutor: fox » ds. abr. 16, 2011 3:44 pm

No sabia que es pogues preparar fred, ara per l'estiu millor... gracies

>.-<:
Imatge

||*|| A la primera amb omifin!!!
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: cus-cus

EntradaAutor: mireiafor » ds. maig 12, 2012 3:32 pm

L'altre dia vaig provar de fer el cus cus en calent i em va quedar molt tou i engaxós (gairebé com una pasta). Sabeu com ho puc arreglar??

Merci!!
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Nuri g
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1046
Membre des de: dv. feb. 05, 2010 3:27 pm
Ubicació: Girona

Re: cus-cus

EntradaAutor: Nuri g » ds. maig 12, 2012 8:51 pm

mireiafor ha escrit:L'altre dia vaig provar de fer el cus cus en calent i em va quedar molt tou i engaxós (gairebé com una pasta). Sabeu com ho puc arreglar??

Merci!!


Això és que li vas posar massa aigua. La veritat, quan faig cuoscous no poso mai la proporció d'aigua que posa l'envas, agafo 2 vasos, a un li fico cuscous i l'altre l'aigua, fins la mateixa alçada... i sempre em surt perfecte (o sigui, el mateix volum.... no ho peso mai).

Prova-ho així a vewure que tal...
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: cus-cus

EntradaAutor: mireiafor » dg. maig 13, 2012 2:50 pm

Merci Nuri!! És que a la recepta que vaig seguir posava que havia de posar el doble d'aigua que de cus-cus. Provaré el que em dius :ok: :ok:
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
entrerius
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3452
Membre des de: dv. set. 26, 2008 6:12 pm

Re: cus-cus

EntradaAutor: entrerius » dl. maig 14, 2012 9:39 am

Jo també el feia com diu la Nuri G fins que vaig conèixer al meu home. Al dir-li que feia el cus-cus en 3 minuts va flipar i com era d'esperar no li va agradar gens :-D :-D
Em quedava perfecte però la veritat és que no té res a veure amb el que es fa al vapor... però tardes 3h en fer-lo.
A casa ja no l'he tornat a fer més d'aquesta manera. Sempre el fa ell al vapor, quan té temps, es clar :ok:
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: cus-cus

EntradaAutor: mireiafor » dl. maig 14, 2012 2:51 pm

Entrerius explica la recepta al vapor!!! :p-) :p-) :p-) :p-) :p-)
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Nuri g
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1046
Membre des de: dv. feb. 05, 2010 3:27 pm
Ubicació: Girona

Re: cus-cus

EntradaAutor: Nuri g » dl. maig 14, 2012 8:49 pm

entrerius ha escrit:Jo també el feia com diu la Nuri G fins que vaig conèixer al meu home. Al dir-li que feia el cus-cus en 3 minuts va flipar i com era d'esperar no li va agradar gens :-D :-D


Si, entrerius, jo sempre he parlat del couscous semicuit... el de veritat és una altra cosa... però aquest si que no l'he provat de fer mai.
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
entrerius
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3452
Membre des de: dv. set. 26, 2008 6:12 pm

Re: cus-cus

EntradaAutor: entrerius » dc. maig 16, 2012 10:39 am

Mireiafor, jo no l'he fet mai però crec que primer el neteja bé amb aigua i el posa a la vaporera.
De tant en tant el treu d'alli (dos o tres cops) per remenar-lo en un bol molt gran per poder treballar-lo bé. Així no queda enganxat i es cou millor.
Mentre el remena hi posar una mantega especial (molt forta) però a casa normalment fa servir una miqueta de mantega normal o oli d'oliva....
Al principi ho fa sols amb aigua i desprès ja hi posa a coure la carn i desprès les verdures que serviran d'acompanyament. Així es cou amb el mateix vapor de l'estofat.

Crec que ho fa així, però si t'interessa saber-ho del cert ja li preguntaré. ;-)
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: cus-cus

EntradaAutor: mireiafor » dc. maig 16, 2012 12:28 pm

Entrerius no et preocupis, veig que és complicat i de moment aniré a lo fàcil :-D :-D :-D :-D
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
entrerius
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3452
Membre des de: dv. set. 26, 2008 6:12 pm

Re: cus-cus

EntradaAutor: entrerius » dj. maig 17, 2012 5:58 pm

mireiafor ha escrit:Entrerius no et preocupis, veig que és complicat i de moment aniré a lo fàcil :-D :-D :-D :-D


:-D ja m'ho pensava ;-) si per mi el de 3 minuts era perfecte :-D :-D

mateix volum de couscous que de líquid bullint. Remenes una miqueta i el tapes de seguida en un recipient on no pugui surtir el vapor i en 3-5 està llest :ok:
Depèn de amb que vulguis fer-ho pots posar-hi sols aigua amb sal, aigua amb espècies, brou, fumet....... Jo posava una miqueta d’oli a l’aigua perquè no s’enganxés tant.
Desprès ho remenes i queda tots els granets separats i al punt :ok:

També es pot fer amb llet i canyella, tipus arròs amb llet.
Avatar de l’usuari
mireiafor
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2876
Membre des de: dl. oct. 29, 2007 3:53 pm
Ubicació: El maresme

Re: cus-cus

EntradaAutor: mireiafor » dv. maig 18, 2012 2:44 pm

Llet i canyella???? Ummmmm QUÈ BO!!!! </;-) </;-) </;-) </;-)
Imatge

Imatge

Torna a “Receptes salades”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: