Caramel per als flams
Caramel per als flams
Hola, cuineres i cuiners,
Ahir vaig provar per primera vegada de fer jo el caramel líquid i no me'n vaig sortir .
La teoria és tantes cullerades de sucre com d'aigua (1 de cada per flam) i anar remenant a foc lent.
El cas és q quan a mi em semblava q tenia una bona textura, com q era blanc i no fosc com els comprats, el vaig seguir remenant al foc, però és q llavors es va evaporar tota l'aigua i va quedar com cristalitzat, pilotetes dures de sucre...
Què he fet malament? Q potser no ha de quedar de color marró?
Algú n'ha fet i li ha sortit bé? Com ho heu fet??? És q ara ja és un repte personal...
Ahir vaig provar per primera vegada de fer jo el caramel líquid i no me'n vaig sortir .
La teoria és tantes cullerades de sucre com d'aigua (1 de cada per flam) i anar remenant a foc lent.
El cas és q quan a mi em semblava q tenia una bona textura, com q era blanc i no fosc com els comprats, el vaig seguir remenant al foc, però és q llavors es va evaporar tota l'aigua i va quedar com cristalitzat, pilotetes dures de sucre...
Què he fet malament? Q potser no ha de quedar de color marró?
Algú n'ha fet i li ha sortit bé? Com ho heu fet??? És q ara ja és un repte personal...
Ginger l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. set. 30, 2010 3:40 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
- petitindis
- :: rateta
- Entrades: 164
- Membre des de: dj. set. 02, 2010 10:14 pm
- Ubicació: Girona
Re: Caramel per als flans
Hola Ginger,
Jo faig flam molt sovint i el caramel el faig només amb sucre, no hi poso aigua. Tiro el sucre en un potet, el poso a foc lent i quan és posa de color marronós el poso a les flaneres o en el recipient on hi faig el flam i tot seguit hi tiro els demés ingredients del flam (ja barrejats) i així evito que cristalitzi el sucre, si esperes a tirar la barreja del flam llavors si que cristalizaria. Així a mi sempre m'ha quedat molt bé.
Jo faig flam molt sovint i el caramel el faig només amb sucre, no hi poso aigua. Tiro el sucre en un potet, el poso a foc lent i quan és posa de color marronós el poso a les flaneres o en el recipient on hi faig el flam i tot seguit hi tiro els demés ingredients del flam (ja barrejats) i així evito que cristalitzi el sucre, si esperes a tirar la barreja del flam llavors si que cristalizaria. Així a mi sempre m'ha quedat molt bé.
Re: Caramel per als flans
Ostres, doncs gràcies! i quanta estona t'has d'estar remenant aprox? Ho dic per quadrar-ho amb el flam... q no solidifiqui tot esperant tenir el caramel a punt!
Re: Caramel per als flans
Jo també el faig sense aigua. No sé quanta estona trigo però no pateixis, el fas el tires a les flameres o a un motlle, prepares el flam i quan el tinguis el tires, amb l'escalfor ja es tona a fondre. De totes maneres, a vegades, queden restes sòlides de carmel a la flamera.
Quan ho tornis a fer ja ens ho explicaràs, et funcionarà segur!!
Quan ho tornis a fer ja ens ho explicaràs, et funcionarà segur!!
- petitindis
- :: rateta
- Entrades: 164
- Membre des de: dj. set. 02, 2010 10:14 pm
- Ubicació: Girona
Re: Caramel per als flans
Jo no el remeno pas amb la cullera, vaig deixant que es fongui sol, com a molt moc una mica el pot.
Re: Caramel per als flams
doncs jo si que hi poso una mica d'aigua (a ull), però la resta com les companyes t'explicaven. ho provare de fer sense que segur que tarda menys temps!
quin és el secret pq el flam no quedi com grumollat un cop cuit? a mi m'agradaria que em quedes una mica més compacte, no sé si m'explico...
quin és el secret pq el flam no quedi com grumollat un cop cuit? a mi m'agradaria que em quedes una mica més compacte, no sé si m'explico...
Re: Caramel per als flams
Doncs jo, últimament, en comptes de remenar-lo amb cullera, el bato bé amb les varilles (ara no sé com es diu l'estri), i queda
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |