Receptes sense gluten

Pastes, arrossos, peix, carn...
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Receptes sense gluten

EntradaAutor: muc » dj. ago. 15, 2013 12:43 pm

Bon dia,

anava a penjar aquesta recepta al fil de receptes de pa i rebosteria sense gluten, però he pensat que aquí, al lloc que li toca, tindria més visibilitat. Ja va bé que hi hagi més d'un fil sense gluten :love:

Us porto una recepta sense gluten i alemanya, que vaig fer ahir i va quedar molt bona (però, com sempre, vaig oblidar-me de fer fotos abans de cruspir-nos-ho..)

Kartoffelknödel (o boles de patata)

Si busqueu el terme al St.Google, segur que trobeu moltes imatges i potser ho coneixeu i tot :love: Podríem definir-ho com una variant del puré de patates (més consistent)

Ingredients:

600 g de patates bullides
100 g de fècula de patata
1 ou
40 g de mantega fosa
1 cull de postres de sal

La preparació és ben senzilla. El millor perquè la massa quedi bé és treballar les patates quan encara són calentes.

- Aixafeu les patates com si en féssiu puré. Afegiu-hi la resta d'ingredients i veureu que us queda una massa que es pot treballar molt bé amb les mans, que no s'enganxa (curiosament té un tacte força "sec").
- En una olla poseu aigua a bullir (amb sal). Feu les boles (el tamany dependrà de si les voleu per acompanyar o com a plat únic. Com a plat únic, en surten ben bé 6-8) i poseu-les a l'aigua, just quan arrenqui el bull i abaixeu el foc. Han d'estar uns 10 minuts dins l'aigua, sense que aquesta arribi a bullir (és a dir que estigui molt calenta però no arribi a fer bombolles).

Un cop passats els 10 minuts, traieu-les amb compte i ja estaran llestes. Es poden menjar com a acompanyant (sucant-les a la salsa d'un rostit :content: ) o com a plat principal acompanyades de verdures amb una mica de suc >.-<: . Ahir ens les vam menjar com a plat principal, acompanyades amb salsa de bolets, carbassó al forn que havia sobrat de dinar i una mica de formatge ratllat i ens va quedar un sopar boníssim :love: :love:

Pel que fa als ingredients, es pot no posar-hi ou (potser caldrà una mica més de farina de patata perquè aguantin millor, o canviar la mantega per margarina...

Que aprofti! ;-)))
Avatar de l’usuari
ametista
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4994
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Receptes sense gluten

EntradaAutor: ametista » dv. ago. 16, 2013 4:14 pm

muc que bones, no?

no les coneixia! fetes com a plat únic amb salsa es podria dir que serien com una espècie de mandonguilles? (de patata en comptes de carn)

mmm a veure si les provo de fer, que tenim un munt de patates de l'hort :love:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de gener llegim:
JANE AUSTEN
T'apuntes?
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: Receptes sense gluten

EntradaAutor: muc » dv. ago. 16, 2013 6:41 pm

Hehe, doncs sí, mandonguillles de patata. Avui n'he fet i les he farcit de pernil dolç i formatge >.-<: >.-<: >.-<: Estaven boníssimes. A l'entrada vaig deixar de dir que depenent del tipus de patata pot ser que calgui una mica més de fècula de patata, si un cop barrejat els 100gr veieu que la massa encara és massa enganxifosa. :love:

Us deixo un parell de fotos de les boles d'avui. :b-)))
19-kartoffelknoedel2.JPG

19-kartoffelknoedel.JPG
Avatar de l’usuari
nacristai
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2116
Membre des de: dl. des. 21, 2009 6:31 pm

Re: Receptes sense gluten

EntradaAutor: nacristai » ds. ago. 17, 2013 7:46 am

Ostres muc quina pinta! I jo sóc amant del puré de patates! On compreu la fecula de patata?? Per que vull probar-les de fer!
Imatge
Imatge

Estem fent la manteta dels 100 desitjos, ens hi vols ajudar???

http://www.elfildenjan.blogspot.com

Fotopacte de panxulina: martabv, Naiff, tonamar, campanilla, maneta, xuxe, aRaSal, Mof, soleilua, nacristai, Hawi, Laida, Ninetaa, solet2, Peke25, Ada82, Ania, nuit

muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: Receptes sense gluten

EntradaAutor: muc » ds. ago. 17, 2013 8:58 am

Doncs aquí a Alemanya és fàcil de trobar, però jo crec que a Catalunya a un super bio (tipus veritas) o herbolari en trobes segur. Hi ha algunes marques de farina de patata que, per fabricació, poden tenir traces de gluten, però ho sol posar. Jo aquí compro la de la marca Bauckhof, que sé segur que és sense.

Ara veig que hi ha diferents tipus de fècula. La que es fa servir aquí és totalment blanca i molt fina, sembla maizena, per entendre'ns. També he vist que n'hi ha una que és més groguenca, tirant a flocs de puré de patata, per entendre'ns. Suposo que també aniria bé, però no ho he provat...

Nacristai, si proves de fer-les, ja diràs que tal! Farcides queden boníssimes, i es poden farcir de qualsevol cosa :love:

Torna a “Receptes salades”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: