Com feu la pilota per l'escudella??
Com feu la pilota per l'escudella??
Hola maques!!
Volia que em diguéssiu les vostres receptes per fer la pilota per l'escudella, és que jo no li he ficat mai perquè la meva filla era alèrgica a l'ou però ara que ja li han donat l'alta (i tenint en compte que a mi la pilota a l'escudella m'encanta ) volia començar a posar-li i prefereixo fer-la jo que comprar-la a la carnisseria o sigui que... M'AJUDEU??
GRÀCIES
Volia que em diguéssiu les vostres receptes per fer la pilota per l'escudella, és que jo no li he ficat mai perquè la meva filla era alèrgica a l'ou però ara que ja li han donat l'alta (i tenint en compte que a mi la pilota a l'escudella m'encanta ) volia començar a posar-li i prefereixo fer-la jo que comprar-la a la carnisseria o sigui que... M'AJUDEU??
GRÀCIES
- marta9
- :: poltre
- Entrades: 657
- Membre des de: dj. oct. 23, 2008 3:01 pm
- Ubicació: Rubí (Vallès Occidental)
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
La mama hi posa un ou batut, carn picada, un allet petitó ben picat i julivert. Anem amassant mentre afegia farina de galeta fins que la cosa agafa cos. En feia dues pilotes llarguetes i les enfarina amb farina blanca per fora. I au! A l'olla!
No et sé dir les quantitats perquè és d'aquestes coses que sempre hem fet a ull!
No et sé dir les quantitats perquè és d'aquestes coses que sempre hem fet a ull!
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
mireiafor ha escrit:Hola maques!!
Volia que em diguéssiu les vostres receptes per fer la pilota per l'escudella, és que jo no li he ficat mai perquè la meva filla era alèrgica a l'ou però ara que ja li han donat l'alta (i tenint en compte que a mi la pilota a l'escudella m'encanta ) volia començar a posar-li i prefereixo fer-la jo que comprar-la a la carnisseria o sigui que... M'AJUDEU??
GRÀCIES
Nosaltres la fem igual que diu la Marta, però en comptes d'afegir-hi l'ou batut li afegim sense batre i anem barrejant tot, ja sigui amb les mans o amb una forquilla, tu mateixa. El que has d'anar amb compte és no passar-te amb la quantitat de farina de galeta (pa ratllat...) perquè et pot quedar massa compacta estil "mazacote" Un pessic de farina de galeta per començar, ho barreges bé i intentes fer la piloteta, si no surt, és que encara li falta un pessic més de farina per lligar-ho bé i que quedi compacte, sense quedar dura.
De carn picada li posem la mateixa proporció de vedella que de porc, sempre la demanem a la carnisseria. Si vols començar per un gust més suau, pots provar de substituir la carn de porc, per carn picada d'Indiot (jo ho he provat amb les mandonguilles i queden més suaus, però amb la pilota no et ser dir, ho intentaré jo també).
Nosaltres també hi afegim pinyonets naturals, queda molt bona! Ara m'han agafat ganes de fer caldo. Aquesta setmana faré la primera de la temporada
Pregunto, que jo encara no tinc petits...suposo que el Caldo dels menuts el feu sense Sal i per extensió la pilota serà també sense sal oi???? I Edito per preguntar si els pinyons també són aptes per nens petits o cal esperar per introduir segons quins fruits secs? és que no en tinc ni idea!!!!!
Apa, espero que et serveixi!
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
marta9 ha escrit:La mama hi posa un ou batut, carn picada, un allet petitó ben picat i julivert. Anem amassant mentre afegia farina de galeta fins que la cosa agafa cos. En feia dues pilotes llarguetes i les enfarina amb farina blanca per fora. I au! A l'olla!
No et sé dir les quantitats perquè és d'aquestes coses que sempre hem fet a ull!
Hola!
Noslatres igual i també amb l'ou sense batre.
De tema de la sal desde que va neixer l'Eire el fem sense sal i ja ens em acostumat, si que al principi el trobes una mica insípid però es quastió d'acostumar-se.
Feliç dia
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
jo la faig com diuen les companyes, peró sense ou. M'hi vaig acostumar quan el nen tenia al.lergia, i mira, no he canviat. Hi poso un rajolí de llet. Ah! i el secret de la familia! un polsim de canyella!
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
Hola!
Jo la faig com la meva mare: 150g de carn picada barrejada (igual de vedella i porc), 1 ou, un all picadet, julivert, un polsin de sal (bé, a vegades no la poso pequè se m'oblida... je, je, je! però queda bona igual) i per últim jo hi poso pa ratllat. Primer batro l'ou, després hi poso la carn picada de carnisseria amb l'all i el julivert i per últim el pa ratllat de mica en mica fins que queda tot compacte. Abans de posar-ho a l'olla ho enfarino una mica perquè no es desfaci i llestos!
Bona cuina!
Jo la faig com la meva mare: 150g de carn picada barrejada (igual de vedella i porc), 1 ou, un all picadet, julivert, un polsin de sal (bé, a vegades no la poso pequè se m'oblida... je, je, je! però queda bona igual) i per últim jo hi poso pa ratllat. Primer batro l'ou, després hi poso la carn picada de carnisseria amb l'all i el julivert i per últim el pa ratllat de mica en mica fins que queda tot compacte. Abans de posar-ho a l'olla ho enfarino una mica perquè no es desfaci i llestos!
Bona cuina!
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
Jo també la faig així... poso la carn picada (50%-50%) en un bol, faig un forat enmig i aleshores li tiro un ou sencer, una mica de sal, i a vegades all i julivert picat (molts pocs no n'hi poso), amb les mans vaig barrejant tot, i aleshores començo a tirar farina de galeta i continuo amassant fins trobar la consistència q m'agrada (vaja q tot queda ben lligat). Faig un parell de pilotes, les enfarino i apa, cap l'olla.
Hi ha gent q també hi afegeix pinyons, però a mi no m'agrada (i això que els pinyons m'encanten...)
Hi ha gent q també hi afegeix pinyons, però a mi no m'agrada (i això que els pinyons m'encanten...)
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
Què bé!!! Merci per les idees, aniré provant les diferents variants (pinyons, canyella...) i ja us diré, m'estan entrant ganes de fer-lo ara mateix
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
Jo penso q aquest diumenge caurà el primer caldet de la temporada, hehe!
Re: Com feu la pilota per l'escudella??
Serà per idees!
Jo la faig amb carn picada de porc, l'ou sencer, i després hi poso un parell de llesques de pa (només la molla) passada per llet... i vinga, a barrejar... un cop fetes les emfarino i cap a l'olla!
A mi m'agrada la llet perquè deixa la carn molt amorosa
Jo la faig amb carn picada de porc, l'ou sencer, i després hi poso un parell de llesques de pa (només la molla) passada per llet... i vinga, a barrejar... un cop fetes les emfarino i cap a l'olla!
A mi m'agrada la llet perquè deixa la carn molt amorosa
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |