RECEPTES DE NADAL

Nadal, sant Esteve, aniversaris, festes, comiats, àpats multitudinaris, pica-pica.....
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: raquel79 » dt. des. 15, 2009 2:10 pm

sííííí
:ok:
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Esquiroleta
:: papallona
:: papallona
Entrades: 128
Membre des de: dl. jul. 21, 2008 4:56 pm
Ubicació: Baix Llobregat

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Esquiroleta » dt. des. 15, 2009 2:31 pm

Ixena ha escrit:Ara entro un momentet, però si us interessa us puc passar la recepta de pollastre amb prunes i pinyons. És molt fàcil i queda molt bo!

I taaaant que ens interessa!
Avatar de l’usuari
Ixena
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: dv. març 16, 2007 6:57 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Ixena » dt. des. 15, 2009 10:04 pm

Vinga, recepta de pollastre amb prunes i pinyons

Jo el faig així, ben fàcil, suposo que hi ha receptes més elaborades, però aquesta surt prou bé!

Ingredients:
oli, sal i pebre
pollastre a trossos
1 o 2 cebes
vi negre
conyac
prunes (amb os o sense; personalment m'agraden més amb os)
pinyons

Preparació:
La nit abans posar en remull les prunes. Han de quedar cobertes amb el vi negre i el conyac. Jo faig mig de vi negre i mig de conyac, així a ull. Si no hi penseu (com em passa molts cops), doncs ho poseu en remull quan comenceu a prepar-ho tot.
Primer cal salpebrar el pollastre i tot seguit rostir-lo amb oli en una cassola. Quan està rostit, afegim 1 o 2 cebes tallades a trossets i les afegim a la cassola. Quan la ceba ja ha canviat de color i creiem que el pollastre ja està prou rostit, hi tirem el suc de les prunes (és a dir el vi i el conyac; reservem les prunes a part) i una mica d'aigua (que quedi força cobert). Ho tapem i que vagi fent xup-xup. Hem d'anar vigilant l'aigua i la cocció, si cal en podem tirar una mica més.
Quan ja està cuit, hi afegim les prunes i els pinyons, ho deixem una mica i ja està!

Sembla complicat, però és fàcil!
Un consell, a vegades com que queda una mica o força d'oli d'haver rostit el pollastre, abans de posar-hi el suc de les prunes, jo trec una mica d'oli perquè sinó queda una mica oliós (pel meu gust)!

Hi ha gent que també hi afegeix pastanaga amb la ceba.

Bon profit!!! neu:-D
Imatge
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: raquel79 » dc. des. 16, 2009 8:02 am

Ixena ha escrit:Vinga, recepta de pollastre amb prunes i pinyons

Jo el faig així, ben fàcil, suposo que hi ha receptes més elaborades, però aquesta surt prou bé!

Ingredients:
oli, sal i pebre
pollastre a trossos
1 o 2 cebes
vi negre
conyac
prunes (amb os o sense; personalment m'agraden més amb os)
pinyons

Preparació:
La nit abans posar en remull les prunes. Han de quedar cobertes amb el vi negre i el conyac. Jo faig mig de vi negre i mig de conyac, així a ull. Si no hi penseu (com em passa molts cops), doncs ho poseu en remull quan comenceu a prepar-ho tot.
Primer cal salpebrar el pollastre i tot seguit rostir-lo amb oli en una cassola. Quan està rostit, afegim 1 o 2 cebes tallades a trossets i les afegim a la cassola. Quan la ceba ja ha canviat de color i creiem que el pollastre ja està prou rostit, hi tirem el suc de les prunes (és a dir el vi i el conyac; reservem les prunes a part) i una mica d'aigua (que quedi força cobert). Ho tapem i que vagi fent xup-xup. Hem d'anar vigilant l'aigua i la cocció, si cal en podem tirar una mica més.
Quan ja està cuit, hi afegim les prunes i els pinyons, ho deixem una mica i ja està!

Sembla complicat, però és fàcil!
Un consell, a vegades com que queda una mica o força d'oli d'haver rostit el pollastre, abans de posar-hi el suc de les prunes, jo trec una mica d'oli perquè sinó queda una mica oliós (pel meu gust)!

Hi ha gent que també hi afegeix pastanaga amb la ceba.

Bon profit!!! neu:-D


ñam ñam ixena... quan de temps es tarda, més o menys, en coure el pollastre?
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Ixena
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: dv. març 16, 2007 6:57 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Ixena » dc. des. 16, 2009 12:14 pm

Raquel, el temps de cocció depèn de cada pollastres (si és de pagès, si és gran, petit....). Més o menys, el suc de les prunes i l'aigua et donen la pista amesura que es va consumint, però de totes maneres quan el mous ja veus que està cuit (a vegades es desfà si no vigiles).
Imatge
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: raquel79 » dc. des. 16, 2009 12:23 pm

Ixena ha escrit:Raquel, el temps de cocció depèn de cada pollastres (si és de pagès, si és gran, petit....). Més o menys, el suc de les prunes i l'aigua et donen la pista amesura que es va consumint, però de totes maneres quan el mous ja veus que està cuit (a vegades es desfà si no vigiles).

:ok:
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Laida
:: gosset
:: gosset
Entrades: 402
Membre des de: dv. nov. 13, 2009 8:30 am

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Laida » dc. des. 16, 2009 3:22 pm

Ixena te molt bona pinta la recepta!!!! Me l'apunto!!!!

Moltes gràcies bonicaaaa neukiss-) neukiss-) neukiss-)
Imatge
ImatgeImatge
Esquiroleta
:: papallona
:: papallona
Entrades: 128
Membre des de: dl. jul. 21, 2008 4:56 pm
Ubicació: Baix Llobregat

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Esquiroleta » dj. des. 17, 2009 10:05 pm

Gràcies per la recepta, Ixena :ok: . A veure quin dia provo de fer-la.
Avatar de l’usuari
carlotta
:: papallona
:: papallona
Entrades: 134
Membre des de: ds. oct. 31, 2009 8:59 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: carlotta » dv. des. 18, 2009 10:05 am

Aquesta recepte del pollastre la fa ma mare cada any! surt bonísim i és per sucar pa!
Li demanem sempre! neujor:-) neujor:-)
Imatge Imatge
Lau
:: poltre
:: poltre
Entrades: 627
Membre des de: dc. nov. 11, 2009 4:27 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Lau » dv. des. 18, 2009 10:31 am

edae ha escrit:Llagostins:

us poso una recepta de pica-pica. Tot i que us sembli estranya, us la recomano molt, tothom que ho ha probat se l'ha endut cap a casa!!!

Necessiteu:

Llagostins congelats
vinagre de poma

Deixeu la nit anterior els llagostins descongelant-se a la nevera. Al matí els peleu (i si podeu treieu els intestins, el filet negre). Els poseu en una safata un al costat de l'altra i els cobriu amb el vinagre de poma.

Ho heu de deixar un parell d'hores. Veureu que es van tornant blancs (el vinagre els cou). Quan portin 1h i 1/2 o 1h i 3/4 n'hagafeu un i el partiu i mireu si de dins també s'ha cuit.

Un cop fet, escorreu el vinagre i els serviu amb un raig d'oli i si voleu una mica de sal maldon (per fer maco).

Queden molt i molt bé!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:


aquesta recepta té molt bona pinta.... en probaré uns quants abans per saber si ens agraden i si surten bé els faré per nadal... tinc un dubte... els llagostins no els sales abans de ficar-los al vinagre? ni després? només la maldon?

Lau. :girafa:
Avatar de l’usuari
edae
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3848
Membre des de: dt. març 07, 2006 7:24 pm
Ubicació: provincia girona

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: edae » dv. des. 18, 2009 3:32 pm

No cal salar-los en cap moment. De fet, la sal maldon és només per donar-hi el puntet, perquè si no en tens no cal.
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
martinica
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 529
Membre des de: dl. feb. 23, 2009 7:13 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: martinica » ds. des. 19, 2009 9:40 pm

Nina que camina ha escrit:Hola maques!

Jo per Nadal de fa 2/3 anys vaig fer una recepta de xai al forn amb mel que em va quedar boníssima. Però ha d'agradar la barreja del dolç i el salat!!

Escalfo el forn a 190-200º. Mentrestant preparo una safata del forn untant-la en oli, hi poso un llit de patata tallada en rodanxa, a sobre hi poso el xai ja salat i, per sobre, hi tiro la meitat d'una barreja de mel i vi blanc. També li poso unes rametes de romaní per aromatitzar. Ho poso dins del forn i hi vaig tirant més barreja a mesura que ho va necessitant. Quan ja està fet el xai (1/2 hora o 3/4) ho trec del forn, li trec les rametes de romaní, ho emplato i a menjar.

No us poso les mides de mel ni de vi blanc perquè depen del xai que feu i de com sigui la safata. Jo, per dues persones, compto 3/4 d'un got (dels de nocilla) de la barreja, en la que hi poso un parell de dits de mel però al Ninu li agrada molt el dolç!

Ja em direu què us sembla!



Nina¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Gracie, gracie i ,mil gracies¡¡¡¡¡ >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<:
Avui he fet la teva recepta de xai, tenia convidats i els hi ha encantat, era deliciós,ens ha agradat tant que segurament repetirem per capd'any. Enlloc de romani hi he posat farigola(es el que tenia mes a má) i a més de les patates i heposat força ceba tallada fineta. Total que lea patates amb la ceba i la berreja de mel i vi s'ha caramelitzat i era tanto mésbò que el cabrit.

De veritat que he trionfat gracies a tú, aixi que un kilo de petonarros :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Ixena
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: dv. març 16, 2007 6:57 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Ixena » dg. des. 20, 2009 8:57 pm

Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata! :ok:
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no? :content:
Imatge
Avatar de l’usuari
NyiNyi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1271
Membre des de: dl. set. 08, 2008 9:32 am

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: NyiNyi » dl. des. 21, 2009 11:22 am

Ixena ha escrit:Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata! :ok:
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no? :content:


M'en al.legro molt Ixena que us hagi agradat!!! :ok:

Jo encara l'haig de fer aquest any!! però es que quan la faig la devorem!!!! xx:-D
Cada instant és únic i no es repetirà!

Imatge
Avatar de l’usuari
NyiNyi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1271
Membre des de: dl. set. 08, 2008 9:32 am

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: NyiNyi » dl. des. 21, 2009 11:28 am

L'altre dia parlant de que podiem fer de pica-pica per cap d'any, ens van venir al cap la recepta de les cloïsses amb ceba que fa la meva sogre! :ok:

Us posso la recepta, per si us interessa! :love:

Ingredients:

cloïsses
ceba
all
julivert
farina
vi blanc
oli
sal

Preparació:

» Es deixen les cloïsses mínim una horeta amb aigua freda i sal perquè treguin la sorra.

» Es fa un sofregit de ceba, all i julivert que no agafi color. Quan és cuit s’hi tira una cullerada de farina fins que s’enganxi i després un raig de vi.

» S’hi afegeix aigua (molt poca, perquè les cloïsses ja en deixen anar), es sala i s’hi tiren les cloïsses.

» Quan s’obren es poden menjar.
Cada instant és únic i no es repetirà!

Imatge
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: raquel79 » dl. des. 21, 2009 11:29 am

Ixena ha escrit:Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata! :ok:
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no? :content:


on és la recepta del torró de xocolata????
jo la vull, porfi!
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
Nina que camina
:: rateta
:: rateta
Entrades: 181
Membre des de: dj. març 06, 2008 10:26 am

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: Nina que camina » dl. des. 21, 2009 11:31 am

Martínica m'alegro molt que t'hagi agradat la recepta!! Jo aquest any per cap d'any la faré per aclamació dels convidats!! I aprofitaré el teu suggeriment de posar-hi ceba!! Ummm.... ja m'estic llepant els dits!

Bones festes a totes!! xx:-D
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: raquel79 » dl. des. 21, 2009 11:36 am

jo la que em moro per fer és la de les gambes amb vinagre
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
NyiNyi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1271
Membre des de: dl. set. 08, 2008 9:32 am

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: NyiNyi » dl. des. 21, 2009 11:57 am

raquel79 ha escrit:
Ixena ha escrit:Gràcies NyiNyi per la recepta del torró de xocolata! :ok:
La vaig ahir i avui ens l'hem menjat! no n'ha quedat ni un bocí, boníssim!!! Jo els del super els trobo molt dolços i no m'agraden gaire, però aquest molt bo i amb molt de gust de xocolata, que és el que interessa, no? :content:


on és la recepta del torró de xocolata????
jo la vull, porfi!


Raquel!!! és a la primera pàgina.

T'ho copio! :ok:

Torró de xocolata

Ingredients:
200 gr. de xocolata sense llet
200 gr. de xocolata amb llet
150 gr. de mantega sense sal
50 gr. de sucre llustre (si no en tenim podem pasar per la picadora el sucre normal)
50 gr. d' arròs inflat (cereals "Rice Krispis", si no en trobem de normals podem posar-n'hi de "chocolateados" )

Ratllem la xocolata amb llet (segons em va dir, costa una mica)


Desfem al bany Maria la xocolata sense llet amb la mantega. Quan està desfeta hi afegim el sucre i barregem bé. Incorporem la xocolata amb llet ratllada i tornem a barrejar. Ho pasem per la batidora perquè quedi una pasta més fina. Afegim els cereals i ho remenem.

Ho posem en un motlle rectangular I ho posem una estona al congelador fins que agafa consistència i el podem desmotllar.

Ja estan a punt de menjar.
Cada instant és únic i no es repetirà!

Imatge
Avatar de l’usuari
raquel79
:: dinosaure
Entrades: 7784
Membre des de: dl. ago. 31, 2009 12:22 pm

Re: RECEPTES DE NADAL

EntradaAutor: raquel79 » dl. des. 21, 2009 12:12 pm

>.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<: >.-<:
moltes gràcies, solet! \o.o/
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Torna a “Tenim convidats”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: